Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דיהו ריסר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5931 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני קניתי רכב שלישי לבית את הדייהו,מודל 94 כבר שנה אצלי,נוסעת היטב ובטסט עברה חלק למעט 2 צמיגים אחוריים.

אצלך גיר רגיל או אוטומטי ?

אגב איזה גיר אוטומטי יש ברכב הזה ?

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כן תתפלא, 20 אלף שקל, 4000 הרכב עצמו+3800 ביטוח חובה וצד ג' (נהג צעיר וחדש)+יישור קו בכ2000 שקל+דלק כ5000 שקל ועוד קיבלתי דו"ח פה שילמתי חנייה שם, זה כמעט 20 אלף.

נגיד במקרה שלך, 1500 הרכב ותאמין לי שהרכב שלך ידרוש יישור קו מאסיבי של כמה אלפי שקלים, דלק זה רכב די זללן ומנוע 1600, פה תחנה פה דו"ח פה ביטוח, נגיד 10-15 אלף בקלות אתה מגיע.

פורסם
רכב מיושן "מפריע" לפעמים כי הוא לא תמיד בטוח,לא תמיד נוח,לא תמיד חזק,לא תמיד מתנהג,לא תמיד הכול תקין בו,לא תמיד חסכוני והרשימה ארוכה.

היום אנו רגילים לסטנדרטים שונים לחלוטין מאלו שהיו נהוגים בתחילת שנות ה-80 (שם שורשי הרייסר...) ועניין זה מורגש כשמתיישבים ליד הגה של רכב "מיושן".

מצד שני,מה כבר אפשר לדרוש ב-1500 ש"ח..

אמינות היקפית אני מניח שהכוונה הייתה לכל מה שהוא לא מכניקה טהורה כלומר פלסטיקה,מנגנוני דלתות/חלונות,מערכות חשמליות,גימורים וכיו"ב.

מכל מקום,צריך להקפיד לרכוש רכב תקין שכן כל תיקון יכול להגיע לעלות מחיר הרכב,צמיגים יעלו 50% מהרכב,מצבר 30% וכן הלאה...

לפעמים כדאי אולי לוותר על רכישת גרוטאה כשאין כסף כי הזול עולה ביוקר....

היום בצעתי כמה בדיקות בשטח עצמו.

מסתבר שיש מכוניות מאוד שמורות ויפות בשוק.

ראיתי כמה מכוניות באמת שמורות נפלא.

המסקנה שלי שהאוטו הזה שומר על עצמו לא רע בכלל.

פורסם

קנינו כזאת חדשה בשנת 95, בשנת 2003 המנוע שבק אחרי שעבר 50000 ק"מ וטופל רק במוסך מורשה.

למה אתה חושב שהרכב הזה כל כך זול??

לא נעשתה בקרת האיכות לרכבים האלה, לכן יהיו גם כאלה שיגידו שהרכב אמין יחסית.

כשאתה קונה דייהו רייסר בתקציב כזה זה כמו לקנות אבטיח, אתה תגלה אם הוא מתוק רק אחרי שתפתח אותו:lol:

פורסם
קנינו כזאת חדשה בשנת 95, בשנת 2003 המנוע שבק אחרי שעבר 50000 ק"מ וטופל רק במוסך מורשה.

למה אתה חושב שהרכב הזה כל כך זול??

לא נעשתה בקרת האיכות לרכבים האלה, לכן יהיו גם כאלה שיגידו שהרכב אמין יחסית.

כשאתה קונה דייהו רייסר בתקציב כזה זה כמו לקנות אבטיח, אתה תגלה אם הוא מתוק רק אחרי שתפתח אותו:lol:

ראשית יש להצטער על המנוע ששבק כה צעיר.

מה כונתך לא נעשתה בקרת איכות ? פרט בבקשה.

בו נאמר שאולי הגזמתי בתקציב,מה אתה מציע ?

מה הסיבה שהמנוע שלך שבק ?

מתגובות שפגשתי אתמול בשטח מסתבר שזה רכב אמין מאוד ובעיקר זול לתחזוקה.

תקן אותי אם אני טועה.

פורסם
היום בצעתי כמה בדיקות בשטח עצמו.

מסתבר שיש מכוניות מאוד שמורות ויפות בשוק.

ראיתי כמה מכוניות באמת שמורות נפלא.

המסקנה שלי שהאוטו הזה שומר על עצמו לא רע בכלל.

כמובן שהכל יחסי, אז ביחס למה אתה אומר את הדבר הזה? אתה רוכש רכב ב1500 שקל, ביחס למה הוא יפה ושמור? ביחס לרכב ב600 שקל?

אתה קונה דייהו רייסר (אני מאמין שנת 94-95) ב1500 שקל, בזמן שמשפחתיות אחרות משנתון דומה נמכרות בכמעט פי 5-6, זה לא אומר לך משהו? כמובן שאני לא כל כך בעד סטיגמות, אז עזוב רגע את זה שיצא לדייהו שם רע שלא מצדיק את עצמו.

עזוב את זה, דייהו רכב מעולה שיצא לו שם רע ללא סיבה, אבל זה עדיין רכב ב1500 שקל, גם במוו ב1500 שקל עושה בעיות.

לא משנה מה אנשים יאמרו לך פה על הרייסר שהייתה להם, רכב ב1500 שקל האמינות שלו נמדדת ברמת הטיפול שעבר בידים קודמות ולא קשורה כלל לסמל שנמצא על מכסה המנוע, 1500 שקל ואמינות לא חברים טובים בדרך כלל.

סע במוניות.

פורסם
כמובן שהכל יחסי, אז ביחס למה אתה אומר את הדבר הזה? אתה רוכש רכב ב1500 שקל, ביחס למה הוא יפה ושמור? ביחס לרכב ב600 שקל?

אתה קונה דייהו רייסר (אני מאמין שנת 94-95) ב1500 שקל, בזמן שמשפחתיות אחרות משנתון דומה נמכרות בכמעט פי 5-6, זה לא אומר לך משהו? כמובן שאני לא כל כך בעד סטיגמות, אז עזוב רגע את זה שיצא לדייהו שם רע שלא מצדיק את עצמו.

עזוב את זה, דייהו רכב מעולה שיצא לו שם רע ללא סיבה, אבל זה עדיין רכב ב1500 שקל, גם במוו ב1500 שקל עושה בעיות.

לא משנה מה אנשים יאמרו לך פה על הרייסר שהייתה להם, רכב ב1500 שקל האמינות שלו נמדדת ברמת הטיפול שעבר בידים קודמות ולא קשורה כלל לסמל שנמצא על מכסה המנוע, 1500 שקל ואמינות לא חברים טובים בדרך כלל.

סע במוניות.

אם הבנתי אותך נכון אזי איני מסכים איתך לחלוטין,על מנת לסבר את האוזן לפני הליך גריטת המכוניות שבפני עצמו הקפיץ מחירים של גרוטאות אמיתיות,לפני כן,ניתן היה להשיג מכוניות מעולות סביב ה2000 שקל,הייתי נוכח ליותר מעיסקה אחת ש כזו ,אי לכך דבריך מעט מפליאים אותי,אלא אם כן שוב לא הבנתי אותך,או שאתה לא מספיק חווית שיטוטים בשוק הרכב הישן.

פורסם

קניתי כבר שני "גרוטאות" משנת 90, יש לי ניסיון.

אז אם הבנתי אותך נכון, רכב במצב מעולה שהוא עומד בתקנות הגריטה יימכר במחיר גבוה מאשר של רכב כבן 15-19 שגם הוא במצב מצויין ורק בגלל האופציה של להיפטר במקרה תקלה?

יודע מה, עזוב גריטה עזוב שנתון, עזוב יצרן, עזוב רכב מטופל.

א.עם הרכב שאתה קונה היה במצב טוב הבעלים היה דורש קצת יותר על הרכש המדהים שלו, 1500 שקל זה מחיר שהוא מקבל עם הוא "זורק" את הרכב לברזל.

ב.גם עם הרכב באמת מדהים ומטופל, הוא עדיין רכב בן 15+ על הכביש, וברכב ישן אתה לא יודע מתי מתקלקל משהו.

ג.דייהו ריסר גם תוכננה אי שם בשנות ה80 אז אל תצפה לאיזה רכב מפנק, תחבורה בסיסית נטו.

בקיצור, אתה קונה רכב ישן ולא משנה כמה הוא מטופל הוא יעשה פה ושם בעיות בגלל הגיל, אתה תשלם ביטוח בגובה מחיר הרכב ואף יותר, ועוד תשלומים נלווים.

נעשה לך חשבון בערך:

1500 רכב+1500 ביטוח (עם אתה נהג חדש וצעיר הביטוח יעלה לך סביב ה3500 מניסיון)+1000 טסט+1000 שקל יישור קו (סכום סביר,לא כולל טיפולים תקופתיים)+טיפולים תקופתיים 500 שקל (עשרת אלפים ועוד), וזה בלי דלק בלי חנייה ובלי דו"חות לא עלינו.

דרך אגב אל תשכח שתרצה גם מותרות, פה ריפודים שם רדיו דיסק פה פחית ריח (בכל זאת אתה רוצה רכב מטופל ושמור) תוסיף עוד כ800-500 שקל וזה במקרה שאתה קונה רדיו דיסק בסיסי שלא קורא צרובים ושתי רמקולים תוצרת סין.

כבר הגענו ל5500 אלף רק בשביל להעמיד לך בחנייה רכב שמור, וזה עוד לפני שהנענו אפילו. וזה עם אתה לא נהג חדש כן? עם אתה נהג חדש זה כבר קופץ לאיזור ה7-8 לפני שמניעים.

מה הרקע שלך בכלל? יש לך ניסיון ברכישת מכוניות? בן כמה אתה כמה שנים רישיון מה הרכב דרוש לעבור במסגרת השנים איתך?

לסיכום, אתה הולך להוציא כמה אלפי שקלים בשביל להעמיד לך בחנייה רכב, ועוד כמה אלפי בשביל להזיז אותו, ועוד כמה אלפים בשביל לעשות את השהות בו נעימה יותר עבורך.

פורסם
קניתי כבר שני "גרוטאות" משנת 90, יש לי ניסיון.

אז אם הבנתי אותך נכון, רכב במצב מעולה שהוא עומד בתקנות הגריטה יימכר במחיר גבוה מאשר של רכב כבן 15-19 שגם הוא במצב מצויין ורק בגלל האופציה של להיפטר במקרה תקלה?

יודע מה, עזוב גריטה עזוב שנתון, עזוב יצרן, עזוב רכב מטופל.

א.עם הרכב שאתה קונה היה במצב טוב הבעלים היה דורש קצת יותר על הרכש המדהים שלו, 1500 שקל זה מחיר שהוא מקבל עם הוא "זורק" את הרכב לברזל.

ב.גם עם הרכב באמת מדהים ומטופל, הוא עדיין רכב בן 15+ על הכביש, וברכב ישן אתה לא יודע מתי מתקלקל משהו.

ג.דייהו ריסר גם תוכננה אי שם בשנות ה80 אז אל תצפה לאיזה רכב מפנק, תחבורה בסיסית נטו.

בקיצור, אתה קונה רכב ישן ולא משנה כמה הוא מטופל הוא יעשה פה ושם בעיות בגלל הגיל, אתה תשלם ביטוח בגובה מחיר הרכב ואף יותר, ועוד תשלומים נלווים.

נעשה לך חשבון בערך:

1500 רכב+1500 ביטוח (עם אתה נהג חדש וצעיר הביטוח יעלה לך סביב ה3500 מניסיון)+1000 טסט+1000 שקל יישור קו (סכום סביר,לא כולל טיפולים תקופתיים)+טיפולים תקופתיים 500 שקל (עשרת אלפים ועוד), וזה בלי דלק בלי חנייה ובלי דו"חות לא עלינו.

דרך אגב אל תשכח שתרצה גם מותרות, פה ריפודים שם רדיו דיסק פה פחית ריח (בכל זאת אתה רוצה רכב מטופל ושמור) תוסיף עוד כ800-500 שקל וזה במקרה שאתה קונה רדיו דיסק בסיסי שלא קורא צרובים ושתי רמקולים תוצרת סין.

כבר הגענו ל5500 אלף רק בשביל להעמיד לך בחנייה רכב שמור, וזה עוד לפני שהנענו אפילו. וזה עם אתה לא נהג חדש כן? עם אתה נהג חדש זה כבר קופץ לאיזור ה7-8 לפני שמניעים.

מה הרקע שלך בכלל? יש לך ניסיון ברכישת מכוניות? בן כמה אתה כמה שנים רישיון מה הרכב דרוש לעבור במסגרת השנים איתך?

לסיכום, אתה הולך להוציא כמה אלפי שקלים בשביל להעמיד לך בחנייה רכב, ועוד כמה אלפי בשביל להזיז אותו, ועוד כמה אלפים בשביל לעשות את השהות בו נעימה יותר עבורך.

דניל'ה.

אני לא תמים דעה איתך,ידידי.קביעתי זו נכונה לימים שלפני הגריטה,כיום יש שמץ ממש בדבריך.

הגריטה הקפיצה כלפי מעלה את הטרנטות המסודרות,אלו שיכולת לקבל ב1000 שקל,משיטוט ביד 2 ברור לכל בר מוח שהגריטה היטיבה עם בעלי הגרוטאות,אבל עדיין יש מציאות שחבל"ז,צריך לחפש.

ולכן אני שואל מהצד הטכני (לא ביטוח) האם דיהו ריסר הוא רכב אמין לדעתכם ?

פורסם

יש ויש, לך תבדוק דייהו רייסר יכול להיות שתראה כמה נבלות ויכול להיות שתמצא מציאה.

לאמינות ולדגם הרכב אין קשר ברכב ישן, ולכן עדיף לחפש רכב שמור ולא משנה מה מוצאו.

פורסם

מצטער אבל אני חייב לחזק את חלק מהתגובות שנכתבו כאן, להחזיק רכב שהשווי שלו הוא פחות מ3-4 K זה פשוט בזבוז זמן וכסף גדול. ב1500 שקל אפשר לארגן הרבה נסיעות באוטובוסים, לקנות אופניים, רכב זה הרבה יותר בעייתי. גם אם הרכב שתקנה יהיה יחסית אמין ונגיד (בתיקח את זה בספק) שיהיו אפס תקלות, אתה תעשה לו טסט פעמיים בשנה ואתה בעצם משלם על טסט לשנה כמעט כמו הרכב, + ביטוח + דלק, קשה לי להבין למה אתה מתעקש על לקנות רכב בתקציב כזה...

פורסם

השאלה גם, למה אתה מצפה מרכב כזה.

אם אתה מודע ומוכן לזה, שהרכב לא נח\מפנק\בטיחותי\מתנהג,

אם מצאת אחד שמור, עם טסט לשנה (או קרוב לזה), צמיגים תקינים, במצב נסיעה, כמובן.

אתה מכניס את הרכב למוסך שאתה סומך עליו, ובמוסך מודיעים לך שנכון לעכשיו לא חייבים להשקיע בו סכומים רציניים לתיקונים (רציניים גם ביחס למחיר של הרכב),

ואתה מודע, שמשתלם לנסוע ברכב כזה עד לתקלה רצינית ראשונה (ואחרי זה למכור את הרכב לפירוק תמורת 500 ש"ח),

לך על זה - לא השקעת בקניה , לא תפסיד ירידת ערך, לא חבל על השריטות בחניה.

בכל יקרה, לבנות על האמינות לאורך שנים (אפילו בודדות) - לא הייתי בונה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
1500 שקל לרכב, מה עם ביטוח? מה רכב לא מתקלקל? בייחוד רכב ב1500 שקל? מה רכב לא שותה דלק? מה לא צריך לשלם חנייה? מה אין דוחות? אם אתה חושב ש1500 שקל נגמר הסיפור אז צא מהחלום.

אני על סוזוקי סויפט 1300 סמ"ק שילמתי, עם דלק עם דוחות עם קנסות עם חנייה, עם תיקונים ועם מוסכים שילמתי קרוב ל20 אלף שקל וזה עוד שהאוטו היה שמור מאוד מבחור זקן והרכב עלה 4 אלף שקל.

אוטו זה עניין יקר, לדעתי מונית ספיישל עדיפה במקרה שלך.

כנראה שאתה עבריין תנועה,לי יש רייסר והרכב נותן את התמורה

פורסם
מנוע 1.5 12 שסתומים 80 כ"ס והוא די חסכוני.

כל מילה בסלע,שלי עושה 1-11

• תוכן חדש...