Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5988 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קראתי את זה, אם אתה לא מוכן לגעת בתיבת הילוכים ידנית, היית צריך לציין את זה מראש.

אם אתה כן מוכן לנהוג עם שלוש דוושות, אז ההפרש בריו הוא 6K, והסיד סטיישן דיזל יותר זולה מהבנזין סטיישן.

יתרון נוסף של קיה - האחריות אינה מוגבלת בק"מ, כך שאם תיסע יותר מ100K בשלוש שנים, תהיה לך אחריות.

ולא, אני לא עובד שם ואין לי קיה..

פורסם

לנו יש ווקטרה 2003 דיזל ובאמת ביחס למשקל הרכב שיחסית גדול ולנפח המנוע (2.2) היא חסכונית מאוד מאוד.

אמנם הנסועה של אבא שלי היא כ-15K בשנה, אבל מאז שאני הוצאתי רשיון מן הסתם היא גבוהה יותר ובמשך 8 חודשים הרכב עבר קצת יותר מ-16K. (כנראה שהשנה תסגר עם 20-22K). בעבר, האגרה הייתה בסביבות 5000 שקלים בשנה, אכן סכום מפחיד, אבל אני זוכר את אבא שלי ממלא טנק מלא בגרושים, באותו הזמן שמחירי הבנזין הרקיעו שחקים.

היום מחירי הבנזין והדיזל פחות או יותר שווים, והאגרה גם היא קטנה, אבל עדיין ניתן למלא מיכל מלא ולנסוע בו כ-1000 קילומטרים בין-עירוניים. בחישוב קל, הרכב שלנו צורך 1:16.5 או אפילו 1:17 בבין עירוני, ובעיר אני מניח 1:12 או 1:13. רכב דומה לשלנו עם מנוע בנזין צורך הרבה יותר דלק.

כיום, מכוניות הבנזין המשתלמות ביותר הם מכוניות ה-TSI של WV/סקודה ודומיהן, שעל פי הנייר עם צריכה מרשימה.

Opel Vectra 2.2 TDI 2003

פורסם
קראתי את זה, אם אתה לא מוכן לגעת בתיבת הילוכים ידנית, היית צריך לציין את זה מראש.

אם אתה כן מוכן לנהוג עם שלוש דוושות, אז ההפרש בריו הוא 6K, והסיד סטיישן דיזל יותר זולה מהבנזין סטיישן.

אני מוכן לנהוג עם גיר ידני, ויש לי מכונית ידנית

אבל כל השוואה צריכה להתבצע מול גירסאות מקבילות.

גיר אוטומטי עולה הרבה כסף, ואתה לא יכול להשוות רכב ידני לאוטומטי.

לגבי הסיד סטטישן - אולי לא ראיתי טוב, תוכל לסמן לי במחירון, על מה אתה מדבר?

פורסם

למטה יש סיד סטיישן ידנית ברמת גימור נמוכה ב-130K

זה עדיין יותר יקר מבנזין סטיישן אוטומטית ברמת גימור גבוהה ב-6K

פורסם

צודקים, לא ראיתי את הסטיישן למעלה.

אני מסכים שיש הפרש קטן בכסף ובאבזור לטובת הבנזין, אבל זה לא ה30K שדובר עליו.

בכל אופן, למיטב ידיעתי קיה הם האחרונים שעדיין מציעים רכבי דיזל במחירים הגיוניים, וזה די חבל, כי אם ההפרש הריאלי הוא 5K - 10K אז גם שאר היבואנים יכולים.

פורסם

אני יגיד לך דוגמא ממה שקרה אצלנו.

הייתה לאבא שלי סובארו אימפרזה 2006 ששתתה לו 1ל 10 ממצוע.

המפעל בוא הוא עובד עבר למקום רחוק יותר והוא התחיל ליסוע מרחק של 40 ק"מ ביום,ואז נפל לו האסימון שהוא עובר לדיזל,כי נימאס לו כל 6 ימים לפגוש את תחנת הדלק.

הוא עבר רנו קנגו דיזל ידנית ועל הדרך עלה בשנתון של הרכב ל2007,ומה אתה יודע צריכת הדלק הממוצעת עכשיו היא 1 ל16,הרכב הרבה יותר מרווח וגדול ונוח לטיולים,מה גם שהוא מגיע עם טורבו כך שיחסית לדיזל התאוצה לא רעה בכלל-בקיצור אבא שלי יצא מבסוט וחוסך לעצמו בחודש משהו כמו 500 שקל הוצאות על דלק!

פורסם

דוד שלי הלך בדרך אחרת.

הייתה לו מרצדס S500 שנת 2009, הוא עבר לעבוד רחוק מהבית, והרגיש, שצריכת דלק קצת גדולה, אז הוא מכר אותה, וקנה פיאט אונו 1990. גם צריכת דלק טובה יותר, וגם שם בכיס 800 אלף שקל הפרש במחיר.

מה שאני בא לומר, שכל עוד לא משווים מכוניות זהות עם גיר זהה מקבוצה זהה, כל ההשוואות שוות לתחת.

פורסם

נראה לי שממש גלשת קדימה, זה לא עניין של תקציב או ק"מ או משומש/חדש, ההבדל בין המנועים הוא די פשוט:

ייתרונות של דיזל: מנועים עם הרבה כוח (לא מהירות אלה כוח- לעלות עליות ממש תלולות, סחיבת משאות כבדים וכו')

חסרונות: בלאי מנוע, מהירות, זיהום אוויר! לא ניתן לעשות מעבר-נוזל לגז.

ייתרונות של בנזין: עמידות, זיהום מופחת (כמובן שתלוי בשנת הייצור) לא רק במנוע אלה גם בדלקים עצמם, מהירות במשקלים נמוכים (אני מתכוון- משאית זה משקל גבוה לדוג'..), יחס ק"מ לליטר טוב יותר..

חסרונות של בנזין- כוח מופחת, דליקות.

בעבר דיזל היה זול יותר, כיום זה באותו המחיר, המנועים אגב-דיזל יקר יותר. הסיבה ידועה לכל.. בקיצור אם אתה לא נוהג על משאית/רכב גדול, אם אתה לא נוסע המון בשטח, לך על בנזין, אין פה שאלה בכלל..

פורסם
דוד שלי הלך בדרך אחרת.

הייתה לו מרצדס S500 שנת 2009, הוא עבר לעבוד רחוק מהבית, והרגיש, שצריכת דלק קצת גדולה, אז הוא מכר אותה, וקנה פיאט אונו 1990. גם צריכת דלק טובה יותר, וגם שם בכיס 800 אלף שקל הפרש במחיר.

מה שאני בא לומר, שכל עוד לא משווים מכוניות זהות עם גיר זהה מקבוצה זהה, כל ההשוואות שוות לתחת.

לא הבנתי מה זה אמור להביע ומה אלמנט ההשוואה פה,מדובר בשני רכבים של אותו סדר גודל במחיר אז למה לא לעבור לרכב יותר חסכוני ועל הדרך להיתקדם בשנתון?

פורסם

או. קי, אני אנסה להסביר.

קודם כל, אבא שלך ויתר על גיר אוטומטי.

יכול להיות, שזה לא מפריע לו, אבל זה עדיין ויתור.

שנית, הוא עבר לרכב מסחרי, אומנם סביר ונוח לנסיעה, אבל עדיין, פחות מעודן, יותר רועש, עיצוב פנימי הרבה פחות טוב.

שלישית, ירידת הערך של קנגו הרבה יותר גדולה מזו של הסובארו.

אם היום קנגו 2007 עולה כמו אימפרזה 2006 (אני לא חושב, שזה המצב, לדעתי אימפרזה כבר היום עולה יותר),

בעוד שלוש - ארבע שנים קנגו תעלה חצי ממחיר האימפרזה.

אנחנו לא מזמן מכרנו קנגו שנת 2000 במצב טוב ב 9000 שקל.

אימפרזה שנת 2000 עולה בערך פי שלוש.

השאלה, האם כל הסיפור הזה משתלם, וחיסכון בצריכת הדלק שווה את ההפסד בירידת ערך.

ואני חוזר כאן לנקודת הפתיחה שלי - מדובר כאן בשתי מכוניות שונות, עם יעוד שונה, ירידת ערך ומיצוב בשוק שונים, ולכן זה לא בסיס טוב להשוואה.

דוגמה פשוטה להמחשה, עם סתם מספרים.

יש לך היום 60000 אלף שקל.

אתה יכול לקנות בכסף הזה אימפרזה שנת 2006 או קנגו שנת 2008.

מחזיק באותו 4 שנים.

לאחר 4 שנים מכרת את הסובארו ב 40000 אלף שקל ואת הקנגו ב 20000.

השאלה,אם תוך 4 שנים הצלחת לחסוך 20000 שקל על דלק ?

פורסם

זה לא השיקול היחיד

אני נוסע מעל 50 בשנה ועדיין שוקל לקנות בנזין

איזה אוטו אתה רוצה לקנות ?

חדש או משומש ?

מהם רוב הנסיעות של הרכב בתוך העיר או מחוץ לעיר ?.

לכמה זמן אתה ורכש את הרכב בערך ?

יש רכבים גדולים שצריכת הדלק כמעט ואני נזהר זהה אבל מחיר הבנזין טיפה יותר נמוך

וההוצאות אמורות להיות יותר קטנות אז יש כמעט תיקו בעלויות.

אכן החיים בזבל !

פורסם

אני חושב שצריך לקחת בחשבון פרמטר נוסף - מחיר הסולר בתחנה שאתה מתדלק בה.

בניגוד למחיר הבנזין שקבוע פחות או יותר, המשחק במחיר הסולר הוא עצום.

לשם הדוגמא, במרכז הארץ מחיר הסולר בתחנות עולה מעל 7.3 ש"ח, בעוד שבגליל ישנן תחנות שמוכרות סולר ב - 5.6 ש"ח.

במקרה כזה, ישנה עדיפות לסולר.

אין לפרסם באתר זה.

פורסם

אני חייב לשים דברים על דיוקם לגבי היתרונות והחסרונות של סוגי המנועים ש - ronen3030300 כתב.

לגבי חסרונות הדיזל - זה לא נכון לקבוע שבלאי מנוע דיזל גבוה יותר ממנוע בנזין. ההיפך הוא הנכון, והראיה היא שמנועי דיזל מחזיקים מעמד הרבה יותר קילומטרז' (מוניות, מסחרי וכו').

הערה שניה מתייחסת לזיהום האויר - פליטת CO2 ברכב דיזל עם מנוע בנפח זהה לבנזין, תהיה נמוכה משמעותית. באירופה, מנועי הדיזל משמשים חלק גדול מרכבי הנוסעים. עם זאת, אני מסכים שבשאר המזהמים לוגם הסולר מזהם יותר.

לגבי שאר הדברים אני מסכים איתך לחלוטין.

אין לפרסם באתר זה.

• תוכן חדש...