Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5997 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים, אני מרגיש כאילו ששנים לא ביקרתי בפורום:-P

כבר שבועיים שאני בטירונות של מ"כים עם משמעת קשה וסמלת שעושה חיים קשים.

החברה מצוינים, אבל אני לא יודע אם אני בנוי למשמעת הזאת במשך 5 חודשים.

המשפחה כל כך לוחצת שאני ישאר בתפקיד, עד כדי כך שסבא שלי הציע לי רכב בתנאי שאני אסיים את הקורס.

כל החברים ג'ובניקים ביומיות והיו רוצים שאני אחזור.

כרגע אני פשוט מרגיש שאני רוצה לחזור לחיים הטובים שהיו לי לפני, עובד בבקרים, ומבלה בלילות.

ואני פשוט לא יודע מה לעשות. אם לסיים את החלק הראשון של הטירונות ולנסות לצאת ליומיות או להישאר בתפקיד

שנחשב למכובד ולא של ג'ובניקים מפונקים.

מה אתם אומרים? אם אני אסיים את הקורס אני אפקד על טירונות כלל צהלית 02, אשן 4 שעות בלילה ואקרע את התחת.

או מצד שני לתייק מסמכים בקריה או בגלצ ולצאת ב5 אחר הצהוריים הביתה.

אני קצת מבולבל והייתי מעוניין לשמוע דעות של אנשי הפורום היקר הזה:wink:

תודה, ושבוע טוב

תמיר.

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

השאלה אם אתה רוצה להמשיך להתנהג כמו ילד, רק שלובש מדי צבא, או להעביר שירות משמעותי, חוויתי, שיתן לך גאווה ללבוש את מדיו ולספר עליו בעוד כמה שנים לילדים ולנכדים.

אמנם קצת נסחפתי :-P

אבל חרא יהיה לך בכל מקום בהתחלה, השאלה עם איזה טעם תשאר בסוף.

חוץ מזה שאין מה להשוות שירות של יומיות, גם בסוג העבודה וגם בסוג האוכלוסיה, לבין שירות בבסיס של שוש"ים או חצאים.

מתחדשת*

פורסם

למה אתה מגביל את עצמך להיות ג'ובניק או להיות מ"כ על טירוני 02 ?

מה הפרופיל שלך? אם הוא 82 ומעלה אני מציע לך לעבור ללוחמה.

ובכוונה אני מדגיש 82 ומעלה, כי אם יש לך 72 אתה יכול לעבור לתותחנים או שריון אבל שם אתה פשוט הופך להיות חימושניק.

פורסם

אני מכיר את הקורס שאתה עושה עכשיו, זה בדיחה לעומת קורס מ"כים של חי"ר(גולני\גבעתי), אתה תתרגל, או שאתה באמת מפונק וזה לא מתאים לך כי זה ממש לא משמעת קשה.

פורסם

תעשה מה שאתה אוהב. 3 שנים זה לא סתם, לכן - אם לא תאהב את השירות שיש לך, אתה תסבול כל ה-3 שנים. לפי ההרגשה שלי - תצא משם, והכי מהר שאתה יכול. לך תהיה ג'ובניק (ולא, אני לא אחד מאלה שבעד השתמטות וג'ובניקים וכו', אבל הוא ביקש עצות ריאליות והינה העצה שלי ספציפית אליו). אם אתה יכול ללכת לקריה - תלך. אוטו מסבא? יהיה לך ביום מין הימים :-)

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

3 שנים מכ טירונות זה כמו לעבור 20 מחזורי טירונות בלי הרבה סנטימנטים,

למה הכוונה סנטימנטים?!?

פותח סוגר מחזורים כמו כלום.. יטחנו אותך במילים אחרות.

בהצלחה!

Polo 2012

פורסם

דווקא נשמע לי שאתה מתאים לקריה, יש שם הרבה אנשים עם שאיפות דומות לשלך.

בנוגע ל"תפקיד שנחשב למכובד", חוששני שעלית על הרכבת הלא נכונה, נראה לי שכבר דיברנו על זה בשרשור הקודם.

אינני רואה סיבה להישאר - אתה לא תהיה מרוצה, והצבא לא צריך מפקדים כאלה, האוכלוסיה שם גם ככה לא איכותית במיוחד.

פורסם

האים הייתה ילד כאפות?

האם היה חסר לך כוח בתקופת התיכון?

האם אתה מורעל?

אם אתה אחד מאלה,כדאי שתישאר.

אם אתה לא אחד מאלה,תעזוב.

אני לא רואה שום סיבה שבנאדם שלא נמנה באחד מהסעיפים למעלה יסכים להיות בתפקיד הזה במיוחד בטירונות 02.:lol:

(היה שרשור דומה על מש"ק משמעת,רק שאצלו התנאים טובים יותר).

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם
אני מכיר את הקורס שאתה עושה עכשיו, זה בדיחה לעומת קורס מ"כים של חי"ר(גולני\גבעתי), אתה תתרגל, או שאתה באמת מפונק וזה לא מתאים לך כי זה ממש לא משמעת קשה.

אני עשיתי מכ"ים חי"ר בביסל"ח 17, (גולני, רובאית 12)

וואלה דווקא היה כיף :)

פורסם

אתה יודע מה ההבדל בין מכים חי"ר למכים מג"ל? ששם טוחנים 3 חודש טירונות עם משמעת גבוהה, ואז 3 חודש קו"מ עם משמעת גבוהה קצת פחות.

להבדיל מלוחמים שאמנם עושים מסלול של שנה בערך, אבל בקורס מ"כים אין משמעת, יש רק צהיבות :)

לבחור - בתור אחד שכן נדפק על ידי המערכת אבל כנראה לא איבד את הערכים שלו אני אומר לך ככה:

יש הבדל גדול בין מישהו שעושה הכשרה עם משמעת, ערכים ושירות עם אחריות (ע"ע מפקד במג"ל) למישהו שעשה קייטנה 02 ואז הוא כל יום בבית אוכל את האוכל של אמא.

רק תיכנס לאוטובוס ותראה איך נראים הלוחמים למשל לעומת האלה שביומיות, חולצה בחוץ חצי פתוחה, פלאפון עם שירים על פול וויליום וכו' (כמובן שבניגוד אליהם יש את האלה עם המשקפיים הגדולות והבלורית ממודיעין :))

מה שאני מנסה להגיד זה שאם אתה רוצה להתבגר קצת ולהפסיק להיות ילד - זאת ההזדמנות.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

תצא משם עכשיו,כי אחרי הקורס יהיה לך קשה פי 2.

אם לא בזין שלך להתעסק עם דפ"רים ולישון 3 שעות בלילה אז תצא.

אבל מצד שני זה תפקיד עם הרבה סיפוק.

172

פורסם
האים הייתה ילד כאפות?

האם היה חסר לך כוח בתקופת התיכון?

האם אתה מורעל?

אם אתה אחד מאלה,כדאי שתישאר.

אם אתה לא אחד מאלה,תעזוב.

אני לא רואה שום סיבה שבנאדם שלא נמנה באחד מהסעיפים למעלה יסכים להיות בתפקיד הזה במיוחד בטירונות 02.:lol:

(היה שרשור דומה על מש"ק משמעת,רק שאצלו התנאים טובים יותר).

שמע, אני עשיתי את הקורס הזה, סיימתי ומאוד נהניתי.

העברתי כמה מחזורים גם, בעיקר פיקדתי על בנות 'תיאטרון צה"ל ולהקות צבאיות'.

ה-5 חודשים, במקרה שלי היו 6 חודשים, היו מאוד קשים והמשמעת ברמה הכי גבוה בצה"ל.

אבל ביום של הסיום קורס, לא הייתה הרגשה טובה מזאת.

החבר'ה על הכיפאק, כולם אנשים סופר איכותיים.

דני, לדעתך מי שבתפקיד הזה הוא ילד כאפות? החיילות שלי מאוד אהבו אותי, לא הייתי מניאק איתם

אבל כן הייתי רציני וכיבדו אותי.

ואני רוצה לראות שמישהו יגיד לי בפנים, ילד כאפות.

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

פורסם
תעשה מה שאתה אוהב. 3 שנים זה לא סתם, לכן - אם לא תאהב את השירות שיש לך

אני חושב שיש לך לקות חמורה בהבנת המושג "שירות".

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

קודם כל להיות מ"כ בטירונות זה לא להיות טירון. אתה ישן הרבה יותר מ 4 שעות בלילה (וגם יותר מ 8) והטירונים עושים את רוב התורנויות (פרט לפגרות). אם אתה חושב שאתה יכול לאהוב את התפקיד תילחם להישאר בו ואם לא אז תשלים איתו.

להיות ג'ובניק זה לבזבז 3 שנים שאם תעביר בתפקיד משמעותי תקבל מהם הרבה יותר לחיים וזה עוד לפני שדיברנו על ערכים והחובה לפרוע את החוב שלך לאלה ששמרו עליך עד היום.

לבסיס סגור יש הרבה יתרונות ברמה החברתית כי שם אתה תקבל חברים אמיתיים ולא חברים שימכרו אותך בשביל שחרור מתורנות.

אני ביקשתי להיות ג'ובניק כשהתגייסתי (ובתגובה שלחו אותי לגיבוש טיס) ובסוף הוצבתי בתותחנים בסוללת איכון. במבט לאחור אני מאוד שמח שיצא לי לשרת ביחידה לוחמת ולא כג'ובניק כי זה נתן לי לחיים רבה יותר ממה שלקח בשלוש השנים ובשנות המילואים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...