Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרתכם - סיויק 1.8, מזדה 3 2.0 , פוקוס 2.0

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6133 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשאתה מבקש השוואה של זמינות הכוח בתאוצות ביניים בין לאנטיס 1.8 לבין פוקוס 2.0, זה אומר שהגיע הזמן להזמין נסיעת מבחן מהסוכנות.

אני מצטרף להמלצות על הפוקוס. יש לי ניסיון רק עם ה-1.6, ובאמת החיסרון הכמעט יחידי שלה היה בזמינות הכוח. גרסת ה-2.0 אמורה להיות מצוינת, ונדמה לי שהיא גם מגיעה ברמת גימור גבוהה יותר.

על הלאנטיס 1.8 דווקא נהגתי לא פעם, והיא אכן זריזה, אבל זה בערך הדבר היחידי שטוב בה. הפוקוס תהיה קפיצה רצינית קדימה.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם אני התלבטתי בין מספר מכוניות לבסוף בחרתי במאזדה 3 החדשה.

אני חייב לציין שהמאזדה החדשה יותר מרווחת ולא צפופה כמו הדגם היוצא, גם מבחינת חווית נהיגה היא שונה לגמרי ולטעמי מהנה יותר בנהיגה מהפוקוס.

קובי.

פורסם

הפוקוס 2 ליטר תהיה זריזה מהלנטיס 1.8, מאובזרת יותר וכמובן שיותר נוחה.

עמדתי לפני אותה התלבטות לפני קצת יותר משנה, בחרתי בפוקוס 2 ליטר ולא התחרטתי לרגע, מאזדה 3 בדגם 2 ליטר נחמדה אבל כמו שכבר אמרו תהיה צפופה יותר מהפוקוס ואיכות הפלסטיקה והרכבה מרגישה זולה יותר במאזדה.

תגובת הדוושה במאזדה קצת יותר מהירה והתיבה מכויילת ליחסים קצרים יותר ו"ההרגשה" היא שהיא מהירה יותר ממה שהיא בפועל.

לפוקוס המון כח כבר מסל"ד יחסית נמוך ואין צורך "לקרוע" את האוטו בשביל להאיץ מהר או לבצע עקיפה, היא לא STI אבל היא מאוד מהירה ואני מאוד אוהב את הרכב.

המלצה שלי תעשה נסיעה מבחן ותחליט מה מדבר אליך יותר.

פורסם
המאזדה 3 ה"חדשה" זהה בגדלה לקודמת פרט לאי אלו סנטימטרים של פלסטיק בטמבונים.

מה ששכנוע עצמי יכול לעשות...

אתה טועה ומטעה ואם לא נהגת בשתי המאזדות גם הישנה וגם החדשה אז עדיף שלא תכתוב כלל.

במאזה 3 היוצאת הרגל הימנית נלחצת לימין על החלק שיורד מהדשבורד, לעומת זאת בחדשה המרחב גדול יותר והרגל רחוקה וכלל לא נוגעת וזאת רק דוגמא אחת מיני רבות.

פרט לגיר ולשינוי קטן במנוע הרכב שונה לגמרי, שלדה טובה יותר,כסאות אייכותיים יותר, מתלים טובים יותר,מחשב דרך,הגה חשמלי עם שליטה על המחשב והרדיו,בידוד רעשים טוב יותר,סביבת נהג הרבה יותר יפה עם חומרים יותר איכותיים,מזגן חזק...לכתוב עוד?

אז עכשיו תגיד לי "מה ששכנוע עצמי יכול לעשות"

קובי.

פורסם

yarino - אתה לא צריך להתעצבן. לפעמים לאנשים נמאס לראות איך הרכב הזה כלכך מצליח, ואפילו שהוא טוב והוא "מספק את הסחורה", יהיה מי שיטען אחרת. כל אחד ומה שהוא אוהב. אני לדוגמא הייתי לוקח את המאזדה, כי לפי הבנתי מכלל המאמרים והכתבות עליה, היא מאוד מהנה לנהיגה, וזה מה שאני מחפש. לאחרים זה פחות חשוב, לכן רכבים אחרים רלוונטים יותר ועדיפים יותר מבחינתם. אין צורך להתעצבן :-D:idea:

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

מאזדה 3 הישנה וה"חדשה" הן מכוניות טובות מאוד. נהגתי בשתיהן. בדגם מתיחת הפנים יש שיפורים רבים מאוד כמו שצוין אולם בדבר אחד לפחות אין שום שינוי ושום שיפור וזה מימד הגודל שכן מדובר בדיוק באותה מכונית מבחינת המימדים. שום דבר לא שונה מבחינת מרווח הפנים. אם יש קצת יותר מקום לרגל ימין זה בגלל ששינו את מיקום הדשבורד לא יותר ולא פחות.

זה שמנסים וגם מצליחים לשווק לנו אותה כמכונית חדשה רק מראה כמה אנחנו פתאים.

מדובר במתיחת פנים של אמצע חיי דגם כמקובל אצל הרוב המכריע של היצרנים. נכון שמתיחת פנים זו היא יותר משמעותית מאצל יצרנים אחרים אבל בשום אופן לא מדובר במכונית חדשה.

פורסם
מאזדה 3 הישנה וה"חדשה" הן מכוניות טובות מאוד. נהגתי בשתיהן. בדגם מתיחת הפנים יש שיפורים רבים מאוד כמו שצוין אולם בדבר אחד לפחות אין שום שינוי ושום שיפור וזה מימד הגודל שכן מדובר בדיוק באותה מכונית מבחינת המימדים. שום דבר לא שונה מבחינת מרווח הפנים. אם יש קצת יותר מקום לרגל ימין זה בגלל ששינו את מיקום הדשבורד לא יותר ולא פחות.

זה שמנסים וגם מצליחים לשווק לנו אותה כמכונית חדשה רק מראה כמה אנחנו פתאים.

מדובר במתיחת פנים של אמצע חיי דגם כמקובל אצל הרוב המכריע של היצרנים. נכון שמתיחת פנים זו היא יותר משמעותית מאצל יצרנים אחרים אבל בשום אופן לא מדובר במכונית חדשה.

נכון שבסיס הגלגלים נותר כמו שהוא אך מרחב הפנים גדל משמעותית בעקבות עיצוב פנים טוב הרבה יותר.

דברים כמו שלדה חדשה חזקה וקלה יותר, מתלים שונים ועוד דברים שציינתי מקודם לא עושה אותה מכונית חדשה?

נהגתי מספר פעמים בפוקוס 2009 לטעמי המאזדה עולה על הפוקוס כמעט בכל פרמטר, אם זה באייכות בנייה, עיצוב חיצוני ופנימי וכמובן חווית נהיגה.

אני מאמין שאם באמת היית נוהג ב 3 החדשה היית כותב אחרת.

קובי.

פורסם
yarino - אתה לא צריך להתעצבן. לפעמים לאנשים נמאס לראות איך הרכב הזה כלכך מצליח, ואפילו שהוא טוב והוא "מספק את הסחורה", יהיה מי שיטען אחרת. כל אחד ומה שהוא אוהב. אני לדוגמא הייתי לוקח את המאזדה, כי לפי הבנתי מכלל המאמרים והכתבות עליה, היא מאוד מהנה לנהיגה, וזה מה שאני מחפש. לאחרים זה פחות חשוב, לכן רכבים אחרים רלוונטים יותר ועדיפים יותר מבחינתם. אין צורך להתעצבן :-D:idea:

ממש לא מתעצבן, אך יש פה אנשים שכותבים על המאזדה 3 כאילו הם נהגו בה שלמעשה הם אולי רק ישבו בה וגם זה לא בטוח.

אני קיבלתי את המאזדה 3 לפני שבוע אחרי שבדקתי הרבה מכוניות ולומר את האמת רציתי מאוד את הסיווק אך לצערי היא היתה מעל התקציב שלי לכן פניתי למכוניות אחרות ובין כל מה שבדקתי אהבתי את המאזדה מכולם.

קובי.

פורסם

ה-3 "החדשה" בדיוק כמו הישנה מבוססת בדיוק על אותה שלדה כמו הקודמת וכמו הפוקוס.

מרחב הפנים נותר בדיוק אותו הדבר ולא השתנה לטובה, מאחור עדיין צפוף מידי.

עיצוב תא הנוסעים עבר שינוי ועכשיו טוב יותר מהקודמת אבל לטעמי עדיין מצועצע מידי ולא מגיע ברמת איכות החומרים לפוקוס.

חוץ מזה פותח השרשור רצה רכב שקצת מעל כולם בהכל ולא רצה להתפשר בגלל שרכב "העם" במדינה הזאת היא מאזדה.

תיסע לאירופה ותעמוד ברחוב 5 דקות, תראה כמה מאזדה תראה בכלל ו-3 בפרט אם בכלל, עכשיו תספור את כמו הפורד ופוקוס בפרט.

אתה חושב שכל אירופיים טיפשים?

פורסם

לא נכון. זו בפירוש לא מתיחת פנים של אמצע החיים, גם אם לא מכונית חדשה מן המסד עד הטפחות.

ולקוברה - עשה טובה, יש הרבה סיבות מדוע יש המון פורד פוקוס באירופה לעומת מאזדה 3, ואיכות כוללת של הרכב היא ממש לא המשמעותית בהן.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
ה-3 "החדשה" בדיוק כמו הישנה מבוססת בדיוק על אותה שלדה כמו הקודמת וכמו הפוקוס.

מרחב הפנים נותר בדיוק אותו הדבר ולא השתנה לטובה, מאחור עדיין צפוף מידי.

מבוססת בדיוק על אותה שלדה? מהיכן הוצאת את זה? השלדה שונה לגמרי ואת זה יגיד לך כל כתב רכב מתחיל,מרחב הפנים יותר גדול מהדגם הקודם בשישה ס"מ וזה לאחר שבדקתי,רק אל תגיד לי שהמטר שלי מזייף.

כמו שאמרתי,ישנם פה אנשים שכותבים סתם דברים למרות שלא בדקו ונהגו ברכב.

קובי.

פורסם
נכון שבסיס הגלגלים נותר כמו שהוא אך מרחב הפנים גדל משמעותית בעקבות עיצוב פנים טוב הרבה יותר.

דברים כמו שלדה חדשה חזקה וקלה יותר, מתלים שונים ועוד דברים שציינתי מקודם לא עושה אותה מכונית חדשה?

נהגתי מספר פעמים בפוקוס 2009 לטעמי המאזדה עולה על הפוקוס כמעט בכל פרמטר, אם זה באייכות בנייה, עיצוב חיצוני ופנימי וכמובן חווית נהיגה.

אני מאמין שאם באמת היית נוהג ב 3 החדשה היית כותב אחרת.

מרחב הפנים גדל בעקבות עיצוב פנים טוב יותר? אתה בטוח במה שאתה אומר?

אולי יש אשלייה מסוימת אבל מרחב לא גודל בעקבות עיצוב.

ולעניין השירשור, גם לי לא מזמן הייתה התלבטות כזאת, רציתי רק את הסיויק אבל בסוף עצרתי והבנתי שטובה שכמה שהסיויק תהיה, המחיר עדיין גבוה מדי ביחס לתמורה. לגבי ה3 לא נמשכתי וכנ"ל גם לגבי הפוקוס. בסוף קנינו אוקטביה.

• תוכן חדש...