Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צנרת למזגן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6184 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשעה טובה רכשתי מזגן וקיבלתי דף פירוט ל"תוספות אפשריות בזמן ההתקנה".

בפירוט רשום צנרת 5/8" וצנרת 3/4".

השאלות שלי הן האם אני אזדקק לשתי הצנרות האלה או רק לאחת מהן?

והאם אני יכול לרכוש אותן בנפרד ולהמנע אולי מהמחיר שדורש המתקין?

תודה לעוזרים

פורסם

לכל מזגן יש 2 צינורות גז (למעשה, אחד מוביל קרר\נוזל, השני מחזיר גז למדחס).

אם מדובר במזגן עד 12,000BTU, לרוב מדובר על מידות של 3/8" ו 1/4". אם מדובר על מזגן של עד בערך 18,000BTU, סביר להניח שיהיה מדובר על 1/4" ו 1/2". מעבר לזה (עד כ-26,000BTU) המידות צומחות ל 3/8" ו 5/8".

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

המזגן שלי הוא 16100 BTU והמידות שציינתי למעלה הן המידות שמופיעות בפירוט, לא מצויין שום דבר על מידות אחרות.

המחיר שלהן הוא 83 ו97 ש"ח בהתאמה.

האם עדיף לי אולי לקנות צנרת כזאת מראש שהמתקין ישתמש בה ולא להשתמש בצנרת שלו?

פורסם

במידה ומדובר במזגן אלקטרה 18, הצנרת שאתה צריך היא 1/4" (דחיסה\נוזל) ו 1/2" (גז).

ראה קובץ מצורף.115page28.jpg

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

זה ממש נראה לי מוזר שבדף פירוט אצלי גודל הצנרת הוא 5/8" ו3/4", כאשר לפי מה שהעלת אין בכלל את השילוב הזה אלא 5/8" עם 3/8"

האם יש הבדל במחיר של הצנרות שאני צריך לברר היטב עם המתקין שלא יעשה עליי קופה או שזה לא משנה?

פורסם

זניח, בכל מקרה המתקין מרוויח על הצנרת לפחות 100%.

כשרכשתי צנרת לאחד המזגנים שהתקנתי בחדר (1/4"+3/8") שילמתי על מטר צנרת (כולל הכל, קרי: בידודים, 2 צינורות, חיווט וצינור ניקוז) בסביבות 40 שח. ברור לך שמתקין יקח לפחות 80-90 ש"ח לכל מטר נוסף, כן ?

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

נראה לי לא הגיוני. נסה לקבל הצעת מחיר נוספת ממתקין נוסף אחד לפחות.

למיטב ידיעתי התוספת שמקובלת כיום על כל מטר נוסף היא בין 80 ל 90 ש"ח עבור מזגנים עד 1.5 כ"ס בממוצע. העלות תעלה בעוד 10-20 שח רק אם מדובר במזגן גדול יותר (עד 3.5 כ"ס בממוצע).

כשמדברים על מטר נוסף הכוונה היא לסט צינורות ולא לכל צינור בודד.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

וובכן אחרי בירור עם המתקין, הובהרו כמה דברים. התוספת שמצויינת בדף פירוט הינה לצנרת עד 5/8" בעלות של 83 ש"ח, ועד 3/4" בעלות של 97 ש"ח, כך שתוספת צנרת למזגן שלי תעלה 83 ש"ח כולל 2 צינורות נחושת.

ד"א, מצויין בדף "הלחמת צינור גז" (בתוספת 90 ש"ח :roll:), האם זה משהו הכרחי או שניתן לחבר את הצינורות בלי הלחמה?

פורסם
וובכן אחרי בירור עם המתקין, הובהרו כמה דברים. התוספת שמצויינת בדף פירוט הינה לצנרת עד 5/8" בעלות של 83 ש"ח, ועד 3/4" בעלות של 97 ש"ח, כך שתוספת צנרת למזגן שלי תעלה 83 ש"ח כולל 2 צינורות נחושת.

ד"א, מצויין בדף "הלחמת צינור גז" (בתוספת 90 ש"ח :roll:), האם זה משהו הכרחי או שניתן לחבר את הצינורות בלי הלחמה?

המזגנים מגיעים מהיצרנים עם חיבורי FLAIR (מדובר בחיבור קוני מלשון "קונוס". חפש ברשת FLAIRING TOOL - מדובר במכשיר פשוט וזול לביצוע קונוס בצינור נחושת, קניתי אחד כזה בזמנו שהרכבתי מזגנים בבית).

קיימת תמיד האפשרות להלחים את החיבורים (הכי טוב הלחמה) אך מניסיון של בעלי מקצוע מסתבר שהחיבורים הללו מחזיקים שנים רבות ללא בעיות. חבר טוב שלי שהוא מזגניסט במקצוע טוען שמידי פעם הוא נתקל במזגנים בני כמה שנים טובות שהחיבורים פשוט נסדקו ומשם ברח גז (ואז הפתרון לתיקון הוא רק הלחמה ומילוי גז). החיסרון בהלחמה הוא שאם תרצה לפרק את המזגן בצורה נקיה, תצטרך בכל מקרה לחתוך צינורות ובשביל הרכבה נוספת שוב תצטרך הלחמה (ובעל מקצוע שיעשה אותה).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...