Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8601 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במוסך הסכימו שאביא את השמן שלי.

עד עכשיו השתמשתי ב 10W40 חצי סינטטי של ESSO.

רוב האתרים בחו"ל ממליצים על 10W30.

בספר של "היינס" רשום כל מה שבין 5W20 ל 20W50 , לפי האקלים.

בספר הרכב יש טבלא מסובכת שכוללת טמפרטורות וגם קטגוריות שונות.

עכשיו אני ממש מבולבל.

מה אתם אומרים?

איזה פירמה כדאי?

סינטטי או לא?

איפה לקנות?

תודה

פורסם

אני יכול להמליץ על שמן מתוצרת LM

חצי סינטטי 5 ליטרים 10/40 אפשר להשיג אצל ה"פרסי" במחיר של 80 ש"ח !!

סינטטי מלא 5 ליטרים 5/40 רכשתי בזמנו מאוטו-דיפו ב-169 ש"ח אפשר להשיג אצל ה"פרסי" משמעותית בפחות !

http://www.liqui-moly.de/home.htm

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם
במוסך הסכימו שאביא את השמן שלי.

עד עכשיו השתמשתי ב 10W40 חצי סינטטי של ESSO.

רוב האתרים בחו"ל ממליצים על 10W30.

בספר של "היינס" רשום כל מה שבין 5W20 ל 20W50 , לפי האקלים.

בספר הרכב יש טבלא מסובכת שכוללת טמפרטורות וגם קטגוריות שונות.

עכשיו אני ממש מבולבל.

מה אתם אומרים?

איזה פירמה כדאי?

סינטטי או לא?

איפה לקנות?

תודה

במקרה שלך, עקב אופי הנסיעות המועט ברכב - אולי כדאי לעבור לסינטטי מלא ולהחליפו בתדירות של אחת לשנה.

אם הולכים על סינטטי, ה 5W40 יעשה את העבודה.

שמן סמיך הינו שמן יעיל (בהגנתו) במיוחד עבור מנועים שעובדים בסלד נמוך - ואילו שמן דליל הינו שמן שיקטין את התנגדות הזרימה וההתנעה, יספק הגנה טובה בהתנעות בוקר ויאפשר פעולה חלקה של המנוע גם בסלד גבוה.

המגמה לרדת בצמיגות השמן נובעת משיקולי איכות הסביבה (פחות זיהום אויר, חיסכון בדלק).

כל עוד מדובר על מנוע ה 1.8 של המיאטה, אין שום בעיה להישאר עם 10W40 או 5W40 שמספק התנעת בוקר טובה ופעולה חלקה של המנוע.

לטעמי האישי (אני שקלתי לפני מספר חודשים ללכת על 10W30 או 5W30 לרכב שלי - לפי המלצת היצרן !) מדובר בסיכון כלשהוא (בלאי גבוה מהרגיל) שאינו שווה (בשבילי !) את התשלום על שמן דליל יותר - במיוחד במדינה עם אקלים חם.

אני באופן אישי נוסע המון בפקקים (משמע, סלד נמוך), מה שגרם לי להישאר עם ה 10W40 שהוא מעט יותר עבה (בטמפ' עבודה) מה 10W30/5W30 לצורך הגנה טובה יותר.

ייתכן ובמקרה שלך, אוטו שלא נוסע הרבה בפקקים ומיועד ל FUN בלבד, אולי כדאי לשים את ה 5W30 - השיקול הוא שלך בלבד.

אגב, שמן 5W30 מיועד למשל למנוע של הפורד פוקוס - שהוא מנוע Z-TEC שדורש שמן דק מאוד לפעולה חלקה, חסכונית ואופטימלית של הליפטרים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

רגע, לפי מה שאני יודע, שמן 5W30 לעומת 10W40 הינו דק יותר הן כשהוא קר והן כשהמנוע מתחמם ולכן יתכן בלאי גבוה יותר בטמפ' עבודה, כיוון שהשמן נוזלי יותר.

אבל, שמן 5W40 אמור להיות יעיל יותר בהתנעה קרה מה-10W40 אבל לספק אותה רמת הגנה כשהמנוע מתחמם, לא?

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם
רגע, לפי מה שאני יודע, שמן 5W30 לעומת 10W40 הינו דק יותר הן כשהוא קר והן כשהמנוע מתחמם ולכן יתכן בלאי גבוה יותר בטמפ' עבודה, כיוון שהשמן נוזלי יותר.

אבל, שמן 5W40 אמור להיות יעיל יותר בהתנעה קרה מה-10W40 אבל לספק אותה רמת הגנה כשהמנוע מתחמם, לא?

שי

נו, זה בדיוק מה שאמרתי (רק במילים אחרות)...

אל תשכח שהמנוע מתאמץ בעיקר בסלד הנמוך והבינוני, היכן שהוא אינו שופע כוח, ולכן חשוב שתהיה הגנה (זו אגב, אחת הסיבות שמנועי דיזל משתמשים בשמנים בדרגת צמיגות גבוה. רק לאחרונה חלה ירידה גם שם לכיוון ה 15W40, מתוסף כהלכה לדיזלים).

בסלד הגבוה יותר, עד כמה שלחלק מהאנשים זה נשמע לא הגיוני, המנוע מתאמץ פחות ולכן אמרתי שאם הרכב מיועד לנסיעות FUN (כבישים פנויים, סלד גבוה) אין בעיה להשתמש ב 5W30.

אם לא הייתי עומד כל יום בפקק של החיים, הייתי בכיף שם 5W30 או 10W30 ללא חשש (אגב, לאמריקאיות מומלץ גם 10W30).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אז למה שלא תשים 5W40, שיספק לך הן הגנה בהתנעות קרות והן שימון איכותי כאשר המנוע מתחמם?

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

יקר ולא משתלם (בשבילי בכל אופן).

אני מעדיף להחליף שמן + מסנן פעמיים בשנה (עדיף למנוע) + לשלם פחות + להנות מלטפל באוטו מאשר לשלם על שמן יקר יותר.

המנוע עבד בעבר על שמן רגיל של מוסכי סובארו, 15W40 מינרלי - ותודה לאל גם אחרי 8 שנים הוא מרגיש מצויין. ה 10W40 חצי סינטטי לדעתי תפור עליו... שקלתי לעבור ל 10W30 מינרלי (לא איכפת לי להחליף כל חצי שנה, באמת) שעלותו זהה ל 10W40 חצי סינטטי, אבל ירדתי מהרעיון עקב הצמיגות שנראית לי נמוכה מידי (ויכול להיות שלא).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...