Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6223 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדי פעם משטרה צבאית מאותת לי לעצור לבדיקת כרטיס עבודה (אני נוהג ברכב שהוא נפוץ בצה"ל).

לאחר שאני מסביר שמדובר ברכב פרטי ולא צבאי השוטרים מתנצלים ואני משוחרר.

האם כאזרח אני מחוייב לציית להוראת השוטרים הצבאיים ולעצור בצד ? או שעפ"י החוק אני יכול להרים את יד ימין, לנופף להם לשלום ולהמשיך לנסוע ?

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

באסה שיש כ"כ הרבה מגאנים וקנגואים בצה"ל אה? ;)

אתה לא חייב להם דבר, הסמכות שלהם לא תופסת עליך.

אתה מצידך גם יכול לנופף להם באצבע משולשת לשלום והם לא יכולים לעשות לך דבר.

Twincharger Stratified Injection

פורסם

צריך להיות ממש מטומטם כדי לענות על שאלה הזאת ככה.

לכל גוף מדיני\צבאי אתה חייב להקשיב, אומנם הם לא יכולים להביא לך דוח או כל ענישה אחרת, אבל בן אדם חייב לציית להם, ואם אתה מחבל? או כל דבר אחר.

פורסם

זאת תהיה התגובה הכי שנויה במחלוקת היום, בלי נדר. :|

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

אתה מחוייב להקשיב לשוטר צבאי כפי שאתה מחוייב להקשיב לשוטר. (הייתה לי על זה שאלה בתאוריה, לפני 8 חודשים)

HU: Alpine W520 processor: JBL MS8 comp: Audison voce 3way @ Zapco reference 1000.4 & Zapco reference 350.2 Sub: Hertz HX300D @ Audison LRX 1.1

פורסם

לאחר עריכה:

אוקיי, אתה מחוייב להקשיב למ"צ, אבל מ"צ מצידם צריכים להסביר לשוטרים שלהם מה מבדיל בין מגאן צבאית למגאן אזרחית. ויש הבדל

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
אתה מחוייב להקשיב לשוטר צבאי כפי שאתה מחוייב להקשיב לשוטר. (הייתה לי על זה שאלה בתאוריה, לפני 8 חודשים)

אני אשמח לראות מאיפה זה לקוח.

יכול להיות שאני טועה, אך אני כמעט בטוח שחוקי מ"צ חלים אך ורק במסגרת צבאית ולא במסגרת האזרחות.

משמע, אזרחים לא חייבים להם דין וחשבון.

נ.ב - אם אני טועה, אשמח לראות לינקים המוכיחים לי אחרת וסותרים את דעתי לגבי הנושא.

פורסם
סליחה, אבל אני חושב שthe one צודק.

אל תנופף לעברם באצבע משולשת, אבל כל עוד הסמכות שלהם לא חלה עליך, אתה לא חייב לעצור.

שיעשו למ"צ השתלמויות ויסבירו להם איך מזהים רכב צבאי עם מספר צהוב, ואפשר לזהות לפי המספר.

אתה טועה.

שוטר צבאי הוא שוטר לכל דבר.

לכן, אם שוטר צבאי אומר לך לעצור בצד אתה מחוייב לעצור, גם אם זה לבדיקה שגרתית של רשיונות.

בבקשה: http://www.al-a.co.il/%D7%90%D7%99_%D7%A6%D7%99%D7%95%D7%AA_%D7%9C%D7%A9%D7%95%D7%98%D7%A8/

HU: Alpine W520 processor: JBL MS8 comp: Audison voce 3way @ Zapco reference 1000.4 & Zapco reference 350.2 Sub: Hertz HX300D @ Audison LRX 1.1

פורסם

אם אני לא טועה אז גם למג"ב יש זכות לעצור אזרח.

המשטרה משתמשת בהם בשביל להציב מחסומים כשהיא קצרה בכוח אדם.

פורסם

מתוך תקנות התעבורה:

23. ציות לשוטר, פקח ועובד מע"צ

(א) עובר דרך חייב לציית-

(1) להוראת שנותן שוטר במדים, שוטר שהזדהה בתעודת מינוי... או שוטר צבאי במדים או פקח עירוני במדים ...

(2)לאותות הניתנים על-ידי שוטר במדים או על-ידי שוטר צבאי במדים או על-ידי פקח עירוני או על-ידי עובד מע"צ.

(ב) הציות כאמור חובה הוא אף אם ההוראה או האות הם בניגוד לתקנות או בניגוד לתמרורים...

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

התשובה לשאלתך היא כן להלן הוראות החוק

ציות לשוטר, פקח ועובד מע"צ

תק' (מס' 3)

תש"ל-1970

תק' (מס' 4) תשס"ג-2003

23.*(א) עובר דרך חייב לציית –

תק' (מס' 4) תשס"ג-2003

(1) להוראות שנותן שוטר במדים, שוטר שהזדהה בתעודת מינוי, או אדם הנמנה עם הג"א כשהוא בתפקיד רשמי בפועל מטעם משטרת ישראל ובמדים, או שיש עליו סימן זיהוי חיצוני בולט אחר שאושר, או שוטר צבאי במדים או פקח עירוני במדים שהוא עובד רשות מקומית שהוסמך בידי מפקד מחוז או ראש אגף התנועה במשטרת ישראל לאחר שקיבל הכשרה מתאימה (בתקנה זו – פקח עירוני);

תק' (מס' 4) תשס"ג-2003

תק' (מס' 5) תשס"ו-2006

תק' (מס' 8) תשס"ז-2007

(1א) להוראות שנותן עובד מע"צ – החברה הלאומית לדרכים בישראל בע"מ (בתקנה זו – עובד מע"צ) במדים או עובד מטעמה במדים או להוראות שנותן עובד חברת נתיבי איילון בע"מ (בתקנה זו - עובד נת"א) במדים או עובד מטעמה במדים, לצורך הכוונת התנועה במקום שבו מתבצעת עבודת סלילה או אחזקה של כביש, שהוסמכו בידי מפקח מחוז או ראש אגף התנועה במשטרת ישראל לאחר שקיבלו הכשרה מתאימה;

תק' (מס' 4) תשל"ב-1972

תק' (מס' 2) תשמ"ג-1983

תק' (מס' 4) תשנ"ה-1995

תק' תשנ"ח-1997

תק' (מס' 5) תשסא-2001

תק' (מס' 8) תשס"ז-2007

(2) לאותות הניתנים על ידי שוטר במדים או על ידי שוטר צבאי במדים, או על ידי פקח עירוני, או על ידי עובד מע"צ או על ידי עובד נת"א במדים.

(ב) הציות כאמור חובה הוא אף אם ההוראה או האות הם בניגוד לתקנות או בניגוד לתמרורים או להוראות כלליות אחרות בענין סדרי תנועה שניתנו על ידי כל רשות מוסמכת לכך.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אמנם זה החוק, אך לדעתי האישית - יש בו משהו לא תקין.

שוטר צבאי אמור לאכוף רק במסגרת תפקידו (שזה הצבא), בשביל כל דבר אחר יש שוטרים רגילים.

חוץ מזה, הסמכויות של השוטר הצבאי לא מוגבלות (מאוד) כל עוד זה נוגע לאזרחים?

פורסם

MAXN

ברור שחייבים לציית למג"ב, זה הרי שוטר לכל דבר ועניין.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

כמו רבים מן החוקים, אבל עדיין הם חוקים.

דעתך ממש לא קובעת גם אם יש בה אולי הגיון

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...