Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קטע מדהים ממירוץ במקטגורית ה GT2 ב-LagunaSeca

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6085 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתם פשוט חייבים לראות את זה.

אחד מהסיומים הכי מרתקים שנראו בשנים האחרונות.

מסלול LagunaSeca המעולה שבקליפורניה, הכי צמוד שאפשר, הכי תחרותי, הכי מרתק, וגם הפתעה בסוף.

שווה ומומלץ במיוחד !

http://www.youtube.com/watch?v=brNtbaMadX4 דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

דני G.

נ.ב. - תודה ל-נסיך מפורום מוטוריקה שהעלה את הקישור שם.

פורסם

מדהים, מדהים מדהים. ראיתי את זה איזה 10 פעמים.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

באמת מרתק ומותח !

אבל, מה דעתכם על האירוע עצמו - מי פה עשה או לא עשה עבירה ?

מה היית מחליט אילו שפטת באותו זמן ?

אירוע דרמטי שלא פשוט לנתח !

מישל

פורסם

רציתי לכתוב את דעתי ממבט של שופט, אבל לא רציתי לקלקל לצופים את הדובדבן שבקצפת בסוף הסירטון.

אני רק אגיד שמבחינתי נהג הפורשה היה נענש בגלל שהוא לא איפשר לנהג הקורבט את המקום המתבקש, ויזם מגע בין המכוניות בנקודה שבה זה כבר לא היה בידיים שלו (לא יודע להפסיד בכבוד).

דני G.

פורסם
רציתי לכתוב את דעתי ממבט של שופט, אבל לא רציתי לקלקל לצופים את הדובדבן שבקצפת בסוף הסירטון.

דובדבן? הייתי קורא לזה אולי זית. אם לא חתיכת חרא :?

מאגנוסן עם עקיפה לא חוקית שתי הקפות לסיום, התנגשות בברגמייסטר בפנייה האחרונה (שנראית לי מכוונת, אבל אי אפשר לדעת) וברגמייסטר מוריד את מאגנוסן מהמסלול בצורה ממש בוטה ומכוערת לפני קו הסיום? זה לא ספורט מוטורי, זו אלימות.

ננקטו צעדים משמעתיים נגד שני הנהגים אחרי המירוץ הזה, ובצדק. שני נהגים מוכשרים שהדם עלה להם לראש ולא הצליחו לשלוט בעצמם.

פורסם

ברגמייסטר הקדים את מגנסון. אמנם מגנסון סגר עליו, אבל ברגמייסטר היה מלפניו מבחינת מיקום הרכב בשעת התאונה - זה מגנסון שלא וויתר. זה, בצירוף עם הנגיעה המכוערת בסיבוב המוביל לישורת (מה שהפרשנים מכנים dive bombing), מבחינתי לא משאיר מקום למי אשם.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

מסכים עם רועי

לפני כחודש וחצי ביקרתי במסלול אצל סקיפ ברבר!

בהחלט מסלול מעולה, פניית הבורג פשוט חלומית - אין שדה ראיה לשמאל ואז מגיעה ירידה ועיקול ימני, כוחות G מטורפים על הצוואר.

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

פורסם
דובדבן? הייתי קורא לזה אולי זית. אם לא חתיכת חרא :?

מאגנוסן עם עקיפה לא חוקית שתי הקפות לסיום, התנגשות בברגמייסטר בפנייה האחרונה (שנראית לי מכוונת, אבל אי אפשר לדעת) וברגמייסטר מוריד את מאגנוסן מהמסלול בצורה ממש בוטה ומכוערת לפני קו הסיום? זה לא ספורט מוטורי, זו אלימות.

ננקטו צעדים משמעתיים נגד שני הנהגים אחרי המירוץ הזה, ובצדק. שני נהגים מוכשרים שהדם עלה להם לראש ולא הצליחו לשלוט בעצמם.

זית או דובדבן, באמת לא רלוונטי. אבל מה בדיוק חרא פה ?

במרוצים, יש מגע בין כלי רכב שהינו מקובל ויש מגע שלא. ישנן תאונות שמוגדרות כתאונות מרוצים שקורות ולעומתן ישנן תאונות שנחשבות ללא לגיטימיות על אחת כמה וכמה כשמדובר בגרימת תאונה במתכוון. פגיעה קלה מאחור (להבדיל מפגיעה בצד) כאשר הרכב המוביל אינו מוסט מקו הנסיעה שלו, נחשבת לרוב לתאונת מרוצים ללא ענישה.

1. ברגמייסטר קיבל את המקום הראשון חזרה ממאגנוסן משום שהעקיפה לא היתה חוקית. במירוצים זה נחשב ל"תיקון" ספורטיבי.

2. מדוע לדעתי הפגיעה מאחור בפורשה בפניה האחרונה הנה חוקית :

א. משום שהיא יכלה להיגרם עקב טעות אנוש בהערכת הבלימה על ידי מאגנוסן, והיא לא השיגה יתרון משום שברגמייסטר לא הועף אל מחוץ למסלול (אם כבר, אז היא קילקלה למאגנוסן את המומנטום והמהירות), ואילו מאגנוסן לא השיג בכך שום יתרון.

ב. משום שהמגע יכל להיגרם עקב בלימה מכוונת של ברגמייסטר בכדי לקלקל למאגנוסן את המומנטום.

ג. משום שיתכן וברגמייסטר החליק מעט ואיבד מומנטום ובשל הקירבה בין המכוניות מאגנוסן לא הספיק למנוע את המגע.

ד. קיימות אפשרויות נוספות.

3. לברגמייסטר מותר היה לבחור פעם אחת את קו הנסיעה בהיותו רכב מוביל, כל עוד אין רכב שנמצא לידו. כאשר רכב אחר נמצא לידו לפחות מחצית מאורך הרכב, הוא כבר אינו רכב מוביל והוא חייב להשאיר מקום לרכב השני. לא רק שברגמייסטר לא עשה את זה, הוא ביודעין ובמכוון ביצע חסימה + דחיפה של מאגנוסן אל ה-Pit Wall, ולמרות זאת לאחר שמאגנוסן עבר להיות רכב מוביל (אפשר לראות את זה בבירור בוידאו) ברגמייסטר אף גרם למאגנוסן להסתחרר לפניו. זה כבר ממש לא חוקי.

במילים פשוטות, אפשר לומר שברגמייסטר עשה כל מה שהוא יכול בנסיון למנוע את העקיפה וזה לגיטימי, אבל הוא עבר את הגבול המותר ומגיע לו להיענש. אם אתה רואה בחומרה גם את הפגיעה מאחור בפניה האחרונה, תן אזהרה או ענישה קלה יותר גם למאגנוסן.

בהתייחס להחלטת השופטים - לדעתי זו החלטה אומללה שפוגעת בתחרותיות שבספורט המוטורי !

סוף סוף מירוץ כמו שמירוץ צריך להיראות, ורואים סיום מרתק שמזכיר ימים עברו. אז מה הלקח של כל הנהגים מההחלטה הזו ? תסעו בזהירות ותעקפו באמצעות רחבת הטיפולים כי על המסלול אם תעזו להאבק בארגסיביות - תענשו. כמה חבל, אחרי זה מתפלאים מה קרה לפורמולה 1, ע"ע מקצה הדירוג האומלל ביפן בו לא איפשרו לנהגים לנהוג מחשש שירטבו מהגשם...

דני G.

פורסם

אני מסכים פחות או יותר לכל מה שאתה אומר לפני הפסקה האחרונה המסכמת, שלמעשה סותרת חלק מהדברים שאתה אומר קודם.

אין ספק שהמהלך של ברגמייסטר הוא הדבר החמור ביותר שהיה בקרב הזה, שמאגנוסן נענש על העקיפה הבלתי-חוקית בהחזרת המיקום שלו לברגמייסטר ושהפגיעה שלו בברגמייסטר בכניסה לפנייה האחרונה היתה יכולה לקרות מהרבה סיבות ולאו דווקא במכוון. אבל אם ברגמייטסר עבר את הגבול ומגיע לו להיענש, כמו שאתה אומר, למה הביקורת שלך על החלטת השופטים? הייתי מבין אם היית קובל על ההחלטה להעניש גם את מאגנוסן, אבל לגבי ברגמייסטר לא נראה לי שיש ספק בכלל.

לגבי שיפוט ופורמולה 1 - יש הרבה סיבות אפשריות למצב שהפורמולה 1 נמצאת בו היום, אבל לדעתי השיפוט הוא ממש לא אחת מהן. למעשה ב-20 השנה האחרונות נותנים לנהגים לעשות דברים שלא יעלו על הדעת. אתה לא צריך שאני אתן לך לינקים לקרבות משנות ה-70 וה-80 בפורמולה 1 בשביל לדעת שאפשר לנהל קרבות מסמרי שיער בלי להיכנס אחד בשני בכוונה ובלי לזרוק מכוניות אחרות מהמסלול.

• תוכן חדש...