Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5997 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אבל במידה ותחליט להמשיך ולשרת שירות משמעותי, אתה תסתכל עליהם ותתן להם חיוך, כי תדע שאתה עושה את הדבר הנכון.

זה לא סיפוק (כי לא תמיד יש, לפחות לא באותו רגע) זה לא תמריצים (כי אין, ולא רק באותו רגע, אלא בכלל). זה הידיעה עמוק בפנים שאתה עושה את הדבר הנכון ויתפוצצו כולם.

אני שונא את גישה של "על מנת שיהיה לך שירות משמעותי אתה חייב לטחון".

אז אני מוכרח לומר לך - זה שאני עושה יומיות ולא סוגר לא עושה את השירות שלי פחות משמעותי. ואולי לא נלחמתי שנה שלמה על התפקיד שלי, אבל עברתי הכשרה של שנה על מנת רק להתחיל להתעסק בו.

הערכים שלי הם בדיוק כמו ערכים של כל חייל קרבי - ואנשים שאני משרת איתם לא פחות איכותיים מאנשים בכל בסיס אחר - לצורך דוגמא אני משרת עם רבי סרנים שיכלו להתשחרר לפני שנים - לעשות אותו תפקיד כמו שהם עושים בשירות ולהרוויח לפחות פי 5, אבל למרות זאת הם נשארים וחותמים עוד ועוד.

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שירות משמעותי ממש לא משמעו לטחון!

שירות משמעותי לאו דווקא משמעו שירות קרבי.

אני סיפרתי על השירות שלי, שלדעתי היה משמעותי, לא חסרים תפקידים עורפיים (לראיה לא נכתב ג'ובניקים) ותפקידי תומכ"ל משמעותיים לא פחות (אם לא יותר) מהתפקיד שלי.

אני בכוונה דיברתי על ג'ובניקים, כאלה שמגיעים ב9 לבסיס, בוהים בתקרה עד 2 וחצי והולכים הביתה. שזה למיטב הבנתי תיאור התפקיד אליו רוצה פותח השרשור לעבור.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
אני שונא את גישה של "על מנת שיהיה לך שירות משמעותי אתה חייב לטחון".

אז אני מוכרח לומר לך - זה שאני עושה יומיות ולא סוגר לא עושה את השירות שלי פחות משמעותי. ואולי לא נלחמתי שנה שלמה על התפקיד שלי, אבל עברתי הכשרה של שנה על מנת רק להתחיל להתעסק בו.

הערכים שלי הם בדיוק כמו ערכים של כל חייל קרבי - ואנשים שאני משרת איתם לא פחות איכותיים מאנשים בכל בסיס אחר - לצורך דוגמא אני משרת עם רבי סרנים שיכלו להתשחרר לפני שנים - לעשות אותו תפקיד כמו שהם עושים בשירות ולהרוויח לפחות פי 5, אבל למרות זאת הם נשארים וחותמים עוד ועוד.

אף אחד פה לא אמר שגו'בניקים לא משמעותיים, אף אחד לא אמר שאתה צריך להתרוצץ הלוך ושוב כמו מטורף בשביל שירות משמעותי, אבל אתה כן צריך לתת את המקסימום שלך בתפקיד שלך, כי אפילו האפסנאי הכי נלוז יכול לשפר את פני חלקי המערכת הסובבים אותו.

אני גם לא סוגר יותר מידי, עושה יומיות במרחק שעה נסיעה בתח"צ מהבית. אתה יכול להיות הבחור הכי קרבי בעולם ועדיין להיות הכי לא מועיל. בשורה התחתונה הכל תלוי בך. בלי לדעת מה התפקיד שלך אני יכול לומר לפי אורך ההכשרה שהוא לא בא ברגל בכלל, אבל אתה עדיין יכול להפוך אותו לזנות ולהיות לא מועיל. אל תשווה את עצמך לאחרים בקול רם, זה יוצר רושם שלילי.

נ.ב.

בלי לומר דבר על הקצינים שעימם אתה משרת כי אני לא מכיר אותם, אני יכול להצביע על הרבה קצינים ונגדים אשר נשארים בקבע(כן גם עם המשכורת הזעומה) רק בגלל ששם הם לא צריכים להוכיח את עצמם, כבר יש להם מספיק קומבינות, פנסיה בגיל 45 וגולת הכותרת: הם לא צריכים לעשות יותר מידי, ושעות הגעה ועזיבה גמישות ביותר. כמובן שזה ללא הכללה ורק מצביע על גרעין רקוב נקודתי. בשורה התחתונה שרות או קריירה צבאיים פוריים דורשים המון משמעת עצמית כי אף אחד חוץ מימך לא יכול לדרוש ממך דבר מלבד המינימום. ולצערי אני מוצא את עצמי לא אחת רב עם אנשי קבע ששמים ז#ן בשביל לגרום לעבודה להגיע למצב האופטימלי.

כמו שמישהו כבר כתב לפני, הבצא הוא לא בשבילך, אלה 3 שנים שבהם אתה צריך לבטל את "אני". לדעתי הבעיה עם מוטיבציית השרות היום מסתכמת במשפט "למה דווקא אני ולא מישהו אחר?", כאשר זה אמור להיות "אם אני לא אעשה את זה בצורה הטובה והמקצועית ביותר, אף אחד לא יעשה את זה".

אני לא זוכר היכן קראתי את המשפט, אני מניח שבYNET או בלייזר אבל הוא אמר משהו בסגנון של "כולם בטוחים שצה"ל שבו אנו שותפים אינו אותו צה"ל שאחראי על כל המבצעים המהוללים והמסובכים בתוך ומחוץ לגבולות המדינה, כאשר אנחנו חושבים על הצה"ל שלנו אנחנו מתפטים לחשוב שיש צה"ל נוסף, מיומן, מאומן וממושמע יותר שהוא הצה"ל האמיתי שמגן עליינו. קשה להאמין שהגוף המרושל, הבירוקרטי ולא מתפקד הזה שאנחנו מכירים אחראי על הבטחון של כולנו".

שכל אחד יסיק ממנו את המסקנות שלו.

פורסם

אהלן חברה, יש עידכונים.

הגשתי בקשה לצאת מהקורס עם בעיות ת"ש. בוועדה, המ"פ נתן לי להבין שהוא לא מתכוון לוותר עלי בקלות ולא נתן לי כלום

חוץ מאישור עבודה לסופי שבוע.

בדיעבד, כנראה שהוא צודק. תמיד אפשר לצאת מהקורס עם קצת בעיות התנהגות.

אז אני אקרע את התחת, ואם אני עדיין לא ירצה אז אני אנסה להיות מ"כ בבקום שזה יומיות.

אז כרגע אני לא מתפנק, ואעשה הכל בשביל להצליח.

תמיר.

פורסם

אצלי החודש הראשון היה מאוד קשה, עשיתי הכל בשביל לצאת.

אבל אחרי שמשנים פאזה מגישה של "לא רוצה להיות פה",

לגישה של: "טוב אני פה ואין ברירה בינתיים, אבל בוא ננסה לשפר קצת את הכושר,

ונשתדל להיות הכי טובים במטווחים ובשיעורים."

אני מוכן להבטיח לך שתתחיל להנות מכל התרגילים, למשל:

ירי במאג, זריקת רימון, תרגילי פרט וחוליה ומטווחי לייזר (BEAMIT).

בהצלחה ואיתך לאורך כל הדרך :).

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

פורסם

אני מתפלא ש*רק* החודש הראשון שלך היה קשה.

שירות צבאי זה דבר קשה, אבל כשאתה מסתכל על עצמך במראה, או חושה על זה בדיעבד, זה שווה את זה.

לדעת שנתת את כולך, לדעת שהשפעת, הצלחת, ובמקרים נדירים, שינית והשארת חותם, שווה את כל החרא בדרך.

פורסם

אני עברתי עריקות של 90 יום, כלא 6, 3 חודשים במצטבר ו150 יום 'דפוק'.

עברתי את מות ערפאת (כוננות על הר גילה בירושלים, 12 שעות במחסום בלילה שיורד שלג),

התנתקות ומלחמה (2 הרוגים בגדוד, כ-20 פצועים).

השתחררתי כ-3 חודשים אחרי הזמן שלי.

ועדיין, אני חושב שהשירות הצבאי שלי הוא אחד הדברים הטובים שקרו לי בחיים,

גם אם בזמנו לא ראיתי את זה בכלל ככה.

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

פורסם
ועדיין, אני חושב שהשירות הצבאי שלי הוא אחד הדברים הטובים שקרו לי בחיים,

גם אם בזמנו לא ראיתי את זה בכלל ככה.

זאת בדיוק הייתה הכוונה שלי ב"שירות משמעותי ומספק"

שלמרות כל ה"איכסה פיכסה" ו"לא רוצה להיות פה" ו"רוצה הבייתה" ו"רוצה לשתות בירה ולזיין"

מסתכלים אחורה ולא מצטערים על שנייה. וזה הכיף הגדול.

פורסם

אהלן חברים

עדכון:

אחרי שבוע נוסף אני מבין שאני רוצה תפקיד אחר, קורס משמעותי יותר

אחרי שהעלו אותי לבירור מ"מ בפאשלה שלהם ושחשבו שדפקתי נפקדות והתייחסו אלי כמו לזבל.

ושממשיכים לאיים עלי שאם אני לא אשפר את הציונים שלי במבחנים ואקבל ציונים עוברים אני אסגור 21

וזה רק ההתחלה, הם אומרים שאם אני אמשיך ככה אחרי הטיפול של המ"מ אני אגיע למ"פ ואז לא יהיה טוב.

בנוסף אני רוצה לעלות לוועדה חריגה אצל מפקד הבסיס אחרי וועדה כושלת אצל המ"פ, והם לא נותנים לי עד שאני אשפר את הציונים. מותר להם לעשות את זה?

נמאס לי מהאיומים האלה ואני לא רוצה להישאר בקורס(שהוא מצוין למי שאוהב את זה) מה אני יכול לעשות?

אני מעדיף שלא לדפוק נפקדות כמו חלק מהאנשים בקורס אלה לצאת כמו שצריך ולהיות חייל טוב. האם יש אפשרות כזאת?

מה אני יכול לעשות?

תמיר.

פורסם

בצבא מאיימים/ מבטיחים - מפה עד להודעה חדשה במיוחד לטירונים צעירים.

בנוסף אני רוצה לעלות לוועדה חריגה אצל מפקד הבסיס אחרי וועדה כושלת אצל המ"פ, והם לא נותנים לי עד שאני אשפר את הציונים. מותר להם לעשות את זה?
אי אפשר לדעת, אפילו אם אסור - אתה לא יכול לעשות להם כלום. אתה לא נמצא במצב הנכון.

כעיקרון - בצהל הגישה היא - אם אתה עושה משהו שהוא לא מוצא חן בעייניך, אתה חייב להמשיך לעשות את זה, ובמקביל לנסות לעבור. אני אישית שונא את הגישה הזאת ואני מאמין שאם אני אמשיך לעשות את מה שאני לא אוהב אז לאף אחד לא אכפת ממה שאני עושה במקביל. תעשה מה שאתה מרגיש שאתה צריך לעשות - תשב אולי טיפה בכלא (אם יהיה מקום) ואז תקבל מה שאתה רוצה.

אל תפחד מאיומים ואל תפחד להיות חייל "רע".

סתם דוגמא : אתה יכול להיות חייל מסור, מקצועי ונותן נשמה, אבל אם אתה מתגלח פחות מ5 פעמים בשבוע אתה נחשב חייל רע. לא חסר בולשיט.

פורסם

ע"פ פקודות מטכל אתה אמור להגיע לבסיס עם תיק לשבועיים,אין סיבה שישאירו אותך יותר מזה אלא אם כן אתה בריתוק או מעצר או מאסר.

אתה יכול לבקש לדבר עם דרג גבוהה יותר,ואסור להם לא לתת לך,הם יכולים רק לנסות למרוח אותך,ואתה תאיים לקבול.

נציב קבילות חיילים: 036977433,רשום את המספר בפלאפון שיהיה לך תמיד,המוקד פועל בשעות הערב בלבד לא זוכר מתי בדיוק.

בכול בעיה או שאלה תרים שיחה אליהם,יענה לך בחור נחמד מאוד שבאמת ישתדל לעזור לך,ואם אפילו המקרה ממש דחוף יעבירו אותך למישהו שמתחיל לפעול ישר.:-D

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

לפותח השרשור - שיהיה בהצלחה בהמשך הדרך ומקווה שתשיג את מה שאתה רוצה!

לגבי שאר הכותבים, יש פה אנשים שבאים בגישה של אם אתה לא לוחם אז אתה 0 ולא שווה כלום. אל תשכחו שצבא זה לא רק לוחמה, יש המון תפקידים בצבא חשובים לא פחות מלוחמה (לוחמה אמנם זה התפקיד הכי משמעותי אבל לא הכי חשוב)

נתחיל מזה שהצבא לא יתפקד כראוי בלי שקמ, בלי שלישות בלי אפסנאות ובלי פקידים, כל אחד מבצע את תפקידו ותורם לצה"ל, מי שבאמת הכי פחות משמעותי בצבא זה זה שיצא מהצבא ע"י קומבינציות שהוא יצר ולא בגלל בעיה שבאמת לא מאפשרת לו לשרת, ולא חסרים כאלה.

עד כמה שרציתי להיות לוחם לא יצא לי, המשכתי לימודים י"ג י"ד ומי ידע שמשם אלך להיות חימושניק, וכדי להגיע ללוחמה הייתי צריך לפסול מקצוע, אז ביקשתי בסיס שבו אוכל לתת הכי הרבה מעצמי בתפקיד שלי והגעתי לאחד כזה שנמצא ליד עזה, אני עושה חמשושים, לפעמים שושים וגם סוגר שבתות וגם שומר פעם בשבוע כל הלילה, אני קורע את התחת ביחד עם כל החבר'ה שלי בבסיס, אני לא לוחם אבל לדעתי תורם מספיק, אני עובד קשה, כל יום מהבוקר עד 8-9 בערב בממוצע, לפעמים מגיע אלי האמר שחייב בדחיפות להכנס לעזה אז אני נשאר לטפל בו עד 1 בלילה (קרה כמה פעמים כבר) ולפעמים מגיעה אלי סופה 2 שהייתה בעזה ונתקעה והיא הגיע על גרר לבסיס רק ב6 בערב אז עד שאני לא מסיים אותה אני לא יוצא מהמחלקה כדי שהסופה תוכל לחזור לעזה, אני לא לוחם וטוב לי בבסיס, המפקדים שלי מבסוטים ממני ואני מתקדם בצבא כאילו אני כבר איש קבע למרות שהפז"ם שלי הגיע לא מזמן רק לחצי שנה, אני אוהב את העייפות שאני מקבל בבסיס, את החוסר שינה ואת הצחוקים שאני מעביר עם החבר'ה בשעות של הערב אחרי העבודה ואת המחשבה שהרכב הצבאי שטיפלתי בו לפני כמה שעות דורס כמה ערבושים עכשיו בעזה ובסביבתה.

לדעתי זה תפקיד מספיק חשוב ותורם למדינה ולצה"ל, ולא חסרים עוד המון כמוני שהם לא בשירות לוחם אבל תורמים מספיק.

פורסם
אהלן חברים

עדכון:

אחרי שהעלו אותי לבירור מ"מ בפאשלה שלהם ושחשבו שדפקתי נפקדות והתייחסו אלי כמו לזבל.

ושממשיכים לאיים עלי שאם אני לא אשפר את הציונים שלי במבחנים ואקבל ציונים עוברים אני אסגור 21

וזה רק ההתחלה, הם אומרים שאם אני אמשיך ככה אחרי הטיפול של המ"מ אני אגיע למ"פ ואז לא יהיה טוב.

לך לקב"}ן ותגיד לו שבאת במטרה לתרום ושהאיומים והתפקיד המיועד גורמים לך לחרדות ועלולים לדחוף אותך למעשה קיצוני כמו עריקות או פגיעה בעצמך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שלום חברים

בשעה טובה ומוצלחת הצלחתי לצאת מהקורס.

עכשיו מתחילה בעיה חדשה, הצבא רוצה לשבץ אותי כאפסנאי במחנה 80.

בתור בן אדם שכל החיים השקיע בלימודים ושאף לגבוה אני לא מתכוון להיות אפסנאי.

אבא ואמא לא רוצים שאני אהיה אפסנאי ודורשים שאני לא אתפנה ולא לדבר בכלל על טופס טיולים.

לפי מה שהבנתי השיבוץ כבר מוכן ואני רק צריך לעבור ראיון בבסיס שלי ואז אני משובץ למחנה 80.

אנשים אמרו לי שאני פשוט אמשיך להגיע לבסיס הישן שלי, ולא לחתום על שום טפסים ואז אולי אני אגיע למז"י

ושם לשיבוץ הולם.

האם זאת הדרך, או שאני חייב לשבת בכלא בשביל שישימו לב אלי?

אם אני אשב בכלא זה אפגע לי בתפקוד באזרחות?

בכל מקרה, אשמח לעצות ומה לעשות בשביל לתפקד תפקיד הולם

תודה ושבת שלום:-)

תמיר.

• תוכן חדש...