Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6325 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

רכשתי סוזוקי סוויפט 92' ידני. על מיכל הדלק כתוב "96". שאלתי את בעל הרכב "אז מתדלקים פה 96 ברכב הזה?" והוא להפתעתי אמר לי שאין יותר אוקטן 96 בתחנות הדלק בישראל ושאם נשאר אז זה בתחנות דלק בודדות ובקרוב גם שם לא יהיה. הוא אמר לי שהוא מתדלק 95 וכל 250 ליטר מוסיף "תוסף ל 95" שהופך אותו ל 96 בעצם. אמר לי שקונים אותו בתחנות דלק וזה עולה 25 שקל.

יש לכם מושג מה זה הדבר הזה? הולך להיגמר לי הדלק עוד מעט ואני רוצה לדעת מה לעשות עם הדבר הזה. זה אמיתי? מה הולך פה?

כמה שאלות נצל"ש:

כבר כתבתי בעבר על זה אבל אני רוצה לשאול שוב בפורום הזה, יש לי ברכב את ה"סטנד" של המנעול הילוכים אבל אין את הרב בריח עצמו או את המפתח. אני רוצה מנעול הילוכים. צריך שבעל מקצוע יפרק את הסטנד וירכיב חדש או שיפרוץ את המנעול איכשהו או יתאים לזה מפתח - בקיצור איך אני עושה את זה ואיפה? וכמה זה אמור לעלות?

שאלה שניה: הקלאץ' ברכב גמור לדעתי, הוא מפריד מאוד גבוה וקשה מאוד. כמה תעלה החלפה שלו, ומה היא כוללת? (לפי קומפיוטסט בסעיף העברת כח: תיבת הילוכים ידנית: בלאי יתר, חריקת הילוכים, לתקן- מנוף/דוושה/בורר. מצמד: בלאי יתר, הפרדה לקויה, לתקן- מנוף/דוושה/בורר/כבל. גל הינע/ציריות: מרווחי יתר)

אני לא יודע מתי הוחלפה רצועת טיימינג ברכב הזה אז חשבתי שלא כדאי לקחת סיכון, איפה עושים זאת-האם כדאי במורשה סוזוקי? ומהי העלות הממוצעת? (שאדע שלא עובדים עלי)

והאם אני צריך להגיד להם שיתקנו את זה ולא שום דבר נוסף כי הבנתי שיש מקרים שאתה מבקש לתקן משהו והם על הדרך מתקנים עוד דברים ומבקשים כסף.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שלום רב !

אתה יכול לתדלק באוקטן 95, ללא הוספת שום תוסף שהופך גבר מכוער לחתיך, נערת לווי , לחוזרת בתשובה, וזקן לצעיר.

את המצמד ניתן לנסות לכוון , ובמידה והמצמד ממשיך להחליק, יש להחליפו.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
שלום רב !

אתה יכול לתדלק באוקטן 95, ללא הוספת שום תוסף שהופך גבר מכוער לחתיך, נערת לווי , לחוזרת בתשובה, וזקן לצעיר.

את המצמד ניתן לנסות לכוון , ובמידה והמצמד ממשיך להחליק, יש להחליפו.

בברכה

צביקה

דבר ראשון תודה על התגובה!

לענייננו: (וסליחה מראש על החפירה אני פשוט טירון, אולי יום יבוא ואני אבין בדברים האלה :) )

1) לגבי הדלק, אז למרות שרשום על מיכל הדלק "96" אין בעיה להכניס אליו "95"? זה לא ישנה למנוע כלום? ואם עד עכשיו בעל הרכב השתמש בתוסף ההוא אולי כדאי להמשיך עם זה כי המנוע "רגיל" לזה?

2) יש לכם כתובת של מנעולן הילוכים שיכול לעשות לי את העבודה שביקשתי?

3) נניח ואני חוסך את הכסף על תיקון הקלאץ' ויום אחד הוא פשוט נגמר לי. מה זה אומר? שבאמצע נסיעה אני פשוט אתקע ואצטרך להזמין גרר? זה כרוך בסיכון מעבר לזה?

4) כמה יעלה לי להחליף רצועת טיימינג ואיפה כדאי לעשות את זה?

5) האם כדאי לעשות לרכב טיפול עשרת אלפים? כמה זה עולה ומה זה כולל? אני לא יודע מתי עשו לו פעם אחרונה.

6) אתמול בלילה כשבאתי להניע את הרכב הוא הניע לי מכה ראשונה ולאחר כ- 10 שניות של מנוע דולק ויציב הוא כבה. כל הנסיונות אחריו להניע לא הצליחו-או שהצליחו והוא נכבה מיד אפילו בלי להביא לי אפשרות ללחוץ על הגז ולהעלות טורים קצת. בהתחלה חששתי מאוד כי הרכב חדש אצלי וחשבתי שיש בעיה במנוע כבר ולא ידעתי עליה אבל נזכרתי שיש בעיה ברכבים ידניים בהנעה בקור. העברתי את המפתח לסטארט וזה עושה רעש של וינטלטור שמתחיל לעבוד אז הסקתי שהוא מחמם את המנוע. לאחר כ-5 דק' ארוכות ומייגעות הצלחתי להניע ומיד ללחוץ על הגז ולחצתי עד שראיתי את מד טמפ' המנוע עולה. מאז לא היו בעיות בהנעה. האם פעלתי נכון? האם הסקתי מסקנות נכונות?

7) בעיה שניה ברכב אחרי יום וחצי שהוא בבעלותי: כ- 5 שעות אחרי המקרה הקודם, אחרי שהרכב עמד בחניה ורציתי לחזור הביתה, נכנסתי אליו והנעתי אותו. אני לא זוכר אם זה קרה מיד או כמה דק' אח"כ אבל הפנסים הקדמיים הפסיקו לפעול. אז לא יצאתי מהחניה עד אור יום. האם הם נשרפו בתור בלאי שאין לי יד בדבר? אולי איכשהו גרמתי נזק שגרם לזה? אציין שהאורות הגבוהים כן עבדו והאורות בפנים הרכב גם כן עבדו, רק אורות הדרך (מעבר?) לא עבדו. 2 הפנסים לא האירו באופן תמוהה. ליד כל פנס יש עוד פנס קטן שזה כנראה של האיתות. אחד מהם כן האיר באור והשני לא. בקיצור מתוך 2 פנסים קדמיים גדולים שניהם לא עבדו. מתוך 2 פנסים קדמיים קטנים אחד מהם עבד. האם נשרפו הנורות? האם יש בעיה פתאומית במגעים? איך בודקים זאת וכמה יעלה תיקון של כל סיטואציה והאם כדאי להכניס למורשה או למוסך רחוב? (אם מוסך רחוב אבקש כתובת בת"א). מצרף תמונה למקרה שמישהו לא הבין מה העניין של "פנס גדול" ולידו "פנס קטן" http://www.zix.co.il/images/z-1302991438.JPG

תודה רבה!

פורסם

שלום רב !

אתה בחור צעיר , פרנואיד מפוחד וקצת חופר, אל תעלב.

1- כתבתי בפרוש והדגשתי שאתה יכול לתדלק באוקטן 95 בלבד, ללא הוספת תוסף , מה לא ברור פה למה לחפור?

2- קבל כתובת של אתר לחיפוש מוסכים מומלצים ואמינים, וחםש מנעולן באזור מגורייך לסידור מנעול הרכ בריח, ומוסך באזור מגורייך המתמחה ברכבי סוזוקי, לשם בדיקת הקלאץ, ואפשרות לכוון, שיתן לך אפשרות למשוך מעט עם הקלאץ ולא להכנס כעת להוצאות גדולות, אלא אם הקלאץ במצב סופני.

בהזדמנות זאת בקש לקבל הצעת מחיר על החלפת רצועת טיימינג, שתכלול בוודאי, מסנני דלק ושמן ואוויר, בדיקת מערכת הבלמים, ובדיקת תקינות סדקים ויובש בצינורת בלם, ואיתור נזילות.

3 העברת המפתח לסטארט, גרמה למשאבת הדלק החשמלית להכנס לפעולה, ומה ששמעת זה את הפולסים של המשאבת דלק, ואין לה כלל קשר לחימום המנוע לפני ההתנעה, ברכבך יש קרבורטור בעל צוק אוטומטי חשמלי, והמנוע אמור להתניע, במכה הראשונה, בכל תנאי מזג אוויר במנוע קר או חם.

במסגרת הטיפול יבדקו את הסיבות לקשיי ההתנעה, החלפת המצתים בוודאי תשפר זאת.

אל תשאיר מתג התנעה פתוח במצב סטארט, אין צורך בכך, ובכך אתה גם מנטרל את הצוק האוטומטי, ומקשה על ההתנעה במנוע קר.

פתח מתג הצתה והנע מיד.

אתה בעיות במערכת התאורה, בצע אצל חשמלאי רכב מורשה, ולא אצל "זונת רחוב", הזונה היום ברחוב הזה, לך תמצא אותה מחר,כנס לקישור הבא, וחפש בעל מקצוע בענף המנעולים לרכב, חשמלאי רכב, ומוסך מורשה, המתמחה ברכבי סוזוקי, באזור מגורייך:

http://www.musach.co.il/

בברכה

צביקה

פורסם
שלום רב !

אתה בחור צעיר , פרנואיד מפוחד וקצת חופר, אל תעלב.

1- כתבתי בפרוש והדגשתי שאתה יכול לתדלק באוקטן 95 בלבד, ללא הוספת תוסף , מה לא ברור פה למה לחפור?

2- קבל כתובת של אתר לחיפוש מוסכים מומלצים ואמינים, וחםש מנעולן באזור מגורייך לסידור מנעול הרכ בריח, ומוסך באזור מגורייך המתמחה ברכבי סוזוקי, לשם בדיקת הקלאץ, ואפשרות לכוון, שיתן לך אפשרות למשוך מעט עם הקלאץ ולא להכנס כעת להוצאות גדולות, אלא אם הקלאץ במצב סופני.

בהזדמנות זאת בקש לקבל הצעת מחיר על החלפת רצועת טיימינג, שתכלול בוודאי, מסנני דלק ושמן ואוויר, בדיקת מערכת הבלמים, ובדיקת תקינות סדקים ויובש בצינורת בלם, ואיתור נזילות.

3 העברת המפתח לסטארט, גרמה למשאבת הדלק החשמלית להכנס לפעולה, ומה ששמעת זה את הפולסים של המשאבת דלק, ואין לה כלל קשר לחימום המנוע לפני ההתנעה, ברכבך יש קרבורטור בעל צוק אוטומטי חשמלי, והמנוע אמור להתניע, במכה הראשונה, בכל תנאי מזג אוויר במנוע קר או חם.

במסגרת הטיפול יבדקו את הסיבות לקשיי ההתנעה, החלפת המצתים בוודאי תשפר זאת.

אל תשאיר מתג התנעה פתוח במצב סטארט, אין צורך בכך, ובכך אתה גם מנטרל את הצוק האוטומטי, ומקשה על ההתנעה במנוע קר.

פתח מתג הצתה והנע מיד.

אתה בעיות במערכת התאורה, בצע אצל חשמלאי רכב מורשה, ולא אצל "זונת רחוב", הזונה היום ברחוב הזה, לך תמצא אותה מחר,כנס לקישור הבא, וחפש בעל מקצוע בענף המנעולים לרכב, חשמלאי רכב, ומוסך מורשה, המתמחה ברכבי סוזוקי, באזור מגורייך:

http://www.musach.co.il/

בברכה

צביקה

וואו צביקה, תודה ענקית על התשובה! ובמיוחד על ניתוח האישיות שלי! העלתה בי חיוך גדול חח.

נסכם דברים:

-להתקשר למנעולן רכב בשביל מנעול הילוכים.

-להתקשר לחשמלאי רכב בשביל הפנסים.

-להתקשר למוסך סוזוקי בשביל כיוון קלאץ' והחלפתו במידת הצורך ובשביל רצועת התיזמון. ולבדוק האם יש להחליף מצתים בגלל בעית ההנעה הקלה שהיתה לי.

-אמרת שבדיקת רצועת התיזמון "תכלול גם מסנני דלק, שמן, אוויר, בדיקת מע' בלמים, תקינות סדקים ויובש בצינורות בלם ואיתור נזילות"-למה כוונתך? כשמבקשים החלפת טיימינג זה מה שעושים לך בנוסף?

-האם כדאי להעביר את הרכב טיפול עשרת אלפים? הבנתי שזה כולל פילטר שמן, דלק, אוויר, פלאגים, שמן מנוע. פשוט, חלק מהפריטים פה הופיעו בסעיף הקודם שאמרת לי.

-האם יש לבחור במוסכים "מורשי יבואן"? אני לא רוצה שישימו לי פילטרים או שמנים מהאיכות הנמוכה ביותר אלא שתהיה סבירה. יש המלצות?

-מהם המחירים שעומדים לעמוד בפניי? שאדע למה להתכונן, כמה לקחת איתי, ובאיזה סעיף לא ינסו לעבוד עלי.

-רק אם יש לך סבלנות, אנא הסבר לי, אמרת שהשהמפתח נמצא על סטארט הוא מבטל את הצ'וק החשמלי, אבל כל הנעת רכב עוברת כשהמפתח עובר בנק' הסטארט. אז אייך זה לא מבטל את זה?

תודה רבה!

פורסם

עומר, מאיפה אתה בחיפה?

אם אתה מאזור הצפון אפנה אותך למוסך כללי מצויין אשר מכיר ומטפל גם בסוזוקי.

חבר שלי בצע לו טיפול 10,000 והחלפת רצועת טיימינג לא מזמן בעלות סבירה לחלוטין.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

עומר עומר החופר שלום רב !

אינני מנתח אישיות כלל, אך אתה גם לוקה בהבנת הנקרא:

לא ציינתי שבדיקת או החלפת רצועת טיימינג, כוללת גם החלפת מסנני דלק שמן ואוויר, והחלפת מצתים !

אני אבהיר שוב, שהחלפת רצועת טיימינג, היא לא צורך מיידי, היא חלק מישור קו, ולו בגלל העובדה, שאין ביידיך בוודאי היסטריית טיפולים, והסיכון בקריעת חגורת טיימינג גדול עח החיסכון בהחלפתה, והיא מספקת שקט נפשי, לזמן ארוך.

טיפול עשרת אלפים, הכולל החלפת שמנים , מסננים ופלגים, היא חלק נוסף מישור קו, שעליך לעשות בקניית רכב מיד שנייה, מאותה סיבה שצייינתי מקודם.

הצורך המיידי היחיד היא בדיקת הקלאץ, והאפשרות באם ניתן לכוונו ולהאריך את חייו, או להחליפו, אין כל סיבה נראית לעין, ששתקע בגללו ותזדקק לגרר, באם תעשה זאת בימים הקרובים.

לגבי שימוש בחלפים איכותיים ולא נחותיים, ציין זאת בפרוש בפני המוסך שתיגש, לאחר שתציין את מקום מגורייך, נוכל להמליץ לך על מוסך מתאים, אמין ומקצועי.

כנס לקישור שסיפקתי, שם תמצא מוסכים מומלצים ואמינים.

חזור לעדכן בהמשך.

פתיחת מתג ההצתה, במצב סטארט, כאשר אורות האדומים בלוח השעונים דולקת, אינה מומלצת למשך זמן ארוך, ובוודאי לא לשם התנעה בלבד, ולא המתנה, כפי שציינת.

בברכה

צביקה

פורסם
עומר עומר החופר שלום רב !

אינני מנתח אישיות כלל, אך אתה גם לוקה בהבנת הנקרא:

לא ציינתי שבדיקת או החלפת רצועת טיימינג, כוללת גם החלפת מסנני דלק שמן ואוויר, והחלפת מצתים !

אני אבהיר שוב, שהחלפת רצועת טיימינג, היא לא צורך מיידי, היא חלק מישור קו, ולו בגלל העובדה, שאין ביידיך בוודאי היסטריית טיפולים, והסיכון בקריעת חגורת טיימינג גדול עח החיסכון בהחלפתה, והיא מספקת שקט נפשי, לזמן ארוך.

טיפול עשרת אלפים, הכולל החלפת שמנים , מסננים ופלגים, היא חלק נוסף מישור קו, שעליך לעשות בקניית רכב מיד שנייה, מאותה סיבה שצייינתי מקודם.

הצורך המיידי היחיד היא בדיקת הקלאץ, והאפשרות באם ניתן לכוונו ולהאריך את חייו, או להחליפו, אין כל סיבה נראית לעין, ששתקע בגללו ותזדקק לגרר, באם תעשה זאת בימים הקרובים.

לגבי שימוש בחלפים איכותיים ולא נחותיים, ציין זאת בפרוש בפני המוסך שתיגש, לאחר שתציין את מקום מגורייך, נוכל להמליץ לך על מוסך מתאים, אמין ומקצועי.

כנס לקישור שסיפקתי, שם תמצא מוסכים מומלצים ואמינים.

חזור לעדכן בהמשך.

פתיחת מתג ההצתה, במצב סטארט, כאשר אורות האדומים בלוח השעונים דולקת, אינה מומלצת למשך זמן ארוך, ובוודאי לא לשם התנעה בלבד, ולא המתנה, כפי שציינת.

בברכה

צביקה

אני גר באזור יד אליהו ת"א.

לגבי מנעולן מצאתי באתר את: פאר המנעולים בפ"ת, מוסך אריק מנעולים בחולון, כל מפתח בז'בוטינסקי ר"ג.

מוסך כללי בשביל כיוון הקלאץ' וטיימינג: יש יותר מדי באתר, אשמח להמלצה. אני יודע שיש את "דרך השטח" אם אני לא טועה שזה מורשה סוזוקי ביגאל אלון. מומלץ?

חשמלאי רכב לפנסים מצאתי את מוסך הגה ליד עזריאלי. זה גם מורשה אם אני לא טועה.

אשמח להמלצותיכם - הכי חשוב שתביאו לי הערכת מחיר! שאני אראה בכמה אני נקרע בכסף על היום השני שאני מחזיק את הרכב הזה.

פורסם

עומר, אני מברך אותך על רכישת רכב, למרות כל ההפחדות ששמעת כאן.

תתחדש וישר כוח.

1. קח קצת אוויר ותירגע.

2. אם אתה שומע רעש של ונטילטור, כשאתה פותח סוויצ' והמנוע קר, פירוש הדבר הוא שמאוורר הרדיאטור מחובר קבוע. זה לא תקין, אבל אין צורך להיכנס לפאניקה.

3. לגבי הפנסים הקידמיים - לפי תאור הבעיה אני מניח, שהקונקטור של אורות נמוכים בבית פיוזים קצת רופף, המגעים שם התחממו והם כרגע לא טובים.

לגבי בעיית התנעה - האם יש ברכב צ'וק ידני ? אם כן האם אתה משתמש בו ?

האם בזמן ניסיון התנעה אתה מפמפם באגרסיביות על הגז ? אם כן, אתה מציף את הקרבורטור בדלק, ואחרי כמה פימפומים הרכב כבר לא יניע לך גם אם הכל תקין.

אם הקרבורטור מוצף, יש להמתין 10-15 דקות ולסות שוב, תוך לחיצה בודדת על הגז עד למחצית המהלך.

אם יש ברכב צ'וק אוטמטי האם אתה מפעיל אותו לפני התנעת בוקר ?

הפעלת צו'ק אוטמטי - דריכה בודדת על הגז עד סוף המהלך לפני פתיחת סוויץ', ואחר כך להניע מייד, בלי גז או עם טיפה גז.

פורסם

שלום רב !

במלצה והערה אחרונה, אין צורך שתצצט אותי, תגיב ללא צורך בציטוט.

אני חייב לציין שאני מרגיש שדחפתי לך פלפל צילי לישבן, וביצעת מספר מהלכים יפים, ןערכת חיפוש , וגילתה בעלי מקצוע מעולים:

פאר מנעולים, הוא בעל מקצוע מומלץ ומוכר, והוא גם חבר בפורום זה, גש אליו ותגיד לו שהגעת אליו מהפורום.

דרך השטח הוא מוסך מורשה סוזוקי, והוא מוסך מומלץ מוכר ואמין, ובעל שלל המלצות מחברי פורום סוזוקי זמוראי בגיפולוג.

לגבי מחיר, הפורום לא מוסמך להציע מחירים, זה לא תפקידו, את הצעת המחיר בצע בעצמך במוסך המתאים, כמובן שמומלץ שתעשה סקר מחירים תחילה, לפני שתחליט.

בהצלחה

צביקה

פורסם

ועוד הערה אחרונה שלי - לגבי נמעול רב בריח לידית ההילוכים :

הפסיקו להתקין את הדבר הזה לפני משהוא כמו 15 שנה, ואולי כבר אין למתקינים את החלפים בשבילו.

אבל כמעט בכל מכונית מתחת לשנת 95-96 יש את זה.

לך למגרש פירוקים, תחפש מכונית עם מנועל דומה (לא היו הרבה דגמים, מקסימום 2-3), ואם יש לפירוקיה את צרור המפתחות של הרכב, אתה מסודר.

במצב פתוח אפשר לפרק את המנועל הזה ב 3 שניות, על ידי פתיחת שני ברגי פיליפס. תקנה את החלקים, ותרכיב אצלך.

הבעיה היחידה זה למצוא רכב שיש לו צרור מפתחות.

פורסם

Buki: יש להשיג את המנעול לידית ההילוכים של רב בריח.

חפש בגוגל את אתר חנות "הניצוץ", הם מוכרים את מוצר זה, ומאמין שיוכלו להפנות למתקינים, או שיתקינו בעצמם.

ארז.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

נכנסתי לאתר של הניצוץ המחיר שם הוא 450 למנעול רח בריח לרכב. יקר לטעמי.

אהבתי את הרעיון של הפירוקיה. מה שאתה אומר זה בעצם לפרק עם מברג את ה"בית" של המנעול הילוכים ברכב שלי, וככה אני מוציא בעצם את איפה שמכניסים את המפתח-כי אין לי את המפתח למנעול. להרכיב מנעול חדש שאני אקנה מפירוקיה ובנוסף לקנות מהפירוקיה את הרב בריח עצמו והמפתחות?

איפה אני מוצא פירוקיה כזאת? וכמה מחיר אמור לעלות?

לגבי חשמלאי רכב, זה שציינתי הוא מומלץ? (מוסך הגה). ולא ביקשתי הצעת מחיר מכם, רק אומדן. האם אני עומד בפני הוצאה כספית של 100-200 ש"ח? 400-500? 1000?

עריכה: אני הבנתי מצביקה שיש לי ברכב צ'וק אוטומטי. אם הוא לא מניע לי אני מפמפם קצת גז ואז עוזב ומניע שוב. עד כה היתה לי רק בעית התנעה אחת אני מקווה שזה לא סימן לבאות. אתה אומר לדרוך על הגז עד הסוף, לעזוב, להכניס מפתח לסוויץ' ולהניע מיד. אנסה זאת באם אתקל בבעיות הנעה. תודה.

• תוכן חדש...