Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6284 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מכוני הבדיקה במלכוד ואין מוצא ?

גם המוסכניקים עושים חיים קשים למכוני הבדיקה

אם אפשר להשוות בודק רכב הוא כמו רופא משפחה הוא לא כירורג

לכן הבדיקה והאבחון הן לפי סימפטומים ובעזרת מכשור בדיקה ולא עם פירוק חלקים ברכב.

בדיקה במכון היא בדיקה לצורך רכישה , היא נותנת תמורה של 100 אחוז על בדיקות מרכב/שלדה/צמיגים ריפודים וכו אבל לא מושלמת בבדיקת מכללי הרכב , היא נותנת תמונת מצב כללית על מכללי הרכב בזמן הבדיקה בלבד.

דוגמא אחת להמחשת המגבלה של הבדיקה במכון : מנוע מתניע טוב כאשר הוא חם , במכון הרכב הגיע חם , הבוחן לא ראה בעיית התנעה ולא רשם בטופס שום בעיית התנעה .

למחרת הלקוח מתקשר למכון ומתלונן על התנעה קשה בבוקר , פה מתחילה הדרמה מי יתקן את הליקוי במנוע , האם המכון התרשל בבדיקה ? , עוד דוגמא . ...בבקשה : רכב מגיע לבדיקה ומד הדלק עומד על חצי טנק דלק , לאחר הבדיקה הלקוח ממלא דלק פול-טנק והמחוג לא זז מחצי , נו מה אתם אומרים ?.

מוסכניקים רבים מלגלגים על מכוני הבדיקה בגלל האבחון שלדעתם הוא דל ורפוי , לדעתם הוא לא חד ולא מעמיק מספיק , לא פעם המוסכניקים מסבכים את מכוני הבדיקה וזאת לאחר שהמוסך ביצע פירוק במכלל לצורך תיקון וגילה עוד פרט שלא התגלה בזמן הבדיקה ואומר זאת ללקוח בהתנשאות .

החוכמולוג מהמוסך שוכח שיש הבדל בין אבחון על סמך סמפטום (לפעמים גם ללא שום סימפטום ) לבין אבחון בפירוק , זו חוכמה לאחר המעשה.

תובעים את מכון הבדיקה על כך שלא ניבא כשל במנוע שהופיע לאחר חודשים ושלא היה בזמן שהמנוע נבדק.

רכב עם קילומטראג' של 400 אלף ק"מ עם תיק טיפולים מסודר במוסך מורשה מגיע לבדיקת קניה וכל הבדיקות של המנוע מראות שהוא עדיין תקין , האם המכון צריך לרשום שהמנוע תקין ולתת אחריות על המנוע ? או שהוא חייב להוסיף סעיף של כיסוי תחת ?.

כולם יודעים שלא ניתן לנבא מתי מכלל כלשהו ברכב יתקלקל , אז מדוע דורשים ממכון בדיקה לחזות ולנבא פגם שעלול להופיע אחרי הבדיקה.

להמחשה של הדילמה בה שרויים מכוני הבדיקה להלן אירוע אחד של מכון ששילם 12000 ₪ על כשל של מנוע ברכב שהוא בדק :

פלוני הביא מכונית סיטרואן Jumpy שנת 2003 עם 370000 ק"מ לבדיקת קניה , הרכב עם תיק טיפולים מסודר המראה שהרכב עבר את כל הטיפולים והשירותים בזמן במוסך לובינסקי (מוסך שרודר באר שבע) , הרכב נבדק נמצא מספר ליקויים קנטים , המנוע נבדק ונמצא תקין לחלוטין , ללא נזילות , מנוע עובד "נקי" , לא מעשן וסוחב מעולה , דחיסה תקינה , מערכת הקירור והדלק תקינות , הבודק רשם מנוע תקין וללא שום סעיף של כיסוי תחת למרות "גילו" שגמע 370 אלף ק"מ !.

הרכב נרכש בבמחיר מחירון בגלל מצבו הטוב ועברו מסודר מבחינת הטיפולים המסודרים שעבר במוסך היבואן ובהמלצת הבודק על הרכב .

עברו חודשיים , הלקוח שרכש את הג'מפי חזר למכון ובפיו תלונה על איבוד מים של כליטר פלוס לשבוע , המנוע נבדק שוב , חיברו משאבת לנפוח אוויר במערכת הקירור כדי לבדוק דליפות של מים במערכת הקירור של המנוע , הלחץ במנומטר של משאבת האוויר נפל אבל אין לא נראת דליפה חיצונית של מים , נבדק המצאות C02 במי הקירור בעזרת נוזל לקמוס ששינה את גוון הצבע שלו מכחול לירוק/ צהוב דבר שהצביע על בעיה בראש המנוע .

כאמור בבדיקת הקניה המנוע ברכב היה תקין , העובדה שהלקוח נסע חודשים ללא שום בעיה מאשר את דבר תקינותו של המנוע בזמן הבדיקה במכון.

מנוע עם קילומטראג' כל כך גבוה ולכל הדעות לא מומלץ לפרק את הראש כדי לשפצו ולהרכיבו מחדש במנוע הזה , זה יהיה כמו לתת כדור אספרין לחולה סרטן , אחרת המכון יכנס לסרט אימה עם המנוע שבע הקילומטרים , לכן המכון החליט להחליף את כל המנוע , נמצא מנוע אצל "המאגר" שנסע רק 80 אלף ק"מ , המנוע הותקן ברכב וזאת לאחר שאת הרדיאטור של הרכב שלחו לניקוי יסודי.

בעל המכון ביקש מהלקוח השתתפות בעלות המנוע שנרכש מהמאגר היות שהוא מנוע "צעיר" יותר מהמנוע הקודם של הרכב , בעל הרכב התייעץ טלפונים עם מישהו ומייד נתן תשובה שהוא לא משלם כסף כי זהו כשל בבדיקה של המנוע ובתוספת רמיזות על תביעה משפטית . בעל המכון ראה עם מי יש לו עסק והחליט לקחת את כל ההוצאות עליו. העלות הכללית של החלפת המנוע ב-Jumpy הייתה 12 אלף ₪.

רבותי ללא ספק , פסוק אחד של "כיסוי תחת" בסעיף המנוע , כמו : "דליפות לחץ גבוהות ובלאי מנוע גבוה" היה חוסך למכון כסף רב.

במקרה הנ"ל המכון בדק טוב את המנוע , היה הגון וכתב בדיוק את מצבו של המנוע לפי הממצאים של הבדיקה ומה יצא לו מזה ?.

הפכו את המכונים לחברות ביטוח על מכללי הרכב.

לצערי כיום מכוני הבדיקה נדרשים "לבטח" את מכללי הרכב באמצעות קניית טופס בדיקה במכון , דבר שלא מתקבל על הדעת , מכון הוא אינו חברת ביטוח , הוא בודק את מצב המכללים בזמן הבדיקה , הוא לא יכול לחזות מראש כשל במכלל מסוים אם בזמן הבדיקה היה אותו מכלל תקין.

המכון חייב לגלות תיקונים שבוצעו במרכב ובשלדה של הרכב הנבדק כך גם לגבי הצמיגים ריפודים וכו , זאת באחריותו הבלעדית של המכון , לכן הבודק חייב להיות בעל מיומנות ניסיון עם עין חדה וידע רב בזיהוי תיקוני מרכב ושלדה אבל לגבי מכללי הרכב האחרים כמו מנוע , תיבת הילוכים וכדומה הבדיקה נכונה לאותו הזמן בו הם נבדקו , לדוגמא : אם לחץ השמן תקין בזמן הבדיקה ולאחר חודש לחץ השמן במנוע צנח ומנורת הביקורת בלוח המחוונים נדלקה איכן פה אשם המכון ?

רוצים בדיקה מאמנה ונקייה מכיסוי-תחת ? שחררו את המכונים מאחריות על מכללים ואז המכון ירשום רק את מה שיש לרכב , יחד עם זאת המכון אחראי על כל פרט במרכב/שלדה/ריפודים/צמיגים וכדומה.

ניסוחי"כיסוי-תחת" הפכו למוטיב המרכזי במכוני הבדיקה.

המונח "כיסוי תחת" שהודבק למכוני הבדיקה הוא לא זר לי כבעל מכון ולצערי גם אני משתמש בו לעיתים כאשר יש חשד כלשהו במכלל מסוים ברכב כמו לדוגמא כמו : "ניקוי מערכת הקירור" של המנוע , הדבר נרשם כאשר הבודק רואה רכב מוזנח לא מטופל ועם הרבה קילומטרים , או למשל : "יש לבדוק רצועת תזמון במוסך", הלו את הרצועה לא ניתן לבדוק במכון ועוד דוגמא : "יש לפרק גלגלים ולבדוק רפידות".

אני ראיתי טפסי בדיקה של קולגות ובהם רשום : "נקישות ורעשים במנוע" כאשר בפועל אין רעשים ואין נקישות במנוע , "החלפת הילוכים לקויה" רשום בטופס בדיקה אחר ועוד דוגמאות לא חסרות. מדוע צצו ניסוחי "כיסוי התחת" כי דורשים ממכוני הבדיקה להיות נביאים וניסוחים אלה מגנים עליהם בפני תביעות משפטית.

ממצאי הבדיקה כבר מזמן לא בנוסח אחיד, ניסוחי האבחון מעורפלים ולא חדים. כל מכון ושפת ממצאיו.

משרד התחבורה בנה מסגרת של נוסח אחיד על ממצאי בדיקות הרכב לפני קניה , עם השנים המסגרת נפרצה וכל מכון עושה את מתכונתו המילולית בניסוח ממצאיו והדפסתם בטופס "האחיד" של הבדיקה .

מכון אחד כותב : "תיקון תאונה בשלדה מאחור" משמעות נמוכה. מכון אחר כותב על אותו ממצא : "תיקון קורת שלדה אחורה" משמעות גבוהה. מכון שלישי יכתוב את אותו ממצא כך : "תיקון קצה קורה אחורית" משמעות נמוכה.

יש מכון ידוע שהוא ממש מגזים במתכון שלו והוא כותב כך : תיקון/החלפה/פגיעה בשלדת מרכב אחורה , משמעות נמוכה . הבוחן פה לא טורח למחוק את המיותר והשאיר את כל האופציות פתוחות.

לדעתי יו"ר איגוד מכוני הבדיקה צריך לכנס את כל החברים בחסות משרד התחבורה כדי לעשות סדר במכונים.

שמעון אברהם בפנסיה אני תקווה שמחליפו יתפנה לסייע לנו בנושאים בוערים בענף בדיקות הרכב.

.

דוד ברזילי

באר שבע

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

• תגובות 104
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין כל סיכוי שמחליפו של שמעון אברהם, רן פינקל, ייכנס בעובי הקורה ויעשה סדר בנושא. מר פינקל מיועד לפרישה במהלך שנה זו וכניסתו לתפקיד הינה זמנית(הוא הבכיר במשרד) עד ליציאת מכרז מסודר או מציאת מועמד מתאים.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

• ספונסר פורום
פורסם

אכן דוד אני מסכים איתך כי לא ניתן לנבא בעיות מכניות ברכב משומש ,

ולכן אתה צודק שחייבים להשתחרר מעיניין האחריות של הבדיקה למכלולים המכניים

גם ללקוחות נמאס כבר מהמשחק הידוע של כיסויי התחת האלו .

אני למשל כאשר אני מתבקש לבדוק רכב משומש ללקוח שלי ,אני אומר לו מראש כי אין

לו שום אחריות עבור הבדיקה שלי ורק כך הוא יכול לקבל ממני חוות דעת מקצועית

והגונה עבור הרכב שהוא קונה .

בגלל זה בדרך כלל רכבים שמגיעים אליי לבדיקה ,במידה והרכב תקין ומטופל ושווה בעיניי,

כמעט תמיד נסגרת עסקה ולפעמים זה קורה ממש אצלי במוסך ,ולמה כי אני לא מפחיד את הלקוח

בדברים שיכולים לקרות מחר, אלא מסביר לו את המצב האמיתי כפי שאני רואה אותו היום ,וגם אומר לו

ש"אתה קונה רכב משומש ויתכנו לך הפתעות" ומפתיע לראות שהלקוח לא נבהל מזה ואף אומר לי

בגלל זה באתי אליך ולא הלכתי לבדיקה במכון כי שם היו אומרים לי שהכל לא טוב ולא ההיתי יודע

מה לעשות באמת .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

רון שלום, מה שלום האיש היקר שלנו ?...

יש לקוחות שבאים לבדוק רכב גם כדי לקבל אחריות ,מעין ביטוח וזו הבעייה שלנו. מכון בודק רכב עם פחד וחשש מהבלתי צפוי.

אני יכול לכתוב ספר על הלא צפוי. אם יורידו את האחריות בבדיקות רכב על המכללים המכניים...... ובא לציון גואל !

שבת שלום רון !

פורסם

בדיקת במכון זה כמו פוליסת ביטוח קטנה, לרוב אין הפתעות ואם יש אז משלמים. לכן המחיר בדיקת רכב לפני קנייה הוא יקר.

אתה פשוט צריך לחשב את העלויות תפעול שלך מול ההוצאות על תיקונים "הפתעות" ולראות אם אתה מכסה הפסדים אלו.

פורסם

לפחות בעיניי בדיקת רכב היא בעיקר בשביל לבדוק מרכב ומצב כללי של המכלולים.

מנוע של מכונית משומשת שהלך שבוע אחרי הבדיקה - לא מבין למה בעל המכון הוציא שקל מכיסו. הוא מכוסה גם משפטית ואם זה מגיע לידי זה, זה נסגר בתביעות קטנות - כלומר זריז.

פורסם

זה לא שחור ולבן , הענין מורכב בבדיקת מכללים , הפכו אותנו לחברת ביטוח .כל פיפס קטן שקורה הלקוח חוזר אלינו כאילו אנו מכרנו לו את הרכב. התופעה הזו קיימת במיוחד אצלינו בנגב. אני במכון שלי משתדל מאוד לתת ללקוח להיות מרוצה וזה עולה כמובן בכסף . ברוך השם שדברים מעין אלה מתרחשים לא "בצפיפות" אחרת הייתי צריך לסגור את המכון.

פורסם

דוד ידידי,

לדעתי, במציאות הקיימת, אין למכונים ברירה אלא לכסות את התחת שלהם מכל כיוון אפשרי.

אולי ב-4 עיניים לתת תמונה יותר קונקרטית לגבי מצבו של הרכב הנבדק, אבל "על הנייר" , דרוש כיסוי תחת מושלם.

בסיטואציה בה מגיעים אנשים שלא על מנת לבדוק רכב, אלא על מנת "לבטח" את עצמם, אין מנוס מדרך פעולה זו.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

מדוע צצו ניסוחי "כיסוי התחת" כי דורשים ממכוני הבדיקה להיות נביאים וניסוחים אלה מגנים עליהם בפני תביעות משפטית.

שלום דוד,

אם אפשר, שאלה ממישהו שלא ממש מבין, האם גם בבדיקות של רכבים שנקנים ישירות מליסינג משתמשים מכוני הבדיקות

ב"כיסוי תחת" כהגנה מתביעות? הרי בדרך כלל חברת הליסינג נותנת אחריות למכלולים החשובים ואין צורך בהגנה מתביעות.

תודה מראש.

Alpine 9855| Morel Dotech Ovation + MT23| Alpine MRV F540| Hifonics HFI12D4

פורסם

אני לפני כחודש וחצי העברתי רכב בבדיקה, לא הייתי מודע לכל הכסתחים הרגילים ודיי נרתעתי לקנות את הרכב, רק לאחר התייעצות רכשתי אותו בסוף.

מספר ימים לאחר הרכישה עשיתי טיפול 10,000 לרכב.

בזמן הטיפול שמתי לב שיש נזילה של שמן אדום (הגה כוח), במגוון מוסכים שהייתי בהם שמתמחים בפיג'ו כולם הציעו להשאיר זאת כך כי הנזילה בכלל לא רצינית ועלות משאבה חדשה יקרה מאוד.

חשוב לציין, שבזמן הבדיקה צויינו מספר נזילות, אך אף לו תזכורת אחת לגבי הנזילה מהמשאבת הגה כוח.

בעקבות השרשור הזה הרמתי טלפון לבירור למכון הבדיקה שבו בוצעה הבדיקה.

השיחה התחילה בהתגוננת \ תוקפנות של מכון הבדיקה, בטענה שנזילה כזו יכולה להתרחש תוך שניה, ואין לדעת האם זה היה לפני הבדיקה.

מבט חטוף מתחת לרכב ואפשר לראות שהנזילה היא לא מהיום וזאת בעקבות השמן שהצטבר שם. אפילו אני שאני לא "מוסמך" לבדיקה יכולתי לשים לב לכך.

לאחר שבעל המכון שדיבר איתי טלפונית הבין שאני לא מחפש לעשות לו באלגן, לא בתביעות ולא בצעקות, אלא רק באמת להבין מה עושים עכשיו עם הממצאים, באמת חשבתי לנכון שבעקבות הפאשלה המכון אמור לעזור לי, לא דרשתי כסף אפילו לרגע, אלא עזרה.

ברגע שהצד השני בטלפון הבין את כוונותי, ישר הציע עזרה ושלח אותי למוסך שיש לו קשרים איתו ששם ייקחו לי כסף אך ורק על החלק עצמו, בלי שום דבר מסביב, אני יצאתי מרוצה.

הבן אדם יכל לנפנף אותי, לא איימתי ולא כלום, אין צורך בזה, הוא הבין שקרתה פה טעות ומיד הציע את עזרתו ואת הקשרים שלו לפתרון הבעיה.

ביום רביעי אני מקווה לחזור מהבסיס ולראות מה ייצא מזה.

יום טוב,

טל

פורסם

אחת השאלות השכיחות של הלקוחות היא :כמה זמן אחריות המכוןשלכם נותן על הבדיקה ?.

אני מתבייש לאמר שהבדיקה המכנית היא ממש טוטו !! זהו המצב לצערי , שום לוגיקה מקצועית לא יכולה לתת תשובה לעניין הניבוי של כשלים עתדיים ברכב.

פורסם

מצד שני לקבוע שהמנוע לא תקין רק על סמך תוצאת בדיקת פליטה, זאת בדיחה והינו מצפים ממכון לבדיקת רכבים שיחזיק מיכשור רציני יותר. במיוחד לאור מחירי הבדיקה

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

הבעיה היא עם תוצאה של מנוע תקין ! ...כמה זמן ישאר תקין , האם תתכן בעיה או ליקוי בעתיד הקרוב במנוע ?, כאשר מכון כותב מנוע לא תקין הכוונה היא למה שרשום בסעיף של המנוע

ולא שכל המנוע לא תקין , למשל : יש X ברובריקה של לא תקין ורשום נזילת שמן , הכוונה היא שהנזילה היא דבר לא תקין ויש לתקנו !.

פורסם

צריך להיות מובהר שהבדיקה נעשית כאשר המנוע חם ואין הבדיקה מעידה על בעיות בזמן שהמנוע קר

לגבי כמה זמן המנוע ישאר תקין, לבדיקה יש צד גדול מאוד, אם עושים בדיקה לרינגים של הבוכנות ולגומיות שסתומים ובודקים בריחות וכ"ו, תהיה תמונה טובה יותר לגבי מצב המנוע. אם הית יודע שיש בריחה באחת הבוכנות למשל הית יודע להעריך טוב יותר את מצב המנוע וגם להתנער מאחריות כי ברגע שאתה יודע דברים קריטים שכאלה, גם אם המנוע יחזיק עד ליום שלמחרת, זה לא באחריותך כי אתה לא קובע תקין או לא אלא אומר מה מצאת ומה ההשלכות לפי הממצאים ללא הערכת זמן חיי המנוע (בגלל המצב החמור שלו).

אל תשכח שיכולים להביא לך רכב חדש מהניילון ואתה תגיד שהמנוע חדש ויום אחרי זה המנוע ימות כי הבחור נכנס עם הליסינג שלו לשלולית בוץ של רכבי שטח כמו אותו אחד שנכנס עם המזדה 6 ודאג להנציח את הארוע.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
שלום דוד,

אם אפשר, שאלה ממישהו שלא ממש מבין, האם גם בבדיקות של רכבים שנקנים ישירות מליסינג משתמשים מכוני הבדיקות

ב"כיסוי תחת" כהגנה מתביעות? הרי בדרך כלל חברת הליסינג נותנת אחריות למכלולים החשובים ואין צורך בהגנה מתביעות.

תודה מראש.

אסף, המכונים העובדים עם חברות הליסינג הם אוטומטית יותר "עדינים ויותר מתחשבים" כאשר הם בודקים מכוניות של הלקוח הגדול שלהם "חברות הליסינג, לכן כבדהו וחשדהו , כדאי לבדוק תמד במכון שאתה בוחר.

• תוכן חדש...