Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6324 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
.

אני שמח לשמוע שקיבלתי עבודה טובה, כך זה גם היה נראה למען האמת.

בקיצור, אפשר לפנות ליוסי זיסו לגבי כיוון הקלאץ' והחלפת רצועת הטיימינג? או שהוא מתעסק יותר בחשמל?

יוסי זיסו לא מתעסק עם חשמל, בוודאי לא כעסוק עיקרי, האם עדיין לא הבנת זאת כאשר הוא שלח אותך לחשמלאי שכן?

כל הבעיות של הקלאץ והטייימינג, תוכל לטפל אצל יוסי זיסו.

בהצלחה.

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ובכיוון קלאץ' התכוונתי שאני אנסה לבקש שיכוונו לי את הקלאץ' ובכך להאריך את משך חייו במקום להחליפו, דבר שיהיה כרוך בכסף רב. המצב כרגע זה שהקלאץ' קשה מאוד אבל יותר מכך, הוא מחבר גבוה מדי. חשבתי שיוכלו לכוון אותו שיחבר נמוך יותר כי עכשיו חצי קלאץ' זה סתם לזרוק אותו בהתחלה עד שיחבר.

קלאץ' שמפריד/מחבר גבוה בדרך כלל אי אפשר לכוון, הוא שחוק ושום כיוון לא יעזור.

עצתי לך, אל תרוץ ישר להחליף קלאץ', כי מדובר בהשקעה לא קטנה, מעל 1000 ש"ח.

הפרדה גבוהה היא לא סיבה מספיק מוצדקת להחלפת קלאץ', ולפעמים אפשר לסחוב ככה עוד אלפי קילומטרים רבים.

קלאץ מחליפים, כשמתחילים להרגיש החלקה.

פורסם
קלאץ' שמפריד/מחבר גבוה בדרך כלל אי אפשר לכוון, הוא שחוק ושום כיוון לא יעזור.

עצתי לך, אל תרוץ ישר להחליף קלאץ', כי מדובר בהשקעה לא קטנה, מעל 1000 ש"ח.

הפרדה גבוהה היא לא סיבה מספיק מוצדקת להחלפת קלאץ', ולפעמים אפשר לסחוב ככה עוד אלפי קילומטרים רבים.

קלאץ מחליפים, כשמתחילים להרגיש החלקה.

בוקי ידידי שלום רב !

הפרדה גבוהה היא סימפטום ראשוני, לפני שהקלאץ מסיים את חייו.

בחלק המקרים, כוון הקלאץ להפרדה נמוכה, הוא טוב לזמן קצר מאד, ההחלקה תגיע תוך זמן קצר.

בברכה

צביקה

פורסם

ברור שזה סימפטום ראשוני, ואף אחד לא חולק על זה.

אבל מרגע הופעת סימפתום ראשוני ועד להחלפת קלאץ' אני אישית עברתי 40 אלף ק"ם.

בן אדם קנה רכב ב 3000 ש"ח, למה לרוץ ישר ולשלם 1500 על החלפת קלאץ' כל עוד האוטו נוסע ?

נו, מפריד גבוה, אז מה ? לא מחליק - נוסעים.

מתחיל להחליק - מחליפים.

פורסם

בוקי ידידי שלום רב !

מהכרותי האישית איתך, ועם הידע שיש לך, קל לך מאד להבחין בזמן, מתי יש לבצע כוונון לקלאץ בזמן המתאים לפני שהוא נשחק, ובכך אתה משלש ומרבע את אורך חייי הקלאץ.

יש אנשים שיסעו עם קלאץ 40 אלף ק"מ, ויש שינסעו גם 20000 אלף, אני מניח שאתה שייך לסוג השני.

אני בהחלט ממליץ, לנסות לכוון תחילה, ולהמתין עד שהקלאץ יחליק, ולא להכנס להוצאה מיותרת, שעלותה כשליש מסכום קניית הרכב.

בברכה

צביקה

פורסם

יצאתם קצת לא סגורים על עצמכם האם כדאיל כוון את הקלאץ' עד ש"יחליק" או שכדאי לתקן אותו ודי כי הוא ממילא מפריד גבוה.

בכל אופן מעולה בשבילי ללמוד דברים חדשים, לכן אשאל עוד שאלה, למה הכוונה ב-קלאץ' "מחליק"?

יש לי הרגשה שזה בסוף המצב של הקלאץ' שלי. חח.

פורסם

קלאץ' מחליק - אתה מעלה הילוך, משחרר קלאץ', נותן גז, הטורים עולים, אבל הרכב לא מגיב בהתאם, כלומר לא מאיץ. יותר נכון, מאיץ לאט.

בדך כלל, כל עוד המצב לא גרוע לגמרי, בנסיעה עדינה ורגועה בשטח מישורי, לא מרגישים את ההחלקה.

אל תתחיל עכשיו לעשות בדיקות פרועות, כמו למשל שיחרור קלאץ' עם הרבה גז, פתיחות חזקות מהמקום, וכו' על מנת לבדוק, אם יש החלקה.

זה יחסל את שאריות הקלאץ' שעוד יש לך.

אני לא יודע, מה אפשר לכוון בקלאץ' גמור, ולדעתי התרת הכבל לא תיתן כלום.

צביקה בטח יכול להסביר יותר טוב.

פורסם

שלום רב !

בוקי הסביר היטב !

קלאץ נקרא בעברית תקנית מצמד.

המילה מצמד , באה מכך שתפקיד המצמד, להצמיד בין דיסקת המצמד לגלגל התנופה, ובכך להפוך כגוף אחד את המנוע, וההילוך הישיר של תיבת ההלוכים, שהוא הציר הראשי של תיבת ההלוכים ומחובר כל הזמן לדיסקת המצמד.

בעת הלחיצה על דוושת המצמד, הוא מופרד מהמנוע, והמנוע מסתובב באופן עצמאי , והאצת המנוע והעלאת הסלד, אינה משפיעה כלל על תיבת ההילוכים.

בעת שילוב להילוך, סבובי המנוע משפעים על הגל הראשי, והגל מסתובב באותה מהירות של סיבובי המנוע.

בעת לחיצה חלקית על דוושת המצמד, נוצר שחקה לרפידת המצמד, משום שהאצת הסלד, ווהצמדה החלקית שוחקת אותו, כמו לדוגמא נסיעה בירידה עם בלם תפוס.

במצב של החלקה, ההצמדה היא חלקית, ועם האצת המנוע, מהירות סבובי המנוע עולה, לא באותו יחס של סבובי הציר המרכזי, שהוא ההילוך הישיר של תיבת ההלוכים, מכאן נוצר תופעה, שסבובי המנוע עולים, אך מהירות הרכב יורדת, בדומה. ללחיצת קלאץ בעת נסיעה, כאשר ההילוך משולב.

בקלאץ גמור, כוון לא יעזור, והוא בדומה לכוסות רוח למת.

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...