Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דעה לגבי אלפא 147

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6336 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מצטער מאוד שהבנת את מה שכתבתי כך - אבל זו ממש לא היתה הכוונה וחשבתי שהסוגריים שלי הביעו זאת.

אז בוא אני אתן לך את המשפט שלי על טויוטה: נגיד ואשתי (לעתיד:-)) רוצה שנחליף את האוטו לטויוטה ואני רוצה להישאר עם האיביזה, אז אני פשוט אלך לאחד השרשורים שכתבו על טויוטה כלשהי שהיא "לימון" וככה אפחיד אותה, למרות שכולנו יודעים שזה לא מעיד על הכלל.

ההודעה הקודמת שלי נכתבה בבדיחות הדעת כדי שעידן יישאר עם האיביזה (:-)) ולא בא לאפיין ולקטלג שומדבר, וחשבתי שמה שכתבתי בסוגריים הבהיר זאת.

מאחר ולקחת זאת לגמרי אחרת (וזו ממש לא היתה הכוונה - להיפך, אני אוהב מאוד אלפא ולא מאמין לכל הסיפורים והדיעות הקדומות, אלא בודק כל דבר לגופו) - אין לי בעיה שתמחק את הודעתי, בתור מנהל, כי אם לא הבנת בין השורות של הודעתי - אז אולי עוד כמה לא הבינו.

ואני בכלל לא התכוונתי לקטלג או להשמיץ..:roll:

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין לי כבר איביזה (היא נמכרה לאחי), אני משודרג לWRX2006.

אישתי הרבה יותר מתלהבת מהאלפא מאשר מהאימפרזה אהל כנראה שתצטרך להסתפק בנינג'ה.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

אפשר לקבל את רשימת החסרונות הבולטים האלפא 147? מלבד השוק הגרוע ועניין הבטיחות, איזה עוד דברים לא טובים אפשר להגיד עליה?

פורסם

אל תחפש את הדברים הלא טובים , תחפש את הדברים הטובים. (ולא חסר דברים טובים)

חפש אוטו שמור , שמטופל בזמן וזהו.

תפסיקו לחפש את החסרונות .

אולי זה לא בשבילך האוטו. (קנה יפני)

בעל אלפא 147 (120) כח ומאושר עד הגג.

עידן אין בעיה להחליף לאיזה שבוע , אני אתן לך תאלפא ואני אקח את הנינגה.

אולי ככה אני אדע איך זה לטוס בקו ישר , ולא רק בסיבובים :wink:

האלפא מוכנה....

ואתה??

פורסם

בוקסות במשולשים הקדמיים מתבלות מהר יחסית.

מנוע רגיש מאוד לדחיה בהחלפת רצועת תזמון, ובאופן כללי הרכב הזה, כמו שאר האלפות, מאוד לא אוהב שדוחים את הטיפולים שלו מעבר לזמן שהוגדר ע"י היצרן.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
אל תחפש את הדברים הלא טובים , תחפש את הדברים הטובים. (ולא חסר דברים טובים)

חפש אוטו שמור , שמטופל בזמן וזהו.

תפסיקו לחפש את החסרונות .

אולי זה לא בשבילך האוטו. (קנה יפני)

בעל אלפא 147 (120) כח ומאושר עד הגג.

עידן אין בעיה להחליף לאיזה שבוע , אני אתן לך תאלפא ואני אקח את הנינגה.

אולי ככה אני אדע איך זה לטוס בקו ישר , ולא רק בסיבובים :wink:

אני מחפש את הדברים הלא טובים, כי אני מאוהב באוטו הזה מעל הראש ולא מוצא בו חסרונות.. אני מנסה להבין למה השוק שלו ברצפה..

פורסם

אני לא חושב שהשוק שלו ברצפה, להפך, מאוד קשה להשיג רכב כזה שמור.

חוץ מזה זה לא רכב שוק, זה לא רכב שתמצא יותר מידי על הכביש, באיחוד כי רובנו(ואולי בצדק) בוחרים את הרכב ככלי שיוביל אותנו מנק' א' לב' בבטיחות, באמינות ובחסכוניות ככל שיוכל, האלפא היא משהו מעבר, זה רכב שמי שקונה אותו לא קונה אותו רק כי הוא רוצה להגיע ממקום למקום, אלה חשוב לו איך, וברכב הזה מהנסיון המזערי שלי איתו פשוט מייצר את אחת ההנאות הצרופות בנהיגה, שלא לדבר שלדעתי הוא מעוצב יפה מאוד ומרחב הפנים שלו נעים לנהיגה, הסאונד מעולה וההגה להיט

גם לרכבים אחרים יש בעיות, כמו שלרכב הזה יש את בעיותיו שלו, הכל תלוי במידת השמירה על הרכב שהבעלים האחרים שמרו עליו

לסיכום, יש רכבים שלא הולכים לקנות אותם רק מהראש

בן

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

חסרונות?

צריכת שמן גבוהה (נורמלי- ליטר ל-1600 ק"מ), חלפים יקרים קצת יותר מברכבים אחרים, רגישות לטיימינג בזמן, מחסור בבעלי מקצוע טובים לטפל באוטו, אלקטרוניקה רגישה במקצת.

בנוסף - הרכב מושך מבטים, לטובה ולרעה וכל מי שירצה לבאס אותך יגיד - מה ? אלפא? איכס, איטלקי לא אמין.

הייתרונות - אתה הולך להתאהב ברכב. לרצות לנהוג עוד כמה ק"מ רק כדי לנהוג. צליל מנוע, תקשורת עם ההגה, נוחות, עיצוב, אופי !

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם

benj - יש לך טעות אני רוצה להגיע מנקודה לנקודה , אבל זה לא תמיד מצליח , איך שהוא קורה לי שאני עושה עוד סיבוב על האלפא אז זה כבר לא להגיע מנקודה, א ל ב , זה כבר ניהיה ג .:-D

לעיניננו לכל רכב יש את "המחלות שלו" . אבל מה שהכי מעצבן מבחינתי זה האנשים שלא יודעים לטפל ברכב וזה.

וזה מעיק .

אני עדיין בחיפושים אחרי מוסכניק מן השורה.

האלפא מוכנה....

ואתה??

פורסם

מוסך איציק מבית דגן. מומחה לאלפות מכל הסוגים. אני טיפלתי אצלו בספרינט. חברי מועדון אלפא ימליצו עליו בחום- כדאי לך להיכנס לאתר שלהם ולברר. שרות בכייף עם מקצוענות והרגשה שלא "משחקים" איתך או עם האוטו שלך.

לפעמים התקבלה התחושה שהוא אוהב את הרכב יותר מבעליו, (וזה לא הייתי אני).

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

כיוון שזה שרשור 147 די רציני והתחלתי להתעניין קצת, אז ברשותכם מספר שאלות.

שמתי לב שיש כמה דורות לרכב. מישהו יכול לפרט את השינויים בקצרה? מה שאני ראיתי זה שינויים בעיצוב פנסי החזית. אני לא ממש אהבתי את העיגולים של הדגם הראשון. מתי נעשתה מתיחת הפנים, והאם היו שתיים כאלה. בתמונות בחו"ל ראיתי גם דגם עם פנסים שונים לגמרי - מאורכים (אהבתי אותם הרבה יותר), בדימיון מועט ל 156 מ2004, הגיע כזה לארץ? (כי אני לא חושב שנתקלתי באחד). אבל גם הפנסים של ה GTA מ2003 נראים יותר טוב.

כמו כן, אילו עוד שינויים בוצעו בין הדורות, מבחינת מנועים\ INTERIOR\דורות סלספיד למשל?

- האם בכל הדורות ניתן להחליף את ה רדיודיסק המקורי באחד שהוא AFTER MARKET?

- האם לסלספיד יש אי אילו בעיות אמינות ידועות, מבלי להתייחס לתפעול ה"אולי שונה"?

- שמתי לב שמוצעות למכירה ברוב מוחלט רק מכוניות מ2002, מה הסיבה לכך, אני דווקא מתעניין בדגם מעט יותר מתקדם (שנה ועיצוב) ומנוע 2000?

- מהי בערך עלות טיפול שוטף, כלומר טיפול 10000, החלפת שמנים ופילטרים. האם זה יקר יותר משמעותית מפז'ו 206 GTI, למשל?

תודה מראש,

יואב

יואב :arrow:

פורסם

נקודה נקודה:

קיימות 147 דור שני בארץ. השינויים הם בחזית ובחלק האחורי וגם בלוח המחוונים (לדעתי, שלושתם לרעה). הייתה מתיחת פנים אחת. לפי מה שידוע לי, מכוניות דור שני הגיעו לארץ מאובזרות פחות מהדור הראשון.

הסלספיד עודכן תדיר בכל דור ודור והשתפר.

אין לי מושג לעניין הרדיודיסק, מצטער.

סלספיד - לעתים הולך הרובוט. סיפור יקר ביותר (נע מ-8K ועד 16K, תלוי במהות ומקום העבודה).

הדגמים מוצעים מ-2002 כי זו השנה בה הן הגיעו לישראל ונמכרו בכמויות מרשימות יחסית עקב מחיר כניסה אטרקטיבי. לאחר מכן המכירות היו זעומות ביחס. דגמי 2000 ברובם סלספיד וידניות נדירות ומתומחרות, לרוב, בהתאם.

הטיפולים נעשים כל 20K ולא כל 10K ק"מ ועלותם תשתנה לא רק ממוסך למוסך, אלא גם תלויה מאד במחיר השמן, לכן קשה לנקוב במחיר נתון. לדוגמא, שימוש בשמן 10W60 סינטטי מלא שעולה למעלה מ-200 ש"ח לגאלון ייקר מאד את הטיפול. גם מחיר הפלאגים (כל 100K) וערכת הטיימינג משפיע על הטיפולים, שכן בארץ, למשל, הם יקרים ביותר ואילו בהזמנה מחו"ל ניתן לחסוך משמעותית.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...