Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6482 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

עברתי דירה לפני כמה ימים, ובדירה החדשה כאשר עשיתי כביסה, לכביסה יש ריח של מים (קשה לתאר, אבל זה לא הריח של המרכך או האבקה) , כנ"ל שאכלתי פאסטה שהורתחה במים וכו' גם כן אותו "טעם".

האם יש משהו שניתן לעשות ? (להתחיל לעשות כביסה עם מי עדן קצת יקר לי)

האם יש איזה מסנן או משהו שימנע את זה? או שזה בכלל עניין של עיריה \ ביוב \ בעל הדירה ?

אשמח לעצות

תודה

פורסם

תן למים לזרום עוד כמה ימים בצינורות, ליתר ביטחון.

אם הריח נותר, כנראה שככה זה. לגבי בישול וקפה,

אפשר לפתור את הבעיה בקלות באמצעות פילטר בריטה.

בירושלים זה חובה בכל מקרה בגלל כמות האבנית המטורפת.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

חבר'ה (שמר !) בבקשה ברצינות.

המים מגיעים מאותו המקור (בין אם זה הברז במטבח, או בין אם זה הברז שמחובר למכונת הכביסה) והריח ממש מוגזם

האם יש מה לעשות?

פורסם

אם אכן מדובר באבנית אז יש פילטרים שניתן להתקין בברז המרכזי של הדירה והם מסננים אתהמים המגיעים לכלל הברזים בבית. זה גם מאריך את חייהם של מכונות הכביסה, מדיחי הכלים דודי שמש.

יתכן שמדובר בבעייה אחרת. נחכה לתשובה של מנוסים יותר.

פורסם

זו דירה חדשה לגמרי ? כלומר בנו אותה רק עכשיו ?

אם כן, מצטער לומר לך אבל זה לוקח איזה חצי שנה עד שלמים יש טעם נורמלי. בזמנו בבית של ההורים היה לנו ריח דומה לנפט במים במשך כחצי שנה לאחר האכלוס, נציג הקבלן טען שזה בגלל שהצינורות מגיעים עם שימון או שקר כלשהו אחר.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

כשעברתי לגור בדירה בה אני גר היום, סבלתי מאותה תופעה של "ריח של מים" וטעם לוואי עם תחושה של הריח הזה.

הדירה היתה חדשה לחלוטין, בבניין חדש לחלוטין וכמובן שכל הצנרת היתה חדשה.

לתופעת הריח היה במקרה שלי גם סימפטום ויזואלי נלווה, אם הייתי פותח זרם קצת חזק של מים ומסתכל עליו, הוא היה בעל מראה יותר אטום. כאשר הייתי מכניס את היד מתחת לזרם ומסתכל על המים, הייתי רואה שהמים מלאים בועות אויר.

לקח לזה לא מעט זמן לעבור, זה הקדים להיפסק בזרם המים הקרים אך נמשך עוד תקופת מה בזרם המים החמים.

אף אחד לא ידע לומר ממה זה נובע בדיוק, אבל הבטיחו לי שזה יחלוף מאליו עם הזמן ואכן כך היה. בינתיים, התרגלנו להשתמש בבריטה כי בנוסף לטעם, זה גם ייצר אבנית בכמות מטורפת בקומקום.

יכול להיות שטיפלו לאחרונה בצנרת שמובילה מים לדירה בה אתה גר. או אולי היא לא היתה מאוכלסת למשך פרק זמן ארוך.

אם הסימפטומים אצלך זהים, אני מאמין שגם אצלך זה יעבור מאליו.

מעניין לקרוא תגובות נוספות.

פורסם

קודם כל המלצה חמה היא להתקין למכונת כביסה מסנן אבנית יעודי, זה בלי שום קשר חובה בארץ.

בנוסף, ניתן להתקין מסננים של אבנית על הברז הראשי ובנוסף גם אפשר להתקין מרכך מים אם מדובר על בעיות חמורות יותר כמו מרקם מים לא אחיד ובעיות בכביסה וכו'.

בכל מקרה, מסנני אבנית זה סיפור לא זול(מתחיל מכמה מאות שקלים עד אלפי שקלים), מרכך מים זה סיפור ממש זול של כמה עשרות שקלים.

under construction..

פורסם

ב10 שנים האחרונות אני גר רק בדירות משומשות. אני תמיד מתקין סנן עדין ואחריו שני סנני פחם וברז למי שתיה. מדובר בהשקעה ראשונית של כ 300-400 ש"ח לבתי סנן (כמו בתמונה) כ 90 ש"ח לברז ועוד 70 ש"ח פעם בחצי שנה לסננים. הרבה יותר חסכוני יותר מבריטה לטווח הארוך.

צריך לראות כמה חלודה ולכלוך יש על הסנן העדין כדי להבין כמה דרעק יש במים.

637413.JPG

יש היום גם תוסף למים בשם סיליפוס שאמור למנוע את שקיעת האבנית בקומקום ובצנרת. המוצר הזה יעיל אבל קצת שנוי במחלוקת מבחינה בריאותית.

בהצלחה.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

• תוכן חדש...