Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6126 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

הייתי מעוניין בעזרה בבדיקת מתחים בשקע מצת.

אמורים להתחבר אליו 2 חוטים + ו - נכון?

אם אני מעוניין לבדוק את המתחים בחוטים עם רב מודד, איך אני עושה את זה? למשל את חוט הפלוס: אני מחבר הדק אחד לחוט ה+ ואת ההדק השני לגוף הרכב ?( שהוא בעצם המינוס שזה בעצם החוט השני שמתחבר למצת לא? כלומר הארקה.).

בקיצור אני קצת מבולבל ואשמח לעזרה..

תודה..

פורסם

פשוט לשים את הפרובים כל אחד על חוט במידה ותראה קריאה במד המתח ב "-" תבין כי שמת את הפרובים הפוך.

אם אתה לא מעוניין להגיע לחוטי שבאחורי המצת שים את פרוב ה "-" על גוף הרכב בנקודה כלשהי ואת פרוב ה"+" בתוך פנים בית המצת לא בדפנות כי הדופן היא מינוס.

כמובן שבמד המתח לשים בדיקת מתח בזרם ישר.

פורסם

nisanhazazi תודה על העזרה. עשית לי סדר בראש.

עדיין לא פירקתי את הקונסולה הראשית על מנת לראות מה קורה מאחורי המצת, אבל הוצאתי את המאפרה והסתכלתי עם פנס ונדמה לי שראיתי שלמצת מחוברים 3 חוטים. יכול ליהיות? הרכב הוא מאזה 323 שנת 96 ( לא הדגם עם הפנסים המתרוממים).

אגב, לא מדובר בבעית פיוזים. הם נבדקו..

פורסם

דרור ענה לך נכון לגבי שלושת החוטים, יש סיכוי שמישהו שם פיוז יותר גבוהה מהנדרש ואז נשרף מעיין פיוז שהוא ביטחון אחרון מובנה בתוך המצת.

אתה לא צריך מד מתח אלא מנורת ביקורת תעשה לך את העבוד בעיניין זה.

בשרשור השני שפתחת ביקשתי ממך להעלות תמונה ניסיתי לחשוב בראש על איזה רכב מדובר אבל אני לא יודע לומר בוודאות אם זה סדאן או להצורה היותר חדשה (כמו של יקיר שהגיב לך בשרשור השני).

פורסם

אתה יכול בצורה פשוטה לבדוק את המתח בשקע המצית בצורה הבאה.

שקע המצית בנוי בצורה הבאה ההיקף הפנימי (המתכתי) של השקע הינו מינוס והחלק התחתון הינו הפלוס. חבר את מד-המתח לשתי הנקודות שציינתי וזו.

לא משנה אם תחבר את הפרוב האדום למינוס ואת השחור לפלוס מקסימום תקבל קריאה עם הסימן מינוס על גבי הצג של מד-המתח.

דוגמא: 12.7- וולט דבר שלא משפיע על דיוק המדידה.

בחלק האחורי של שקע המצית עשויים להיות שני מגעים לחיבור נעלי כבל או רק אחד כאשר הגוף של השקע הינו מינוס גם חיצונית וגם פנימית.

שים לב לא לקצר את שני הפרובים בזמן הבדיקה.

untitled.JPG

איזה כייף לי :)

פורסם

תודה מרק,

אבל אני עדיין יכול לבדוק לפי ההנחיה של nisanhazazi נכון?

כלומר הדק אחד של רב המודד על הפלוס ( הכוונה לחוט עצמו) ושני בגוף הרכב או על המינוס ( החוט עצמו) נכון?

• תוכן חדש...