Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מזדה 6 מול מונדאו דגמי 2007

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6006 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למרות היתרון של המזדה במספר ההילוכים,המונדיאו תהיה יותר חסכונית.

כמובן שההפרש אינו ניכר יותר מדי.

המונדיאו הרבה יותר שלווה ומתנהלת באלגנטיות ברוב הזמן.

המזדה הרבה יותר תזיזתית וחובבת מאוד סל''ד גבוהה.

למזדה מיכל דלק גדול יותר מהמונדיאו.

בעברי הייתי בעליה של מונדיאו ואילו קולגה לעבודה היה בעלים של מאזדה 6,הנסיעות שלנו התנהלו באותו קצב(מסחרר ומטורף,ככה זה שמלווים שיירות ממשלתיות)ולאותו יעד בדר''כ,ניתן לומר כי המזדה ביקרה יותר בתחנת הדלק וגם במוסכים משום מה.

פורסם

2007 זו שנת ההחלפה של המונדאו - אני מתייחס לדגם המונדאו הישן עד 2007

שני הרכבים עם נתונים די דומים , ומנועים דומים - תיבת הילוכים ( ממסרה אוטומטית ) שונה

במאזדה 5 הילוכים במונדאו 4 .

בנסיעה מינהלתית רגילה יש הבדל קל לטובת המאזדה , בנסיעה בכייף עם לחיצות מהנות הן די דומות .

ראה קישורים למבחנים שנעשו .

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2737503,00.html

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3156799,00.html

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

מונדיאו מצויינת.אצל חבר יש אחת כזו ,אומנם 07,אבל רכב מרגיש מאד איכותי בפני עצמו ובטח שעל פני מזדה יפנומטית עם פלסטיק מצועצע.

לגבי זריזות,אני לא חושב שמונדיאו פחות תזיזתית עם 145 כ"ס לעומת 140 של מזדה.זה עניין של הרגשה שהאוטו נותן.פעם הייתי אוהד מושבע של יפניות בגלל האמינות שלהם על חשבון עידון נסיעה. היום אני על אירופית ונהנה מכל התנעה של המנוע .כמו כן מונדיאו מאד אמינה גם ביחס לאותה מזדה עם בעיות מתלים שלה :wink:

בעיר צריכה שלה כ 12 ליטר ל 100 ק"מ.מחוץ בערך 8-9 ליטר

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם

מכרתי את הרכב שלי ,פורד פוקוס 2001,

אנחנו נוסעים כ1200 ק"מ בחודש שכחצי מהם נסיעות מחוץ לעיר.אני ממלא ממוצע של 720 ש"ח לחודש דלק,

האם המעבר למנוע 2000 של מזדה 6 או מונדאו יעלו לי את הצריכה החודשית לדלק בצורה משמעותית?

פורסם

קשה להגיד, תלוי מאד בנהיגה שלך. בכל מקרה ללא ספק הצריכה תעלה, אם כי לא תתרושש כנראה בק"מ שאתה מבצע.

קח בחשבון שגם עלות טיפולים ולתיקונים מעט יותר יקרה. שוב, לא מדובר על משהו שישבור אותך כנראה.

בכל מקרה, אני הייתי הולך על המונדאו ללא ספק בכלל. הרבה יותר אלגנטית ונעימה מאשר המאזדה (שהיא טובה בפני עצמה).

האמינות של המונדאו פשוט מצויינת, ומדובר על דגם "מבושל" טוב טוב, ככה שאין מחלות או בעיות מיוחדות שלא נפתרו כבר.

לא בדקתי, אבל אני מאמין שהמחירון של 6 גבוה יותר ממונדאו מקבילה, וככה כנראה גם הסחירות ושמירת הערך (אם כי כאמור, מונדאו שמורה ועם ק"מ נמוך תמכר ללא בעיה מיוחדת).

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

ראיתי את השירשור ואני חייב להגיב שדעתי היא שונה בתחליט מקודמיי. יש לי מאזדה 6 בליסינג וכרגע קיבלתי את מונדאו 2007 כרכב חילופי.

נוכחתי לגלות הבדלים משמעותיים בין הרכבים.

קודם כל הדברים הדומים זה הנוחות, האיבזור הבסיסי, הפונקציונליות והסולידיות. גם העוצמה בזינוק די דומה. אבל אין מה להשוואת מבחינת חווית הנהיגה. המונדאו מרגישה סירה, לא מחוברת לכביש, לא מגיבה מיידית ובפניות חדות נכנסת לתת היגוי די בקלות. ישנה תחושה שהרכב מתנגד בתוקף להורדת ההילוך וחייבים ללחוץ חזק מאוד כדי לעשות את זה.

בנוסף העדר ההילוך החמישי מגביל את היכולת להאיץ מהר במהירויות גבוהות לצורך עקיפה בטוחה.

למרות האמור קודם צריכת הדלק בתוך העיר היא מפלצתית: זה מגיע ל 14 ליטר ל 100.

המסקנה שלי היא שלעולם לא אקח/אקנה רכב כזה. אמנם מי שחוויית הנהיגה לא מעניינת אותו אלא רק הבטיחות/נוחות ונסיעה רגועה יכול לקבל להסתפק במונדאו.

דעה אישית

פורסם

קודם כל אפתח בכך שאני מחזיק מונדאו כ - 4 שנים (2004 ולאחר מכן 2006).

התגובה הקודמת נראיית לי קצת מוזרה,המונדאו זכתה להערכה רבה בכל מבחן בארץ ובחו"ל על תכונות השילדה שלה.

בכל מקרה הרכב מרגיש קצת פחות תזזיתי ממזדה 6 אבל הרבה יותר איכותי ונעים בנסיעה-לכל אחד יש תחושה שהוא מתחבר אליה אני אישית במזדה 6 לא נהנה לנסוע אבל זה עניין של טעם.

צריכת הדלק של המונדאו אכן בעייתית :בסביבות 12 ליטר ל 100 ק"מ בנסיעה משולבת, בהשוואה פוקוס 2006 שהייתה לי צרכה בתנאים דומים 10 ליטר ל 100 ק"מ .

מבחינת אמינות -לא נתקלתי בבעיות והטיפולים השוטפים די זולים.

עלויות ביטוח לא גבוהות.

סה"כ בהתחשב במחירו רכב מומלץ.

• תוכן חדש...