Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6391 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רועי,

כמו שכבר עניתי לך, לדעתי או ליתר דיוק לאוזניי ההבדל הוא לא שמיע, אבל אם מישהו אחר טוען שכן אז כנראה שהוא בורך באחד מהשניים או אוזני ראדר או פה גדול. :wink:

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מהנסיון שלי - זה לא שמיע בכלל.

אתה לא תוכל להבדיל בין משחקי היפוך פאזות ע"י סלופים לבין משחקי היפוך פאזות בעזרת קטבים חשמליים - לא במבחן עיוור לפחות.

אתה בעצם עושה את אותו הדבר מהבחינה של התנהגות הרמקול רק שהדרך לרומא היא מכביש אחר...

ובדרך אתה מגיע לכל מיני מקומות אחרים :-P

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדי, רק לזכור דבר אחד. שאמנם שינוי סלופ ב12DB יהפוך פאזה, אך לא בכל התדרים, אלא רק אלו שבנקודת החיתוך של הקרוס והתדרים הקרובים אליהם.

לכן זה מעט שונה מהפיכת פאזה פיזית.

עריכה:

הפיכה של פאזה באמצעים אלקטרונים, מתקבלת כנראה באמצעות דיליי לאות המוצא, ולכן מן הסתם יהיה כן הבדל בין שני אפשרויות ההפיכה. הרי זה לא שהפאזה באמת מתהפכת, אלא שהתוצאה שמתקבלת מנסה לחקות את התוצאה הזו.

אני חושב שהדרך האולטימטיבית היא לנסות לתעד את מצב הפאזות והיפוכם לאחר שבוצעו בHU/פרוססור, ולבצע זאת בצורה פיזית. זה סיפור, אבל נראה לי שזה אופטימלי.

פורסם

לא צריך להפוך פאזות במגברים ולא צריך לגעת ברמקול.

תהפוך פאזות בפרוססור .

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

הפעולה היא אותה פעולה.

התוצאה היא אותה תוצאה .

ניסית ושמעת הבדל בין פאזה דרך פרוססור ופאזה דרך הרמקול\מגבר ??

כי אני אישית לא.

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

גם לדעתי אין כאן ניחוש.

שינוי פאזה חשמלי לאלמנט מסויים במע' , משפיע בצורה "חזקה" יותר מאשר שינוי של פרוססור.

(אם יש עדיין ספקות, כדאי לעשות מבחן עיוור עם חבר כלשהוא)

הפרוססור מסוגל לתת השהייה מסויימת לרמקול הספציפי,

אך לעיתים קרובות, שינוי פיזי של חיווט משיג תוצאות "חזקות" יותר.

בכל מקרה קיום פרוססור יתן תוצאות טובות מבחינת TC -

מכיוון שניתן לבצע כיוון התחלתי ע"י שינוי קוטביות פיזי, ורק עידון סופי בעזרת הפרוססור(שנותן דיליי מסויים לרכיב הנבחר).

בברכה.

-

פורסם

סאונד , אתה יודע להגיד ולהסביר למה ההבדל ומאיפה הוא נובע או שאתה סתם אומר את זה ?

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

אתם מוזמנים בהחלט לעשות את זה בדרך הקשה יותר, לשבור את הגב תוך כדי ולצאת מהבריאות הנפשית.

ואתם מוזמנים גם לעשות את זה מתוך פאנל של פרוססור או HU במספר דקות, לקבל את אותה התוצאה מבחינת האוזן שלכם ולהפטר מהתסכול או אכזבה אפילו שהייתם מקבלים משינוי קטבים ברמקולים או במגברים.

מה גם שהיפוך פאזה חשמלית זה לא דבר מדוייק - זה או ככה, או ככה - פרוססורים וHU קצת יותר גמישים באופציות לרוב.

אין שום סיבה ממשית להתאמץ כל כך אם יש אופציה קלה יותר.

איך נכנסים למבצר סגור? - מהדלת הראשית

:-P (למה לשבור את הראש במילים אחרות)

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

מצטער על ההקפצה, אבל חבל לי לפתוח עוד שרשור על זה.

אני רוצה לדעת מה בדיוק עושה ההפיכת פאזות?

גם בצורה הפשוטה, וגם בצורה המורכבת יותר, התאורתית. (עם מישהו יודע)

ושאלה נוספת:

האם אני אשמע הבדל לאחר הכיוון, הצלילים שמתערבבים לי ביחד בכמה שירים מסויימים("שקשים" למערכת)?

פורסם

לפי הכותרת חשבתי על 3 פזות של חשמל בבית.

אבל תשב ליד משהוא שמבין. שילמד אותך בערך מה לעשות. (או יותר נכון. למה להקשיב!!!)

אחרי זה תשב ותתחיל לשחק ולראות מה אתה אוהב.

ומדי פעם תקפוץ לקבל עזרה קטנה. ותיקונים כללים.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

היפוך פאזה יכול לגרום לרמקול לעבוד בכוון הפוך, היפוך פאזה גם יכול לגרום להשהייה של גל הקול שיוצא מהרמקול.

כשאתה משחק בפאזות בין שני רמקולים אתה יכול להתקל בתופעות הבאות:

משיכה או דחיפה של הצליל מהרמקול או אל הרמקול שזה גם יכול להשפיע על מיקום הצליל מבחינת גובה, רוחב ועומק.

אחת התופעות שיכולה להווצר היא ביטול של גלי קול מנוגדים - מורגש בייחוד בתחום הבאס.

אחת התופעות שיכולה להווצר היא הפרדה או הבלטה של תחום תדר מסויים - כמו למשל קבלת מיד תלת מימדי - דבר שגורם לסט שני חלקים להשמע לפעמים כמו סט שלושה חלקים - זה גם מעניק עומק לבמה התופעה הזאת נגרמת בגלל שחלק מתחום התדר מתבטל או שהרמקול מתקשה לנגן אותו באותה ההגברה לעומת תחומים אחרים ואז אתה תקבל הבלטה של תחום אחד לעומת החלשות של תחום אחר.

ע"י השהיה של צד אחד אתה יכול לקבל תופעה של מרכוז - או בדיוק ההפך.

ע"י ביטול של תחום תדר מסויים אתה יכול לקבל הבלטה של תחום תדר אחר, אם תהפוך את הפאזות בצורה כזו שיהיה ביטול חלקי של תחום תדר מסויים אתה עלול לקבל תוצאה עדיפה בהרבה ממה שהיה לך קודם (בייחוד בסט שלושה חלקים)

ואפשר עוד לברבר רבות על כל מה שיכול להתרחש ממשחקי פאזות - אבל העקרון מובן.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...