Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6373 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מכיוון שלאחרונה האופטופיק מתגלה כמאגר ידע מגוון, אני אשאל פה את שאלתי.

יש לנו כחלק מהציוד התעשייתי בעבודה מנוע חשמלי DC אמריקאי של 60 כ"ס, 120 אמפר , 440 וולט. המנוע הזה מהווה חלק מקו יצור שעובר שיפוץ מקיף על ידי, אממה - אני לא מספיק מבין בחשמל.

אני צריך שתהיה לי בקרה מדוייקת על מהירות הסיבוב של המנוע בטווח 0 - 5000 סל"ד, ו"התנעה רכה" שלו בסל"ד נמוך ככל האפשר. לשם כך יש רכיב שנקרא דרייבר או וסת מהירות שאני צריך לשפץ או לקנות, והוא עולה כ 15K ש"ח למנוע זרם ישר בהספקים אלו (למנוע קטן של 1.5 כ"ס זה עולה 700 שקל).

למרבה הפתיעה, מנוע AC חדש מהארגז וחזק יותר (אמנם סיני) כולל בקר מהירות ועם אחריות 3 שנים עולה אותו סכום.

מכיוון שכאמור אני לא מבין בהבדלים בין מנועים אלו (מעבר לזה שה AC הוא מנוע אינדוקציה סינכרוני בלי מברשות, שזה נשמע טוב) אשמח אם מישהו יודע להסביר לי מה "יותר טוב" בשפה פשוטה בלי נוסחאות.

תודה!

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

מנוע חשמלי בעל הספק של 60 כ"ס נחשב למנוע חשמלי גדול למדי וחייב שימוש בוולטאז' גבוה ותלת פאזי.

על מנת להפעיל אותו אתה חייב להשתמש במפחית זרם הדרגתי, שנקרא "כוכב משולש", על מנת שעוצמת ההתנעה לא תשרוף את פקקי חברת חשמל.

זה אכן רכיב יקר יחסית, אך הוא חיוני.

איזה שימוש אתה עושה במנוע כה חזק ?

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

כוכב משולש זה שיטת התנעה למנועים תלת פאזים. חברת חשמל מחייבת התנעה של מנוע מעל 4 כ"ס בכוכב משולש זה בשביל להניע אותו בשליש מההספק שלו שהזרם התנעה יהיה נמוך יותר . במתנע כוכב משולש יש לא יותר משלוש קונטקטורים וטיימר

היום רוב המנועים הגדולים בתעשיה עובדים בזרם ישר אם וסת תדר שמשנה מהירות ונותן גם התנעה רכה

פורסם
כוכב משולש זה שיטת התנעה למנועים תלת פאזים. חברת חשמל מחייבת התנעה של מנוע מעל 4 כ"ס בכוכב משולש זה בשביל להניע אותו בשליש מההספק שלו שהזרם התנעה יהיה נמוך יותר . במתנע כוכב משולש יש לא יותר משלוש קונטקטורים וטיימר

היום רוב המנועים הגדולים בתעשיה עובדים בזרם ישר אם וסת תדר שמשנה מהירות ונותן גם התנעה רכה

הסבר מקצועי יותר מזה לא יכול להיות

"ברוכים הבאים לעולם הטילונים"

אלבום צילומים - http://public.fotki.com/ufd41/

אתר הטילונים הקלאסיים I.C.M וכל השאר - http://icmisrael.com/

פייסבוק - http://www.facebook.com/groups/icmisrael/

פורסם

את זה דווקא הבנתי.

אכן רוב המנועים הגדולים אצלנו מותנעים באמצעות כוכב משולש (למשל מנוע מגרסה), כמובן שהכל אצלנו תלת פאזי ויש חיבור של כמה מאות אמפר.

השאלה שלי למעשה לא היתה על ההתנעה (שאני מניח שנדרשת בזרם ישר וגם בזרם חליפין), אלא יותר על מה ההבדל הטכני בין מנוע DC ל AC ומה עדיף לשימוש תעשייתי כאשר נדרש מומנט קבוע עם שליטה על הסל"ד. ב AC אני מבין שהסל"ד נקבע לפי התדר ולכן יותר פשוט לשלוט בו, האם יש חסרונות בולטים למנועי AC גדולים ?

נ.ב - מדובר במנוע של אקסטרודר, קוטרו כ 80 ס"מ ואורכו כמטר.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• תוכן חדש...