Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6472 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דיודת טריו פרוצה תגרום לנורת טעינה לדלוק או להבהב ובהחלט יתכן טעינה תקינה יחד עם נורת טעינה דולקת ולא רק בגלל דיודות הטריו.

ממליץ לבצע לחיפוש בפורום, רפי לין בזמנו נתן הסבר מלומד בנושא.

פורסם

דניאל,

טעות שלי וסליחה משאר המשיבים.

בהרבה מקרים דיודות היישור 2 זוגות של 3 דידות נקראות לפעמים דיודות טריו ומכאן נבעה הטעות שלי.

איזה כייף לי :)

פורסם
דיודת טריו פרוצה תגרום לנורת טעינה לדלוק או להבהב ובהחלט יתכן טעינה תקינה יחד עם נורת טעינה דולקת ולא רק בגלל דיודות הטריו.

ממליץ לבצע לחיפוש בפורום, רפי לין בזמנו נתן הסבר מלומד בנושא.

בקובץ שצירפתי יש הסבר פעולה והוא סותר את מה שאתה אומר המעגל המשורטט לא יעבוד ללא

דיודות טריו יתכן ומדובר על מעגל אחר שבו כן תיתכן טעינה גם עם דיודות לא תקינות

פורסם

לא בכול אלטרנטור קיימות דיודות טריו וברוב המקרים נורת החיווי מקבלת פיקוד ישירות מווסת המתח.

הקובץ שצירפת מסביר את אופן החיבורים של אלטרנטור מסויים ולא כולם דומים בצורת החיווט ומספר הדיודות וסוג הווסת.

פורסם
בקובץ שצירפתי יש הסבר פעולה והוא סותר את מה שאתה אומר המעגל המשורטט לא יעבוד ללא

דיודות טריו יתכן ומדובר על מעגל אחר שבו כן תיתכן טעינה גם עם דיודות לא תקינות

יעבוד ועוד איך, במיוחד אם רק דיודה אחת או 2 תכשל. הדיודות נועדו לספק מתח עירור במיוחד בסרק שסיבובי האלטרנטור נמוכים ותפוקת האלטרנטור נמוכה.

נכון, ברבה סוגים של אלטרנטורים, במיוחד יפנים אין כלל דיודות טריו ובמקרה של נורה דולקת כאשר הטעינה תקינה האשם הוא ווסת הטעינה במידה ואין קצר בחווט הנורה.

פורסם
אם הנורה דולקת אז אין טעינה למצבר .

אחרי כל הויכוחים נזכרתי שיש עוד טעות בסיסית בטענה שלך. גם אם יש טעינת יתר הנורה תדלוק.

פורסם

דניאל צודק,אני נסעתי עם גשר דיודות שרוף קרוב לשנה וחצי עם מנורה פועלת קבוע אבל עם חוזק משתנה בהתאם לטורים.

אגב-הטעינה הייתה אז תקינה.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם
דניאל צודק,אני נסעתי עם גשר דיודות שרוף קרוב לשנה וחצי עם מנורה פועלת קבוע אבל עם חוזק משתנה בהתאם לטורים.

אגב-הטעינה הייתה אז תקינה.

במידה ואחת הדיודות נשרפת (לא כולן) ווסת המתח (מייצב המתח) 'יעבוד' קשה יותר מכיוון שמפל המתח הנופל על המייצב גבוה יותר וגם היום שהוא יישרף יגיע מוקדם יותר.

פורסם

נראה לי שחל בלבול קטן,

דניאל דיבר על אחת מדיודות הטריו שנשרפת, במקרה כזה הווסת עדיין יוכל לספק זרם עירור תקין. אפשרי שהנורה תידלק חלש במקרה כזה.

במידה ואחת מהדיודות הראשיות תישרף זו כבר בעיה קשה יותר. תפוקת האלטרנטור תרד, רעשי ה-AC יגדלו אבל עדיין תיתכן טעינה תקינה במידה ואין עומס גדול מידיי. מפל המתח על הווסת לא יגדל אלא שהוא יצטרך לעבוד מהר יותר ואף עשוי לצאת מהתחום הדינאמי שלו.

פורסם

אכן התכוונתי לדיודת יישור ראשית. במידה ודיודה אחת פרוצה תפוקת האלטרנטור תפחת וזרם גבוה יותר יעבור דרך הדיודת הנותרות מה שיגרום להתחממות יתר של הדיודות. כמובן במקרה כזה תגובת שרשרת לא תאחר לבוא.

• תוכן חדש...