Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6051 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה להרכיב מערכת באוטו אבל אני לא מבין בזה בכלל.

יש לי סאב שהיה אצל אח שלי שהוא כבר לא משתמש והוא נתן לי אותו, אין לי מושג מה הגודל שלו, אין לי מושג עד כמה הוא חזק, ממה שאני זוכר ששמעתי אצל אחי באוטו הוא ממש טוב ואח שלי אומר שהוא עדיין טוב, אבל הוא ישן בן איזה 6 שנים.

חוץ מסאב אני יודע שצריך מגבר וזה בטיפול.

אני רק לא יודע אם צריך להחליף רמקולים, ואם כן אז רק אחוריים או גם קדמיים?

ואני גם לא יודע איזה עוד דברים צריך בשביל מערכת שתפעל כמו שצריך.

לכן אני פונה אליכם שתעזרו לי ותגידו לי מה צריכה לכלול מערכת טובה.

תודה.

פורסם

משום מה אני לא יכול לערוך את ההודעה הראשונה, זה אומר שאני יכול לערוך רק 30 דקות אחרי שפירסמתי וכבר עברו 30 דקות אז אני מגיב בעוד הודעה שהיא בעצם תיהיה ההודעה הערוכה.

עריכה:

אני רוצה להרכיב מערכת באוטו אבל אני לא מבין בזה בכלל.

יש לי סאב שהיה אצל אח שלי שהוא כבר לא משתמש והוא נתן לי אותו, אין לי מושג מה הגודל שלו, הוא יחסית גדול לפי אחרים שראיתי, אין לי מושג עד כמה הוא חזק, אחי אומר שהוא עדיין במצב טוב אבל הוא גם בן 6 שנים בערך.

צריך לקנות חדש או שאפשר להשתמש בו? אני לא יודע איזה חברה הוא אני צריך לבדוק אם כתוב עליו, באותה תקופה אחי השקיע במערכת שלו בערך 3500 שקל פלוס מינוס הכל כולל הכל [לא יודע אם זה נחשב הרבה או לא].

ראיתי אנשים שמדברים על מנחת, מה זה?

חוץ מסאב אני יודע שצריך מגבר וזה בטיפול. אחי אמר שבשביל הסאב הזה צריך מגבר של לפחות 12 וואט אז זה מה שאני מביא.

אני רק לא יודע אם צריך להחליף רמקולים, ואם כן אז רק אחוריים או גם קדמיים?

ואני גם לא יודע איזה עוד דברים צריך בשביל מערכת שתפעל כמו שצריך.

לכן אני פונה אליכם שתעזרו לי ותגידו לי מה צריכה לכלול מערכת טובה ואיך בכלל מתחילים את כל התהליך הזה של הרכבת מערכת באוטו?

תודה.

פורסם

תקרא בFAQ בראש העמוד וכל השתובות לשאלות שלך תקבל שמה.

בקשר לרכיבים, תעלה תמונה של הסאב. 6 שנים זה הרבה אבל זה תלוי במצבו של הסאב.

3500 ש"ח זה סכום קצת נמוך למערכת סבירה. איזה רכיבים יש לך חוץ מהסאב, מה התקציב, איזה סוג מוזיקה אתה אוהב, על איזה אוטו אנחנו מדברים, מה אתה שואף במערכת, דיוק ואיכות או עוצמה? הכל חשוב.

מנחת זה בדרך כלל למישהו שרוצה להשתמש ברדיו דיסק המקורי של האוטו שבא בלי יציאות למגבר, אז המנחת עושה את העבודה.

בטח כשאחיך אמר 12 וואט אז הוא התבלבל. סאב יכול לספוג מ150 עד 1000 או 2000 וואט ויותר. זה תלוי בסאב. אז אתה צריך להעלות מידע על הסאב כדי שנמליץ לך מגבר באתאם.

בקשר לרמקולים, זה תלוי במצבם עוד פעם, איזה יש לך?

מערכת טובה כוללת HU (רדיו דיסק), קומפוננט (בד"כ) מקדימה, סאב ומגבר.

זאת מערכת טובה יחסים, יש אוהבית סאונד היקפי וקונים רמקולים אחוריים (לא חייב להיות קומפוננט) ויש שמתרכזים יותר בבמה קדמית, אם יש לך סאב חזק אז אתה תצטרך מגבר מונובלוק (מגבר עם יציאה רק לסאב) חוץ מהמגבר 4 או 2 ערוצים. לא כל סאב יכול להתאים למגבר, זה תלוי בהתנגדות, שתלוי בסאב ובמגבר.

יש הרבה מה ללמוד, תחפש באתר, תקרא הרבה, תקרא בFAQ לפני שאתה קונה רכיבים, וחשוב מאד להתיעץ עם חברי הפורום.

מקווה שעזרתי.

B///MW אומר לחבר:

אני אקנה את הFI BTL 18 ואנגן את השיר Late Night Tip כל היום מתחת לבית שלך עד שתלמד להעריך את הסאב.

פורסם

אני שומע מוזיקה שחורה, מזרחית, האוסים, טראנסים, דיכאון.

כניראה שאני יתקין את זה בפיאט פונטו שנת 2003-2006.

ואני שואף מהמערכת יותר דיוק ואיכות מעוצמה אבל ברור שעוצמה היא גם חשובה מאוד!

אבל אני לא רוצה שכאשר אני ישים פול ווליום יהיה רעשים מציקים כאלה ברקע שהורסים את המוזיקה, אני רוצה שישמעו חלק ונקי.

תקציב זה לא סגור על זה, כעיקרון מגבר והרכבה אני מקבל בחינם ממישהו שמבין והוא חבר של אבא שלי.

הוא יבדוק את הסאב ויגיד איזה מגבר מתאים לו.

מה זה קומפוננט?

• תוכן חדש...