Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6303 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

אני מחפש כל מיני "מיני-פרוייקטים" בשביל להעביר על הרכב שלי. מדובר בסוזוקי סוויפט 92 שקניתי ממש לא מזמן ולא תיחזקו אותה טיפ-טופ.

את המים שהיו ברדיאטור החלפתי ממש לפני כשעה למים ירוקים. את השמן אני מתכוון להחליף במוסך (הבנתי שצריך כלים בשביל זה) כולל פילטר שמן. אם זה משהו שאני כן אוכל לבצע לבד אני אשמח לשמוע כיצד. (לרוקן את כל השמן ולשים חדש כולל החלפת פילטר)

חשבתי על ביצוע ווקס לפח הרכב. אני מתאר לעצמי שכזה לא בוצע בו לעולם. האם יש צורך בפוליש ואז ווקס? רק ווקס? בקיצור צריך המלצות על ווקס טוב, מחיר, ודרך פעולה ותוצאה.

תודה מראש, עומר.

פורסם

תלוי במצב הצבע (לגבי הפוליש) כמובן שאם מתפוצץ/נשרף/מתקלף, אסור לבצע פוליש.

לגבי וואקסים - יש קארפלן אוטופיניש, מביקורות אומרים שהוא מעולה (לא ניסיתי אישית).

אני משתמש בטרטל וואקס ירוק וכשזה נגמר קניתי היום ראלי.

התוצאה מאד יפה בראלי, אני מקווה לצלם מחר בשמש תמונה ולהעלות.

Opel Vectra 2.2 TDI 2003

פורסם

כדאי שתריץ חיפוש בפורום יש פה המון פוסטים בנושא .

אני אענה בקצרה, פוליש תלוי במצב צבע הרכב, אם הצבע דהוי מתקלף מפוצץ וכו' כדאי שלא תעשה פוליש כי אתה רק תוריד ממנו עוד שכבות צבע .

ווקס מומלץ שאני השתמשתי בו לפני כמה זמן הוא ווקס טפלון של חברת 'טרטל' נוזלי. בקבוק כחול. ניתן לרכוש בהום סנטר, אוטו דיפו וכד' ...

עוד ווקס מומלץ הוא אוטופיניש של חברת 'קארפלאן' www.carplan.co.il

את הווקס אתה מורח עם בד כותנה על הרכב מחכה שיתייבש [משהו כמו דקה..] ומוריד עם מטלית/ספוג מיקרופייבר. ניתן לקנות בהום סנטר ב 10 שקלים.

בהצלחה !

פורסם

אז שניכם המלצתם על ווקס טפלון של חברת 'טרטל' נוזלי. בקבוק כחול. ניתן לרכוש בהום סנטר, אוטו דיפו.

ועל אוטופיניש של חברת 'קארפלאן'.

1. מה הפרשי המחירים בין השניים והאם לקנות אצל "הפרסי" יהיה יותר זול? יש לו? ומה בכלל המחיר?

לפי ההסבר שלכם אני לוקח מעט ווקס מורח בבד כותנה (גופיה?) מורח מחכה שייתייבש ואז מוריד עם ספוג מיקרופייבר שקונים ב 10 ש"ח בהום סנטר. אנסה זאת.

2. מה המטרה של פוליש ומה המטרה של ווקס? אם אהיה מעוניין לבצע פוליש - אפשר הסבר גם על מהלך הפעולה שלו ואיפה קונים?

3. לגבי החלפת שמן מנוע - אני אוכל לבדי להחליפו? אין לי כלים מיוחדים פרט למברג פיליפס אולי אם צריך. אולי יש עוד כמה כלים ואני לא מנוסה בשימוש בהם עדיין. אני מעוניין גם להחליף פילטר שמן. אולי אני אחליף את השמן ובמוסך יחליפו את הפילטר שמן? בקיצור אני רוצה לעשות דברים לבד. אפשרי?

פורסם

יש שרשור ענק בנושא (מדריך לשימור הצבע בפנאטיות) הרץ חיפוש.

1. אני לא משתמש בווקס הנוזלי של טרטל, אלא עובד עם משחה (נכון, קשה יותר לעבוד עם זה אבל ככה עוברים על נקודה נקודה ברכב מבלי לפספס וככה גם אני רושם לפניי שריטות, חבטות).

אם אני לא טועה, באתר הרשמי של קראפלן בישראל האוטופיניש עולה בערך 50 שקלים. אתמול דווקא קניתי וואקס (ראלי) ומולי עמדו 3 אפשרויות (ב-ACE): ווקס משחה טרטל ירוק, ווקס משחה ראלי, וואקס טפלון טרטל נוזלי (שהוזכר כאן).

את הטרטל ווקס הירוק קניתי בעבר ב-43 שקלים. הראלי נותן לדעתי תוצאות יפות ומכיל יותר באופן לא משמעותי אבל עדיין (284 גרם לעומת 250) ב-32 שקלים בלבד.

2. פוליש - יש שני סוגים. פוליש גס ופוליש עדין, לכל אחד יש את הייתרונות והחסרונות שלו. תריץ חיפוש. בעקרון המטרה של פוליש היא להעלים שריטות קלות (כאלו שנוצרו ממכונות שטיפה לדוגמא) והחזרת הברק האבוד של הרכב. פוליש הוא גם מועיל וגם מסוכן באותה מידה.

3. איך אני מורח את הווקס? לוקח מטלית מיקרופייבר (כאלו של ניקול, סנו סושי וכד'. מחירם נעים בין 15-20 שקלים בערך. במקור מדובר במטלית לרצפה לכן הם גדולות יחסית. אין צורך בכל הגודל לכן ניתן לרכוש מטליות קטנות יותר בזול יותר).

אני שם במטלית מעט חומר ומתחיל למרוח במעגלים. מומלץ לעבוד על שני אזורים בו זמנית, כך שאחד מתייבש וכך לוקח פחות זמן). לאחר מכן אני לוקח מטלית מיקרופייבר אחרת ומנקה את כל הווקס היבש מן הרכב עד שלא רואים סימני ווקס/לאט חשים פח שומני - בצורה מעגלית).

חשוב מאד לייבש היטב את הרכב לפני השימוש.

חשוב מאד - אם הצבע ברכבך מטאלי - רכוש וואקס מתאים.

לגבי פוליש - שוב תלוי מאד במצב הצבע ברכבך, בגלל שמדובר בחומר חזק מאד הרץ חיפוש בפורום וקרא חוות דעת.

Opel Vectra 2.2 TDI 2003

• תוכן חדש...