Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חום מנוע נמוך מדי ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8157 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המד חום ב306 שלי (מד טמפרטורת נוזל קירור?) בנסיעה רגועה עומד בד"כ על 82 מעלות ולעיתים רחוקות מאוד מגיע ל90 - בעיקר כאשר יש תנועה ופקקים.

כאשר יש פקק רציני אז נע בין 90 ל95.

כנ"ל גם בנסיעה בכביש מהיר - 80-85 מעלות , אלא אם כן נסיעה מאומצת ממש ואז זה מגיע קרוב ל90.

האם זה נורמלי? מה צריכה להיות הטמפרטורה +- ?

271K ,306 XN '94 , אין יותר טוב מזה

:wink: - תמונות

פורסם

אחלה.. :p

פשוט שמתי לב שבאימפרזה (95) של אבא שלי חום המנוע לאחר מספר דקות של נסיעה מגיע ל90 מעלות , מתייצב ונשאר על 90 בין אם בפקק או מחוץ לעיר

כך זה המצב האידיאלי לא?

271K ,306 XN '94 , אין יותר טוב מזה

:wink: - תמונות

פורסם

שלי בפונטאיק יורד בנסיעה מעל 60 - 80 קמש , ממש ממש ללמטה.......

אין לי מספרים , פשוט קווים , הוא יורד כאילו האוטו קר לגמרי.....,

אבל המצב של החום מנוע שוונה....... , זה חום מים מה שאתה רואה..

יוצא לריס?

פורסם
אחלה.. :p

פשוט שמתי לב שבאימפרזה (95) של אבא שלי חום המנוע לאחר מספר דקות של נסיעה מגיע ל90 מעלות , מתייצב ונשאר על 90 בין אם בפקק או מחוץ לעיר

כך זה המצב האידיאלי לא?

בכל מכוניות הקונצרן שנסעתי בהן באופן קבוע (היו 4 כאלה בערך) מד חום המנוע מטפס עד לאמצע (מאונך) ונשאר שם, לא משנה מה תעשה ואיפה תנהג. בכל מצב שזה לא היה כך - היתה תקלה.

לעומת זאת בפז'ו למיניהן שנהגתי בהן בקביעות (יש לציין שזה היה מזמן) היה למד חום קצת חופש בהתאם לתנאים כמו שתיארת. גם זה וגם זה מצבים תקינים, פשוט הצרפתים פחות מקפידים על ויסות חום המנוע במדוייק.

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם

אם חום המנוע יורד לטמפרטורות ממש נמוכות, ובנוסף לכך למנוע לוקח יחסית הרבה זמן להגיע לטמפרטורת עבודה, בהחלט ייתכן שהתרמוסטט תקוע על מצב פתוח או שהתרמוסטט הוצא לחלוטין.

תרמוסטט עובד לשני הכיוונים, נפתח כשהמנוע מתחמם - ומאפשר זרימה לרדיאטור, ונסגר כשהמנוע מתקרר ומונע זרימה לרדיאטור. ומדובר בתהליך הדרגתי, כך שמידת הפתיחה של תרמוסטט תקין תשתנה כל הזמן כך שהמנוע יימצא בתחום טמפרטורות העבודה היעיל שלו.

ובאשר להערתך - נכון. מה שנמדד בשעון זה חום המים. לפעמים יש גם שעון חום שמן (שהטמפרטורה שלו גבוהה יותר מטמפרטורת המים).

אלו האינדיקציות הקבועות לחום מנוע. למה אתה מתכוון כשאתה אומר חום מנוע? בכל חלק במנוע יש טמפרטורה אחרת. בתחתית המנוע החום הוא בערך כחום השמן (100-150 מעלות), בסעפת הפליטה החום יכול להגיע לאלף מעלות (אם כי עדיף שיהיה נמוך יותר...).

אז מה זה חום המנוע לדעתך? הטמפרטורה של הבוכנות? איזה חלק של הבוכנות? העליון או התחתון?

מה שאני מנסה להגיד פה זה שטמפרטורת המים מהווה את האינדיקטור הסטנדרטי לחום המנוע ולכן מתייחסים אליה.

פורסם

גם בפונטיאק של חבר שלי זה ככה, זה תקין

• תוכן חדש...