Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6287 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי להציב שלט ובו כתוב : "מטרת הבדיקה היא לגלות ליקויים מכניים עכשווים ולא לקויים עתידיים שיופיעו ברכב'' , אבל חברי המליצו לי לוותר על הרעיון....פשוט לא תהייה לך עבודה אמרו לי...ואנוכי בדילמה.

כתב KOMPY בחתימתו בערבית "למלים אין מכס" הכוונה שלא משלמים מיסים על מילים ...ואני אומר לו : ועוד איך משלמים !

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

• תגובות 104
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
צריכה להיות אחריות מסויימת.

אם אין אחריות - נשאר רק לסמוך על טיבו ואמינותו של הבודק (לא כולם צדיקים).

לבדיקה בלי אחריות גם לא צריך מכון בדיקה יקר ומסורבל,

מספיק מוסך אמין ומוכר, ואם יש בעיות ברכב, בד"כ גם יתוקנו באותו מקום.

זו הדרך המועדפת לדעתי.

בעבר סיפרתי על מוסכניק מנוסה מאוד בבאר שבע שבדק רכב לאחיין שלו ,בדק מנוע גיר מע' היגוי וגם מרכב/שלדה , הבחור הצעיר רכש את הרכב , לאחר זמן (כמספר חודשים) פרסם הצעיר את רכבו למכירה , הוא , רכבו והקונה העתידי הגיעו למכון שלי לבדיקה (מובן ,קבלתי טלפון מהמוסכניק דודו של המוכר שביקש לשמור על האחיין ולא לשחוט לו את הרכב....דרך אגב מידי יום יש טלפונים כאלה אלי שאני "גורס" אותן מייד עם סיום השיחה ) , בדקתי את הרכב שהמוסכניק המנוסה והוותיק בדק ומצאתי שהרכב "חתוך" ומחובר משתי מכוניות ! , לכן רבותי בבקשה ...מכון בדיקה הוא "המומחה לבדיקות מרכב/שלדה ...זהו השאר לצערי ...הכל שטחי !!!!.

פורסם
צריכה להיות אחריות מסויימת.

אם אין אחריות - נשאר רק לסמוך על טיבו ואמינותו של הבודק (לא כולם צדיקים).

לבדיקה בלי אחריות גם לא צריך מכון בדיקה יקר ומסורבל,

מספיק מוסך אמין ומוכר, ואם יש בעיות ברכב, בד"כ גם יתוקנו באותו מקום.

זו הדרך המועדפת לדעתי.

זו בדיוק הדילמה של המכונים:

לא יתנו אחריות - הלקוחות ילכו אל המוסכים שסביר להניח שיעשו עבודה לא פחות טובה.

יתנו אחריות - תקלות בלתי צפויות עלולות לגרום להם להכניס יד אל הכיס.

כך או כך, קשה לי לראות את התועלת שמביאים הגופים האלה.

פורסם

הבעייה באמת היא רמת הציפיות ש-תולים הלקוחות בבדיקה , לדעתי היא מוגזמת ומנופחת , אני הוא הילד שזועק "חברים המלך עירום ! ".בא לכתוב בשלט חד וחלק ש-אין אחריות על המכללים המכאניים של הרכב , הפחד שלי שלא יכנסו לקוחות אלי לבדיקה וכיום ברוך ה' יש מתחרים בשוק הזה גם בבאר שבע.

פורסם
בעבר סיפרתי על מוסכניק מנוסה מאוד בבאר שבע שבדק רכב לאחיין שלו ,בדק מנוע גיר מע' היגוי וגם מרכב/שלדה , הבחור הצעיר רכש את הרכב , לאחר זמן (כמספר חודשים) פרסם הצעיר את רכבו למכירה , הוא , רכבו והקונה העתידי הגיעו למכון שלי לבדיקה (מובן ,קבלתי טלפון מהמוסכניק דודו של המוכר שביקש לשמור על האחיין ולא לשחוט לו את הרכב....דרך אגב מידי יום יש טלפונים כאלה אלי שאני "גורס" אותן מייד עם סיום השיחה ) , בדקתי את הרכב שהמוסכניק המנוסה והוותיק בדק ומצאתי שהרכב "חתוך" ומחובר משתי מכוניות ! , לכן רבותי בבקשה ...מכון בדיקה הוא "המומחה לבדיקות מרכב/שלדה ...זהו השאר לצערי ...הכל שטחי !!!!.

לבדיקת מרכב הרכב ניגשים לפחח שמתקן רכבים פגועים על בסיס יומי ויודע לזהות בעיות במרכב הרכב.

לגבי מנוע וכ"ו, אני לא בטוח כמה המכונים בארץ מסוגלים לתת היום אינדיקציה שמצדיקה תשלום עבור הבדיקה הזאת.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

תומר שלום,

הבדיקה של המכללים המכניים במכון ולשם דוגמא המנוע נבדקים בו תכולת הגזים ,נזילות שמן מים , בדיקת CO2 במים , מערכת הפליטה והקירור ,רעשים וזיופים במנוע,דחיסה יחסית,טעינת מצבר ומצבר נסיעת מבחן ,בדיקת סקנר לסריקת תקלות ברכב כל כל מכלל מכאני נבדק אלא שלא בודקים מנוע עם פירוקים ,כלומר לא מפרקים אגן שמן לבדוק מה מצב מסבי הטלטל ומיסבים ראשיים ! בכוונה הקצנתי את הבדיקה בפירוק גם מוסכניק לא מבצע בדיקה שונה מבדיקת המכון.

גם מוסכניק לא יכול לחזות ליקיים עתדיים !!!, אז למה דורשים זאת מאיתנו ?

פורסם

כי אתם גובים כ 500 ש"ח עבור הבדיקה.

עבור המחיר הזה מי שבודק את הרכב רוצה אחריות.

אם יורידו את סעיף האחריות האם ירד המחיר של הבדיקה?

אולי תנסה לעבוד ב 2 מסלולים :

1- 500 ש"ח עבור בדיקה עם אחריות.

2- 250 ש"ח עבור בדיקה ללא אחריות.

ולכל החוטאים - רבותי נתראה בגיהינום.

:evil::evil::evil:

פורסם

ללא האחריות שהמכון יתן,אנשים לא ירצו לבדוק רכב במכון ,ומה שכתבת הוא מדוייק לגבי המחיר של הבדיקה , למרות שמר ברזילי עושה הכל כדי להוריד ממנו את האחריות שלדעתי הוא לא צודק , זה המקצוע שהוא בחר עם כל הסיכונים שבדבר, קונים עוף עם כל העצמות והנוצות.

פורסם

יוסי שלום,ברוך הבא לפורום, אני תקווה שתתרום רבות מהידע שלך לחברי הפורום הזה. בהצלחה !

פורסם
תומר שלום,

הבדיקה של המכללים המכניים במכון ולשם דוגמא המנוע נבדקים בו תכולת הגזים ,נזילות שמן מים , בדיקת CO2 במים , מערכת הפליטה והקירור ,רעשים וזיופים במנוע,דחיסה יחסית,טעינת מצבר ומצבר נסיעת מבחן ,בדיקת סקנר לסריקת תקלות ברכב כל כל מכלל מכאני נבדק אלא שלא בודקים מנוע עם פירוקים ,כלומר לא מפרקים אגן שמן לבדוק מה מצב מסבי הטלטל ומיסבים ראשיים ! בכוונה הקצנתי את הבדיקה בפירוק גם מוסכניק לא מבצע בדיקה שונה מבדיקת המכון.

גם מוסכניק לא יכול לחזות ליקיים עתדיים !!!, אז למה דורשים זאת מאיתנו ?

1. לא אמרתי שאני תומך בהגעה לוסך לצורך בדיקת רכב לפני קניה אלא רק לפחח שיבדוק את מרכב הרכב.

2. דורשים ממכם דברים כי היום כשאתה רוצה לבדוק רכב לפני קניה אז אתה לא לוקח אתה רכב למוסך אלא למכון בדיקה וככזה הוא אמור לתת תוצאות בהתאם. לא מדובר פה על קורקינט שעולה 50 ש"ח, מדובר פה ברכב שעולה כמה עשרות אלפים ואף אחד לא רוצה ליפול על רכב מקולקל ולכן אתם במכון בדיקה אמורים לתת תאור מלא של הרכב.

מעבר לזה כמו שכבר כתבתי, עם ציוד קצת יותר נורמלי תהיה לכם אפשרות לקבל תמונת מצב טוב יותר על המנוע מאשר להסתמך על בדיקת גזים בלבד. נזילות ורעשים כל אחד יכול לראות ולשמוע, לא צריך בשביל זה מכון בדיקה. בדיקת סקנר טובה בתנאי שאתה עובר חיישן חיישן ומשווה את הערכים שלו לספר יצרן, קשה לי להאמין שאתם תעשו כזה דבר כי זה לוקח המון זמן ולכן כל בדיקה אחרת לדעתי היא שטחית.

אתה צריך להבין שמראש כל הבדיקה שאתם עושים היא שטחית ולא משקפת את המצב המכני באמת וכשאני משלם סביב 500 ש"ח בדיקה, ואחרי זה אני מגלה ליקוי ברכב שעולה מי יודע עוד כמה אלפים לתקן, זה מרתיח אותי כלקוח ונותן הרגשה רעה כי שילמתי עבור בדיקה שלא שווה כלכך וסביר להניח שאם היתי יודע על המצב האמיתי של הרכב לא היתי קונה אותו בכלל.

יש לי חבר סוחר רכב והסיפורים שאני שמעתי ממנו מספיקים בשביל לכתוב דו"ח כמו של מבקר המדינה.

in the face

with a chair

פורסם

קראתי את כל השרשור הזה וכל מה שהבנתי זה שהיעד הוא שמכון הבדיקה יהיה כמו החברות "החאפריות" כמו המומחה וכדומה ושאתה בהחלט מעוניין לגבות סכומים נכבדים להוציא דוח נכבד אך לא לתת שום כיסוי לזה . לבדוק שילדה אני יכול אצל כל פחח תמורת 50-100 שקלים ואני מאמין שהבדיקה תהיה לא פחות טובה ואף יותר טובה כי מה לעשות שפחח מומחה בתחומו, להגיד לי שהמנוע עובד תקין בזמן בדיקה כאשר המוכר מגיעה אם הרכב מונע ועובד נורמאלית ואף נסיעה למכון בדיקה הרבה חוכמה לא צריך לזה, וכל מוסך יעשה זאת בשבילי תמורת עוד 100 ש"ח בערך ברמה לא פחות טובה ממך כך גם לגבי הגיר.

ואם בן אדם חכם ילך למוסך מורשה איכותי ישלם שעה של עבודה שאני בטוח יוכל לחוות דעה הרבה יותר מקצועית על הרכב ובנוסף לזה הם מכירים את הרכב טוב ממכם יוכלו לתת דגשים גם על מחלות של הרכב ולבדוק יסודית.

אז מה נשאר בעצם למכון הבדיקה: לגיר אין אחריות , למנוע אין אחריות, למחשב אין אחריות , למכלולים מיכניים אין אחריות אבל יש אחריות על הריפוד ואלי גם על זה שהרכב הוא בעצם 2 רכבים מחוברים למרות שנושא השלדה לא אמור להוות סעיף בדיון כי זה משהוא שלא קשה לזהות למומחה בתחום, אבל אתם עוד תגידו שזה קרה אחרי הבדיקה.

אז למה שאני בתור לקוח אבוא אליך לשלם 500 ש"ח ויותר כדי שתגיד לי שכרגע הרכב עובד , הרי את זה גם אני יודע .

אתה סותר את עצמך אתה אומר לבן אדם שהמנוע תקין וכל המערכת תקינה שזה כולל גם קירור למשל, אחרי שבוע חוזר אליך הקונה ואמר שהרכב התחמם והלך ראש מנוע , אז אם הרכב תקין למה שתהיה תקלה במערכת קירור הרי בעצמך אמרתה ללקוח שהרכב תקין.

אני בתור אחד שכן מבין קצת במכונאות בהחלט מבין את גישתך שהרכב יכול להתקלקל ללא התרעה וללא סיבה אבל בתור לקוח שבא משלם 500 ש"ח בדיקה אני מצפה למעבר לבדיקה של 20 דקות וטופס צבעוני שיגיד שכרגע הרכב עובד בסדר בשביל זה אני לא צריך אותך, אני כן מצפה שתגיד לי האם אני ישר מפה נוסע למוסכים או שאני יוכל להנות מהרכב שקניתי ללא הפתעות מיותר זה תפקידך בעצם.

ואני בתור לקוח ממש לא מסכים אם הגישה שלך, אתה לא בונה כלום ,ולא מתקן כלום התפקיד שלך כמכון בדיקה הוא לתת איבחון מדוייק ושקט נפשי ללקוח שפונה אליך כאשר ללקוח אין ידע מקצועי אך בהסרת האחריות ממך אתה בעצם מבטל גם את הדרישה למקצועיות וגם את ההבטחה לקניה קצת יותר רגוע של הלקוח.

המכון בדיקה זה כן בעצם כמו ביטוח מסוים לקונה כמו שחברת ביטוח יכולב לבטח 100 איש וכולם יתבעו אותה או שאף אחד לא יתבע אותה כך גם אצלך יש סיכוי שיהיה כשל מסוים ברכב ותצתרך לקחת עליו אחריות גם אם זה לא נראה לך מוצדק מכיוון שאחרת אין למכוני בדיקה שום זכות קיום כי את הבדיקות בפועל ניתן לבצע במקומות שמתמחים הרבה יותר בתחום הספיציפי.

שיהיה לכולם שבת שקטה ומהנה ללא תקלת והפתעות, וברזילאי תנסה קצת להבין את הצד של הלקוח שהידע שלו ברכבים הוא 0 ומבחינתו מה שאתה אומר זה מה שיקבע את החלטתו אם לקנות או לא, וגם את צפי ההוצעות שיהיו לו על הרכב שהוא קונה .

פורסם

לתומר ולדני שלום,

תאמינו לי חברים שמכון בדיקה בודק יותר טוב ממוסניק ומפחח כי עינו של בוחן חדה כתע רורואה דברים שאחר לא מבחין בהם , פחח מתקן אך לא יודע לזהות תיקונים שבוצעו ברכב , מכונאי מבצע בדיקה שטחית כמו של המכון ,

תומר חמודי המכון לא בודק רק גזים ,ויש לו ציוד ומיכשור בדיקה שלמוסך אין , הוא בודק נזילות שמן ומים , מצב רדיאטור ומשאבת המים , בודק תושבות והמצאות CO2 במים , שומע רעשים וזייופים נוסע עם הרכב ועוד בדיקות רבות אחרות.

בבקשה לא לזלזל , רבותי אני בודק רכב לעכשו אני לא רוצה שיחשבו שאני נביא וחוזה עתידות , גם מוסכניק המוכשר ביותר לא יכול לנבא לקוי עתידי , די לצביעות , די למשפטי המחץ שהם אילוץ אנטי-תביעות למקרים של ליקויים בעתיד , אני בשום פנים לא מוכן שכיסוי תחת זה או אחר יכסו על מחדלים של בדיקה כמו למשל בודק לא ראה רדיאטור רקוב ! .

לדעתי יש לאמר את האמת הבדיקה חייבת להיות מקיפה ומעמיקה במידת האפשר , לגלות פגמים וליקויים הנמצאים ברכב בזמן הבדיקה ! ...על זה משלמים לנו (פחות מבדיקה אצל רופה מומחה ! ).

פורסם

אני לא מבין על מה המהומה, מבחינת החוק או התקינה אתה מחוייב לאחריות מסויימת לבדיקה שאתה עושה או לא?

מה רשום ת'חלס בנושא זה בטופס שעליו חותם ומשלם מזמין הבדיקה?

פורסם

אתה אולי צדיק, על אחד כמוך יש 10 נוכלים בדיוק כמו במוסכים.

רוב מכוני הבדיקה עושים כסתחים ורובם גם לא בודקים לעומק אלא נותנים נתונים שטחיים יחסית בהתבסס על בדיקות שטחיות.

אני אתן לך דוגמה אישית שלי כשקניתי את הרכב שלי, נאמר לי שהבולמים במצב מצויין ואין צורך בהחלפה, 2 מטר נסיעה הספיקו לי כדי להבין שהבולמים מתים.

נזילת שמן שהיתה מהמנוע, נכתב שהיא מהגיר רק כי היא היתה בחיבור של הגיר למנוע (מחזיר שמן אחורי) ועוד כל מיני דברים.

יש לי חבר סוחר, שמעתי ממנו מספיק סיפורים על איך אפשר לרמות את המכוני בדיקה והם לא עולים על תפר שעשו בשילדה של הרכב. ואם זכור לי נכון גם אתה העלת סיפור של תפירה של איזה רכב ששמעת מהסוחר או משהו כזה.

לא כולם משקיעים בבדיקה ולמעשה הרוב לא משקיעים ובגלל זה רוב האנשים שהם לקוחות יגידו לך שהבדיקה הזאת של המכוני רישוי לא שווה גרוש במיוחד כשאין אחריות.

in the face

with a chair

• תוכן חדש...