Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

WRC - ראלי נורבגיה 2009

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6324 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע טוב

מה, אני לא כאן אז אף אחד לא כותב על ראלי נורבגיה שהחל אתמול...? תתביישו לכם, חשבתי שיש על מי לסמוך...

בכל מקרה , הסתיים היום השני ואם לא תהיה איזו הפתעה אז ההימור שלקח מיקו הירבונן נכשל וסבסטיאן לואב יהיה זה שינצח את הראלי המושלג, הסיבוב השני שלנו באליפות העולם השנה.

הירבונן הוביל בביטחה את היום הראשון אבל החליט לאבד זמן במכוון בסופו של יום האתמול בכדי לזנק שני היום, לואב יהיה זה שיקנה את הדרך.

ההימור נכשל ולא רק שלואב מוביל, ככול שמתפתח היום הפער גדל וכעת עומד על 15 שניות.

לאטבלה שלישי - 43 שניות מאחור.

אישית - מאד שמחתי שפטר סולברג חזר עם הסיטרואן קסארה ואפילו זכה ב-SS הראשון של הראלי.

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

ברוך שובך הביתה !

אני אישית ,ובוודאי אחרים, שמחים להבין שחזרת "לבלבל" לנו את המוח !!:-):-):-)

חסרת פה מאוד ואני מקווה שגם לך חסרנו !

בתקופה האחרונה הכל נרדם וזה כבר נראה עצוב, וכל כך טבעי הדבר שמקומך כאן !!

בהצלחה בהמשך

מישל

פורסם

ערב טוב לכולם, מישל אמר את הכל.

מנהלו של הירבונן לקח סיכון שנתן הוראה להאט ולצאת מאוחר יותר ביום למחרת ולמה, בנורבגיה בפינלנד שוודיה ודנמרק חוק בבטיחות המתחרים אומר שבמידה ובלילה ירדו יותר מ 5 סמ שלג בקטעים המהירים SS מוקדם בבוקר לפני היציאה לתחרות עוברות מפלסות על השלבים המהיריםSS וזה מה שקרה הפעם כך שלואב יצא ראשון והיה לו המסלול הנוח ביותר כי ככול שיותר מכוניות נוסעות בSS הקוליס עמוקים יותר ויש אפשרות לאבד שליטה וחייבים לנסוע בהם. בנורבגיה במקום המירוץ לפני שנתיים לא היה הרבה שלג, השנה אתמול ירדו שם יותר מ30 סמ שלג בלילה. אז דברנו כבר על טקטיקות זוכרים? אז הנה הפעם הטקטיקה לא ממש עזרה להירבונן. נראה מה שיהיה מחר היום האחרון של המירוץ, הכל יכול לקרות בתחריות השלג, רק שיהיה מעניין.

כול טוב המשיכו לנהוג בזהירות היום שוב 4 צעירים נהרגו. המטיףף

פורסם

בוקר טוב

היום השני של הראלי היה שונה בתכלית מהיום הראשון, בעיקר באופי קטעי הנסיעה. ביום הראשון ראינו קטעים צרים ואיטיים יחסית ואילו אתמול, באזור ליליהאמר (זוכרים את החיסול הכושל שם של אחמד בושיקי ?) שבילי הקרח היו רחבים ומהירים, מה שאיפשר לצמד לואב-אלנה לנצח 5 מקטעי היום.

מי שהתקדם יפה בתום היום השני הוא הנינג סולברג שכעת נמצא במקום הרביעי ואם יסיים כך גם היום, בתום הראלי, ישווה את התוצאה שהשיג באירלנד וייתן לו את פתיחת העונה הטובה ביותר בקריירה שלו.

פטר סולברג, עם הקסארה WRC, סבל מבעיות חשמל שעיכבו אותו והוא רק במקום השישי. חמישי נמצא דני סורדו איבד מעט מהמהירות שלו על השלג המהיר.

עד כמה מהיר ...? ליארי-מאטי לאטבלה נמדדה מהירות של 200 קמ"ש באחד הקטעים...

דובי

63993_Loeb02Nor09cm220TX.jpg

פורסם

קרב אימתני מתפתח בן אלוף העולם לואב לבין הירבונן לאחר סטייג'21 (2 לפני הסיום) הפער ביניהם מצטמצם ל8 שניות.

לא משנה איך הראלי יסתיים שהכל פתוח,דבר אחד ברור ההגמונייה של הסקנדינבים למירוצי שלג כבר לא אקסיומה.

לואב מוכיח לכולם שהוא גדול נהגי הראלי.

נותרו עוד 2 סטייג'ים לסיום ,איזה סוף מותח.

דני לוי

מירוצי מכוניות

פורסם

9.8 שניות , זה כול מה שהפריד בסוף הראלי המושלג הזה בין סבסטיאן לואב ומיקו הירבונן, לטובת הצרפתי כמובן שהוכיח שוב, בפעם המי יודע כמה שהוא הכי טוב שיש.

כמו שראינו אין ספור פעמים בעבר , קבוצת פורד שוגה בבחירת הטקטיקה שלה ושוב גם כאן ההימור של הירבונן כשל.

כאשר החל הסבב האחרון של הקטעים היום ההפרש היה - 7.7 שניות ומיקו הירבונן אמר שאין לו מה להפסיד, הוא הולך על כול הקופה...רק שהקופה נותרה ריקה. לואב היה מהיר ב-2 שניות בקטע האחרון . הניצחון לסיטרואן.

דובי

פורסם

באיזה קלאסה מנצח לואב את הסטייג' האחרון ואת הירבונן

עכשיו זמן ערעורים ואם הכל יהיה כשורה יוכרז לואב כמנצח.

עוד שיא שבר לואב, נצחון משכנע בנורבגייה במירוץ שלג כנגד כל הסיכויים.

להתראות במירוץ הבא

דני

מירוצי מכוניות

פורסם

ועוד כמה קטנות. אם העונה משעממת אז לפחות נעורר אותה קצת.

זהו הניצחון ה-49 של הצמד לואב/אלנה, כולם במדי סיטרואן כמובן אבל מה שיותר מעניין הוא שהם הצליחו עד עתה לנצח ב-20 מרוצי ראלי שונים שהתקיימו במסגרת אליפות העולם בראלי.

מארגני ראלי נורבגיה שמרו על היום הארוך ביותר בראלי ליום השלישי . נערכו היום 6 קטעי תחרות באורך כולל של 126 ק"מ מושלגים כמובן.

למי שלא שם לב - הנינג סולברג סיים במקום הרביעי ואחיו, פטר, סיים במקום השישי .

היסטוריה נעשתה בקטגוריית ה-PRODUCTION - קבוצה-N שעד היום הייתה בשליטה בלעדית של מיצובישי וסובארו.

עקב החוקים החדשים שולבו מכוניות S2000 בתוך הקטגורייה הזו והמנצח היה פטריק סאנדל השבדי שנהג במדי סקודה.

דובי

1234703107.jpg

פורסם

תקנו אותי אם אני טועה, אבל אני חושב שזו הפעם הראשונה שיש נהג ראלי אשר נוהג בצורה כל כך משכנעת בכל סוגי הדרך ב WRC.

בתחילה דיברו על לואב כמאסטר בראלי אשר מתבסים על אספלט, הוא משך את התואר גם למירוצים אשר נמתחים על מסלולי עפר קשים, ועכשיו הוא מנצח גם בשלג..

לעניות דעתי מדובר על לפחות אחד הנהגים הטובים שהWRC ראה מאז ומעולם, אם לא הטוב שבהם, פשוט מדהים.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

סבסטיאן לואב הוא לא הראשון ששולט בכל סוגי משטחי הראלי הקיימים. ההבדל הגדול הוא שהוא הנהג הלא-סקנדינבי הראשון שעושה את זה וזה הבדל גדול, ענקי אפילו.

טרום עידן לואב היה לנו את טומי מאקינן- ארבע פעמים אלוף העולם בראלי ברציפות וגם הוא ידע לעשות את העבודה על ההגה והדוושות בכל המקומות האפשריים, אבל "לרעתו" תמיד נאמר שהוא פיני ונולד על קרקע לא יציבה ולכן זה בדם אצלו .

לואב לעומתו, נולד בצרפת, מדינה שהצד החזק של הראלי שם הוא אספלט . בתחילה, כאשר לואב החל לנצח על עפר גם אז הרימה גבות בתמיהה, הצרפתי הקודם שעשה את זה היה דידייה אוריול וזה נחשב נדיר.

לואב הגיע ושיפר את המצב עוד יותר .

הוא ניצח בראלי שבדיה על שלג ובשנה שעברה ניצח את הפינים בביתם שלהם בראלי פינלנד, ששם למעט פעם אחת של סיינז ב-90 אף אחד לא הצליח לעשות את זה.

כיום, ניצחון של לואב על שלג נחשב ומתקבל כבר די בטבעיות כי יודעים שהוא כנראה מסוגל להכול.

הדבר היחיד שמצער אותי אישית וכנראה לא נזכה לו - לראות את לואב מתחרה ומנצח בראלי אפריקני בוצי דוגמת ספארי בקניה או חוף השנהב . זה היה משלים לו את הרזומה לחלוטין.

דובי

• תוכן חדש...