Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הכנת הרכב לטסט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6487 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אנשים.

קיבלתי בואר את האגרה בפעם הראשונה ויש לי מספר שאלות.

קודם כל אם הטסט צריך להיות עד תחילת חודש הבא אני יכול כבר לגשת? האם צריך לתאם מראש עם המכון? יש ימים מסוימים?

יש לי אונו 94 עם נזילה קטנה (4 טיפות ביום) עובר עם זה?

המלצות לפעם הראשונה יתקבלו בשמחה. תודה

פורסם

אפשר כבר לגשת לטסט.בדוק לפני כן

את כל הפנסים ושיש משולש אזהרה

ואפוד זוהר.בדיקת בלמים,מעצור יד והגה

תעזור להצלחה.

קיה פיקנטו 2015,סיאט לאון 2002 ,פיג'ו 206 2002 (אופל אסטרה 1995 ,פיאט אונו 1985 ,פורד אסקורט 1974 )

אדם כילה יומו, איגרת נכתבה

פורסם

אפשר ולדעתי גם רצוי לגשת למבחן שבועיים לפני שיפוג תוקף הרישיון.

הסיבה פשוטה- אם יתגלו ליקויים עדיין יהיה לך מספיק זמן בראש שקט וללא לחץ מיותר לתקן אותם.

נזילות לא משנה אם זה מים או שמן אינן דבר טוב,זה תלוי בבוחנים,אצלי יש הזעת שמן תמידית ממחזיר שמן אחורי ולא הוכשלתי

אם כי עדיף לתקן ולא להזניח (במקרה שלי העניין הוא שזה כרוך בפירוק הגיר והעבודה מאוד יקרה יחסית לעלותו הנמוכה של מחזיר השמן עצמו).

דברים שמקפידים עליהם יותר -זיהום אוויר /רמת CO תקניים,חופשים בהגה,בלמים.

צמיגים בכוונה לא רשמתי זה תלוי באיזה יום תיפול על הבוחן יש כאלו שלא ממש מדקדקים.

בעבר הכנסתי את מכוניותי להכנה לטסט במוסך אולם הבנתי בדיעבד שזה תהליך מיותר כי מכון הרישוי מוציא לך פירוט של ליקויים.

מכוני רישוי רובם פועלים בין 7-00/7-30 ועד בד"כ לא יותר מ15-00/15-30 ,יש כאלו שעובדים גם בשבת (אם אתה מהצפון :קריות /חיפה יש לך את מכון רישוי אפק).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

בדיקות שכדאי לעשות לפני טסט...

בלמים. במיוחד בלם יד (ברוב במקרים צריך מתיחה קלה במיוחד בפיאט. אם הבלם האחורי לא טוב אז הרכב ייפול על בלם אחורי ואז חייבים תיקון או חריטה). גומיות של הציריות לבדוק שאין קרע. אם הרכב מתקתק בפניות חדות כנראה שיש בעיה.

מעבר לזה שלמות של האגזוז ונזילות מהקרטר.

בכל מקרה ברכב ישן כדאי לגשת למוסך לפני הטסט שמכונאי יבדוק אותו.

אם הרכב חייב בבדיקת זיהום אוויר כדאי לשים תוסף (44K או גולדלייבל זה הכי טוב).

כמו כן לוודא שהמנוע לא מעשן - אם המנוע מעשן כשהוא קר או בהנעה תגיע לטסט כשהמנוע חם.

יש בדיקות שעושים על ליפט כמו חופשים למיניהם. שכדאי לבדוק במוסך. וכמובן בדיקת כיוון גלגלים שזה גם עושים עם ציוד במוסך.

אורות - לבדוק הכל ווינקרים אור גבוה נמוך בלם רוורס.

מגבים - לוודא שלא יבשים.

לוחיות זיהוי - לנקות ולעבור עם טוש שחור על מחיקות.

בכל מקרה אם יש לך מוסך שאתה סומך עליו כדאי לך לגשת להכנה לטסט. אם לא גש לבדיקה ואז תיגש למוסך לתיקונים בדיקה חוזרת עולה כ 20 ש"ח.

• תוכן חדש...