Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פונטו ELX 16V נשמע כמו דיזל.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6427 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם!

היום יצאתי לעשות על האש עם החברים עם הרכב(פונטו ספייס 2001 ELX 16V אוטו').

הגענו לפארק השארתי את האורות של האוטו דולקים לכיוון המנגל כי כבר התחיל להחשיך.

באתי להניעה את האוטו כדיי שלא יגמר המצבר האוטו הניעה והתחיל לעבוד כמו מנוע של דיזל הדפיקות האלו שיש לכל רכב דיזל!

לא יודע מה קרה לא יודע על משהו מיוחד. האוטו התחיל לעבוד כמו מנוע של דיזל וגם האוטו התחיל לסוע כאילו הוא עושה טובה שהוא נוסע ונישמע כמו איזה מונית מקום המדינה.

יש למישהו אולי רעיון או משהו שניתקל בו שיכול ליהיות ומה הדברים שאני יכול לבדוק?

תודה לכל העוזרים ושבת שלום לכולם!

פורסם

כנראה שהמנוע אינו עובד בכל 4 הצילינדרים שלו והבעייה הנה ממצת (פלאג) פגום או חוט הצתה פגום או אחד מסלילי ההצתה.

בכל מקרה צריך לאבחן זאת במוסך והעזר במחשב/סורק אבחון תקלות.

האם נורת תקלה של נהול מנוע, שבלוח השעונים, נדלקת גם?.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

ניהל מנוע לא מכיר נורה כזאת.

אבל בידיוק לפני מספר ימים התחילה להבהב לי נורה של שמן ובדקתי כל יום ויש שמן בול.

איך אני יכול לבדוק מצתים כבלי הצתהלבדק לפחות ליהיות בטוח שזאת התקלה?

פורסם
ניהל מנוע לא מכיר נורה כזאת.

אבל בידיוק לפני מספר ימים התחילה להבהב לי נורה של שמן ובדקתי כל יום ויש שמן בול.

quote]

עשית טעות חמורה כאשר המשכת לנסוע עם הרכב למרות שנדלקה מנורת לחץ השמן.

זה שיש שמן,הכל טוב ויפה אך יתכן ויש תקלה ביוניט לחץ שמן/משאבת שמן /חיבורים ליוניט.

לא ממשיכים לנסוע כאשר נדלקת ברכב מנורה בצבע אדום,לא משנה מה בדקת ומה תקין זה היסטוריה.

אני לא רוצה לבאס אותך אבל יש מצב, שגרמת נזק לא קטן למנוע,אך כנראה שאת הנעשה אין להשיב.

הדפיקות בסבירות גבוהה נובעות מחוסר שימון או בגלל שהשמן לא מגיע לאן שהוא אמור להגיע.

דרך המסך יהיה קשה מאוד לעזור גם אם מאוד רוצים ומשתדלים,מומלץ לגרור את הרכב למוסך ושם לבדוק בעזרת מכשיר יעודי ככל שקיים את מצב לחץ השמן האמיתי שקיים ולעשות הערכת נזק מדוייקת ויפה שעה אחת קודם כי אולי עדיין יהיה אפשר להציל משהו מהמנוע הזה אם כי יש לי ספק גדול לגבי הסיכוי הקלוש שקיים.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

הרגע חזרתי מהחניה בדקתי מצתים וכולם תקינים ככה שזה לא ממערכת ההצתה כמו שרפי העלה פה.

וזה האוטו של אחי הגדול אני משתמש בו מדיי פעם ככה זה לא אני שהמשכתי לסוע עם מנורה אדומה.

אני מאוד מקווה שהנזק מאוד קטן... והנורה לא דולקת כל הזמן היא נידלקת לכמה שניות ונעלמת.

יש אפשרות לבדוק את מערכת השמן בתנאים ביתיים או שישר לגרור הרכב למוסך?

פורסם

גרור את הרכב למוסך,את הנזק שנעשה כפי שכתבתי לך כנראה לא ניתן להשיב אולי במוסך יצליחו ויצילו בכל זאת משהו.

פורסם

מנוע לא מתחיל לדפוק סתם כך ביום בהיר לאחר התנעה כאשר הנסיעה לפני הייתה שקטה.

אני לא יודע איך בדיוק בדקת מצתים אך לפי הרעש שעד כאן לא שומעים אותו לא אוכל לתת לך הכוונה טובה.

רק אוכל לשאול אותך האם הרכב נוסע כרגיל מבחינת סחיבה, התנעה, האצה וכו'?

באיזה מצבי עבודת מנוע רעש הדפיקות מתגבר אם בכלל?

נוזל קירור ושמן לא חסרים?

פורסם

הרכב לא סוחב רשמתי מקודם שהרכב נוסע כאילו הוא עושה טובה.

ומי שמכיר את הרכב הוא קטן אבל יש לו 80 כוחות סוס ויחסית לרכב עם מנוע 1.2 הוא רכב שנוסע טוב.

והתיקתוק של הרכב שנשמע כמו מנוע דיזל הוא בכל ההילוכים ובניוטרל גם.

הרעש מתגבר רק בלחיצה על הדוושה ממש מזכיר מונית.

ויש שמן ומי קירור בידיוק כמו שצריך.

פורסם

שלום רב!

גרור את הרכב למוסך!

התופעה נגרמה, מהזנחה פושעת, וזלזול באורות האזהרה האדומים, במקרה שלך זוהי נורת לחץ השמן, המעידה

על ירידה מסוכנת בלחץ השמן, והאסורה בנסיעה.

אבחנה ראשונה, בערבון מוגבל, אחד הצילנדרים לא מתפקד, בגלל פלג רטוב בשמן, במקרה הטוב, וטבעת שמן שבורה, במקרה הרע.

חזור ביום ראשון לעדכון.

בהצלחה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
סתם אתם מלחיצים את הבחור. יכול להיות שסליל ההצתה לא תקין וזהו.

אף אחד מהחברים לא "מאחל" חלילה לפותח השרשור הזה ולא רק זה, שיהיה לו נזק גדול ולא אוהב לתת תחזיות שחורות אבל

אם סליל ההצתה אכן לא תקין כפי שכתבת,מה הקשר בינו לבין העובדה שנורית לחץ השמן נדלקה לפותח השרשור ?

יתכן, שנורה צהובה אם היתה כזו נדלקת היתה יותר מעודדת ממנורת לחץ השמן האדומה והאיומה שנדלקה.

קראת את כל השרשור ?

בתמצית,הבחור או אחיו המשיכו לנסוע ברכב לאחר הידלקות מנורת לחץ שמן והסיכוי, שלא גרמו נזק כזה או אחר למנוע שואף לספרה העגולה ביותר הקיימת בשפת המתמטיקה.

אני רק מקווה בשביל פותח השרשור,שהנזק שנגרם למנוע לא יסתכם בהחלפתו כי מעבר לכסף (והרבה),יש בעניין כאב ראש לא קטן.

פורסם

חבוב, אתה לא קראת את השרשור! קצת הבהבה לו נורת לחץ השמן, זה יכול להיות גם מגע רופף או יוניט שמן לא תקינה.

מנועים לא הולכים סתם כך או אחרי שעושים על האש עם חברים והעובדה שהרכב לא סוחב מצביעה על בעיית סליל ההצתה.

פורסם

היי חבר'ה.

תודה לכל מי שהגיב והעלה רעיונות.

אז זה מה שקרה בנתיים אח שלי דיבר עם אחד החברים שלו שעובד במוסך פיאט שהגיעה לראות על מה מדובר.

לאחר בדיקה קצרה הוא העלה אפשרות שככל הנירא זה קרטר השמן סתום.

לאחר פתיחה של הפקק שמן הממוקם בראש המנוע נירא כל האזור יבש כאילו ניגבו אותו עם שמרטוט.

אז לפי מה שהוא אומר שהשמן לא עולה פשוט וכל השמן כבר ירד למטה בגלל זה כל התיקתוק הזה כי החלקים לא משומנים.

ועוד הוא הוסיף שכנירא לאחר הראש מנוע שהרכב לנו עבר זה רוב הסיכויים הבעיה.

מחר אוטו יכנס למוסך ושם כבר נירא מה באמת קרה לרכב נקווה שהנזק הכי מינימלי שיכול ליהיות.

פורסם
מנוע לא מתחיל לדפוק סתם כך ביום בהיר לאחר התנעה כאשר הנסיעה לפני הייתה שקטה.

אני לא יודע איך בדיוק בדקת מצתים אך לפי הרעש שעד כאן לא שומעים אותו לא אוכל לתת לך הכוונה טובה.

רק אוכל לשאול אותך האם הרכב נוסע כרגיל מבחינת סחיבה, התנעה, האצה וכו'?

באיזה מצבי עבודת מנוע רעש הדפיקות מתגבר אם בכלל?

נוזל קירור ושמן לא חסרים?

חשבתי שיש לך שמיעה אבסולוטית, דווקא את המנוע שלי שמעת.:-P

לדעתי נגרם נזק כבד למנוע, גם אם קרטר השמן סתום, מה שלא נראה לי.

הבעיה עשוייה להיות מפריצת שמן במקום כל שהוא, או מ. השמן גמרה.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

טוב חבר'ה חזרתי לבית מהצבא אז זה הסוף של הסיפור של הדפיקות.

לאחר ניקוי רשת קרטר התיקתוק במנוע המשיך אך פחות.

לאחר בדיקת טיימינג נמצאו 3 שיניים לא תקינות בוצעה טיימינג התיקתוק נעלם והרכב התחיל לסוע הרבה יותר יפה מאשר לפניי התיקתוק כנירא שהבעיה הייתה כבר כמה זמן!

תודה לכולם שיהיה לכם אחלה סופ"ש!

• תוכן חדש...