Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

[1.8 306] האם ניתן לאשר מנוע עם 16 שסתומים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6067 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר זמן מה אני מחפש לקנות לי פג'יו 306 מדגמים ספורטיביים, אך כרגע ללא שום תוצאות.

בעקבות כך עלו במוחי מספר רעיונות, אשמח לשמוע את דעתכם בנושא והאם הם בכלל ברי ביצוע:

1) ראיתי שיש בחו"ל דגם (ספורטיבי?) בעל מנוע 1.8 עם 16 שסתומים המפיק 112 כ"ס.

האם ניתן להשתיל ולאשר אחד כזה ב1.8XT בעל 8 שסתומים?

2)האם ניתן לשנות את הפרונט של 306 מדור ראשון לאחד שאחרי מתיחת פנים? מה צריך בשביל זה? אשמח אם משהו ישפוך אור על הנושא.

תודה ושיהיה לכולנו ערב מצויין!!:arrow:

נ.ב - עכשיו שמתי לב שטעיתי בפורום, מנהלים - אשמח עם תעבירו למקום המתאים. תודה!

פורסם

1) כנראה שכן - הבנתי ששינויים באותו נפח לא יותר מדי בעייתיים , בצורה היבשה ביותר לא.

בכ"א - זה יהיה מגוכך - המנוע יעלה לך הרבה ותצתרך להחליף בערך את כל המערכת הזרקה של הרכב. ובשביל מה? 10 כ"ס ביום טוב.

בכ"א - גירסא ספורטיבית זה לא, יותר טוב מה1.8 שלך - כן.

אתה רוצה גירסא ספורטיבית? תגדיל את התקציב שאתה מחפש כנראה וסבלנות.

2) פגוש , כנפיים , מכסה מנוע , פנסים וכנראה עוד חלק או 2 מאחורה (כל מני תושבות פנסים וכו) - זה בהחלט אפשרי (ונעשה כבר בארץ)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

כפי שליביו ציין, השקעה שלא ממש משתלמת - תוסיף את עלות ההשקעה בהחלפת המנוע (והחלפת החזית, אם אתה בכיוון)

לתקציב של הרכב עצמו (כמה הוא דרך אגב?), והגעת בערך למחיר של XSI.

PUG-306 XSI MK2

פורסם

התקציב שלי כרגע הוא 30K.

הבעיה העיקרית שפשוט אין שום אקזמפלרים כרגע בשוק, אני מחפש רכב קרוב לחודש ויצא לי לראות בינתיים רק שני רכבים.

גם הבודדות שצצות מדי פעם אלה תמיד רכבים בעלי ק"מ גבוהה (סביב ה-200K) ויד 5-6 במקרה טוב. אני לא פוסל שום רכב ומתקשר לכל מודעה שיש, אבל זה מודעות בודדות.

בניגוד לדגמים 1.8 שיש אותם קצת יותר ועם נתונים הרבה יותר טובים. מה גם שמחיר רכישה נמוך בהרבה מה שמשאיר לי תקציב יפה להשקעה במנוע ודברים האחרים.

אולי אני יגיע למחיר של XSI, אבל זה יהיה רכב שיהיה מתוקתק ויעבור כבר השקעה רצינית, בניגוד לXSI שיהיה במצב סביר מינוס.

תוסיפו לזה גם את הלחץ לקנות רכב, וזה יוצר מצב שכל מיני רעיונות הזויים :shock:

אשמח לשמוע לעוד דעות :wink:

פורסם

אני חושב שהלחץ שלך גומר לך את ההיגיון הבריא.

נתחיל מהסוף - 1.8 עם מנוע 16V - או אפילו 2000 - זה לא XSI.

ובטח לא S16 או GTI.

ההבדל הוא לא רק המנוע , אלא בערך כל האוטו , מדברים פיצים כמו איבזור פה , מושבים שם , חלון גג ועד דברים כמו מוטות פיתול , בלמים ובולמים שונים.

ככה שאם אתה מחפש רכב ספורטיבי - אין לך מה לחפש 1.8 ומטה.

נעבור לחלק הבא - 200 אלף קילומטר לרכב 95 נגיד זה בעצם כמו להגיד פחות מ15K קילומטר בשנה.

מה אתה רוצה? רכבים שאנשים קנו כדי להסתכל עליהם? רכבים אצלך במשפחה נוסעים 10K בממוצע?

כנ"ל - יד 5-6 זה העברת בעלות פעם בשנתיים וחצי בערך, שזה סביר ביותר לרכב ספורטיבי.

אין מה לחפש דווקא יד נמוכה או קילומטראז' נמוך - מה שאתה צריך לחפש זה רכב שדאגו לו:

טיפולים בזמן , הכל פועל (חשמל , מיזוג , חימום, קלאץ', פנים במצב טוב) ורכב יפה חיצונית.

אם מקבלים גם אקסטרות (דברים כמו בולמים חדשים לדוגמא) סבבה (מצד שני דברים כמו אגזוזים ופנסים - לדוגמא , לא ממש הייתי מחשיב יתרון ומבקש את המקוריים בצד)

כל השאר זה באמת חרטא בריבוע... סיפורי קילומטראז' והתעסקות עם ידיים מתאימים יותר למשפחתית אוטומטית.

אני יכול להגיד לך - חכה בסבלנות,

לפני כחודשיים מכרתי לדוגמא את הS16 שלי עם טיימינג וקלאץ' בני שנה, שיפורי אחיזה ובלמים חדשים ALL AROUND אחרי ישורון קו במחיר שהיה נכנס לך לתקציב (האמת בלי פרסום ולמכר), אז יש פעם ב... מציאות

מצד שני , היא היתה יד 7 עם 200K ככה שהיא לא היתה "אטרקטיבית" לך....

Then dying is forgetting

פורסם

ראשית תודה על התגובה! 8)

כמובן שהיד והקלומטרז' זה דברים שוליים בקניית רכב ספורטיבי בשנתונים האלה, וצריך להסתכל על כל אקזמפלר ספציפית איך הוא תוחזק בזה אין לי ספק בכלל! בנקודה הזאת אני מסכים איתך אך כשדברתי על היד והק"מ פשוט הבאתי דוגמה שמבחר ה1.8 הוא הרבה יותר גדול ונראה שיש אקזמפלרים שמורים עם נתונים הרבה יותר טובים (מדפדוף מהיר ביד2).

טוב כנראה שאכן הלחץ משפיע עליי ואני ארד מהרעיון של 1.8 :arrow:

הבעיה העיקרית שקשה למצוא רכב שמור במחיר סביר (שבמסגרת התקציב שלי), ואלה המושקעים שיש כרגע למכירה מוצאים במחירים מטורפים (סביב ה50K).

אשמח לקבל כל מידע על 306 כזאת או אחרת שעומדת למכירה!

פורסם

הכל תלוי במידת ההשקעה , לדוגמא 2 הרכבים ה"מובילים" שעכשיו למכירה (המושתלת GTI95 והXSI16V 98) - לא סתם יקרות - אלו רכבים בסטנדרטים שלא תמצא בארץ (ואני בהחלט לא מגזים) שהכל! בהם חדש (מהכירות אישית עם 2 הרכבים) והכל משופר ברכיבים הטובים והיקרים ביותר (ואני לא אגזים אם אומר שעל כל אחד מהם הושקעו מעבר ל50 שהם מבקשים)

לרכבים יותר רגילים - תצתרך מזל וסבלנות.

אם אני אשמע - אעדכן.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

אני מכרתי ממש לאחרונה 306 1800. ההבדל בינה ל-XSI הוא עצום, כפי שליביו אמר

זה לא מתבטא רק במנוע. אכן הרכבים המוצעים למכירה במצב מעולה, אבל המחיר בהתאם,

ואין שום דבר פסול בלאמר שזה לא מתאים לכל אחד, במיוחד לא במחירים המדוברים (אני

למשל, מעדיף להשקיע בדברים שאני אראה לנכון, ולא לקנות את "המוצר המוגמר").

ממש לאחר שקניתי את ה-XSI שלי, התפרסמה עוד אחת עם נתונים דומים (יד 3, 130 אלף

קילומטר), ככה ששם המשחק הוא סבלנות.

PUG-306 XSI MK2

פורסם
התקציב שלי כרגע הוא 30K.

הבעיה העיקרית שפשוט אין שום אקזמפלרים כרגע בשוק, אני מחפש רכב קרוב לחודש ויצא לי לראות בינתיים רק שני רכבים.

גם הבודדות שצצות מדי פעם אלה תמיד רכבים בעלי ק"מ גבוהה (סביב ה-200K) ויד 5-6 במקרה טוב. אני לא פוסל שום רכב ומתקשר לכל מודעה שיש, אבל זה מודעות בודדות.

אני חיפשתי שנה שלמה (אם לא יותר) עד שמצאתי.

some people need a high five

in the face

with a chair

• תוכן חדש...