Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6238 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני גר בתל אביב בבניין עתיק בן 4 קומות, אני בקומה ה-3 , מעלי אין דירה, רק גג חשוף שהשמש רובצת עליו ברוב שעות היום (אין עליו דודי שמש או דברים דומים). הגג נאטם לאחרונה עלידי יריעות איטום מיוחדות.

הבניין עשוי מחול ים, צדפות ולבנים שקולטות חום ואוגרות אותו בצורה מעוררת זיעה.

הדירה שלי חמה מאוד בקיץ, התקרה רותחת ברוב היום והלילה, הדבר הופך את הדירה לחמה מאוד והמזגן עובד כאן 24 שעות ביממה. בעקבות המיתון והרצון באוויר צח ומפוחם, אני זקוק לפתרון שיקרר ולו במעט את הדירה.

הפתרון שחשבתי עליו הוא כזה, אני אמתח בד הצללה (כמו של הצבא מעל המעקה של הגג) כמטר מעל הרצפה שיכסה את שטח הגג וייצור צל על הרצפה של הגג ומעין חוצץ בין השמש לתקרה שלי. האם הדבר יועיל לדעתם ?

האם יש לכם רעיונות לפתרונות אחרים ?

פורסם

מה:?: גם אותך חוסמים :wink:.

זה הפתרון הזול ביותר והפרקטי ביותר שתוכל למצוא. זה יוריד במס' מעלות את הטמפ' ולפעמים די בזה.

רצוי יריעה בצבע בהיר.

אתה צריך לזכור שהיריעה צריכה להיות תפוסה היטב והעיגונים צריכים להיות עמידים ביותר לרוחות, אחרת כשזה יעוף ויפגע במישהו, עלולים לתבוע אותך.

אם הגג שייך לבנין, האם לדיירים אחרים אין התנגדות שתעשה זאת ? בסופו של דבר הגג הוא רכוש משותף.

ככל שההצללה הזאת תבלוט לעין, כך יש סיכוי שעיריית ת"א תתחיל לבדוק ואולי להציק בענין.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

תסבול קיץ אחד אחרון, בקרוב אתה עוזב את הדירה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

במחיר דומה לרשת הצללה אתה יכול לקנות יריעה רפלקטיבית (המשמשת בד"כ לבידוד מתחת לרעפים). היא חוסמת 100% מהקרינה, ולא 90% (לכאורה - מרגיש פחות) של רשת צל, ובנוסף מקטינה הולכת חום. היריעה מגיעה בגלילים (ניילון בועות) ולדעתי תוכל לפרוס אותה על הגג, שורות שורות, ולפזר משקולות (למשל לבנים משתלבות) כל מטר - שניים.

אני מאמין שהיריעות לא יחזיקו יותר משנתיים - שלוש בשמש ישירה (בהנחה שתוריד אותן לחורף), אבל כפתרון זמני, הן יהיו הרבה יותר יעילות מרשת הצל. ולמען האמת גם רשת הצל בטח לא תחזיק הרבה יותר מ-3 שנים.

:turn-l:
פורסם
במחיר דומה לרשת הצללה אתה יכול לקנות יריעה רפלקטיבית (המשמשת בד"כ לבידוד מתחת לרעפים). .

מצטרף להמלצה, זה נשמע כמו פיתרון אידאלי. מה שכן זה עלול לסנוור מטוסים...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

יריעות כאלו נמכרות בעיקר על ידי אלו שמתעסקים בגגות - מחסני עצים, רעפים, מרזבים וכדומה. המחיר נע בתחום רחב - עד כ- 25 ש"ח למ"ר, תלוי ביצרן ובסוג (אלומיניום בצד אחד, שניים או שלושה - אחד באמצע, בועות גדולות וכו'). החומר דומה (זהה?) לחומר המשמש כמגן שמש לחלון הקדמי באוטו. לרוב הם ימכרו רק בחבילות שלמות (בד"כ 50 מטר אורך).

מי שמעוניין בהמלצה למקור זול באיזור השרון, שיפנה אליי בה"פ.

:turn-l:
  • תוכן חדש...