Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6315 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

רכב רנו מגאן שנת 99, 1.6 ידני 4 דלתות.

נשרפה אצלי הנורה של מחוג חום המנוע.

קראתי שרשורים בנושא פירוק הדש בורד ואני מבקש עזרה בזיהוי הנורות:איך הן נקראות והיכן אפשר להשיג אותן(רק במוסך מורשה רנו או גם בחנויות חלפים).

אני פשוט לא רוצה לפרק את הדש בורד,להוציא דוגמא,להשאיר את הדש מפורק וללכת לחפש נורה אלא לפרק,לבדוק,ובמידה ולא מדובר בבעיית מגעים אלא נורה שרופה-להחליף ולסגור.

בתודה מראש,

ADZ.

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם

Buki תודה על התשובה,אבל רק עבור ה1% סיכוי שאלו נורות אחרות או שצריך בצבע כתום ולא לבן,האם יש מישהו (wiking או Derish או מישהו אחר) שכבר פירק ויודע בדיוק אילו נורות צריך שם?

ADZ

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם

buki שים לב:

הנורות בתמונה העליונה בקישור שהפנת אותי אליו הן אכן הנורות הנכונות,אבל אלו לא אותן נורות כמו אלו בתמונה התחתונה.

פירקתי את הדש,ראיתי את הסוג,הרכבתי את הדש,נסעתי לקנות נורות,חזרתי הביתה ופרקתי מחדש את הדש והחלפתי.בדיוק הדבר שממנו ניסיתי להמנע..

לסיכום:הנורות בלוח השעונים נקראות נורות מגע אחד עם בסיס (בסיס פלסטיק בצבע שחור).

הנורות הן קטנות (בערך 1~1.5 ס"מ כל הנורה כולל הבסיס) ולא כמו הנורות מגע אחד ללא בסיס שיש בער' נורות להחלפה שרוכשים עבור פנסי הרכב והנורות בתמונה התחתונה בקישור בהודעה של buki שהן גדולות יותר(בערך 2 ס"מ).

ניתן להשגה בחנויות חלפים/חשמלאי רכב.

בכל מקרה,תודה על העזרה.

ADZ

פורסם

לדעתי, אתה מתבלבל.

הנורה היא בדיוק אותה נורה, אם הבסיס או בלי.

ניתן לפרק את הנרה מהבסיס.

בתמונות שאני צירפתי, כל הנורות זהות, רק בתמונה העליונה הן מורכבות לתוך הבסיס.

נורה ללוח שעונים לא נמצאת בשימוש בשום פנס ברכב, ונורות 5W לפנסי האיתות הן הרבה יותר גדולות.

פורסם

buki:

כאשר קניתי את הנורות הן נמכרו כיחידה אחת עם הבסיס ונראה שהן חלק אחד בלתי נפרד.

ניסיתי להפריד בין הנורה לבסיס באחת הנורות השרופות שפירקתי וללא הצלחה,כך שנראה לי שמדובר על סוג שונה של נורות מאלו המופיעות בצילום התחתון בקישור שצרפת.

בערכות של נורות חליפיות לרכב יש נורה ללא בסיס שנראית בדיוק כמו הנורות בצילום התחתון בקישור שהוספת (גדולות יותר באופן משמעותי מהנורות עם הבסיס שמתאימות ללוח שעונים),ואיני זוכר בדיוק למה הן משמשות.

ADZ

פורסם

רעיון נחמד עם המטבע..

אין לי מטבע של 5 ש"ח כרגע,אבל בבדיקה מול מטבע של 10 ש"ח הנורה עם הבסיס ממש קצת יותר קצרה מקוטר המטבע של ה- 10 ש"ח (כמעט באותו קוטר),כך שהיא הרבה יותר קצרה מהנורות שמופיעות בתצלום שלך.

שוב,תודה על העזרה בכל מקרה.

ADZ

פורסם

איך הגעת למסקנה, שהנורה שלך יותר קטנה, אני לא מבין.

קוטר מטבע 5 ש"ח זהה כמעט לקוטר מטבע 10 ש"ח, אתה מוזמן לבדוק בעצמך.

הנורה כולל הבסיס דומה לגודל של המטבע.

הנורה ללא הבסיס - בגודל בערך 2/3 מקוטר המטבע.

פורסם

מתוך מבט על הנורה עם הבסיס נראה שאורך הנורה הוא קצת יותר מחצי הבסיס כך שהנורה עצמה קצרה הרבה יותר מהנורות בתצלום.

בנוסף,כל ניסיונותי לשלוף את הנורה מהבסיס כולל שימוש בכלי משחית למיניהם לא צלחו,כך שנראה לי שבכל זאת מדובר על יחידה אחת ולא על בסיס בנפרד ונורה בנפרד,וכך גם נאמר לי בחנות שבה קניתי את הנורות.

ADZ

• תוכן חדש...