Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6098 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים.

לאחרונה העלתי פה את ההתקנה האחרונה שלי שכתובה בחתימה.

אך מה לעשות כצפוי, בהתחלה היתי שבע רצון לחלוטין וכעת קשה לי עם המחסור במידרינג'.

לאחר התייעצויות רבות הגעתי למסקנה שהשדרוג שיהיה הכי מורגש וייתן את התמורה הכי טובה הוא מעבר ל 3 WAY חצי אקטיבי עם קרוס למידטויטר.

לאחר שמיעה אצל עופר ברכב הגעתי למסקנה שאני באמת לא צריך יותר מזה. וטוב שכך, אני לא מעונין להכניס פרוססור ולהגביר מלא שכן גם אין לי כל עניין בכל הכיוונים והמשחקים האלה. מבחינתי כיוון מינימאלי ב HU שלי ייספק אותי, ואין סיבה שעם בניה איכותית וציוד ברמה המערכת תשמע לא מספקת. אז יופי שהיא לא תשמע מושלם כמו הכיוון המסויים הבודד של 1 או 2 מתוך האלף אפשרויות שניתנות בהוספת פרוססור.

לגבי ההגברה. התכנון הוא להוסיף L4. השאלה היא האם להשאיר את הסנדאון בגישור ל L6 ולהביא 2 ערוצים לקרוס הפאסיבי למידטויטר או אולי למכור את הסנדאון ולהביא מגבר 4 ערוצים עוצמתי ואיכותי(בילט 4100 למשל). אם אשאר עם הסנדאון יישאר לי תקציב גם לעשות קורות לטויטר והמגברים שיבואו בחשבון הם הסלסטרה RA275 למשל שמאוד אהבתי את החיבור שלו עם הגבוהים(אבל כאן אני חושש לגבי הכוח שלו להחזיק L41V2) או ה VRX2.150/250.2(אחד מהם) של אודיסון.

החשש הוא כמובן איך ישמעו ה L6 עם הסנדאון(שמוציא אגב 320RMS בגישור:shock:) האם הוא ישמע מספיק טוב. במקרה של בילט 4100 אין ספקות כמובן.

היתרון בהשארת הסנדאון הוא התקציב והוספת קורות במצב כזה.

תודה.

ECLIPSE7200MKII, L6L1V2, GENESIS DUAL MONO EXTREME, ARSENAL 10, SUNDOWN SAE1000D

פורסם

גיל,

אנסה לסכם זאת במילים פשוטות כפי שאני רואה את הדברים.

מבחינתי כיוון מינימאלי ב HU שלי ייספק אותי, ואין סיבה שעם בניה איכותית וציוד ברמה המערכת תשמע לא מספקת.
לדעתי אין שום סיבה שכבר היום L6+L1V2 לא ישמעו ברמה "מספקת", אתה לא אמור לחוות מחסור כל כך מהותי במיד, אם היום ה-HU "המינימאלי" שלך לא מספק אותך מה גורם לך לחשוב שעם 3WAY הוא יספק? כבר דיברנו על הנושא בעבר והוכחתי לך את זה לא פעם, מערכת 2WAY עם כיוונים טובים יכולה להשמע טוב יותר ממערכת 3WAY ללא כיוונים או עם כיוונים זוועה, זאת דעתי כפי שאתה כבר יודע, אין לי התנגדות כלל לעבודה עם קרוס פסיבי, אבל לא בתצורה "חצי אקטיבית".

הנושא טחון עד דק בפורום, בכל אלמנט יש פוטנציאל טמון, השאלה היא כמה מתוכו אתה מנצל? מעבר ל-3WAY הוא לא פלסטר ששמים על הבעיות והם נעלמות, להפך ברוב המקרים מעבר ל-3WAY רק מסבך את הדברים ומוסיף מורכבות רבה למערכת ולכיוונים.

לעניין המגברים, אתה משווה פה 6 ערוצים אל מול 4, היתרון הגדול בהוספת מגבר הוא כמובן העובדה שאם מחר תרצה לעבור לסט-אפ אקטיבי אז מבחינת מגברים אתה כבר מסודר וכל שנותר הוא הוספת פרוססור כזה או אחר.

בכל מקרה לעניין "הכוח" צביקה הרים L4 עם ST100 בקלות, לדעתי 90-100W הם יותר ממספיק ל-L4+L1V2.

וד"א, ברור לי שבתור חייל ההשקעה הזאת היא לא השקעה קטנה כלל וכלל, אם אתה מחפש פתרון זול, כיוונים של המערכת הנוכחית יהיו גם יותר זולים וגם יותר פשוטים, סביר להניח שמדידת RTA פשוטה תגלה לך בורות בתחום המיד ותפתור את "חוסר המיד" בקלות.

דני.

פורסם

אני מסכים עם דני.

שנית,שמעתי ברכב של דני את הקלארוס(לא זוכר עם איזה טויטר)והייתי בהלם.

הסאב לא היה מחובר אבל האיכות המדהימה שהיתה פשוט השכיחה ממני את חסרונו.הייתי אף בטוח שיש לו 3 אלמנטים ודני חזר על כך 3 פעמים שמדובר ב2 WAY בלבד.

שוב,צודק דני.מי מבטיח לך שאם תוסיף מיד ופרוססור תגיע אל הארץ המובטחת ואל הנחלה?

התחלה בסיסית היא הבניה והזויות ואח"כ כיוונים ומשחקים.

(גילוי נאות-לדני יש את הF1 של אלפיין שזה לכשלעצמו בעל מניות רבות בעיבוד הסאונד.):wink:

פורסם

דני אני מכיר את המשנה שלך כלפי הנושא. באמת דיברנו על זה כבר רבות.

אני עדיין לא יודע למה אתה מעריך שיהיו לי כיוונים עתידיים זוועתיים ב 3 חלקים החצי אקטיבי שיהיו פחות טובים מכיוונים של 2 חלקים שאהפוך למעולים לאחר מדידת RTA וכו'? בנושא הזה, הרי אנחנו פה כולנו קהילה מגובשת ותומכת שעושה מפגשים קבועים ויכולה לעזור בעניין של להפוך את הכיוונים ה"זוועתים" (אם יהיו) לכיוונים סבירים עד טובים. בנוסף, עופר ממש לא תאר את הכיוונים שלו ככיונים מלוטשים שעבד עליהם רבות. להפך הוא אמר שהמערכת שלו עם כיוונים בסיסיים ושהוא בכלל רוב הזמן לא משתמש בפרוססור שלו לאחרונה וראו איזה פלא-המערכת שלו נשמעת נפלא.

מה שאני כן יכול לקבל זה את עניין הלנסות לנצל את הסט העכשווי בעזרת כיוונים וה RTA לפני שאחליט לעשות שדרוג שכזה(למרות הספק ביכולות הסנדאון לעומת הרמה שאני רוצה להגיע אליה-אשמח להתבדות).

מדוע לא ללכת על זה? אם להוציא כבר עוד סכום של אלפים, ואם שמעתי מערכת 3 חלקים בתצורת הגברה כזאת(חצי אקטיבית) ועם שימוש זניח ביכוונים של הפרוססור ואהבתי אז למה שלא יהיה כך אצלי?

ומעבר לכך זה נוגד את ההגיון שלי ששדרוג זה ללא כיוונים של חודשים על גבי חודשים עם פרוססור ישמע רע. קיים שם מידריינג' וכולנו יודעים ויש לנו מספיק ניסיון לכוון L641.

אשמח לשמוע גם עוד דעות בנושא.

תודה דני על תגובתך.

ECLIPSE7200MKII, L6L1V2, GENESIS DUAL MONO EXTREME, ARSENAL 10, SUNDOWN SAE1000D

פורסם

אתה רוצה לשדרג ל3WAY? לך על זה

אבל בשלבים -

תקנה מיד (L4 נאמר) וקרוס בשביל ההתחלה וכמובן בניות

תסע שבוע, שבועיים שהמיד יפתח קצת

לא טוב? תחליף מגבר

פורסם

ייתכן שזה מה שאעשה. אולי אחליט לשרג גם את המגבר עוד מלכתחילה, אולי לא.

בכל אופן, המערכת של דני בתצורתה האחרונה עם HAT נשמעה בהחלט לא פחות מחבל על הזמן עם הסלסטרה. ועל 2 WAY כזה הייתי חותם בשקט. אבל אני לא מתכוון להשוות. יושב שם הפרוססור שמתפקד גם כ HU בשווי של 2500 אירו במקרה הטוב ולבוא ולהגיד שהתוצאה שלי עם האקליפס והכיוונים שהמכשיר הזה מאפשר תיהיה אותו דבר-על זה לא הייתי בונה.

אשמח לעוד התייחסות להודעתי הראשונה לגבי התלבטות בתצורת ההגברה(4 ערוצים ממגבר סופר איכותי או גישור הסנדאון לואפר וקנית2 ערוצים נוספים) וסוג המגברים.

פורסם

גיל,

אני לא אמרתי בשום אופן או צורה לא ללכת על זה, הרי בסופו של יום בעבור כולנו זה הרבה יותר מסאונד, זה התחביב עצמו, מי אני שאומר לך מה לעשות? :)

אני פשוט חושב שיש פתרונות יותר זולים שיספקו אותך לתקופה הקרובה, על אחת כמה וכמה בתור חייל עם תקציב נמוך.

אני לא מעריך שיהיו לך כיוונים זוועתיים, ממש לא, אולי אפילו יהיה לך סט-אפ מצויין, השאלה שאתה צריך לשאול את עצמך האם היחס בין הכסף המושקע לבין התוצאה המתקבלת שווה את זה, אם בעבורך כן אז לך על זה.

אני פשוט לא מבין את עניין הכיוונים, "סבירים עד טובים"? לשם אתה מכוון מראש? צורת המחשבה שלך תמוהה בעיני, מערכת בהשקעה של 7-8-9-10K אמורה להשמע מעולה, לא סביר, לא טוב, לא נחמד, מעולה, פחות מזה פשוט לא מביא למיצוי את הכסף שהשקעת.

אני חושב שהבעיה מתחילה בזה שאתה סומך על אנשים שיכוונו לך את המערכת, אתה באמת חושב שיש מישהו שיכול לכוון לטעם שלך ? אלא אם כן אתם חולקים את אותו זוג אוזנים אז אולי אני טועה, כיוון זה לא עניין של שעה שעתיים בטח לא של מערכת 3WAY ובטח לא במפגש אחד וגם לא בשתיים, הלוואי והייתה איזה שהיא אבקת קסמים שיכולנו לפזר על מערכות והם היו נשמעות מצויין, כולנו מכירים את מקרה רועי סקינים, ההוא שהסתמך על אחרים שיכוונו ויעזרו ובסוף הבין שאין טעם להתלות באנשים אחרים, עדיף 2WAY פשוט שנשמע מעולה מאשר מערכת ב-30K שנשמעת בינוני, מבחינת ציוד לא היה חסר שם כלום.

ואם שמעתי מערכת 3 חלקים בתצורת הגברה כזאת(חצי אקטיבית) ועם שימוש זניח ביכוונים של הפרוססור ואהבתי אז למה שלא יהיה כך אצלי?
חלילה לא אמרתי שלא יהיה, אולי יהיה ואפילו ישמע מעולה, אבל למה שלא יהיה L61V2 שתאהב וישמע מעולה? איפה זה כתוב שחייבים 3WAY בשביל לאהוב\להנות?

לגבי המערכת של עופר, אני לא יודע מה קורה איתה בימים אלו, בפעם האחרונה ששמעתי אותה היא אכן נשמעה מעולה אבל זה היה אחרי RTA ואחרי כיוונים, פרוססור לא נועד למשחקים כפי שאתה מתאר זאת, אין סיבה להתעסק בו יום וליל.

ולבוא ולהגיד שהתוצאה שלי עם האקליפס והכיוונים שהמכשיר הזה מאפשר תיהיה אותו דבר-על זה לא הייתי בונה
ניסית? עד שלא תנסה לא תדע, אל תזלזל מראש ברכיבים שיש לך, בטח לא ב-HU.

בשורה התחתונה, שאלת, עניתי, זאת דעתי, אני חלילה לא אומר אל תשדרג, אם זה עושה לך טוב לך על זה, העיקר שתהיה מרוצה. :)

דני.

פורסם
גיל,

השאלה שאתה צריך לשאול את עצמך האם היחס בין הכסף המושקע לבין התוצאה המתקבלת שווה את זה, אם בעבורך כן אז לך על זה.

דני.

אז זהו שבכדי לנצל מקסימאלית את המערכת הנוכחית, ובא נצא מנקודת הנחה שאהבתי את אופי הצליל שמתקבל בין השילוב של HAT עם הסלסטרה, עלי להחליף ל RA475. במצב שאני נשאר ב 2WAY תסכים איתי שחשיבות בניה להוצאת המידבאס גדלה לעומת בניה עבורו במערכת שלושה חלקים(שבה הוא מנגן טווח תדרים קטן יותר).

החלפתי לRA בניתי קורה ומידבאס וכבר הגעתי להוצאה של סביב ה 8K.

ופה נשאלת השאלה דני האם אני לא יכול בסכום כזה, אפילו לא גבוה יותר, לבצע שינוי שהוא הרבה יותר ניכר.

כמו שתיארתי למשל להשאר עם הסנדאון למידבאס, להביא 2 ערוצים סביב 2.5,3K להביא L4 ובניה בקיקפאנל כמו שצריך, קרוס ואפילו קורה. והרי לך מערכת שלושה חלקים כבר חצי אקטיבית ובאותו סכום השקעה.

מסכים איתך בענין עלות תועלת. אז האם יש כאן התלבטות?

לעניות דעתי כן.

כן+.

פורסם

גיל,

לא מסכים, מי אמר שאתה צריך להחליף משהו? על סמך מה אתה כותב את הדברים האלה? האם ניסית להוציא את המקסימום מהסט-אפ הנוכחי? התשובה היא לא, עד שלא תנסה להוציא את המקסימום מהסט-אפ הנוכחי לא תדע מה הוא שווה, אולי תופתע?

אני לא חושב שצריך לבנות כלום ולא להחליף כלום, אני חושב שצריך לכוון את המערכת ולשמוע מה התוצאה המתקבלת, לאחר מכן לגבש החלטה.

אני חושב שאתה כל כך מפוקס בהוספת מיד שאתה פשוט מחפש תירוצים מסביב, אמרתי לך כבר בתגובה הקודמת אל תזלזל ברכיבים שיש לך עכשיו, הם עלו לך לא מעט כסף.

האם הסט-אפ הנוכחי שלך מביא את ההשקעה שלך לכדי ביטוי? לא.

בשורה התחתונה, כיוון הסט-אפ הנוכחי עולה 0 בעוד שהוספת מיד+בניות וכו' עולות כ-8K כפי שאתה אמרת, תחליט אתה מה עדיף.

דני.

פורסם

אולי כרגע תוותר על מגבר נוסף, ולא תגביר את ה L6 בגישור?

ככה אתה מקבל ערוץ של 100W למידטויטר וערוץ 100W למידבאס בכל צד.

מתחדשת*

פורסם

לא קראתי את כל השירשור, אבל אני לא רואה סיבה למה המגבר הנוכחי שלך לא יספיק לך.

אני כרגע עם ה 100.4 על זוג וופרים של AA וL3+L1PRO על קרוס ולא חסר לאף רכיב כלום.

קודם תקנה L4, תפעיל ותראה שזה מספיק, אם לא, תתחיל לחשוב על שידרוג.

:cry: !!SOLD!!

פורסם

דני אמרתי, אני באמת מסכים שלפני שדרוג שכזה מה שאעשה זה אנסה לכוון את המערכת ולנצל אותה.

ואני מקווה שבמפגש הבא או אם נוכל להפגש ללא קשר נוכל להתחיל ולראות מה ניתן לעשות.

אריק ההגיון שלך הכי נכון. אני בהחלט לא מפסיד כלום אם אני מנסה להשאר רק עם הסנדאון ולהגביר איתו את כל הסטאפ 3 חלקים.

פורסם

ברכותי על ההחלטה, מבורך בהחלט.

כמו אריק אני גם ממליץ להשאר עם הסאנדאון.

תקנה L4 בניות וכו' תשים על הסאנדאון אם לא יספק אותך תתחיל לחשוב על חלופות.

אני אגב ממליץ על בילט 4100, השילוב של בילט וHAT ממש HOT !

פורסם

אם אני נשאר עם הסנדאון אז לעבור ל 3 WAY עם בניות קורה קיק אפשר לעשות סביב 5-5.5K

מפתה מה אני אגיד לכם.

לא יודע כבר מה הדבר הנכון.

• תוכן חדש...