Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

147 VS מיטו

MorVaknin
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6307 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כמובן שאנחנו מדברים על האבארת' עם המנוע הזהה, חשבתי שזה ברור מאליו! עוד דבר ששונה בין הדגמים, הוא מידת הצמיגים.

באבארת' יש מצב ספורט שלפי מה שקראתי מתפקד כמו הDynamic. אין מצב חורף, אבל מי צריך מצב חורף?

לי ממש לא אכפת על מה הרכב מתבסס.. רק ציינתי את העובדות :)

העניין עם המיטו הוא שהיא מיועדת להיות אול-ראונדר. לא ספורטיבית מושחזת אלא מכונית שגם מתנהגת טוב וגם מספקת נוחות, איכות, אבזור ועיצוב. אני חושב שבתור קטנה-פרמיום היא עושה את כל זה היטב, וששילוב הנוחות-התנהגות שלה הוא טוב מאוד. כל זה מהתרשמות מחו"ל. בקרוב אנהג בה גם בארץ (מול כמה ספורטיביות מעניינות) ואפשר יהיה להתרשם טוב יותר.

אגב - מצב חורף הוא שימושי במדינות רבות בחו"ל, ומצב נורמל גם טוב למי שרוצה נינוחות רבה יותר בנסיעה וחסכון מסוים. בפירוש יש יתרונות.

היי רוני, שלומי טוב תודה, בקרוב אבוא לארץ, אם מעניין אותך, אפשר להיפגש ותוכל לשמע פרטים נוספים לגבי התעשייה פה.

ההתייחסות שלי אולי קצת מחמירה כי מאלפא אני מצפה ליותר, יותר עיצוב, יותר איכות ויותר ייחוד.

מגבלות תקציב הפיתוח הן שגרמו למכונית לצאת כמו שהיא.

מפריע לי שהפונטו מבצבצת בכל פינה באוטו הזה, מצב דומה למה שהיה ב-145/6, ככה שבשבילי זאת לא אלפא אמיתית.

אם יש לך מה לספר - אני שמח לשמוע. אני מבין מאיפה אתה מגיע בנוגע למיטו, אבל אני חושב שהתוצר הסופי הוא מה שקובע, ולטעמי מדובר במכונית שבפירוש מספקת את מה שאלפא צריכה לספק.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הבעיה היא שאלפות אמיתיות מרגישות "אורגניות" במובן שהן מרגישות כאילו מישהו קם בבוקר כשכל העיצוב והקונספט הטכני כבר אצלו בראש, ושאר העבודה היתה רק להוריד את זה לייצור (ברור שזה לא באמת עובד ככה, אבל אתם מבינים את הכוונה). כשמסתכלים ונוהגים ב-147 היא בפירוש מרגישה כך. המיטו, עושה רושם "סינתטי", של משהו שנבנה במעבדה כשמה שהוביל את הפיתוח היו האילוצים ולא השראה. רוב המכוניות הן כאלו, רק שאכן - כשמדובר באלפא זה מאכזב.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

באופן מדהים הבנתי למה אתה מתכוון :shock: אבל אתה בטח יודע שמדובר בעניין תחושתי בלבד שקיים אצל המכורים לתחום. אבסולוטית, אם נניח המיטו ננהגת, נראית, נשמעת ומריחה* כמו שאלפא צריכה - אז זה לא באמת משנה אם אצלך בראש זה סינטטי...

*כמו שמן שרוף, לא? :wink:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

רוני, אני חושב שכל מי ש"יודע" איך אלפא צריכה להיראות או להישמע, חושב את אותו הדבר על המיטו.

המיטו יחסית מצליחה כי קהל היעד שלה (צעירים עם מזומנים) לא ממש מכיר את המותג מעבר לאוטו שפעם פעם היה לשכן.

מבחינם אם זה אדום ודומה ל-8C זה מספיק, בזה הם קלעו.

אני חושב שהקהל הקצת יותר מתוחכם לא קונה את מה שעשו שם.

אני גם לא חושב שהדלתא החדשה היא באמת דלתא או באמת לאנצ'יה.

אני כן חושב שהשירוקו היא באמת שירוקו, למרות שהשתמשו במחסן של הגולף, התוצאה מספיק רחוקה ומשכנעת.

פורסם

או, אז הפכת את הכל לסובייקטיבי לחלוטין. תראה למשל את העניין עם השירוקו - הוא הרבה יותר דומה לגולף מאשר שהמיטו דומה לפונטו: יש לו עיצוב פנים כמעט זהה, חומרים מאוד דומים, תחושה מאוד דומה במאפיינים רבים ורק ההתנהגות אמורה להיות עדיפה (וכמובן - העיצוב החיצוני נראה קרבי יותר - אבל עדיין נראה כמו גולף חדשה 3 דלתות מונמכת - נסה ותראה). המיטו בכלל לא נראית כמו פונטו (אם כי הפרופורציות דומות) - העיצוב החיצוני והפנימי מאוד שונה והחומרים טובים יותר ברובם. היא גם מתנהגת מאוד שונה ומרגישה הרבה יותר פרימיום מבפנים.

בנוסף, הניסיון שלי על המיטו גילה שמדובר במכונית מצוינת, בטח לעומת הפונטו הפושרת (לא נהגתי על האבארת', לצערי, אז אין לי השוואה ישירה, אבל יש לי תחושה שהפער בין מיטו 1.4 רגילה לפונטו 1.4 רגילה יישמר). היא מספיק "אלפיסטית" באופייה ונותנת תמהיל נהדר של יכולות - נוחות נסיעה, התנהגות כביש, אבזור, איכות ותחושה בתא הנוסעים, עיצוב. היא אולי לא מצטיינת באופן קיצוני באף אחד מאלו, אבל בממוצע היא עדיפה על פני אלפות רבות. גם לא הייתי משווה בינה לבין ה-147, ולא דווקא בגלל הבדלי הגדלים (הלא מספיק משמעותיים) אלא בגלל שה-147 פשוט מיושנת יותר - ומרגישה כך.

אני חושב שקהל היעד של המיטו הוא לא רק צעירים שלא הכירו את אלפא, אלא גם אלפיסטים ותיקים שרוצים משהו קטן, מהיר, ספורטיבי יחסית ומפנק. לעזאזל - אם אני הייתי פחות הארד-קור יש סיכוי שהייתי שוקל לקנות אחת... :wink:

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

זה ברור שהשירוקו הרבה יותר דומה לגולף (שהוא בסיס מצוין לכשעצמו), מדובר באותו הברנד.

האלפא אמורה להיות ברנד שונה, פרמיום כביכול ואם יש חלקים משותפים צריך להסוות את זה טוב.

אתה משווה את המיטו בגרסת ה-155 לפונטו פשוטה, אם תשווה לאבארט אני מאמין שלא תמצא כאלו הבדלים בהתנהגות, ואם כן אז לרעת המיטו. אגב, לדעתי הפונטו מעוצבת טוב בהרבה מהאלפא, היא מאוזנת והפרופוציות בה טבעיות.

באלפא יש כ"כ הרבה פאקים עיצוביים שאפשר לכתוב על זה ספר, אבל שוב, מדובר פה על דקויות שהלקוח הממוצע אינו מבחין בהם.

לי קשה למצוא צידוק לפונטו מחופשת אם אין לה ערך מוסף אמיתי בתור אלפא.

פורסם

האמת, אחרי שתי לילות של שינה על הנושא, אני גם לא מוצא הצדקה להחליף את המיטו ב147. אני חושב שאני ימתח קצת יותר ויקנה את ה159 (למרות שהמחיר עלה מ191 ל196 :x). אני חושב שאפשר למצות את כל העניין של המיטו ב"גרנדה פונטו מחופשת לאלפה" (למרות שאם היא הייתה משתתפת בתחרות תחפושות היא הייתה זוכה מקום ראשון) אבל עדיין, אלפה זה אלפה :-)

סקס, סמים ואלפה רומאו :evil:

פורסם
או, אז הפכת את הכל לסובייקטיבי לחלוטין. תראה למשל את העניין עם השירוקו - הוא הרבה יותר דומה לגולף מאשר שהמיטו דומה לפונטו: יש לו עיצוב פנים כמעט זהה, חומרים מאוד דומים, תחושה מאוד דומה במאפיינים רבים ורק ההתנהגות אמורה להיות עדיפה (וכמובן - העיצוב החיצוני נראה קרבי יותר - אבל עדיין נראה כמו גולף חדשה 3 דלתות מונמכת - נסה ותראה). המיטו בכלל לא נראית כמו פונטו (אם כי הפרופורציות דומות) - העיצוב החיצוני והפנימי מאוד שונה והחומרים טובים יותר ברובם. היא גם מתנהגת מאוד שונה ומרגישה הרבה יותר פרימיום מבפנים.

בנוסף, הניסיון שלי על המיטו גילה שמדובר במכונית מצוינת, בטח לעומת הפונטו הפושרת (לא נהגתי על האבארת', לצערי, אז אין לי השוואה ישירה, אבל יש לי תחושה שהפער בין מיטו 1.4 רגילה לפונטו 1.4 רגילה יישמר). היא מספיק "אלפיסטית" באופייה ונותנת תמהיל נהדר של יכולות - נוחות נסיעה, התנהגות כביש, אבזור, איכות ותחושה בתא הנוסעים, עיצוב. היא אולי לא מצטיינת באופן קיצוני באף אחד מאלו, אבל בממוצע היא עדיפה על פני אלפות רבות. גם לא הייתי משווה בינה לבין ה-147, ולא דווקא בגלל הבדלי הגדלים (הלא מספיק משמעותיים) אלא בגלל שה-147 פשוט מיושנת יותר - ומרגישה כך.

אני חושב שקהל היעד של המיטו הוא לא רק צעירים שלא הכירו את אלפא, אלא גם אלפיסטים ותיקים שרוצים משהו קטן, מהיר, ספורטיבי יחסית ומפנק. לעזאזל - אם אני הייתי פחות הארד-קור יש סיכוי שהייתי שוקל לקנות אחת... :wink:

רוני

כשראיתי את תמונת המיטו בפעם הראשונה, טרם שקראתי ולו מילה עליה, ראיתי גרנד פונטו, מאוד מפותחת, אבל גרנד פונטו. מאידך, הביקורת הגדולה ביותר שיש לי על עיצובה של השירוקו, היא שהיא נטולת זהות משפחתית כלשהיא ויכלה באותה מידה להיות גם יונדאי נניח. לכן כשמישהו שאת דעתו אני מעריך, מספר לי שהשירוקו היא בעצם גולף 3 דלתות שטוחה ורחבה, "מונמכת" בלשונו, מיד נרגעתי שהרי שבה לה הזהות המשפחתית שכה היתה חסרה לי. אלא שלמרות הכל ואחרי נסיונות מאומצים, עדיין לא מצליח לראות בשירוקו משהו מהגולף, להוציא עיצוב הפנים כמובן.
פורסם

הגולף 3 דלתות יפיפייה, ואכן מזכירה במבט חטוף ראשון את הפרפורציות והמראה של השירוקו.

עם זאת, לשירוקו מראה יותר קיצוני ולא קל להתבלבל ביניהן.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

במבט חטוף על החזית של הגולף החדשות, חושבים שזו שירוקו. אחרי שניה, שאני מסתכל יותר לעומק, אני מבין שטעיתי :wink:

ואני עדיין לא מבין למה לא לחסוך כ-50K שקלים ולקנות את המיטו (שעדיין תביא לך הנאה) במקום את ה-159.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
האמת, אחרי שתי לילות של שינה על הנושא, אני גם לא מוצא הצדקה להחליף את המיטו ב147. אני חושב שאני ימתח קצת יותר ויקנה את ה159 (למרות שהמחיר עלה מ191 ל196 :x). אני חושב שאפשר למצות את כל העניין של המיטו ב"גרנדה פונטו מחופשת לאלפה" (למרות שאם היא הייתה משתתפת בתחרות תחפושות היא הייתה זוכה מקום ראשון) אבל עדיין, אלפה זה אלפה :-)

השיקולים שלך הם שלך, אבל אני קצת מתקשה להבין למה מישהו מחפש סופר-מיני מאובזרת ולאחר מכן עובר למשפחתית גדולה שעולה עשרות אלפי שקלים יותר. אם אתה מחפש יכולת ספורטיבית, לא תקבל יותר ממנה ב-159 (אפילו שהיא מצוינת) ובגרסת הבסיס אני חושב שגם אבזור רב יותר לא תקבל, וגם לא ביצועים עדיפים. כן תקבל מרווח גדול יותר ועלויות אחזקה גבוהות יותר. אם כבר התלבטת בנוגע למיטו - הייתי כבר מסתכל במקומך על השירוקו...

כשראיתי את תמונת המיטו בפעם הראשונה, טרם שקראתי ולו מילה עליה, ראיתי גרנד פונטו, מאוד מפותחת, אבל גרנד פונטו. מאידך, הביקורת הגדולה ביותר שיש לי על עיצובה של השירוקו, היא שהיא נטולת זהות משפחתית כלשהיא ויכלה באותה מידה להיות גם יונדאי נניח. לכן כשמישהו שאת דעתו אני מעריך, מספר לי שהשירוקו היא בעצם גולף 3 דלתות שטוחה ורחבה, "מונמכת" בלשונו, מיד נרגעתי שהרי שבה לה הזהות המשפחתית שכה היתה חסרה לי. אלא שלמרות הכל ואחרי נסיונות מאומצים, עדיין לא מצליח לראות בשירוקו משהו מהגולף, להוציא עיצוב הפנים כמובן.

טוב, לא אמרתי שאי אפשר להבין שמדובר בגרסת אלפא לפונטו, אבל עדיין, ההבדלים העיצוביים גדולים מספיק:

grande-punto-2f.jpg

mito3.jpg

05-gpunto-r3q-st.jpg

big_alfa_mito_ap_02.jpg

הגולף 3 דלתות יפיפייה, ואכן מזכירה במבט חטוף ראשון את הפרפורציות והמראה של השירוקו.

עם זאת, לשירוקו מראה יותר קיצוני ולא קל להתבלבל ביניהן.

ברור שלא מתבלבלים ביניהן - השירוקו הרבה יותר נמוכה וקרבית. אני רק טוען שהיא דומה מאוד מבחינה עיצובית - נראית כמעט די כמו גולף שכיווצו אותה כלפי מטה (רק הרבה יותר יפה, כמובן):

3245395054_60a418ebe5.jpg

vw_scirocco_0-520x351.jpg

3244576409_948a0cf693.jpg

VW_scirocco_446_1024x768_edit.jpg

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

רוני, אני לא מאמין שבאמת היית יורד מהפגאני למיטו :wink:

ראיתי פונטו אבארת' והיא נראית הרבה יותר טוב, לפחות מבחוץ, מהמיטו. הפרופורציות שלה נכונות יותר, המראה שלה קרבי יותר, הפרונט שלה משכנע יותר. היא - להבדיל מהמיטו - נראית "אורגנית" במובן שניסיתי לבטא קודם.

במיטו יש הרבה פרטים עיצוביים נחמדים ואף יפים, שלא מתחברים.

השירוקו במציאות מסובבת ראשים אמיתית, ונראית בדיוק כמו שרכב כזה צריך להראות, במובן הזה מעצבי פולקסוואגן עשו עבודה הרבה יותר טובה ממעצבי אלפא.

בכל מקרה אם נשים רגע את הגרמניות בצד, ונשכח רגע השוואות למכוניות של פעם (כי באמת, למה להשוות ל-147. בוא נשווה לג'וליה וזהו...) בהחלט ניתן לשקול את המיטו כרכב שנותן תמורה יפה למחיר.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

אתה יודע, על טעם ועל ריח אין להתווכח. אני חושב שהמיטו נראית טוב מאוד, אבל זה לא באמת משנה. לעצמי כמובן שלא הייתי בוחר אותה - הייתי מעדיף קליאו ספורט באותה קטגוריה, ככל הנראה. אבל בתור אול-ראונדר אני חושב שהיא מכונית טובה מאוד. בינה לבין השירוקו? צריך לנהוג בשביל לדעת...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

השירוקו נמצאת ברמה אחרת לגמרי בכל מה שקשור באיכויות ייצור, איכות חומרים ורמת גימור.

בעיצוב שלה היא משדרת שהיא קופה אמיתית.לא נראה שנעשו שום פשרות בכל מה שקשור לפרופורציות, אולי אפילו הגזימו.

העבודה על משטחי הפח ראויה להערצה במיוחד בחלק שבין בתי הגלגלים.

גם אם היא משתמשת בכל החלקים של הגולף, זה עדיין בסיס ברמה הרבה יותר גבוהה מפונטו.

פורסם

השירוקו גם לא מתחרה במיטו באופן ישיר ויותר יקרה מהמיטו.

אני הייתי רוצה לדעת מה אני מקבל תמורת אותם 20 אלף ש"ח חוץ מאיכות חומרים והרכבה טובה יותר (מבחינת עיצוב אני מעדיף את המיטו בגלל עיצוב הפנים המושך יותר).

emotion of motion

• תוכן חדש...