Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8220 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תודה לכם, אולי באמת לא שווה לקחת סיכון ופשוט להחליף לוח+מעבד+זכרון. השאלה היא כמה בזול אפשר להשיג את הפריטים האלו, כשמדובר ברכיבים בסיסיים לגמרי.

רוני

תנסה לאתר חנויות מחשבים שקיימות הרבה זמן. רמז - תחפש מוכרים זקנים. :wink:

אם יש למישהו לוח שמתאים לאת'לון 800 זה להם, בטח יש להם איזה אחד שוכב במלאי או לפחות ציוד מיד שניה. נסה לפתוח גם עיתונים, אולי במקרה מישהו מנסה למכור כזה לוח ו/או מחשב שלם.

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם

תראה, אם אני יכול להחליף לוח אם רק לצורך הבדיקה - ואם זה באמת פותר את הבעיה לקנות אותו - אז אני אעשה את זה. אם אתה יכול לעזור לי בנושא הזה אני אשמח. כמו שאמרתי אני מעריך שזה הלוח אם פשוט בעזרת שיטת האלימינציה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
תראה, אם אני יכול להחליף לוח אם רק לצורך הבדיקה - ואם זה באמת פותר את הבעיה לקנות אותו - אז אני אעשה את זה. אם אתה יכול לעזור לי בנושא הזה אני אשמח. כמו שאמרתי אני מעריך שזה הלוח אם פשוט בעזרת שיטת האלימינציה.

הבינותי. רוני, ממך ציפיתי לתיאור יותר ממצה של הבעיה. :wink:

ניכר היה מדבריך שהבעיה אובחנה כבר במלואה. באופן תיאורטי, זה ממש לא חייב להיות הלוח, אף על פי שזו אחת האופציות המובילות. רק לידע כללי.

הלוואי ויכולתי לסייע בדיאגנוסטיקה, אבל אין לי כרגע חומרה זמינה לקונפיגורציה שברשותך. באופן עקרוני כפי שברור לך כל שעליך לעשות זה למצוא מישהו עם לוח חלופי להשאלה ולוודא את העניין. אבל עד שלא מיצית את האיבחון אתה קצת תלוי באוויר. אולי עדיף לקחת את המחשב למעבדה.

במסגרת האינפורמציה חסרת התוחלת - החלפה כוללת תעלה לא פחות מ-1000 ש"ח (וזה למשומש). למידע ספציפי יותר בדוק בחנות, או למשומשים יש לי מישהו בשבילך כפי שציינתי.

אל תשאל מה אתה יכול לעשות בשביל תרבות מוטורית, שאל מה תרבות מוטורית יכולה לעשות בשבילך.

המלצת השבוע: יפני זה money.

פורסם
רוני, אני ממליץ למען הארנק לרכוש לוח משומש תחליפי. צור קשר בה"פ ואתן לך טלפון של מי שאני קונה ממנו חלפים משומשים. לא צריך לעלות יותר מ-300 ש"ח. אולי פחות.

צריך לברר מן הסתם אם שאר הרכיבים תקינים.

מאחר ורוני העלה את ההצעה הזו:

תודה לכם, אולי באמת לא שווה לקחת סיכון ופשוט להחליף לוח+מעבד+זכרון. השאלה היא כמה בזול אפשר להשיג את הפריטים האלו, כשמדובר ברכיבים בסיסיים לגמרי.

רוני

כדאי ואפשרי גם לחפש בלוחות יד שניה (יש המון) - לפעמים יש אנשים שמשדרגים מחשב ומוכרים את הישן במחיר שווה... נכון, זה בטוח יעלה יותר מלוח אם חדש - אבל אתה נשאר בבית עם עוד ציוד תקין (למקרה של תקלה) ולא לוקח סיכונים אם הזיכרון נדפק או כרטיס אחר...

בכל מקרה, רוני, תעשה סבב קצר בכמה חנויות מחשבים - אני בטוח שתוכל למצוא לוח אם מתאים למחשב שלך (או משהו אחר יד שניה) במחיר טוב. זו הדרך ה-כ-י זולה לפתור את הבעיה שלך כרגע.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

שכחתי לציין שלפני הסלרון 1.8 קניתי AMD , החלפתי פעמיים מעבד ו3 פעמים לוח תוך שבוע , וגם כשהכל היה תקין, המחשב עבד חרא , ככה שאני ב AMD יותר לא נוגע.

גם ב AMD הקודם שלי היו רק צרות והתרסקויות , ואפילו בימי ה486DX-100 של ה AMD עם WINDOWS 3.1 , זה עבד חרא...

בשבילי רק אינטל

צר לי לשמוע שהיו לך חוויות רעות כל כך, אבל חבל סתם להכפיש. אני לא חושב שמישהו יתווכח על העובדה שמעבדי ה-386 -486 של AMD היו כפילים מחורבנים של אינטל, אבל תרשה לי רק להזכיר שבמשך שנה תמימה (עידן ארכיאולוגי במונחי מחשבים) AMD החזיקה החל באתלון 1Ghz בכתר הביצועים, מול הפנטיום 4 שהארכיטקטורה התומכת שלו לא הבשילה עדיין. האתלון מאז וגם היום הוא מעבד אמין וחזק, ללא שום בעיות מערכתיות מיוחדות.

רק אציין שהאתלון 1.4 שלי פועל מהר יותר מכמה וכמה פנטיומי 2 גיגהרץ ומעלה. הרבה תלוי גם באיך משתמשים בחומרה. בדיוק כמו עם המכונות המופלאות שהפורום הזה מיועד לדון בהן.

שני החסרונות המרכזיים בימינו עם מעבדי AMD -

1. נחותים מבחינת ביצועים לפנטיום 4. זה לא ממש משנה למי שלא רוצה להריץ יישומים מקצועיים כבדים או משחקים חדשים.

2. וזה האמיתי, בעיקר לאנשים כמוני שמתעסקים הרבה במחשבים משומשים וישנים - אחריות של שלוש שנים בלבד, אל מול אחריות לכל החיים של אינטל.

לא ברור לי מה הכישורים של חברי הפורום שעונים על כל השאלות בתחום זה, אבל כמות התשובות העקומות והשגויות שניתנות פה ושעוברים עליהן לסדר היום די מחפירה.

אפשר להשיג כזה לוח. צריך לדעת איפה. זה לא צריך להיות יקר.

כרגע מדאיג אותי יותר מצב שאר הרכיבים, שעלולים לעלות יותר מהדבר האחד הזה.

כישורים ירודים ביותר עד כדי חוסר נסיון מוחלט הכוללים התעסקות במחשבים מאז גיל 0 בערך , עבודה בחברת מחשבים במשך שנים, שירות צבאי + קבע והתעסקות בתחום, מכירת ציוד לפרטיים וחברות עד היום כולל היום , ועדיין לא תמצא אותי ממליץ על AMD , במיוחד לא על חבילות הכל בלאפה (הכל ONBOARD כולל מעבד).

התייעצות עם חברים שעובדים בתחום העלה רשמים זהים בנוגע למעבדי הקצה התחתון והביניים של AMD, שעליהם אנו מדברים.

בנוגע לדוגמת האלטרנטור : זה כמו להחליף אלטרנטור שהלך לאלטרנטור משומש.

הייתי מצפה מאנשים כמוך להבין שלוח אם זה הדבר הכי חשוב במחשב והבסיס לכל הצרות/לא צרות , ולכן אם אין להשיג לוח אם זהה חדש , עליו לשקול להחליף את כל החבילה למען עתיד טוב יותר.

רכישת לוח משומש הינה סוג של הימור לדעתי, הימור ששווה רק אם משיגים אותו בפחות ממחצית לוח חדש, וכל החבר'ה שמתעסקים עם ציוד משומש הרי מנסים להרוויח ובגדול מביאים אותו ממקורות לא מקורות , כולל חנויות שמוכרות לוחות REFURBISHED שבדרך כלל לא שווים את מדבקת ה REFURBISHED המודבקת עליהם.

נ.ב. שווה באמת לחפש בחנות גדולה, כגון אקסלנט שסביר ביותר שניתן למצוא במחסניה סחורה כזאת חדשה.

עד היום יש להם מעבדי 166MMX :!: (או לפחות עד לא מזמן)

אייל.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
כישורים ירודים ביותר עד כדי חוסר נסיון מוחלט הכוללים התעסקות במחשבים מאז גיל 0 בערך , עבודה בחברת מחשבים במשך שנים, שירות צבאי + קבע והתעסקות בתחום, מכירת ציוד לפרטיים וחברות עד היום כולל היום , ועדיין לא תמצא אותי ממליץ על AMD , במיוחד לא על חבילות הכל בלאפה (הכל ONBOARD כולל מעבד).

התייעצות עם חברים שעובדים בתחום העלה רשמים זהים בנוגע למעבדי הקצה התחתון והביניים של AMD, שעליהם אנו מדברים.

בכבוד, ידידי, חבל להיכנס לאגו-אזמה (הלחם חולני, אני יודע) מהתיסכולים שלי. לדעתי עמדתך לגבי AMD היא שולית ולא מבוססת, והולכת נגד הידע שלי בנושא, והדעה הרווחת בעולם. זכותי. בכל אופן, רוני לא ציין שמדובר במערכת ONBOARD, ולמען האמת הן די נדירות בשוק הפרטי פה בארץ. אני לפחות לא ראיתי אחת כזאת באופן אישי עדיין. שנינו מסכימים שכל הרעיון של מעבד ONBOARD די מבחיל.

בנוגע לדוגמת האלטרנטור : זה כמו להחליף אלטרנטור שהלך לאלטרנטור משומש.

הייתי מצפה מאנשים כמוך להבין שלוח אם זה הדבר הכי חשוב במחשב והבסיס לכל הצרות/לא צרות , ולכן אם אין להשיג לוח אם זהה חדש , עליו לשקול להחליף את כל החבילה למען עתיד טוב יותר.

רכישת לוח משומש הינה סוג של הימור לדעתי, הימור ששווה רק אם משיגים אותו בפחות ממחצית לוח חדש, וכל החבר'ה שמתעסקים עם ציוד משומש הרי מנסים להרוויח ובגדול מביאים אותו ממקורות לא מקורות , כולל חנויות שמוכרות לוחות REFURBISHED שבדרך כלל לא שווים את מדבקת ה REFURBISHED המודבקת עליהם.

:mm_yeah:

זה בדיוק מה שהייתי אומר לפני שמצאתי את הנשק הסודי שלי. קרי סוחר במשומשים שעל סחורתו אני סומך. לא המלצתי ולא אמליץ לרכוש ציוד משומש מאנשים פרטיים (מצטער איציק) או מסוחרים חאפרים. נקודתך לגבי רגישות לוח האם היא אמנם נכונה אבל לא רלבנטית. במקרה דנן עלות לוח משומש היא נמוכה יחסית, ובהנחה שיש מאין, מומלץ לרכוש משומש - איכותי בלבד כמובן. למותר לציין שלוח אם נחשב מרכיב יחסית אמין במערכת מחשב, אלא אם קונים זבל או מתעללים בו במיוחד.

אל תשאל מה אתה יכול לעשות בשביל תרבות מוטורית, שאל מה תרבות מוטורית יכולה לעשות בשבילך.

המלצת השבוע: יפני זה money.

• תוכן חדש...