Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6390 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מעוניין לדעת היכן ניתן להשיג את נוזל הקירור בו משתמש היצרן.

מדובר כאמור בנוזל בצבע כחול ,מעבר לזה אין לי מידע נוסף.כמו כן בחיפוש בפורום לא מצאתי מענה לשאלתי.

במוסכים המורשים ממלאים נוזל של דלקול ואני כאמור מעדיף למלא את הנוזל שבו משתמש היצרן.

למישהו יש מושג היכן ניתן להשיג?

בתודה מראש:עופר

פורסם

הנוזל המקורי של מאזדה הינו

Mazda Long Life Coolant FL22

לא שמעתי/ראיתי שמישהו מייבא את הנוזל לארץ.

בכול מקרה פנה למוסך מורשה הייבואן ובקש שיזמינו לך נוזל קירור מקורי מהייצרן (לפי דעתי הם חייבים להזמין לך חלק מקורי לרכב).

ייתכן שהנוזל של דלקול מאושר על-ידי הייצרן לשימוש ברכבי מאזדה לצערי לא תוכל לבדוק זאת מכיוון שלנוזל של מאזדה וגם של דלקול אין מפרט זמין לצפייה.

במידה ותמצא מפרט כזה אוכל לבצע עבורך השוואה מקצועית של נוזלי הקירור.

איזה כייף לי :)

פורסם
הנוזל המקורי של מאזדה הינו

Mazda Long Life Coolant FL22

לא שמעתי/ראיתי שמישהו מייבא את הנוזל לארץ.

בכול מקרה פנה למוסך מורשה הייבואן ובקש שיזמינו לך נוזל קירור מקורי מהייצרן (לפי דעתי הם חייבים להזמין לך חלק מקורי לרכב).

ייתכן שהנוזל של דלקול מאושר על-ידי הייצרן לשימוש ברכבי מאזדה לצערי לא תוכל לבדוק זאת מכיוון שלנוזל של מאזדה וגם של דלקול אין מפרט זמין לצפייה.

במידה ותמצא מפרט כזה אוכל לבצע עבורך השוואה מקצועית של נוזלי הקירור.

הבנתי,אני מודה לך על ההתיחסות

פורסם

תקרא קודם פה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1912872#post1912872

רכב אשר יצא מפס יצור ומולא בו FL22 יש להחליף את הנוזל לאחר 10 שנים או 192,000 ק''מ וזאת הוראת היצרן.

ניתן להשתמש גם ב"דלקור" כל נוזל קירור אחר על בסיס אתילן-גליקול. ואין בעיה לערבב שני הנוזלים, הם מתאימים. צבעים של הנוזל ברכבך וצבע הנוזל שברצונך למלא יכולים להיות שונים. העיקר ש-FL22 יעורבב אם FL22 חדש או כל נוזל קירור אחר על בסיס שכבר ציינתי. "דלקור" כתום או ירוק שניהם מתאימים.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

השאלה מי החליט ועל סמך מה החליטו במוסכים שנוזל קירור של חברת 'דלקןר' או 'דלקול' מתאים או מחליף ראוי לנוזל הקירור המקורי FL22.

אני אישית לא סומך על נוזלים כמו שמנים ונוזלי קירור תוצרת הארץ שאין להם מפרט טכני ברור וזמין לצפייה.

לכן אני ממליץ לעבור לנוזל קירור G12 PLUS שהינו מתאים גם למאזדה ומומלץ על-ידי חברת BASF שעלייה אני יותר סומך מאשר המכונאים/מחסן/אנשי רכש במוסך המורשה שלפעמים ההמלצות שלהם הם שליפות מהמותן (אתה כבר בעצמך למדת וראית שכול מוסך ממליץ על שמן מנוע אחר לרכב שברשותך).

פורסם

מרק10, על האריזה של דלקור מופיע כי הבסיס הוא אתילן-גליקול. במקרה וזה לא כך ניתן לתבוע את החברה ואת המוסך שמשתמש בנוזל הנ''ל. מבחינת הוראות היצרן FL22 ניתן לערבוב עם כל נוזל קירור המבוסס על אתילן גליקול ולא משנה באיזה צבע. איכות "דלקור" ואמינות היצרן זאת לא הסוגייה כרגע, למרות שאני מסכים איתך לגמרי ונוהג להתרחק מנוזלים תוצרת הארץ.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

BURZUM, לא מדוייק מה שרשמת לגבי הוראות הייצרן לגבי נוזל קירור מקורי.

99 אחוז מנוזלי הקירור הינם מבוססים על ethylene glycol שהינו המרכיב העיקרי בתכולת נוזל הקירור (כ-90 אחוז) והשאר חבילת תוספים שמשפרת את תכונות נוזל הקירור כלומר, במידה ורשום על נוזל הקירור של 'דלקור' שהינו מכיל ethylene glycol זה ממש לא אומר שהנוזל מתאים בתכונותיו לנוזל הקירור המקורי FL22.

קיים בשוק גם נוזל קירור שהמרכיב העיקרי הינו propylene glycol אבל לא יצא לי לראות נוזל מסוג זה בארץ.

שנית, הוראות הייצרן לגבי נוזל הקירור FL22 מדברות על כך שניתן לערבב את הנוזל הקירור עם דור קודם של נוזלי קירור מקוריים של הייצרן שהגיעו ברכבים ישנים לפני שנת 2005.

למיטב זיכרוני נוזל בצבע ירוק וגם כתום ולא מדובר על נוזלי קירור תוצרת 'דלקור' או סונול.

פורסם

דלק מוטורס מוכרת את הנוזל המקורי של מאזדה ( FL 22 ), במיכלי פח של 18 ליטר.

הנוזל נקרא: LONG LIFE COOLENT GOLDEN .

אם אתה רוצה להזמין את הכמות הזו אז המק"ט הוא : K018-W0-122 .

אתה יכול להזמין את המוצר מכל חנות חלפים העובדת עם דלק מוטורס.

• תוכן חדש...