Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6089 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.. לא מזמן קניתי לי רכב ראשון... פורד פיאסטה שנת 98 1300 גיר רגיל דינאמיק זה הדגם הגרמני... ( כמו שאתם כמובן יודעים )

אני צריך לעשות לו כיוון שסתומים עכשיו המוסכניק של גיסי אמר לי שאני צריך לכוון לפי. יניקה: 017-023 פליטה 027-033 הבעיה שהוא לא אמר לנו אם זה לפי אינץ' או לפי מילמטר והוא יצא לחופש של שבוע....

רציתי לדעת אם בכלל הכיוון שהוא אמר לי נכון... דבר שני אם זה לפי אינץ, או מילימטר...? והכי חשוב אני יודע שצריך כלי מיוחד איך קוראים לכלי ואיפה אפשר לקנות אותו...?

עכשיו עשיתי לו טיפול 10 אלף... רק שמשהו מוזר לא מצאתי את הפילטר דלק.. עכשיו אולי אתם תוכלו להגיד לי איפה הוא נימצא..?

עוד משהו.... שאני נוסע ומחליף הילוך הידית של הגז כניראה לא חוזרת מספיק מהר ולכן יש רעש כאילו אני נותן גז בניוטרל... ממש לשניה או שניים וזהו... אז צריך להחליף כבל גז... כמה אמור לעלות דבר כזה.. ( לא אצל מכונאי אלה אצל חנות לחלפים או משהו כזה אני מתקן הכל בבית.. אבא של חברה שלי מוסכניק לשעבר עושה לי בבית הכל )

אההה אגב כמה אמור לעלות קלאץ' לפיאסטה הזו כי אמרו לי שחייב קלאץ' מהחברה לדגם הזה..

תודה רבה....

פורסם

כמו כן פילטר דלק נמצא למטה ליד המיכל דלק.

הבעיה עם הגז שנתפס לך במעברי הילוכים זו בעיה נפוצה בפיאסטה ויש לזה מספר גורמים, כמו שציינת כבל גז או צינורות ואקום קרועים או חיישן מצערת תקול או פיח במייצב טורים, אלו הן הפתרונות הנפוצים בדוק לפני החלפה שלא תבזבז סתם כסף על כבל גז.

קודם בדוק היטב צינורות ואקום(הדבר הכי זול), אם לא עזר פרק מייצב טורים/מנוע צעדים נקה אותו היטב מפיח עם תרסיס קרבורטורים, לא עזר אתה יכול לפרק את הכבל גז מהצד של המצערת ולבדוק ביד אם הוא תפוס או יש לו מדרגה,אם הכבל תקין גש לדיאגנוסטיקאי שיתחבר לך למחשב הרכב ויבדוק חיישן מצב מצערת TPS.

קלאץ ניתן להשים גם לא מקורי כמו פירמות איכותיות של VALEO או LUK(גרמני), כמו כן מיסב לחץ לא מגיע עם הקלאץ, בפיאסטה יש מיסב לחץ מיוחד הידראולי שעולה לפחות 500 ש"ח. אני ברכב של אבא שלי שמתי לפני שנתיים קלאצ' של VALEO והוא מצוין ואין בעיות. עצה נוספת אם אתה מחליף קלאצ' יש פקק מים מאחורי הגלגל תנופה כדאי להחליף אותו על הדרך. בפיאסטה של אבא שלי עשיתי קלאץ אחרי שבועיים נזל לי הפקק הזה והייתי צריך לפרק שוב את הגיר על מנת להחליפו.

פקק כזה עולה 10-15 ש"ח כדאי להחליף אותו על בליינד.

פורסם

מה דגם המנוע?

פליטה צריך להיות 0.5 אבל אני צריך לבדוק כדי להיות בטוח 100%

צריך להפריד בין מקרה שהדוושה לא חוזרת כמו שצריך, והגורם לזה בד"כ זה כבל גז

ובין מקרה שהאוטו סתם מעלה טורים.

מקרה ראשון די קל לבדיקה - תחזיר את הדוושה עם הרגל, אם ירדו אז זו הבעייה.

אפשר גם כמו שאמרו לבדוק חיישן TPS

בכל מקרה גם שווה לאפס את חיישן המהירות.

תחפש הודעות שלי איך לעשות את זה, ואיפה ממוקם המחבר.

לגבי מצמד - תחליף גם את המשאבה/ בוכנה שכוללת את המייסב.

היום אפשר לקנות קיט של LUK במחיר סביר ( זה בעצם היצרן המקורי )

יניב

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

• תוכן חדש...