Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

147 VS מיטו

MorVaknin
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6307 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא נהגתי על האוטו, התרשמתי מאיכויות הבניה שלה (לרעה).

המכונית מבחינה מכנית כמעט זהה לפונטו אבארט, לטובה ולרעה.

זה הכל, אני חושב שההתרשמות של מור אכן מאששת את מה שאמרתי.

מבחינת עיצוב, דעתי האישית שזאת אחת האלפות המכוערות של השנים האחרונות.

ניסיון לא מוצלח לאנוס את העיצוב של ה-8C לפרופוציות של פונטו.

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

האמת, בשביל המחירים שהולכים בארץ - פונטו אבארת' עם טאצ' של אלפא שמשאירה ביד עודף יפה מ-150K, זה לא רע בכלל. ועדיין בעיני שאלת המפתח (גם למיטו, גם לאבארת' אם אכן הרכב כה דומה) זה ההגה ותחושתו. מור, יכולת להתרשם מההיגוי, בפרט בהשוואה ל-147?

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

המחיר שלה די ממוצע, זהה ביחס למחירים בבריטניה למכוניות אחרות דומות (207 GTI, קליאו ספורט)

כל קרב הוא קרב אוכל כשאתה קניבל

פורסם

למי שרצה פרטים על האוטו, 147 2.0 שנת 2002, גיר סלספיד, 110000 ק"מ, מטופלת בכוכב בנשר בשנה האחרונה, הטיפולים הקודמים היו במורשים כל הזמן. היד הראשונה הייתה שייכת למיודענו איל קיציס, יד רביעית.

לגבי השאלה על ההתרשמות מההגה, במצב הנורמל הוא היה גרוע מאוד, לעומת זאת, במצב הדינאמיק הוא התקשח ונהיה קצת יותר חד ומגיב. האם ההגה של ה147 יותר טוב? אין שאלה. בכלל ממש התאכזבי מעיצוב הפנים של הרכב.

סקס, סמים ואלפה רומאו :evil:

פורסם
אני במקרה רואה דברים קצת יותר לעומק מה"נייר"

המיטו עושה carry over של כל חלקי הפונטו,שזה אומר רצפה, מתלים, מושבים, הגה, מערכת אקלים, לוח שעונים,פקדים ועוד.

מה ששונה זה רק הסקין. זה מצליח לעבוד על רוב האוכלוסיה שמדובר באוטו חדש, בתכלס יש מעט מאד חדש שם.

לדוגמא הדשבורד מתוכנן בדיוק כמו זה של הפונטו, זה אומר שגוף הדשבורד עשוי מחומר קשיח ועליו הדביקו איזה ריפוד דמוי קרבון, זה לא דשבורד בעל מרקם רך כמו שאפשר לצפות למצוא אצל המובילות בקטגוריה.

ה-147 לבטח יותר מיושנת בתכנון שלה, ולמען האמת הריצפה מתבססת עוד על זאת של הטיפו, אבל וזה האבל הגדול, לא תמצא בה כמעט שום חלק שמשותף לסטילו שיצאה פחות או יותר באותה תקופה.

גילוי נאות: הכותב עבד תקופה ביחד עם צוות הפיתוח והעיצוב של פיאט

אההה, סליחה? המיטו אמנם משתמשת ברצפה של הפונטו, אבל המתלים עברו שינויים מסיביים - חיזוק, שימוש בקויל-אוברים מיוחדים - יש גם דמוי דיפרנציאל מוגבל החלקה, יש מערכת DNA ששולטת על תגובת המנוע, פעולת מערכות העזר, תגבור ההגה וכולי. ההגה גם כולל מערכת אקטיבית מסוימת ועוד לא מעט שינויים. בנוסף - בפנים היא ממש לא נראית כמו גרנדה-פונטו מאובזרת, אלא מרשימה בהרבה ואיכותית יותר. בטח נראית מודרנית יותר מה-147 (אין לה אמנם את האיכויות של ה-159, אבל עדיין).

לסיום - זה שיש חלקים משותפים בפירוש לא אומר שמדובר באותו הרכב, וזה שאין חלקים משותפים בין 147 לסטילו, נניח, רק אומר שפיאט לא עבדו ביעילות באותה התקופה...

ביחס לשאלת פותח השרשור - המיטו חזקה משמעותית בכל מצב (גם מה-147 2.0 ל'), נוחה ומתנהגת לא פחות - אולי רק באופן שונה. כשנהגתי בה בחו"ל היא הייתה מאוד מאוזנת ולא מספיק פרועה. בקרת היציבות גם לא מתנתקת שזה גם עשוי להפריע. יש סיכוי שה-147 תהיה יותר "שחיקה" (מלשון משחק) ממנה, אבל בפירוש לא מדובר כאן במוצר נחות (מיטו מול 147).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לרוב המערכות במיטו (DNA EQ2) יש מקבילות בפונטו עם שמות שונים. ההבדל המשמעותי היחיד הוא הקויל אוברים.

לא הייתי בפונטו החדשות, אבל אם מבפנים הן דומות אז כל הכבוד לפיאט :)

פורסם
אההה, סליחה? המיטו אמנם משתמשת ברצפה של הפונטו, אבל המתלים עברו שינויים מסיביים - חיזוק, שימוש בקויל-אוברים מיוחדים - יש גם דמוי דיפרנציאל מוגבל החלקה, יש מערכת DNA ששולטת על תגובת המנוע, פעולת מערכות העזר, תגבור ההגה וכולי. ההגה גם כולל מערכת אקטיבית מסוימת ועוד לא מעט שינויים. בנוסף - בפנים היא ממש לא נראית כמו גרנדה-פונטו מאובזרת, אלא מרשימה בהרבה ואיכותית יותר. בטח נראית מודרנית יותר מה-147 (אין לה אמנם את האיכויות של ה-159, אבל עדיין).

לסיום - זה שיש חלקים משותפים בפירוש לא אומר שמדובר באותו הרכב, וזה שאין חלקים משותפים בין 147 לסטילו, נניח, רק אומר שפיאט לא עבדו ביעילות באותה התקופה...

ביחס לשאלת פותח השרשור - המיטו חזקה משמעותית בכל מצב (גם מה-147 2.0 ל'), נוחה ומתנהגת לא פחות - אולי רק באופן שונה. כשנהגתי בה בחו"ל היא הייתה מאוד מאוזנת ולא מספיק פרועה. בקרת היציבות גם לא מתנתקת שזה גם עשוי להפריע. יש סיכוי שה-147 תהיה יותר "שחיקה" (מלשון משחק) ממנה, אבל בפירוש לא מדובר כאן במוצר נחות (מיטו מול 147).

רוני

רוני, כל השינויים שאתה מדבר עליהם מסתכמים בקוילאוברים ואלקטרוניקה.

מערכת ה-DNA נראית לי כמו בדיחה לא ממש מוצלחת אם רק במצב DYNAMIC היא עובדת כראוי, מה הטעם בשאר המצבים?

הפנים נותן תחושה טובה משל פונטו, אבל נחותה לא רק בהשוואה למותגי פרמיום אלה גם בהשוואה לקליאו ו-207, כל הפלסטיקים קשיחים וכמו שאמרתי הדשבורד עשוי ברמה ירודה ממספר חלקים (אני לא אכנס לשיטות ייצור) והדלתות בסגירה עושות רעש מביך (ללא מסגרת לחלון).

יש מקרים שהחברה מצליחה להסוות מעולה את השימוש באותם הרכיבים, בפיאט 500 לדוגמא, קשה להאמין שכל מה שנמצא מתחת למעטפת המסוגננת זה פנדה, במקרה הזה לדעתי העבודה הרבה פחות מוצלחת, אני רואה שכמעט כל פרט במכונית הוא פשרה. מההתייחסות שלי, שהיא מנקודת מבט טכנית בלבד, המיטו בנויה ברמה נמוכה יותר מה-147, לפחות בכל מה שקשור לפנים.

ברור שפיאט כמו מרבית היצרנים היום עושים שימוש מקסימאלי במחסן החלקים שלהם, מה שאומר שהמכוניות היום שונות בעיקר בעיצוב ובמרקטינג, לא בתוכן, מגמה שרק תלך ותתחזק בשנים הבאות.

כמו שלאנצ'יה הפכה להיות רק באדג' על עטיפה מסוגננת של פיאט, כך גם אלפא.

פורסם
לרוב המערכות במיטו (DNA EQ2) יש מקבילות בפונטו עם שמות שונים. ההבדל המשמעותי היחיד הוא הקויל אוברים.

לא הייתי בפונטו החדשות, אבל אם מבפנים הן דומות אז כל הכבוד לפיאט :)

ל-Q2 זכור לי שיש משהו בפונטו (רק אבארת', לא?) אבל ל-DNA? אתה בטוח? איך קוראים לה באבארת'?

מעבר לקויל-אוברים, לך תדע עוד אילו שינויים עשו בשביל לשפר את ההתנהגות של המיטו, אבל בשורה התחתונה ומתוך נהיגה בה ובגרנדה פונטו, ההבדל פשוט תהומי. מבחינתי זה בדיוק כמו ששירוקו מתבססת על שלדת הגולף, קליאו ספורט מתבססת על שלדת הקליאו הרגילה או פיאט קופה מתבססת על שלדת הטיפו - אם זה עובד, מה אכפת לי על מה זה מתבסס?

רוני, כל השינויים שאתה מדבר עליהם מסתכמים בקוילאוברים ואלקטרוניקה.

קודם כל (ואם כבר פתחנו דיון) אז מה שלומך? - שמח לשמוע שעבדת עם פיאט, זה נשמע מאוד מעניין.

אם נדבר על עניין היכולת הדינמית - אז אפילו אם מדובר "רק" בקוילאוברים ואלקטרוניקה, וכמו שכבר כתבתי - אם זה עובד, אז למה לא?

מערכת ה-DNA עובדת היטב בכל המצבים ומשנה באופן משמעותי מספיק את מאפייני המכונית בין חסכון וקלות נהיגה לביצועים וספורטיביות.

הפנים אולי נחות במעט למותגי פרימיום נוספים (אם כי הוא לא משמעותית פחות איכותי משל המיני, נניח - גם אם פחות מעוצב), אבל בטח שלא ביחס ל-207 וקליאו (האחרונה בכלל מעליבה) - אפילו אם אין לו פלסטיקים רכים מספיק (לי הם הרגישו בסדר, ורעש טריקת הדלתות ממש לא מפריע לי).

אגב, דווקא ב-500 הקשר לפנדה הרגיש לי הרבה יותר קרוב - התכנון הבסיסי הפנימי מאוד דומה, בקונסולה המרכזית ותנוחת הנהיגה, והפלסטיקה קשיחה, דקה ולא נעימה (אם כי נראית בסדר, ויותר טוב מבפנדה). ואני עוד נהגתי באבארת'...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
ל-Q2 זכור לי שיש משהו בפונטו (רק אבארת', לא?) אבל ל-DNA? אתה בטוח? איך קוראים לה באבארת'?

מעבר לקויל-אוברים, לך תדע עוד אילו שינויים עשו בשביל לשפר את ההתנהגות של המיטו, אבל בשורה התחתונה ומתוך נהיגה בה ובגרנדה פונטו, ההבדל פשוט תהומי. מבחינתי זה בדיוק כמו ששירוקו מתבססת על שלדת הגולף, קליאו ספורט מתבססת על שלדת הקליאו הרגילה או פיאט קופה מתבססת על שלדת הטיפו - אם זה עובד, מה אכפת לי על מה זה מתבסס?

רוני

כמובן שאנחנו מדברים על האבארת' עם המנוע הזהה, חשבתי שזה ברור מאליו! עוד דבר ששונה בין הדגמים, הוא מידת הצמיגים.

באבארת' יש מצב ספורט שלפי מה שקראתי מתפקד כמו הDynamic. אין מצב חורף, אבל מי צריך מצב חורף?

לי ממש לא אכפת על מה הרכב מתבסס.. רק ציינתי את העובדות :)

פורסם

קודם כל (ואם כבר פתחנו דיון) אז מה שלומך? - שמח לשמוע שעבדת עם פיאט, זה נשמע מאוד מעניין.

אם נדבר על עניין היכולת הדינמית - אז אפילו אם מדובר "רק" בקוילאוברים ואלקטרוניקה, וכמו שכבר כתבתי - אם זה עובד, אז למה לא?

מערכת ה-DNA עובדת היטב בכל המצבים ומשנה באופן משמעותי מספיק את מאפייני המכונית בין חסכון וקלות נהיגה לביצועים וספורטיביות.

הפנים אולי נחות במעט למותגי פרימיום נוספים (אם כי הוא לא משמעותית פחות איכותי משל המיני, נניח - גם אם פחות מעוצב), אבל בטח שלא ביחס ל-207 וקליאו (האחרונה בכלל מעליבה) - אפילו אם אין לו פלסטיקים רכים מספיק (לי הם הרגישו בסדר, ורעש טריקת הדלתות ממש לא מפריע לי).

אגב, דווקא ב-500 הקשר לפנדה הרגיש לי הרבה יותר קרוב - התכנון הבסיסי הפנימי מאוד דומה, בקונסולה המרכזית ותנוחת הנהיגה, והפלסטיקה קשיחה, דקה ולא נעימה (אם כי נראית בסדר, ויותר טוב מבפנדה). ואני עוד נהגתי באבארת'...

רוני

היי רוני, שלומי טוב תודה, בקרוב אבוא לארץ, אם מעניין אותך, אפשר להיפגש ותוכל לשמע פרטים נוספים לגבי התעשייה פה.

ההתייחסות שלי אולי קצת מחמירה כי מאלפא אני מצפה ליותר, יותר עיצוב, יותר איכות ויותר ייחוד.

מגבלות תקציב הפיתוח הן שגרמו למכונית לצאת כמו שהיא.

מפריע לי שהפונטו מבצבצת בכל פינה באוטו הזה, מצב דומה למה שהיה ב-145/6, ככה שבשבילי זאת לא אלפא אמיתית.

• תוכן חדש...