Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5931 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

הציעו לי להגיע למרכז הערכה למשרה של מתקין בחברת תמי 4.

מישהו יכול לשפוך קצת אור על הנושא ? סוג העבודה ? שכר וכד' ?

תודה מראש!

:smilecolr:snipersmi
פורסם

הייתי במרכז הערכה של תמי 4 לפני שנה. היינו משהו כמו 10 בחורים ישבנו במעגל ומולנו ישב מנהל צוות טכנאים

ומנהלת כח אדם ועוד מאבחנת אם לא טועה. ביקשו מאיתנו כמו כול מרכז הערכה להציג את עצמנו ונתנו משימה קבוצתית.

לא זוכר מה זה היה במדויק. לאחר מכן שלחו אותנו להפסקה בחוץ בזמן שהם מחליטים מי נשאר לשלב השני.

לצערי אני ועוד 4 אנשים הלכו הביתה ונשארו בערך 5. תנאי שכר הם טענו שזה סביב ה6000 ל 7000 ברוטו.

בקיץ עובדים המון שעות נוספות בגלל הלחץ. התפקיד שלך כולל גביה מהלקוחות+אחריות רבה על הציוד היקר שבאוטו.

אני מאמין שבקיץ עובדים לפחות 12 שעות אצלהם.

ועוד משהו,שניסתי לנסות שוב מרכז הערכה אצלהם לאחר שנה הם לא מסכימים לתת ניסיון והזדמנות לנסות שוב.

משהו קצת הזוי.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

חבר שלי עבד שם בתור טכנאי,

ברח אחריי שלושה חודשים, כל התנאים , לא שווה להיות תאילנדי...

Golf 1.6 DSG 2009

פורסם

אז איך אתה מסביר את זה שחברות כמו,הוט אורנג פלאפון תמי4 ועוד שלל חברות בשוק יש להם קנס?

אפילו לתפקיד עובד מטבח באיקאה יש קנס אם אתה לא עובד שנה.

פורסם

אני מסביר את זה בזה שאנשים לא קוראים על מה הם חותמים.

וכשאני הלכתי לעבוד בהוט לפני 4-5 שנים, מחקתי מול הפרצוף של האחראית גיוס כוח אדם את הסעיפים הנ"ל ואז חתמתי.

היא סתמה את הפה כי היא יודעת שזה לא חוקי, ועזבתי אחרי חודש בלי בעיה ובלי קנסות.

זה לא חוקי!

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

פורסם

טוב לדעת. אתן לך עוד דוגמא מחבר שרצה להתקבל לעבודה.

הוא הלך לראיון בחברת טויס אר אס צעצועים. לתפקיד של מוכר בחנות סינימה סיטי ראשל"צ החדש.

שכר מינימום ועוד נתנו לו חוזה כמו קניית דירה.:shock: שבו כתוב במידה והוא עוזב לפני 3 חודשי עבודה הוא

משלם להם שכר של 7 ימי עבודה השכר הוא עלק הכשרה שלהם.

פורסם
אני מסביר את זה בזה שאנשים לא קוראים על מה הם חותמים.

וכשאני הלכתי לעבוד בהוט לפני 4-5 שנים, מחקתי מול הפרצוף של האחראית גיוס כוח אדם את הסעיפים הנ"ל ואז חתמתי.

היא סתמה את הפה כי היא יודעת שזה לא חוקי, ועזבתי אחרי חודש בלי בעיה ובלי קנסות.

זה לא חוקי!

אז אני אומר שאתה מספר סיפור יפה מאוד אבל בלי בסיס (וזה עוד במילים יפות). אולי כשעזבת לא שילמת קנס אבל אין דבר כזה שמחקת סעיף מול מנהלת משאבי אנוש ועוד חתמת... אה כן והיא לא דיברה, מתי התעוררת מהחלום?

אין דבר כזה קנס, היום ישנה עילה בחוק שמאפשרת לחברות שמכשירות אותך בשכר לקזז את עלות ההכשרה במידה ואתה בוחר לעזוב אותם לפני תום תקופה מסויימת אשר נקבעה על ידם בחוק.

אי לכך ובהתאם לזאת לחברות אשר מגייסות אותך ישנה האופציה להכניס סעיף בחוזה שמתיר להם לגבות ממך סכום מסויים אשר הם מכירים בו כ-קיזוז הכשרה. קרי עלות הקורס בו השתתפת אשר הכשיר אותך לתפקיד לתקופה X בחברה.

גילוי נאות - עבדתי כרכז הדרכה ומשאבי אנוש בחברת 012 סמייל בעברי כך שאת דיני העבודה בתחום אני יודע טוב מאוד.

Confidence In Motion

פורסם

ואם עברתי את הקורס הזה בחברה אחרת, למה שאני אצטרך לעבור אותו שוב בחברה אחרת?

הרי זה לא שיגידו לך עברת כבר יאלה תתחיל לעבוד, הם בכל זאת יכשירו אותך ויחתימו אותך על הסעיף הזה.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

פה הטריק, כי כל חברה עובדת לפי מערכות שונות או פיתוחים שונים ומכשירה אותך בסדנאות שונות.

הרי בסופו של דבר המדריך שהיה לך בחברת YES עם חדר ההדרכה הוא לא אותו מדריך שיהיה לך בחברת HOT. וגם התכנים הם שונים.

ייתכן וכבר באת עם בסיס משלך וזה מצויין אבל בכל כניסה לחברה מסויימת אתה מגלה את חזון והשקפת החברה ובכך זה שונה ממקום למקום.

כל חברה בוחרת משך הקורס, אך הוא חייב להיות משהו בסביבות המינימום 50 שעות הכשרה. אחרת אין ייסוד לסעיף הזה.

קח בחשבון שיכול להיות שבכלל ילמדו אותך על נושא שלא קשור לכלום אך עצם השתתפותך בהכשרה מסויימת בעלת מספר שעות מסויים מאפשר לחברה לגבות את קיזוז ההכשרה הזאת במידה ועזבת בטרם הסתיימה התקופה שסיכמת מולה.

Confidence In Motion

פורסם

אז אתה מבין שזה סעיף בשביל לתפוס את העובד בביצים?

אני מאמין שבמבחן המשפטי, אם לא תעבור קורס שונה ממה שכבר למדת בחברה אחרת ואו שלא עברת קורס שמיועד להכשיר אותך באמת לעבודה באותה החברה. בית המשפט יפסוק לטובת העובד.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אין פה סעיף לתפוס את העובד בביצים.

היום ישנה נטישה המונית בהמון חברות לא משנה התחום או העיסוק, בשנתיים וחצי שהייתי שם ראיתי תחלופה מטורפת של עובדים ולא תאמין איזה פינוק או תירוצים יש לאנשים בחיים האלו.

לחברה יש את הזכות להחזיק את העובד לאחר שהכשירה אותו בקורס מסויים כאשר היא זו שמימנה אותו במשך כל הקורס, זה לא דבר טריוויאלי שחברה משלמת לך על ההכשרה ואחר כך גם מעסיקה אותך בתנאים טובים.

אני לא מדבר ספציפית על החברה בה עבדתי, ואני רוצה להדגיש תומר עבדתי. אני לא מגונן על החברה או על הדרך, אני בסך הכל מסביר את הדברים מפן שונה יותר בראיה מערכתית פנימית (או מעביד אם תרצה לומר כך) ולא כראיית עובד. לא נמצא שם היום מסיבות השמורות עימי. אין זה אומר שהדרך בה החברה או כל חברה אחרת בוחרת היא שלילית. כעובד אתה רוצה להרגיש חופשי וזה מוצדק, יחד עם זאת ייתכן ולך יש מוסר עבודה מאוד גבוה ואתה יודע להחזיר בעבור מה שמושקע עליך, לעומתך ישנם המון ואני לא מתבייש להגיד את זה שהם מפונקים וטיפשים שלאחר יומיים עבודה לא מתחשק להם לקום בבוקר או לתת שירות/למכור ללקוח ולכן מחליטים להדיר רגליהם מהמקום.

Confidence In Motion

פורסם
גילוי נאות - עבדתי כרכז הדרכה ומשאבי אנוש בחברת 012 סמייל בעברי כך שאת דיני העבודה בתחום אני יודע טוב מאוד.

מוכיח שאתה רק יודע מה החברה שעבדת בה אמרה לך, ולא את החוק.

החוק אומר ששכר הכשרה הוא חלק מהשכר בסיס אי לכך אין לתאגיד זכות לקזז את עלות ההכשרה.

שעת הכשרה היא שכר מינימום לכל הפחות. לידיעתכם.

גילוי נאות, אחותי היא אחת העו"ד מסוללת עו"ד של אחד התאגידים העצומים במדינה.

שם על עובד שבא ליומיים ואז עוזב משלמים לו עפ"י חוק את מה שהבטיחו לו. ולא שקל פחות.

חג שמח.

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

• תוכן חדש...