Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבקש מידע לגבי S80 2.4

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6366 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש כאן נתונים על חבר'ה שרכשו S80 במגוון דגמים ושנתונים, אשר מדווחים על שביעות רצונם מן הרכבים.

http://www.carsurvey.org/reviews/volvo/s80/

באופן כללי לדעתי ללכת על וולוו ישנות זה סיכון דיי גדול.

ממה שאני התרשמת,י בשוק חלקי החילוף לא קיימים יבואנים מקבילים לחלקי חילוף לוולו .

על כן, כל תיקון תיקון ידרוש חלפים מקוריים שעלותם גבוהה מאוד.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

הכללה גדולה מדי.

רכבי וולוו לא נדירים במיוחד בכבישים, יש מספיק חלפים חדשים, ויש אפילו פירוקיות מסוימות שעיקר תעסוקתן הוא חלפים לרכבי וולוו.

אי לכך לומר "ללכת על וולוו ישנות זה סיכון דיי גדול", לטעמי זה לא נכון.

מרבית הרכבים הם דווקא אמינים יותר מכפי שחושבים, אבל בדגמים החזקים יותר יש נטייה לגיר להיות חלק עדין יותר, בגלל הכוח הרב שהוא אמור להתמודד עימו.

פורסם
יש כאן נתונים על חבר'ה שרכשו S80 במגוון דגמים ושנתונים, אשר מדווחים על שביעות רצונם מן הרכבים.

http://www.carsurvey.org/reviews/volvo/s80/

או שאתה פשוט לא מתנסח בבהירות, או שאתה מטעה ממש. אם יש משהו שאפשר ללמוד מהסקר בקאר-סורווי שאתה מפנה אליו הוא שאנשים מביאים חוסר שביעות רצון קשה מהדגם (רק 33% היו רוכשים וולבו נוספת בעקבות החוויה!). וזאת לעומת 83% בוולבו S60, או 90% בוולבו 940 למשל.

HFturbo

פורסם

בוא נעשה קצת סדר.

לוולבו S80 2.4 יש מנוע 2.4 5 בוכנות שנלקח מה S70 וגיר אוטמטי בן 5 הילוכים.

לדגמי ה 2.9, הן הרגיל והן המוגדש יש גיר בן 4 הילוכים, בשל אורכו של המנוע שלא איפשר התקנת גיר בן 5 הילוכים.

דגם ה 2.4 הינו בעל הספק של 140 כ"ס בסל"ד נמוך יחסית - שיא ההספק מתקבל 4500 סל"ד בלבד.

נתוני הביצועים הרשמיים טוענים לתאוצה מ 0-100 תוך 11.5 שניות ומהירות מירבית של 205 קמ"ש.

מכאן ניתן להבין שחורכת אספלט היא לא, אבל גם לא עגלה.

רמת הגימור בדגם הזה היא הנמוכה ביותר בהיצע, ואינה כוללת מחליף דיסקים או מושבים חשמליים.

כמו בכל מכונית סאלון מיתיישנת, המחירון הרישמי יורד אך עלויות התחזוקה נישארות גבוהות יחסית, מה שלרוב גורר הזנחה - ומכאן הדרך לבעיות ותקלות קצרה.

ניסיון של חבר עם S80 2.9, מגלה שהמכונית אמינה למדי, כל עוד לא בוצעו בה התקנות חובבניות וטיפולי מדרכה.

הביצועים מצויינים, הנוחות טובה והתנהגות הכביש מפתיעה לטובה.

נקודות התורפה הם איכות גימור פחותה מהמצופה ותחזוקה יקרה יחסית, אבל לא נוראית.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
הכללה גדולה מדי.

רכבי וולוו לא נדירים במיוחד בכבישים, יש מספיק חלפים חדשים, ויש אפילו פירוקיות מסוימות שעיקר תעסוקתן הוא חלפים לרכבי וולוו.

אי לכך לומר "ללכת על וולוו ישנות זה סיכון דיי גדול", לטעמי זה לא נכון.

.

לא התכוונתי לפירוקיות, התתכוונתי ליבואנים מקבילים אשר מייבאים לארץ חלקי חילוף חדשים OEM, במחירים נמוכים משמעותית מהמחירים אצל היבואן הרישמי. לרכבי קונצרן VW וMB ישנם יבואנים אשר מייבאים חלקי חילוף תחליפיים ברמת OEM במחירים שהם לפעמים ממש פרוטות . לוולו לא ידוע לי על יבואן כזה.

או שאתה פשוט לא מתנסח בבהירות, או שאתה מטעה ממש. אם יש משהו שאפשר ללמוד מהסקר בקאר-סורווי שאתה מפנה אליו הוא שאנשים מביאים חוסר שביעות רצון קשה מהדגם (רק 33% היו רוכשים וולבו נוספת בעקבות החוויה!). וזאת לעומת 83% בוולבו S60, או 90% בוולבו 940 למשל.

כוונתי היית: שמצורף קישור לאתר, שבו מוצגת רמת שביעות הרצון של בעלי S80 במגוון השנתונים השונים.

למען האמת לא נכנסתי וקראתי את הפידבקים שאנשים נתנו בקישור, רציתי לעזור לבחור ועל כן צירפתי את הקישור.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

.

דגם ה 2.4 הינו בעל הספק של 140 כ"ס בסל"ד נמוך יחסית - שיא ההספק מתקבל 4500 סל"ד בלבד.

המנוע בדגמים בארץ הוא 2.4 170 כ"ס 20 שסתומים (של הS70 GLT)ולא ה140 כ"ס של הS70 מדגם SE.

פורסם

חן פרחי כתב:

.

המנוע בדגמים בארץ הוא 2.4 170 כ"ס 20 שסתומים (של הS70 GLT)ולא ה140 כ"ס של הS70 מדגם SE

ואני ? :roll:

באתר של יד 2 בקטגוריה של המחירון רכב החדש כתוב 170 כ"ס, חן - יש מצב שאת המנוע הזה (140 כוח) הרכיבו בS60 (ששמעתי עליה שהיא באמת עגלתית) והתבלבלת ?

אשמח לתשובה מדוייקת ואם אפשר עם הוכחות (אני באמת לא מבין ב-S80 מבחינת מנוע וביצועים חוץ מT6)

*חן - אתה בטוח שאין מחליף דיסקים ? אני חושב שראיתי שיש (לא בטוח ..)

המושבים הקדמיים אם אני לא טועה אכן ידניים (חוץ מS80 2003 של הסוכנות שבה המושב נהג חשמלי ב100% בדיוק אותה מערכת חשמלית שהיתה לי ב940)

פורסם

הדרך הכי פשוטה לוודא - תבקש קוד מנוע.

חיפוש קטן ואני בטוח שתגלה את התשובה לתעלומה :)

בנוגע לאבזור - דגמי 2.4 היו דלים באבזור סטנדרט.

יכול להיות שלרכבים מסויימים יש תוספות שונות מדגמים מאובזרים יותר, אבל אין זה מעיד על הכלל.

פורסם

נהגתי על ה-T6 S80 ועל S60 נוספת שאני לא זוכר איזה מנוע היה לה.

אם הייתי צריך לבחור הייתי בוחר בעיניים עצומות או פקוחות או לא משנה איזה עיניים שתרצה את ה-S60.

לטעמי היא הרכב הכי מוצלח שיצא לוולבו לאחרונה.

אני לא מבין את ההתעקשות על ה-S80, כי זה הדגם הכי יקר אז הוא הכי טוב? כי הוא לא.

ה-S60 הייתה עדיפה, לי לפחות, בכל אספקט.

ה-S80 T6 חזקה, כן, אבל לפעמים ניתנים תיאורים לרכב הזה כאילו הוא חיה מטורפת ובלתי מרוסנת, והוא ממש לא. מדובר ברכב חזק. לא הרשים אותי יותר מעבר לזה.

בנוגע לריפודי עור - לדעתי אחת התוספות הכי גרועות שאפשר להוסיף.

מצד אחד גם כחדשים הם לא נוחים (לא בקיץ ולא בחורף)

וכישנים אחרי זמן לא רב מתחילים להופיע סדקים, קימוטים ועוד וזה פשוט לא נראה טוב, לא משנה כמה תשדל ותשמור עליהם.

בד איכותי לעומת זאת - תענוג.

פורסם

פרחי - כדי לעשות סדר בבאלגן, אז אין 2.4 140 כ"ס בישראל. רק 170 כ"ס.

לגבי מוטו לפיו רכב ישן הוא מוזנח, אז לי היתה עד לפני שנה A6 משנת 2003. הרכב היה במצב ח-ד-ש וגם בדיקתו בעת המכירה היתה מושלמת, לא פחות מכך.

ואגב - היום אני נוסע על טוסון חדש, ואין מה להשוות. הקוריאנים עוד לא קרובים להיכן שהגרמנים היו ב-1997 (השנה שבה הוצגב ה-A6 הוקדמת).

המסקנה - S80 משנת 2003, ככל הנראה לא היתה בידי ילד מלהב אלא אצל בעלים מבוגר ואחראי. אם הבדיקה טובה, אז הייתי לוקח בלי שום ספק. הדגם כבר אינו לוקה בכל המחלות שהיו לדגמים המוקדמים (99-00) ונותן תמורה מעולה במחיר נמוך. להערכתי, הוא אמור לעלות עד 80 אלף ש"ח ובמחיר הזה פשוט אין מתחרים!

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

נקמיצ'י -

S60 תהיה פחות מרווחת ל-5 נוסעים. מרווח הפנים מאחור קטן יותר מב-S80 (באופן ברור)

וגם מה-S70 אותה החליפה (אני מניח שלעניין עיצוב הרכב יש חלק בדבר).

ל-T6 יש 38 קג"מ מומנט ו-272 כ"ס על משקל של 1500~ ק"ג בערך.

אם זה לא חזק בעינייך לרכב סטנדרטי, אז כנראה שהסטנדרטים שלך גבוהים מדי :)

העניין עם ריפודי העור אינדיבידואלי, עניין של העדפה, אבל בדר"כ S80 עם ריפודי בד תהיה פחות מאובזרת גם באבזור כללי מעבר לכך.

פורסם

volvo 240 -

1. כתבתי כמה פעמים שה-S80 T6 חזקה. יופי. למה זה טוב? לא ברור.

2. מסכים איתך. S80 יותר עדיפה מבחינת מקום ליושבים מאחורה.

בהתחשב בזה שאני ועוד רוב האנשים נוסעים או לבד ברכב או עם נוסע אחד או שניים מקסימום -95% מהנסיעות.

אז אני מעדיף את ה-S60 שתהיה פרטנרית יותר טובה ב-95% מהזמן.

ובשאר ה-5% או פחות יצטרכו הנוסעים "לסבול" את ה-S60.

האמת היא אבל שגם ככל הנראה שדעותיי אינן רלוונטיות כי פותח השרשור רוצה אך ורק S80, לדעתי לא נכון אבל מילא.

ד"א, אף אחד לא ציין את זה אבל השוק של ה-S80 גרוע. ממש גרוע.

בזמנו מאיר נתנו הונדה גאז' מתנה לכל רוכש S80 ע"מ להיפטר מהם.

ובואו לא נשכח את מבצע הכמעט 100 אלף שקל הנחה לכל מי שיש לו נכות כלשהיא ולו הקטנה ביותר.

לא הייתי לוקח רכב כזה שאינו מטופל בצורה מושלמת.

לא הייתי לוקח רכב כזה במצב שאינו מצויין.

מבחינת איבזור.

יחס המכירות בזמנו עמד על 2:1 לטובת ה-T6 לעומת ה-2.9 וזאת כי היא הציעה תוספות רבות ומנוע חזק הרבה יותר בהפרש מחיר שפשוט היה שווה את זה.

בכל מקרה לא אני איש של פעם מה שנקרא, ואני לא תמיד מת על תוספות איבזור למיניהן, כי אני יודע שבד"כ עתידן הוא להתקלקל ולהישאר פיל לבן שאף אחד לא מתקן. כמו כיסאות חשמליים ועוד כל מיני שטויות כאלו שהם לא הכרחיים.

• תוכן חדש...