Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ביטוח חובה, חייבים לחדש ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6175 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתכנן לסוע לחו"ל לחודשיים בדיוק יומיים אחרי שנגמר לי הביטוח חובה. האם יש חובה לחדשו ? האם ניתן לחכות עם החידוש לחזרה מחו"ל ושבינתיים הרכב יעמוד ללא תזוזה ? האם יש אפשרות לעשות ביטוח חובה רק ליומיים\שבוע ? ורק לאחר החזרה מחו"ל לחדשו לשנה שלמה ?

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

ו-205 1.4i שנת 98 :)

פורסם

צריך לחדש :idea:

הרכב , הוא כלי תחבורה בדרך - גם אם הוא עומד ללא תזוזה !

האחריות היא על הבעלים של הרכב , במקרה תאונה של הולך רגל רוכב אופניים ו כו' הנפגעים מהרכב , גם אם באשמתם .

במידה ולא נמצאו הבעלים של הרכב - לוקחת על כך "קרנית" אחריות - אבל דבר זה לא פותר אותך .

האפשרות כי תהיה התלקחות ספונטנית ברכב , דלק , קצר חשמל - ואנשים יפגעו .

ביטוח חובה - מכסה את הנזקים הגופניים - אשר בתאונות לפעמים נמדדים במחירים גבוהים מאוד .

צד ג' - מכסה את הנזקים ברכוש , הנגרמים לאחרים .

חשוב על כך כ "כלי" ברשות הרבים , השייך לך - ולכן רצויי לאבטח ( האחריות עלייך )

יש אפשרות לבטח לתקופות קצרות - פנה למספר חברות וקבל הצעה .

או בדרך הפוכה - עשה ביטוח לשנה , אח"כ הפסק אותו וחדש במקום אחר - רק בדוק היכן המחיר עדיף .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

ביטוח לתקופה קצרה הוא יקר משמעותית מהחלק היחסי שהוא אמור לעלות.

לעשות לשנה ולבטל זה מאוד מאוד יקר - יחזירו לך אולי 80% מהסכום אם הביטוח היה בתוקף עד חודש.

אין חובה חוקית לעשות ביטוח חובה על רכב שלא נוסע, אבל כפי שהוסבר פה במקרה של תאונת דרכים שנגרמת במעורבות הרכב תהיה בעיה.

אם הרכב עומד ברחוב הייתי מבטח וזהו.

החשש העיקרי הוא שיתנגש ברכב איזה רוכב אופניים וייפצע.

אם הרכב עומד בשטח פרטי ולא בשיפוע, אני הייתי מוותר על ביטוח חובה לתקופה שהרכב עומד. אבל זה רק אני.

לגבי התלקחות ספונטנית - לנתק את המינוס של המצבר לפני הנסיעה. ככה גם הוא לא ייפרק בינתיים.

(אם יש קוד לרדיו תוודא שיש לך אותו כי בחיבור מחדש תתבקש להקלידו)

מקיף אתה יכול לעשות אם אתה חושש מגניבה. אפשר גם לעשות מקיף לגניבה בלבד שהוא יותר זול (יש דבר כזה!)

או לוותר עליו ולקחת את הסיכון.

אפשר גם למנוע גניבה בדרכים יצירתיות. (לרוקן את כל הדלק, לפרק פלאגים ולשמור בבית, מה שבא לך)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

החובה כי לרכב יהיה ביטוח חובה בתוקף כל הזמן נובעת משילוב הוראות של שני חוקים יחדיו

http://www.nevo.co.il/serve/home/it/UserFrm.asp?type=01&system=2&Spl=True&Prog=DisplayDoc&DocID=644697&cp=29

סעיפים 2-3

http://www.nevo.co.il/serve/home/it/UserFrm.asp?type=01&system=2&Spl=True&Prog=DisplayDoc&DocID=650072&cp=26

סעיף 1 סעיף ההגדרות + סעיף 2

אפילו חנה הרכב במקום בו אסור היה לו להחנות חל עליו החוק

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ישה, הקישורים שבורים.

אני מתייחס למצב בו הרכב חונה במקום חוקי, ובמיוחד בשטח פרטי.

פורסם

http://www.nevo.co.il/Law_word/law01/P188K1_001.doc

http://www.nevo.co.il/Law_word/law01/038_001.doc

מקווה שהפעם ניתן יהיה לראות.

בכוונה ציינתי שאפילו במקרה הזה האירוע נחשב לתאונת דרכים. קל וחומר אם חונה במקום מותר, גם אם מדובר בחניה פרטית.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

הקישורים החדשים עובדים, אבל לא ברור למה אתה חושב שהם חלים על רכב שלא בשימוש.

פורסם

קרא את ההגדרה של שימוש ותאונת דרכים בחוק הפיצויים. כולל חנייה. וכפי שכתבתי אפילו במקום חניה בו אסור לחנות.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

מההגדרה הזו נובע שהידרדרות או התלקחות של הרכב אכן ייחשבו ת"ד.

פגיעה ברכב חונה תיחשב אם הוא חנה במקום אסור.

"מכלל הן שומעים לאו" ולכן פגיעה ברכב חונה החונה במקום מותר לא כלולה. (אם היתה כלולה לא היו מציינים "במקום אסור".)

בטח ובטח שלא כלולה פגיעה ברכב החונה בשטח פרטי תוך כדי עבירה פלילית של השגת גבול.

(אני לא עו"ד ואין בדברים שנכתבו על ידי עצה משפטית)

פורסם

קרא איך נכתב וכן

מכלל הן לומדים על הן. על המקרים הנכללים הוסיפו עוד מקרים.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

לפי התקנות שצורפו בלינקים פגיעה ברכב שחנה במקום מותר ולא נעשה בו שימוש לא יחשב תאונת דרכים.

אלה אם הרכב התפוצץ או נשרף ואז מי שנפגע כן יחשב כנפגע ת.ד.

וגם הסוכן ביטוח אמר לי שאין שום בעיה להקפיא ביטוח כל עוד הרכב יחנה ליד הבית בחניה ולא יעשה בו שימוש.

• תוכן חדש...