Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6283 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 104
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שרשור מעניין.

מה שהוצג בשרשור הוא הצד של מכוני הבדיקה שנאלצים לבטח את המכוניות שנבדקו מפני תקלות בלתי צפויות.

זה אכן מצב בלתי סביר שכן חלק מהתקלות הן רנדומליות ואי אפשר לחזות אותן.

מצד שני יש את קונה הרכב והצד שלו לא יוצג בשרשור הזה.

ללא הביטוח (שאני בהחלט מסכים שהוא בעייתי) מכון הבדיקה עלול להתרשל בעבודתו וחמור מכך המכון עלול להעלים עין במתכוון מליקויים וזה כדי לעזור לחבר או תמורת שוחד.

אינני יודע איך יוצאים מהפלונטר ומגיעים לאיזון סביר שבו גם האינטרסים של בעלי המכון וגם של הקונה מוגנים, דבר אחד ברור לי - הסרת האחריות מהמכונים תפתור בעיה אחת ותיצור בעיה חדשה.

פורסם
מה לא ברור? רכב יקר יותר רמת סיבוך טכנולוגית גבוהה יותר וכך גם רמת הנגישות לבדיקת המכלולים

עניין שני, הרי הסכמנו שמדובר בסוג של ביטוח אז הרי ברור שערך הפרמיה יקבע על סמך ערך הנכס.

אלפא 156 שנת 2000, מחיר 55K מחיר בדיקה 700ש"ח.

מאזדה 3 שנת 2005, מחיר 70K מחיר בדיקה 450ש"ח.

זה מה שלא ברור.

לא יודע על איזה סיבוכים טכנולוגים דיברת.

או רמת נגישות לבדיקת המכלולים, אבל הוא לא עשה שום בדיקה שונה משאר הרכבים שהיו שם.

אבל בכל זאת מסכים איתך "שערך הפרמיה יקבע על סמך ערך הנכס".

רק שבמקרה הזה זה לא מוצדק.

רובר 214 SI למכירה אלפא 75 טורבו למכירה

"הפחד הוא רק תחושה, האומץ לנסות - זאת המעלה" (א.איינשטיין).

פורסם

המחיר השונה מרכב לרכב הוא סתם טריק להרוויח עוד כסף שאין לו צידוק לוגי , זאת אותה הבדיקה בדיוק בכל רכב , הקושי בין רכב לרכב הוא שיש מכוניות שיש לפרק מגן תחתון למנוע ויש שאין צורך בפירוק , אני מסכים עם מאור בעניין זה.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

אני מאמין בהשרדות ככלי המשאיר בשטח רק את הטובים ואת האמינים :-) . מכון שמפשל לאורך זמן לא ישרוד .

אם עידן הסרת האחריות מהמכונים רק על כשלים לא צפויים ברכב הנבדק יכנס לתוכף אז הבדיקות תהיינה אמינות ונקיות מכיסוי תחת , לגבי רמאות ושחיתות ...מי שעוסק באלה העוולות :evil: לא ישרוד לאורך זמן . מכון לא אמין מפיץ "רע רע" ועם הזמן הוא יצטמק ינבול וייעלם מהשטח.

פורסם
אלפא 156 שנת 2000, מחיר 55K מחיר בדיקה 700ש"ח.

מאזדה 3 שנת 2005, מחיר 70K מחיר בדיקה 450ש"ח.

זה מה שלא ברור.

לא יודע על איזה סיבוכים טכנולוגים דיברת.

או רמת נגישות לבדיקת המכלולים, אבל הוא לא עשה שום בדיקה שונה משאר הרכבים שהיו שם.

אבל בכל זאת מסכים איתך "שערך הפרמיה יקבע על סמך ערך הנכס".

רק שבמקרה הזה זה לא מוצדק.

אז נראה שערך הפרמיה נקב לפי ערך יחסי לפי קבוצת רישוי, הרי ציינת שהרכב מקבוצת רישוי 6 ולא בכדי, כנראה שכבר הבנת את הרעיון בעצמך.

אין מהאמור להביע מבחינתי כי אני מסכים או חושב שזה תקין לנהוג כך.

פורסם

לפי הדברים חברי היקרים ,אתם מדברים על ערך הנכס וכו...שוב אתם משווים אותנו לחברות ביטוח....הדבר הזה לא נותן מנוח !.

חברים אנו מכון בדיקה שלא יכול לנבא כשלים בלתי צפויים ושהמכון צריך להיות אחראי על תיקונם של אלה הכשלים והליקויים שהופיעו לאחר הבדיקה ושבזמן הבדיקה הן היו שם ????

פורסם

שמתם לב שאני היחיד שזועק ובוכה בשער מכל חברי/עמיתי בעלי מכוני הבדיקה , איפה כולם , איפה היו"ר ? NADA !!! (ומשרד התחבורה ?.....מזמן בקריסה )

פורסם

סוף סוף אחד מהקולגות התקשר והזדהה כבעל מכון בתל אביב הוא ירד עלי באומרו :shock: :"מה אתה מעיר את המתים ?...משעמם לך ? לך תפרוץ בנק :twisted: ".. אמר וניתק !.

מה דעתכם ? :oops: סתימת פיות ?

פורסם
ניסוחי"כיסוי-תחת" הפכו למוטיב המרכזי במכוני הבדיקה.

זה בדיוק העניין !

אין שום סיכוי שבעולם שמכון בדיקה יוכל לתת חוות דעת מעמיקה בנוגע למצב של רכב על סמך בדיקה שאורכת במקרה הטוב, שעה-שעתיים. חוות הדעת של המכון יכולה להיות התרשמות ראשונית בנוגע למצב של רכב - אך אין לדעת מה מסתתר בפנים - על כך יעידו מספר מקרים בהם נאלצת (דוד) לממן מכיסך תיקונים יקרים.

אי לכך כדאי שתתחיל להצטרף לעדר ולרשום ש"אין אחריות על מערכת הדלק\מערכות אלקטרוניות\וכד'" ולציין כסת"חים פופולאריים (נקישות מהמנוע, החלקות\נקישות בתיבת הילוכים) כי כמו שאתה רואה, גם במנוע שמטופל היטב יש בלאי נורמלי אחרי 370K ק"מ שאין לדעת מתי הוא יטפח על פרצופו של הלקוח \ מכון הבדיקה. כנ"ל לגבי התנעות בוקר וכו' - אין באפשרותך לבדוק כאלה דברים לכן אין טעם שתיקח עליהם אחריות מלכתחילה.

אין ספק שצריך להעשות כאן תאום ציפיות מחודש ולהגדיר את הפרמטרים בהם המכון יכול לתת חוות דעת מקצועית על רכיב מסויים ולאזן את יחס התמורה לשקל שיש בבדיקות הללו. אנשים שאין להם ולו מושג קלוש במכוניות בונים הרים וגבעות על סמך ממצאי הבדיקות הללו - כאשר הם לא מבינים שאוטו היא מכונה שיכולה להתקלקל וישנם דברים שלא תמיד קשורים לתחזוקה שוטפת אלא לבלאי.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ואני שואל שאלה אחרת. היכן עוד בעולם יש את השיטה של "בדיקת רכב לפני קנייה" במכון בדיקה ייעודי?

בניו יורק למשל, זה לא קיים. שם , לוקחים את הרכב למוסך המכונאות, ומבצעים בדיקה שיטחית מכל בדיקה שיטחית אפשרית.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
אני מאמין בהשרדות ככלי המשאיר בשטח רק את הטובים ואת האמינים :-) . מכון שמפשל לאורך זמן לא ישרוד .

אם עידן הסרת האחריות מהמכונים רק על כשלים לא צפויים ברכב הנבדק יכנס לתוכף אז הבדיקות תהיינה אמינות ונקיות מכיסוי תחת , לגבי רמאות ושחיתות ...מי שעוסק באלה העוולות :evil: לא ישרוד לאורך זמן . מכון לא אמין מפיץ "רע רע" ועם הזמן הוא יצטמק ינבול וייעלם מהשטח.

לצערי - לא בדיוק. הוא יחליף שם ואולי כתובת, אבל ימשיך בדרכיו הרעות ויעשה כסף טוב מכיוון שפראיירים לא מתים...

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם
ואני שואל שאלה אחרת. היכן עוד בעולם יש את השיטה של "בדיקת רכב לפני קנייה" במכון בדיקה ייעודי?

בניו יורק למשל, זה לא קיים. שם , לוקחים את הרכב למוסך המכונאות, ומבצעים בדיקה שיטחית מכל בדיקה שיטחית אפשרית.

דני יקירי - אם אתה שואל אותי הבדיקה במכון טובה רק בשביל דבר אחד - להוריד כסף ממחיר הרכב (אם אתה קונה כמובן). אישית, יש לי פחח שאני סומך עליו שידע לזהות תאונה טוב יותר מכל "בודק" מטעם עצמו, ולגבי המכאניקה אני לוקח את הרכב למוסך היבואן, בודק היסטוריית טיפולים ומחבר למחשב. זה בטוח טוב יותר מכל הערכה של בודק, מה-גם שבסופו של יום רכיבים מכאניים/חשמליים יכולים "ללכת" מעכשיו לעכשיו. צריך לראות מכונית כבינארית - או אפס או אחד. או שעובד או שלא. מנוע במצב מצויין יכול "לגמגם" בגלל חיישן אחד סורר, ועדיין הוא יהיה במצב מצויין (אבל בבדיקה ייכשל).

מיקי

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

צריכה להיות אחריות מסויימת.

אם אין אחריות - נשאר רק לסמוך על טיבו ואמינותו של הבודק (לא כולם צדיקים).

לבדיקה בלי אחריות גם לא צריך מכון בדיקה יקר ומסורבל,

מספיק מוסך אמין ומוכר, ואם יש בעיות ברכב, בד"כ גם יתוקנו באותו מקום.

זו הדרך המועדפת לדעתי.

A simple prop to occupy my time

• תוכן חדש...