Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6321 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ניר אני חש שהתגובות שלך מאוד אגרסיביות,

אנחנו אל באנו לתקוף אותך אנחנו מדיינים יחדיו !

(מתי פיצגה?)

אבל דבר אחד אני תומך בניר, מי שקונה לגאטיה, צריך תשתית התקנתית ראויה, ואז אחרי השקעה כזאת לחבר עם נגד זה מעפן לחלוטין,

מנגד עבודה עם קרוס אובר 3WAY יעודי זה כבר נחמד מאוד, כל שצריך זה מגבר 2 ערוצים בריא ועוצמתי

אבל שוב - מי שמשקיע על סט כלכך הרבה, והתקנה ראויה, מן הראוי ששאר הרכיבים שלו יתאמו את הרמה

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא הייתי מגדיר את התצורה הנ"ל כ"3WAY לעניים".

מה זה בחו"ל עוד זוג ערוצי הגברה 'טובים'? VRX 2.150 לדוגמה, 650$?

http://www.woofersetc.com/index.cfm?fuseaction=product.display&Product_ID=6782

זה בסה"כ עוד אופציה להתקנה, שלא בטוח שלא נותנת תוצאה מצוינת, בייחוד אם נשתמש בקבל איכותי.

ובפרט לאור העובדה שהטוויטר נחתך גבוה ממילא, והוא לא מאד דומיננטי בלשון המעטה.

כמו שאמרת, ישנם לא מעט אנשים שלמשל כן נעזרים בקרוס במכשיר בשילוב הקרוס במגבר, לעבודה אקטיבית בשלושה חלקים, ולא רצים לרכוש פרוססורים, כך היה יכול להיות לגבי הגברה, אך לגבי ערוצי הגברה, שים לב שבסטאפים שמסתובבים כאן, מבוססי לגאטיה למשל, לא היה כ"כ "בעיות" תקציב, וכשאתה מכוון גבוה אתה ממילא לא מגביל את עצמך.

פורסם

דיברתי על עבודה של הסט הנ"ל על מגבר 4 ערוצים בשילוב קבל על הטוויטר -זה הגימיק השיווקי שדיברתי עליו(שאגב לא הומצא ע"י HAT).

לא מדובר פה בשום גימיק שיווקי - מדובר פה על אופציה זולה יותר להריץ את הסט המדובר.

ומה נתקעת על הקטע של מי המציא את זה ? מי בדיוק טען ש HAT המציאו את השימוש בקבל ? למה זה כל כך חשוב לך להבהיר שהם לא המציאו את זה פעם אחר פעם אם זה בכלל לא נטען ?

אבל דבר אחד אני תומך בניר, מי שקונה לגאטיה, צריך תשתית התקנתית ראויה, ואז אחרי השקעה כזאת לחבר עם נגד זה מעפן לחלוטין,

אבל שוב - מי שמשקיע על סט כלכך הרבה, והתקנה ראויה, מן הראוי ששאר הרכיבים שלו יתאמו את הרמה

חיבור של קבל , לא נגד .

אני מסכים עם העובדה שלסט ברמה כל כך גבוהה מגיע רכיבים ברמת הסט. אבל מה לעשות , לא לכולם יש תקציב כל כך גבוהה וזמין והרוב הגדול של האנשים בונים מערכת בשלבים. אף אחד לא חושב ולא אומר שהמטרה היא לעבוד חצי אקטיבית חצי פאסיבית כמו שדובר כאן. זה לא המטרה . אבל מדובר באופציה מעולה בתור תחנת מעבר עד להשקעה תקציבית נוספת. מי ששמע את הסט ואוהב אותו ואין לו כרגע את כל התקציב יכול להשתמש באופציה הזו עד לשדרוג נוסף. זה מצוין.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

אני דוגמא טובה לאחד שאין לו תקציב כרגע ליקנות פרוססור ולהחליף מגבר ולהוסיף עוד מגבר

אשמח לדעת איך עושים את הדבר הזה (לתת קישור לא יעזור לא יודע אנגלית)

ואיפה משיגים את זה אצל היבואן?

MKVI GTI 2011

למכירה דאבל דין alpine w505

פורסם
לא מדובר פה בשום גימיק שיווקי - מדובר פה על אופציה זולה יותר להריץ את הסט המדובר.

ומה נתקעת על הקטע של מי המציא את זה ? מי בדיוק טען ש HAT המציאו את השימוש בקבל ? למה זה כל כך חשוב לך להבהיר שהם לא המציאו את זה פעם אחר פעם אם זה בכלל לא נטען ?

אבל מדובר באופציה מעולה בתור תחנת מעבר עד להשקעה תקציבית נוספת. מי ששמע את הסט ואוהב אותו ואין לו כרגע את כל התקציב יכול להשתמש באופציה הזו עד לשדרוג נוסף. זה מצוין.

1. לא "נתקעתי" על שום קטע, הרעיון היה להבהיר שה"פטנט" הזה ידוע ממזמן, והוא לא פרקטי כי יש לו יותר חסרונות מיתרונות.

2.אני מסכים עם העניין של מאין "תחנת מעבר" כי זה הגיוני ומקובל וראית בדיוק מה כתבתי על העניין של אופציות חיבור 3WAY ללא שימוש בפרוססורים יקרים.

אבל לדעתי זה לא ה"תחנת מעבר" המומלצת ובטח שלא לסטים יוקרתיים כמו לגאטיה ודומיהם.

וכמו שכבר כתבתי :לסטים ללא קרוס שדורשים עבודה אקטיבית, עבודה עם קרוסים אקטיביים של אודיו-קונטרול או פיניקס גולד או PPI וכו' ,יספקו בדיוק את מה שנדרש לעבודה אקטיבית מלאה וכל זה בעלות של 500-800ש"ח.

אתה מקבל גם נקודות חיתוך איכותיות של 18-24DB/סלופ, גם שליטה מלאה בגיינים דרך הקרוסים, גם ליין דרייברים איכותיים של 8-13V ובחלק מהמכשירים שתומכים ב4WAY, אתה מקבל גם חיתוך ושליטה מלאה בסאב כולל שליטה מרחוק על GAIN.

מבחינתי, על סטים במחירים הללו זה מתאים להיות תחנת מעבר.

מי שרוכש סט בכמעט 5000 ש"ח, ומשקיע עוד סכום לא מבוטל על בניות לסט הזה כי מה לעשות, לא מדובר על 2WAY ולא מדובר על דרייברים קטנים.

בנוסף, סט כזה חייב לשבת על הגברה ראויה אחרת כל הסיפור הזה לא שווה כלום.

ואחרי כל ההשקעה הזאת, להוסיף 500-800 ש"ח, זה סכום שכל אחד יכול לעמוד בו בניגוד לעלות של פרוססורים.

under construction..

פורסם

ניר , אנחנו מסכימים שזה לא המצב המומלץ והשאיפה של מי שמתקין סט ברמה הזו.

אבל מי שיודע שהוא מתכנן להגיע לתצורה אקטיבית וכרגע אין לו את הציוד\והתקציב המתאים , אבל מתכנן לרכוש בהמשך אז התצורה הזו מאוד רלוונטית שכן היא לא מצריכה השקעה של 500-1000 שקל ויותר על קרוס זמני . אם היה לי בעית תקציב , והייתי חוסך עבור רכיב מסוים ממש לא הייתי שמח להשקיע כמה מאוד שקלים על משהו זמני שרק ירחיק אותי מהיעד האמיתי כאשר יש לי יכולת לקבל תוצאת סאונד טובה מאוד בלי להיכנס לעוד השקעה כספית.

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

עם זה אני מסכים בהחלט.

ואגב, זה גם הרבה עניין של טעם אישי, שכן לטעמי קרוס אקטיבי הוא אינו פתרון זמני וראיה לכך היא המערכת העתידית שלי שתהיה מבוססת על קרוס כזה, למרות שזה נובע משיקולים אחרים לגמרי ולאו דווקא משיקולי תקציב.

לדעתי התוצאה הסופית היא לא פחות איכותית משימוש בפרוססורים יקרים יותר.

אין בכלל ספק שעבודה עם פרוססור היא הרבה יותר נוחה לתפעול, אבל הנוחות הזאת עולה לא מעט, ולא כל מעבר ל3 חלקים מחייב את ההוצאה הזאת כפי שצויין בשרשור.

זאת הייתה הנקודה המקורית שהעלתי.

under construction..

פורסם

מצטער שאני נדחף ככה לת'רד אבל עם כבר מדברים על קרוסים אקטיביים אז על איזה הייתם ממליצים מבחינת איכות ונוחות עבודה והתקנה?

פורסם

אין לי שום דבר נגד קרוס אקטיבי כל עוד כמות האפשרויות בנוגע לנקודות חיתוך , סלופים , פאזות , TC , EQ וכו הם באותה הרמה של פרוסוסור ובעיקר (עיקר גדול וקריטי) שמיקום השליטה בקרוס הוא במושב הנהג. כל אופציה אחרת , שבא צריך ללכת לבגאז , או להביא מברגים ואו להחליף רכיבים בקרוס על מנת לשנות משהו היא חיסרון עצום. כיוון סט אקטיבי 3 חלקים הוא משהו שדורש המון ניסוי ותהיה , אצלי כבר החלפתי ושיניתי מאות פעמים נקודות חיתוך וסלופים ופאזות על מנת לבחון מה התוצאה הכי טובה של המערכת. אם הייתי צריך לעשות את זה לא מנקודת ההאזנה שלי ובקלות של קליק לכל שינוי לא הייתי מוציא את המקסימום מהמערכת שלי . והרי לא בונים מערכת ברמה הזו בשביל לא להוציא ממנה את המקסימום .

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

תודה לכם על התשובות!

המטרה של התרד הזה היתה לקבל חוות דעת על מוצרים שאני מכיר וגם מידע על מוצרים שלא הכרתי אותם.

הקניה אני מתכנן לעשות בחול בעוד כמה חודשים,ואני עדיין לא סגור על מה אני אלך בסוף.

אבל כבר יש לי כלים להחליט במקום על האופציה הכי טובה ומשתלמת.

ECLIPSE 7200 MK II

AUDISON VRX 4.300CS @ BRAX MATRIX 6.1PP,BRAX MATRIX 1.1

CELESTRA FA2150X @ IMAGE DINAMICS IDMAX 10

פורסם

יש לכה שתי אופציות מהזול ליקר.

1. לקנות קרוס אקטיבי. אודיוקונטרול PPI וכו'.

2.לקנות פרוססור. אלפיין 701 וכו'.

.

פורסם

ואם תשאל אותי לפני שאתה רץ לקנות פרוססורים ואודיו קונטרולים ואלוהים יודע מה,קודם כול תעמיד סט 2 חלקים ראוי ואז כבר בהלך החודשים/שנים תחשוב על 3 חלקים.:idea:

פורסם

אדי אז לפי ההגיון הזה קודם כל תקנה רמקולים של פיוניר ONE WAY עם מגברים של קליפורניה בום

ורק אחרי כמה חודשים להתחיל לחשוב על משהו אחר:lol:.

אלי

• תוכן חדש...