Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6301 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברה :-) אני אשפוך את מה שאני זוכר ואולי אוסיף בהמשך,האדרנלין עוד לא הספיק להתנדף כולו מהדם...:wink:

מי שאין לו כח לקרוא את המגילה שרשמתי(לא מאשים אותכם :shock:),יכול לעבור ישר לסיכום :-P

ראשית כל - את הקורס עברתי באלטרנתיבי,וזהו הקורס הראשון שאני עובר,לאחר כחצי שנה עם הרשיון (אלא אם אתם רוצים לקרוא לדבר המזוויע הזה קורס נהיגה מתקדמת :roll:)

בקורס נכחו נהגים מכל שכבות הגיל - החל מצעירים כמונו (אך עדיין עם מלווה),וכלה בנהגי משאיות ואנשיםיותר מבוגרים עם וותק רב על הכביש.

היום התחיל לאחר המתנה קצרה בכיתת הלימוד לקטע התיאורתי. את רוב תכני הקטע התיאורתי ידעתי כבר,אבל בכל זאת למדתי כמה דברים חדשים.

לאחר מכן יצאנו להדרכה קצרה על כיוון מראות ותנוחת ישיבה - גם זה היה מוכר לי כבר היות ואני "טיפה" מתעניין :wink:

אחרי כל החלק התיאורטי הגענו סוף סוף לחלק המעשי. את החלק המעשי התחלנו בבלימות חירום - על יבש,על רטוב,ועל רטוב+התחמקות ממכשול בעזרת הABS. הקטע הזה עבר חלק ובלי בעיות מיוחדות,היה מעניין לראות את המשאיות מבצעות בלימות חירום :shock:

לאחר החלק של בלימות החירום,הגיע הקטע המעניין - הסקיד קאר :twisted: היות ואני משחק LFS,כל הקטע של איזון הרכב מתוך החלקה היה מוכר לי והצלחתי לצאת מהיגויי-היתר בצורה מספקת :wink: בחלק של הסקיד קאר הבנתי גם את חשיבות השימוש במבט - כל הזמן אני רואה פה בפורום אנשים מדברים על חשיבות המבט ואף פעם לא הבנתי ממש למה מתכוונים,אבל בסקיד קאר ממש רואים את חשיבות המבט שמנסים לצאת מתת היגוי! בהחלט משהו חדש שלמדתי ואקח איתי הלאה. הקטע של הסקיד קאר היה ממש מהנה וחבל שלא יכל להמשך עוד :-D (חוץ מתתי ההיגוי המעצבנים :wink::lol:)

לאחר תרגיל הסקיד קאר הלכנו כולנו לארוחת צהריים בחדר האוכל של הקיבוץ - אני חושב שקראתי איפהשהו פה בפורום שמישהו אמר שהאוכל לא היה טוב - טעות :lol: אני מאוד נהנתי ושבעתי מהארוחה :-D

לאחר הארוחה הלכנו לתרגל ירידה ועלייה מהשול - טוב,פה אין ממש מה להרחיב :-)

אחרי תרגול העלייה והירידה מהשול עברנו לחלק שאני אישית נהנתי ממנו המון (והרבה בזכות המדריך הענק ערן :wink::mm_yeah:) - מעגל ההחלקה. במעגל תרגלנו שליטה במכונית בעזרת דוושת הבלם,והרבי היגויי-יתר תודות לערן,שידו על בלם היד היתה קלה :lol: (מי אמר שLFS לא עוזר לשפר את רמת הנהיגה? את רוב היגויי-היתר הצלחתי לתקן בצורה דיי טובה,אפילו שמעתי ממכשיר הקשר פעם אחת "זה היה ממש מקצועי" :shock:).

לאחר מעגל ההחלקה הגיע החלק המסכם של הקורס - הג'ימקאנה (אך ללא מדידת זמנים). כל אחד עשה את המסלול כ8 פעמים במצטבר (היו 3 נגלות אם אינני טועה),אבל לצערי פה לא הצלחתי לגמרי להביא לידי ביטוי את מה שלמדתי בLFS על קווי פנייה נכונים כי לא ממש הצלחתי למצוא את קווי הפניה הנכונים במסלול,אבל יחסית לג'ימקאנה ראשונה,היה דיי מוצלח :-)

לסיכום,היה מהנה ושווה כל שקל,למדתי המון על המון,תודות לצוות אלטרנתיבי המצויין - ערן(תודה רבה! :-)),אייזיק,ושאר המדריכים שיסלחו לי שאני לא זוכר את שמם :oops::mm_yeah::mm_yeah::mm_yeah:,ובהחלט ארצה ומקווה לעבור קורס נוסף (הפעם המתקדם :wink:). כמובן שהכמה שעות של תרגול במשך הקורס לא הספיקו בכדי להגיע לתוצאות מושלמות,בקרוב אקנה כמה קונוסים ואתרגל עד שלמות :wink:

בקיצור,לדעתי הקורס הוא חובה לכל נהג,איך אמרו רבים וטובים לפניי - "עלות הקורס עולה פחות מהשתתפות עצמית" :wink: כל מי שעוד מתלבט - יאללה,להרשם! לא תצטערו.

Just my 2 cents :-D

נ.ב

אחד המשתתפים בקורס הגיע עם מצלמה והבנתי שהוא צילם לאתר מסויים(אולי חבר בפורום?),אנסה להשיג את התמונות והסרטונים ולהעלות :-D

פורסם

זאת ההודעה עם הכי הרבה סמיילים שראיתי בפורומים מאז ומעולם...

שמח שנהנית ולמדת,רק חבל שהמחירים ללימוד נהיגה כמו שצריך לא זולים בכלל ולא מתאימים לכל כיס.

במדינה כמו שלנו (עם נהגים כמו שלנו) - זה קורס חובה.

פורסם

תשמע,שהאדרנלין זורם קצת קשה לכתוב קצר ולעניין :lol:

בהחלט מסכים איתך לגבי החשיבות של הקורס,חבל באמת שהמחיר לא מתאים לכל כיס,אבל יש דברים שלא חייבים את הקורס בשבילם - למשל לחץ אוויר בצמיגים,נושא כזה קריטי וחשוב,אל תגיד לי שמורה לנהיגה לא יכול להסביר על חשיבותו באחד השיעורים (או לפחות להוסיף את הנושא לתיאוריה?).

מקווה שבקרוב אקבל את התמונות ואעלה אותן כאן :wink:

• תוכן חדש...