Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6138 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ההסבר שניתן על "כוח ההתמד=מהירות כפול משקל" הוא קצר ומדויק. כאשר עצם נתקל בקיר ברגע ההתקלות הקיר מפעיל כוח שווה ערך לכח שמפעיל עליו העצם רק בכיוון המנוגד, כלומר אם כלי רכב שצבר כוח התמד של 1 טון נתקע בקיר ללא חופש וגמישות הקיר מפעיל כנגדו גם לחץ של 1 טון שמוביל לעצירת הכלי רכב כל זאת נכון כל עוד אנחנו מתייחסים לכלי הרכב כמקשה אחת. בפועל הרכב מורכב מהרבה חלקים שכאשר חלק מהם נעצרו אין זה נכון לגבי כל שאר החלקים שממשיכים להתקדם ולהשבר ולכן הרכב בתאונת קיר בטון הרכב נפגע יותר קשה מאשר בתאונה מול רכב אחר.

ככל שרכב כבד יותר כך כוח ההתמד שלו לעומת המהירות שלו גבוה יותר ועל כן עליו להתמודד עם כוח נגדי גדול יותר, כמובן ששוב כאשר מדובר בקיר בטון ללא גמישות.

כאשר מדובר בתאונה חזיתית עם רכב בעל כח התמד חלש יותר לא כל כח ההתמד יבוא לידי ביטוי בכח הנגדי אל הרכב בעל כוח ההתמד החזק יותר אך הכח הנספג על ידי הרכב בעל הכח ההתמד הקטן יותר יהיה יותר גדול מכוח ההתמד שלו עצמו כי חלק מכח ההתמד של הרכב בעל כח ההתמד הגדול יותר יעבור אליו.

אני מוכן גם להפריח מעין דוגמא שמוכיחה את טענתי:

הייתה לי פזו 405 והייתה לי תאונה עם פזו 106 ולמרות שה106 נסעה כ30-40 קמ"ש יותר מהר ממני הנזק שלה היה הרבה יותר גדול.

• תוכן חדש...