Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5996 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מ"כ 02 - זה כמו להכניס ילד כאפות לכתתת מב"ח ולומר לו ללמד אותם חיבור וחיסור. (הרבה צחוקים לערסים, הרבה סבל למ"כ)

כל החברים שלי שעשו 02 סיפרו (ומספרים עד היום) איך הם התעללו במפקדים שלהם עד דמעות.

אם מתאפשר לך ממליץ בחום להיות לוחם, הרבה יותר כיף הרבה יותר חוויות הרבה יותר לתת.

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מוזר שלהרבה אנשים יש חברים שמיררו את החיים למ"כים בטירונות.

אני בעיקר זוכר את כל הערסים שניסו להצחיק, בוכים בדמעות בשישי בצהריים

שכל החברים שלהם הולכים הביתה והם נשארים שבת בבסיס.

שבת בבסיס לבד, שאתה בקושי בצבא שבוע, היא חוויה לא קלה לאף אחד.

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

פורסם

אני חושב ואפילו שזה ישמע מתנשא על חלק מהאנשים שהגיבו, חלקכם לא הבין את מושג ומטרת השרות הצבאי. הוא לא אמור להיות מחנך, ובטח שלא מהנה. מבחינת ההגדרה היבשה אמורים להינתן לך הכלים הבסיסיים בשביל לספק מקסימום תפוקה למערכת שבשורה התחתונה בין אם נרצה ובין אם לא התפקוד שלה תלוי אך ורק באנשים שמרכיבים אותה, וכל בורג, אפילו מחסנאי אומלל יכול לשפר את פני הצבא, לפחות באזור שלו השאלה היחידה היא האם אכפת לו מספיק.

את החשק לשרת מביאים מהבית, מההבנה של החשיבות של מה שאתה עושה. אני לא אומר לך שמ"כ טירונות 02 זה כיף, או יותר חשוב ממ"כ בקרבי, אבל אני אגיד לך שאני חושב שבצה"ל יש מספיק פקידים גם בלי שאנחנו נוסיף את עצמנו בכוח.

מתפקיד של מ"כ אתה בכל מקרה תקבל המון כלים לחיים, ביניהם הידע לנהל אנשים שלא רוצים להיות מנוהלים וזאת מיומנות מאוד חשובה.

לדעתי, אם הצבא החליט שאתה צריך להיות מ"כ, תהיה מ"כ, אם הוא ישנה דעתו ויהפוך אותך לפקיד לך עם זה, להכריח מערכת להעניק לך משהו שאתה לא אמור לקבל זוהי צביעות, ואם תצליח לעשות זאת פעם אחת אתה תחפש כל החיים שלך את אותם הקיצורי דרך אל האושר הנכסף שלעולם לא יבוא, קצת נסחפתי אבל אני מקווה שאתה מבין את הכוונה.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אהלן חברה, חזרתי עכשיו מהבסיס לאחר שבועיים עם החברה.

אני יכול להגיד שיש חברה איכותיים יותר ופחות. אצלי בצוות נמצאים האיכותיים יותר משאר המחלקה.

יצא לי לראות טירונות של ג'ובניקים 02, מאוד שיעשע אותי לראות איזה הבדל במשמעת יש בין הטירונות שלי לשלהם.

ואני יכול להגיד אפילו שקשה הייתי מעדיף לעשות את הטירונות שלי מאשר את של הג'ובניקים שאשכרה עושים צחוק מהמפקד.

בכל מקרה, אני גיבשתי את הדעה שלי. אני לא רוצה להיות מ"כ ואני אנסה לבקש קורס אחר או תפקיד יותר מהנה.

תודה לכל המגיבים8)

תמיר.

פורסם

אני עשיתי טירונות 02 וזה היה החודש הכי מיותר בשירות הצבאי שלי - לא היה לי קשה, לא פיזית לא מנטלית, היה לי מיותר, הזמן לא נוצל ראוי ב3 ימים אני אישית יכולתי להעביר את כל התכנים של חודש שלם. המ"כים לא היו חכמים במיוחד וסבלתי בעיקר בגלל העובדה שזה מיותר.

מ"כ של 02 ועוד במגל זה ג'ובניק לכל דבר, וטוב שבחרת לוותר על התפקיד.

פורסם
אהלן חברה, חזרתי עכשיו מהבסיס לאחר שבועיים עם החברה.

אני יכול להגיד שיש חברה איכותיים יותר ופחות. אצלי בצוות נמצאים האיכותיים יותר משאר המחלקה.

יצא לי לראות טירונות של ג'ובניקים 02, מאוד שיעשע אותי לראות איזה הבדל במשמעת יש בין הטירונות שלי לשלהם.

ואני יכול להגיד אפילו שקשה הייתי מעדיף לעשות את הטירונות שלי מאשר את של הג'ובניקים שאשכרה עושים צחוק מהמפקד.

בכל מקרה, אני גיבשתי את הדעה שלי. אני לא רוצה להיות מ"כ ואני אנסה לבקש קורס אחר או תפקיד יותר מהנה.

תודה לכל המגיבים8)

באיזה בסיס היית?

בדיוק סיימתי טירונות 02 בניצנים...

פורסם

אני לא יודע איך זה בצה"ל, אבל במג"ב זה נחשב קורס מכובד.

אם אתה יכול להיות מ"כ בשטח ולא של טירונים זה טוב, אתה תוותר על ה"4 שעות שינה בלילה".

ועוד משהו, אתה צריך לחשוב על העתיד, אם אתה רוצה קריירה צבאית או לא.

שוב פעם, אני לא יודע איך זה בצה"ל כי אולי זה שונה ממג"ב, אבל מקורס מכי"ם אתה יכול לצאת לקצינים והדרך פתוחה.

5 חודשים קצת קשה, קצת משמעת, אבל לדעתי בסוף שווה.

אני בעצמי שוקל את זה ואולי אלך על זה.

בהצלחה.

Kia Sportage, 2014 

פורסם

באופן אישי.

אני מצטער שלא יכולתי ללכת ולהיות חייל אמיתי בבסיס סגור.

הייתי ג'ובניק בתחום המיחשוב, והתחושה הייתה ממש של ללכת לעבודה בבוקר ולחזור הבייתה בערב.

הייתי בתחום הזה כי כולם סביבי חשבו שזה מה שאני אוהב וצריך.

בסופו של דבר, זה לא תרם לי ש-ו-ם ד-ב-ר. חוץ מאנשים נפלאים עימם שירתתי ועם חלקם אני בקשר עם היום.

החיים האזרחיים הם ג'ונגל. ו3 שנים בצבא אמיתי ולאו דווקא לוחם. חימושניק מצידי, יכשיר אותך להתמודדות עם העוולות הרבות

שיש בחוץ.

אני ממליץ לא להיות ג'ובניק אלא אם כן, זה משהו שאתה אוהב, ושזה גם ייתן לך כיוון לחיים.

אם זה להיות כמו החיילים הזרוקים בשלישות למשל, אז זה 3 שנים שמתבזבזות.

מה כן רציתי ?

לנהוג בטנק :twisted: !

אני אגב גם חושב שאמנם צבא זה צבא ולא ניתן רק לִרְצות ולִרְצות, אבל אם אתה יכול ללכת למשהו טוב שגם תהנה ממנו,

התועלת שהצבא יפיק ממך ואתה ממנו, תושבח רבות.

וכן, סיפורים לילדים ולנכדים זה גם חשוב !

יום טוב, שנה אזרחית טובה, ושירות טוב ומוצלח לכל מי שבצבא.

:wave:

פורסם
החיים האזרחיים הם ג'ונגל. ו3 שנים בצבא אמיתי ולאו דווקא לוחם. חימושניק מצידי, יכשיר אותך להתמודדות עם העוולות הרבות שיש בחוץ.

למשל, אם הבוס בעבודה לא יוציא אותך חמשוש תוכל לבצע עליו הסתערות חולייה בעזרת רובי גומיות שתאלתר במשרד לכוח המסתער, אקדח סיכות למאגיסט ברתק, וטונר למיסוך. אם הוא סתם ייעצבן, תוכל לעשות לו שמיכה!

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

בתור מפקד לשעבר במג"ל (קו"מ יז בנים אוג' 99)

אני יכול להעיד שהתפקיד תרם לי המון בחיים - הן מבחינת חבר'ה, הן מבחינת משמעת עצמית ועמידה במטרות שאני מציב לעצמי והן לערכים שלי כבן אדם.

לגבי ילד כאפות - היו כאלו שניסו - זה מאוד תלוי באופי.

אצלי כאלו בדר"כ היו שוטפים סירים במטבח, עושים שמירות, מנקים שירותים.

נכון לפעמים היינו נשארים איתם שעות ביציאה - אבל זאת דווקא היתה הזדמנות לא רעה להסתחבק עם המ"כיות מפלוגות אחרות...

כמובן שאני לא ארחיב על ההוואי שיש בפלוגה - סה"כ שמח 8)

לאחר שבוצע קו"מ איחוד נראה לי שזה אפילו יותר כיף :lol:

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם
למשל, אם הבוס בעבודה לא יוציא אותך חמשוש תוכל לבצע עליו הסתערות חולייה בעזרת רובי גומיות שתאלתר במשרד לכוח המסתער, אקדח סיכות למאגיסט ברתק, וטונר למיסוך. אם הוא סתם ייעצבן, תוכל לעשות לו שמיכה!

בתור אחד שלא היה בבית 55 יום במלחמת לבנון השניה (פלחו"ד נח"ל 931),

כמעט כל דבר קשה שאתה עובר בחיים האזרחיים שלך, אתה יכול להסתכל אחורה ולומר:

אם עברתי את החודשיים האלה אני יכול לעבור כל דבר.

בדר"כ מי ששירתו בבסיס סגור\לוחמים, הם אנשים ערכיים יותר באזרחות ויודעים להסתכל על

הדברים בצורה אחרת.

במיוחד בשנה שנתיים הראשונות אחרי שחרור.

אני יודע שחלק לא יבינו אותי אבל בטוח שגם חלק כן.

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

פורסם
אני עשיתי מכ"ים חי"ר בביסל"ח 17, (גולני, רובאית 12)

וואלה דווקא היה כיף :)

אחח ביסל"ח 17

היו ימים טובים

הזכרת לי נשכחות עכשיו :)

אומנם לא הייתי לוחם אבל הייתי שם בחטיבה, בסיס סגור וחוויות כל יום שאני הגעתי בטח אתה כבר היית במילואים :) מרץ 02

פורסם

עם כל הכבוד, עופר, מה שכתבת פה, מזלזל, ציני, ובגדול שטות אחת גדולה!

אני לא יודע איפה שירתת בסדיר, אבל או ששכחת את כל מה שלימדו אותך שם, או שלא לימדו אותך כלום.

לדעתי, אם הצבא החליט שאתה צריך להיות מ"כ, תהיה מ"כ, אם הוא ישנה דעתו ויהפוך אותך לפקיד לך עם זה, להכריח מערכת להעניק לך משהו שאתה לא אמור לקבל זוהי צביעות, ואם תצליח לעשות זאת פעם אחת אתה תחפש כל החיים שלך את אותם הקיצורי דרך אל האושר הנכסף שלעולם לא יבוא, קצת נסחפתי אבל אני מקווה שאתה מבין את הכוונה.

נכון במידה מסויימת, לא לגמרי. תרשה לי להסביר, אם פותח השרשור מרגיש שהוא יכול לתרום ולהועיל יותר במקום אחר או בתפקיד אחר, כי זה משהו שהוא אוהב יותר, שילך על זה. אני סיימתי לא מזמן (קצת פחות משנה) שירות בהנדסה קרבית. ואם לא הייתי נלחם לקבל מה שאני רוצה הייתי נשאר חפ"ש שלא מעניין אותו כלום וזורק *ז* כל היום. אבל נלחמתי, ובשנה השנייה יצאתי לקורס צלפים, לקראת סוף השנה השנייה, אחרי שביקשתי עוד קצת, יצאתי לקורס מ"כים, ובשנה האחרונה שלי הרמתי מחדש והחזקתי צוות צלפים. וכל זה רק כי נלחמתי (כל השנה הראשונה)על משהו שהצבא חשב שלא מתאים לי, סיימתי את השירות בתור אחד האנשים הכי מוערכים בפלוגה ובגדוד שלי, רק כי עשיתי משהו שאהבתי ועשיתי אותו מכל הלב.

אם הוא רוצה להחליף תפקיד כי "חברים שלי רוצים שאני אהיה ג'ובניק כי הם מתגעגים" זה התפנקות לשמה והיא מגעילה אותי. אנשים מתגייסים לצבא בשביל לשים את עצמם בצד ל3 שנים ולהחזיר קצת לחברה ששמרה עליהם במשך 18 שנה.

מי לא רוצה לאכול את האוכל של אמא?

מי לא רוצה לישון בבית?

למי כיף לסבול?

אנשים לא מתגייסים לצבא בשביל שיהיה להם כיף, הם מתגייסים בשביל לתת מעצמם!

תמיר, מילה לסיום, אל תדאג, לא יהיה לך כיף בצבא, לפחות בהתחלה, אבל אתה תלמד לאהוב את זה. והחברים הג'ובניקים שלך ידאגו להזכיר לך בלי סוף כמה אתה פראייר וטיפש ואידיוט ולמה אתה צריך את כל החרא הזה בכלל.

אבל במידה ותחליט להמשיך ולשרת שירות משמעותי, אתה תסתכל עליהם ותתן להם חיוך, כי תדע שאתה עושה את הדבר הנכון.

זה לא סיפוק (כי לא תמיד יש, לפחות לא באותו רגע) זה לא תמריצים (כי אין, ולא רק באותו רגע, אלא בכלל). זה הידיעה עמוק בפנים שאתה עושה את הדבר הנכון ויתפוצצו כולם.

בהצלחה במהלך הדרך, ומי יתן ותעשה רק בחירות נכונות

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תוכן חדש...