Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב מועדף לאדם מבוגר - מזדה3 , SX4, I30?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6354 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם - בהמשך להודעתי מלמטה (פחדתי שכבר לא תחזרו לשם...)

אבי הגימלאי מחפש רכב חדש - הרכב צריך להיות משפחתי קטן- (בינוני ) - והדגשים הם על :

בטיחות, אמינות, גודל ומרווח ברכב , שדה ראיה, נוחות - להכנס ולצאת, לנהוג וכדומה ...

החלטנו ש"שריפת הדלק" , גודל תא המטען וגאדג'טים הם פחות חשובים לנו מכיון שאבי לא נוסע כ"כ הרבה...

אנו מחפשים רכב באזור ה 100-110K

ולפי המלצותיכם 3 דגמים עומדים כרגע למבחן : מזדה3, SX4 האצ'בק, I30

על I30 יש אכן הנחה אך היא רק ל"חבר".

מה דעתכם המלומדת ?

(נ.ב. בדקנו גם טויוטה, סקודה ועוד כל מיני...)

פורסם

אני יכול לתת לך את המלצתי החמה על הסוזוקי SX4 היה אותה לבן משפחה מהעבודה בליסינג כאוטו חילופי הוא הגיע עם 4500 קילומטר, אני נסעתי עליה בערך 2500 קילומטר, אוטו כיפי מאד.

מרגיש גבוהה על הכביש, נוח מאד, צריכת דלק לפי החישוב של המחשב דרך 8.7 ליטר ל100 קילומטר. בנסיעה עם רגל דיי כבדה על הגז

פורסם

תבדקי גם את הפורד פוקוס והפיגו 308 רכבים ברמה הגבוהה של המשפחתיות נוחות בטוחות מאד ועם עלויות אחזקה נמוכות יחסית.

פורסם

מבין הרכבים שהזכרת, נהגתי דיי הרבה על ה I30 ועל המאזדה 3, בשניהם דגמים של 2008 (דגמי הליסניג, המאובזרים פחות).

ואהבתי הרבה יותר את המאזדה מכל בחינה שהיא.

נוחות ישיבה, נוחות מבט במראות, תפעול גיר וכיו"ב.

הדבר היחידי שלא אהבתי במאזדה הוא מרווח הגחון, גם בכבישי עפר קלילים (דרכי קק"ל) והמהירות נסיעה אפסית. הייתי שומע את גחון הרכב משתפשף על הדרך.

עכשיו אני משוחד, אך מכיון שאמרת שבדקת את הסקודה (לא אמרת איזה דגם) ומכיון שציינת שלא חשוב לך גודל תא המטען.

אני חושב שהסקודה פאביה נותנת תמורה הולמת יותר ובקו התחתון של התקציב שהגדרת.

פורסם

דווקא את הסקודה פאביה הם בדקו ולא היו מרוצים כלל (_אין לי מושג למה...)

אני גם לא מרוצה מהמזדה 3 - לפחות לא מהגחון שלה וגם לא כ"כ קל להכנס ולצאת מהרכב , בייחוד אם חונים לצד מדרכה..(יש לי גם רכב ליסינג כזה)

יכול להיות שבאמת נלך על הסוזוקי - ההאצ'בק ...

ד"א - לאבי יש ניסיון קצת מר עם ארופאיות וטיפולים אז הוא מעדיף הפעם ללכת על האוריינטליות.. :wink:

(בגל מקרה אני ממש לא נהניתי לנסוע על פורד פוקוס ...)

יש בעיות לכל המכוניות הללו ואף אחת היא לא ממש "מושלמת" בשבילנו אז אני אשמח לעוד רעיונות...

אוטו שקל לצאת ולהכנס , מרווח אך לא ממש משפחתי (כמו גולף) , בטיחותי ובעל ראות טובה (הSX4 בעייתי) , שגם נעים לנהוג בו ואם אפשרי שירידת הערך תהיה מתונה-מה...

הוא לא חייב להיות חסכוני בדלק ולא ממש מפנק (ממילא כל הכפתורים האלה מבלבלים את אבא שלי...)

יש רעיונות? מישהו ?

מה עם הניסן טידה?

פורסם

אומנם לא נסעתי על SX4 אבל נסעתי בליאנה ויש לי תחושה ששתי מכוניות קרובות מאוד בתכנון, אז ליאנה זה אוטו הכי עגלה שנסעתי אי פעם.. אתה וחץ על הגז ו... כלום.

ממליץ בחום על 308

פורסם

אם התרשמתם מה-I30 הייתי ממליץ לכם ליבדוק את אחותה התאומה הקיה סיד,גם יפה יותר(לטעמי) גם מנוע חזק יותר ,7 שנות אחריות וגם הסיד מיוצרת באירופה ונימכרת שם בכמויות.

פורסם
אומנם לא נסעתי על SX4 אבל נסעתי בליאנה ויש לי תחושה ששתי מכוניות קרובות מאוד בתכנון, אז ליאנה זה אוטו הכי עגלה שנסעתי אי פעם.. אתה וחץ על הגז ו... כלום.

ממליץ בחום על 308

על הליאנה לא נסעתי, אבל הוא שאל על ה SX4

לצורך העניין לעומת הקורולה והמגאן, הSX4 מגיעה ל 100 במהירות רבה יותר

היא סוחבת טוב יותר לפחות עד 120

זה אחלה של אוטו מבחינת מנוע, לא ידע מה ההספק שלו אבל יחסית ל1600 הוא לא עגלה בכלל

פורסם

המאזדה 3 במנוע 1.6 אינה מגיעה עם מערכת בקרת יציבות ( ESP ).

לדעתי זה חושב מאוד, הייתי מוריד אותה מהרשימה.

אמנם הרכב יחסית למחיר שלו נותן תמורה טובה ( לדעתי ), אבל בגלל המחסור ב ESP בעייתי.

פורסם
מבין הרכבים שהזכרת, נהגתי דיי הרבה על ה I30 ועל המאזדה 3, בשניהם דגמים של 2008 (דגמי הליסניג, המאובזרים פחות).

ואהבתי הרבה יותר את המאזדה מכל בחינה שהיא.

נוחות ישיבה, נוחות מבט במראות, תפעול גיר וכיו"ב.

הדבר היחידי שלא אהבתי במאזדה הוא מרווח הגחון, גם בכבישי עפר קלילים (דרכי קק"ל) והמהירות נסיעה אפסית. הייתי שומע את גחון הרכב משתפשף על הדרך.

עכשיו אני משוחד, אך מכיון שאמרת שבדקת את הסקודה (לא אמרת איזה דגם) ומכיון שציינת שלא חשוב לך גודל תא המטען.

אני חושב שהסקודה פאביה נותנת תמורה הולמת יותר ובקו התחתון של התקציב שהגדרת.

במושג מרווח גחון בכלל לא רלוונטי לרכבים פרטיים

וזה מגוחך שאתה בכלל כותב את זה

פורסם

במקרה הזה מרווח הגחון כן רלוונטי לאנשים שמטיילים.

אני מטייל כמעט כל שבת ואני יורד מיידי פעם מהכביש למה שקרוי דרכי קק"ל, שהם בסך הכל דרכי עפר כבושות.

אם בכביש כזה אתה שומע את הגחון של הרכב משתפשף כמעט כל הזמן על הדרך, אזי הדבר גורם לי אי נעימות.

אם לך לא מפריע לשמוע את גחון הרכב משתפשף כמעט כל הזמן על הדרך זאת החלטה שלך. בעיני זה לא מגוחך לשמור על הרכב שלי.

אני לא מצפה שהרכב הפרטי שלי יעלה על דרכים משובשות שמתאימים לג'יפים, אבל מינימום הגיוני נדרש.

• תוכן חדש...