Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6284 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצד שני קרוב משפחה בדק רכב במכון (לפני כמה שנים טובות) מוכר, הבדיקה יצאה טובה ואחרי שבוע הלך לו מנוע.

אין ספק שאי אפשר לחזות מה יהיה בעתיד, אבל אולי ה-"אחריות" גורמת לבוחן לבדוק את הרכב ביסודיות יתרה.

• תגובות 104
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אסף, המכונים העובדים עם חברות הליסינג הם אוטומטית יותר "עדינים ויותר מתחשבים" כאשר הם בודקים מכוניות של הלקוח הגדול שלהם "חברות הליסינג, לכן כבדהו וחשדהו , כדאי לבדוק תמד במכון שאתה בוחר.

תודה על ההתיחסות דוד, ברשותך עוד שאלה אחת.

אם אני אקח לבדיקה רכב מליסינג במכון רנדומלי, שאינו עובד עם חברת הליסינג ומודיע לבוחן

לפני הבדיקה שזהו רכב ליסינג, אני עדיין צריך לצפות ל"כיסויי תחת" או שאני אקבל בצורה ישירה את מצב הרכב?

תודה מראש

Alpine 9855| Morel Dotech Ovation + MT23| Alpine MRV F540| Hifonics HFI12D4

פורסם

אסף ידדי , מכוניות ליסינג הן בדרך כלל מכוניות חדשות יחסית וגם חברת הליסינג נותנת אחריות של שנה על מנוע וגיר , לדעתי במקרה זה נדיר שיהיה צורך בכיסוי תחת. הבוחן פה הוא משוחרר מאחריות ולכן הבדיקה היא מאוד אוביקטיבית ומאמנה.

מצד שני קרוב משפחה בדק רכב במכון (לפני כמה שנים טובות) מוכר, הבדיקה יצאה טובה ואחרי שבוע הלך לו מנוע.

אין ספק שאי אפשר לחזות מה יהיה בעתיד, אבל אולי ה-"אחריות" גורמת לבוחן לבדוק את הרכב ביסודיות יתרה.

ההפך הוא הנכון, נושא האחריות יוצר את הצורך בכיסוי תחת , לדעתי בוחן רכב שבודק ללא החרב של האחריות על צאוורו הוא יותר אמין ומדוייק בבדיקה שהוא מבצע.

אני כבר שנים רבות בענף הבדיקות ואני לא רואה את הפתרון לסוגיית כיסויי התחת , משרד התחבורה מצידו לא מזיז לו מה עושים ואיך עושים את הבדיקות. גם ראשי האירגון שלנו נרדמו בשמירה .

היום הגיע אלי בגרירה רכב לנד קרוזר 2003 שבדקתי לפני מספר ימים , בזמן הבדיקה מצאתי את המנוע תקין , פתאום המנוע לא מתניע אמר הלקוח ,היום בדקתי לו את המנוע עם סורק ומצאתי לחץ סולר במסילה המשותפת נמוך מאוד , ערך הלחץ בסיבובי המתנע כ-90 בר במקום 290 ברלכן המנוע לא מתניע. הלקוח בדק אצלי את הרכב ועכשו אני אחראי על מה שקרה , נו מה דעתכם ? האם הדבר הזה נראה לכם הגיוני ? ,לדעתי זהו מצב הזוי , לא יתכן שכשל זה יפול על המכון , אמרתי ללקוח אני אנסה לעזור לו בסוגיה הזו , הלקוח מרים גבה ולא מבין מה זאת אומרת שאנסה לעזור , "אתה צריך לתקן לי את הליקוי של ההתנעה" אתה בדקת לי את הרכב ואתה אחראי ....הוא אומר.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

נו אז...אתה אמור לשלם את תיקון מערכת דלק יקרה מאוד שעלות התיקון יכולה להסתכם באלפי שקלים?

הרי אמינות מערכת דלק תלויה בכמה מרכיבים כגון, תחזוקה (החלפת מסנן סולר בזמן וניקוזי מים), איכות הסולר, תיקונים קודמים שאולי לא בוצעו בקפדנות לפי הוראות היצרן וכו'.

איך בדיוק המכון אמור לקחת אחריות על רכיב שהתקלקל, שתלוי בהרבה גורמים חיצוניים שכלל לא קשורים למכון ולבדיקות שהוא עושה?

פורסם

דוד אני לא מבין משהו. החוק מחייב אותך לאיזושהי אחריות?

אם לא מה הבעיה להחתים את הלקוח על חוזה שמכסה אותך מבחינה משפטית?

מעבר לזה נניח שהחוק מחייב למה שהוא מחייב וגם חוזה הכי טוב שבעולם לא עוזר לך, אני בטוח שאתה יכול לבטח את עצמך כנגד תביעות שכאלו. נסה לברר מול חברות ביטוח.

פורסם

אני מבוטח (השתתפות עצמית 4000 ש"ח) , לעולם לא הפעלתי ביטוח , תמיד שלמתי , אחרת אף חברת ביטוח לא תבטח אותי , אני משאיר את הביטוח אם חלילה אפול עם רכב יקר שלא עליתי על תאונה (אוטו "חתוך" למשל !), בטוח זה הוא לשעת צרה בלבד! לכן אני משלם פרמיה מאוד נמוכה.

חנקתי את צינור העודפים היוצא מהסעפת וגם אז הלחץ לא עלה , לדעתי הבעיה היא מחשב מנוע או משאבת לחץ גבוה , החלפתי את ה-EDU והמנוע לא התניע, במערכת זו יש שסתום פורק לחץ מכני לחלוטין על החליל (הסעפת המשותפת) המחזיר סולר בלחץ המרבי דרך צינור עודפים (אותו חנקתי לבדיקה), בצידה השני של הסעפת מותקן חיישן הלחץ , ממש מערכת פרימיטיבית.גם כאשר ניתקתי את חיישן טפרטורת המים לא הייתה תזוזה בלחץ הסולר , התכתבתי עם חברינו חיים יוד להתייעצות אבל לצערי אין לו נסיון בסוג רכב זה.

....צורס !

פורסם

נפילת לחץ במערכת מסילה משותפת נובעת ממרסס דולף, משאבת לחץ גבוה או שסתום וויסות לחצים. פתח נושא ב TT ונעזור לך עם האבחון של רכב זה.

פורסם

הכנסתי את הרכב למוסך טויוטה בבאר שבע , ההר הוליד עכבר....לא יודעים מה לעשות ...אולי זה ...אולי ההוא...לא יאומן !

פורסם

אכן שני מסכים בבאר שבע : הרכב היה במוסך א' שקבע באופן מוחלט שיש להחליף מסילה משותפת בעלות 10K שקלים , גררתי אותו למוסך ב' שם הסתובבו סביב הרכב ללא מוצא, גררתי את הרכב אלי ויחד עם חשמלטור בדקנו חוט חוט עד שמצאנו פין בשקע חתי במחוץ לבית , גישרנו והמנוע תניע בסיבוב מתנע ראשון.

דניאל תודה על העזרא

פורסם

נ.ב

ביום א' הלקוח יגיע , מעניין מה תהייה תגובתו .....אני לא מצפה שהלקוח יתן לנו צל"ש...אם בכלל יאמן לסיבת התקלה ושאין למכון שום יכולת לצפות בתקלה זו מראש.

פורסם

לנושא הבדיקה.

לפי דעתי, רק בגלל המחיר שהם לוקחים על בדיקה, הם צריכים לתת אחריות לפרק זמן מסויים.{גם אם זה רק לאותו יום}

מישהו יכול להסביר לי, ממתי משלמים בדיקה לרכב לפי קבוצת רישוי?

רובר 214 SI למכירה אלפא 75 טורבו למכירה

"הפחד הוא רק תחושה, האומץ לנסות - זאת המעלה" (א.איינשטיין).

פורסם

מאור , המחיר של הבדיקה רק המכון קובע לפי שיקול דעתו בלבד.

אני רואה במתן אחריות על רשלנות בבדיקה כדבר נכון וצודק אבל על כשל בלתי צפוי ...זה לא נורמלי והוא מקור כל "משפטי-כיסויי-התחת".

צריך לקבוע נורמות חדשות בסוגיית בדיקות הרכב ...אבל מישהו נרדם בשמירה.... והעגלה ממשיכה לנוע ללא העגלן.

פורסם

זה אבסורד שכל מכון קובע מחירים משלו.

לא הבנתי למה חבר היה צריך לשלם על בדיקה של אלפא 156 700ש"ח.

בגלל שהיא בקבוצת רישוי 6.

לגבי אחריות, אני התכוונתי לאחריות לאותו יום, אחרי הכל הבוחן עושה את כל הבדיקה.

נכנס לרכב וגם יוצא איתו לסיבוב.

כמו שציינת חייב לקבוע נורמות חדשות.

רובר 214 SI למכירה אלפא 75 טורבו למכירה

"הפחד הוא רק תחושה, האומץ לנסות - זאת המעלה" (א.איינשטיין).

פורסם

מה לא ברור? רכב יקר יותר רמת סיבוך טכנולוגית גבוהה יותר וכך גם רמת הנגישות לבדיקת המכלולים

עניין שני, הרי הסכמנו שמדובר בסוג של ביטוח אז הרי ברור שערך הפרמיה יקבע על סמך ערך הנכס.

• תוכן חדש...