Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6519 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה התחיל כשנתתי "מכת גז" לפני כמה ימים, הייתי על הילוך שלישי עם קלאץ' לחוץ במהירות של כ50 קמ"ש, שיחררתי את הקלאץ' ולחצתי פול גז, כשהגעתי לסוף היעד (כ300 מטר מאז הלחיצה) עצרתי ושמתי לב שהמנוע מאוד מגמגם, עובד על סל"ד נמוך מאוד, הרכב רועד כאילו הוא עובד על 3 או 2 בוכנות. ניסיתי להוציא כבל הצתה מכל מצת, וזה רק הוריד עוד יותר את הסל"ד, מה שמעיד על מצתים תקינים. יכול להיות שהבעיה התחילה לפני ה"מכת גז" אבל אני שמתי לב לבעיה רק אחרי זה.

נסעתי לבית, הסחיבה לא השתנתה, הבעיה נעלמת כשנמצאים בניוטרל ולוחצים גז, אפילו טיפ טיפה גז, והבעיה גם נעלמת כשאני מוציא את הצ'וק הידני, אפילו טיפ טיפה, והבעיה לא קיימת בזמן נסיעה, אך ורק בניוטרל או עם קלאץ' לחוץ.

לפעמים זה אפילו מגיע עד לכיבוי מנוע, אפילו קורה כשאני בזמן נסיעה ואני בירידה, אני שם ניוטרל כדי לתת לרכב להדרדר, ותוך כדי הרכב נכבה. ניסיתי לפתוח מכסה מנוע ולראות מה הבעיה, ורואים שהמנוע ממש ממש רועד, אבל זה מן הסתם.

חשוב מאוד לציין שזה לא תמיד קורה, אלה לעיתים, אחרי שגיליתי על הבעיה נסעתי לבית, אחרי כשעתיים הנעתי את הרכב וכאילו כלום, עבד כמו שצריך. בדרך כלל זה קורה אחרי נסיעה, זה עדיין לא קרה לי אחרי הנעת בוקר או הנעה אחרי זמן ממושך ללא נסיעה, זה מתחיל לי בדרך כלל בזמן הנסיעה. רב הפעמים אחרי שאני מניע את הרכב זה בסדר גמור, ובזמן נסיעה זה יכול לקרות לי בין פעם אחת ל5 פעמים ביום. קורה גם כשאני שם לב שהבעיה חזרה, אני מכבה את המנוע בעצמי ואז שוב מיד מניע, הבעיה נעלמת, ולפעמים ההפך.

חבר שלי אומר שזה הקרבורטור, דורש ניקוי, אבל לדעתי זה לא יכול להיות הקרבוקטור בגלל שזה פעם קורה ופעם לא, ויכול לעלם אחרי כיבוי והנעה מיידית של המנוע, לא?

והוא גם אומר שזה יכול להיות בגלל התוסף ששמתי לפני שבוע, הוא טוען שזה קרה לו גם בגלל התוסף שהוא שם ב205 שהייתה לו, שגם הייתה מאותו השנתון כמו שלי, ופתר את זה עם ניקוי קרבורטור. ההבדל הוא שאני שמתי את התוסף (GOLD LABEL) על מיכל מלא והוא שם אותו על 100 שקל דלק (פחות משליש מיכל), אולי זה באמת בגלל זה? (אני עדיין עם הדלק שעם התוסף, נשאר לי פחות מרבע מיכל).

אשמח להצעות, תודה רבה מראש.

פורסם

המנוע שלך מזייף ויש תקלה.

כדאי להיכנס תחילה לחשמלאי ולשלול תקלה של חוטי הצתה פגומים/בריחת ניצוץ/מפלג לא תקין שבגללן הרכב רועד כמו שאתה מתאר.

פרט לכך,בדוק אפשרות לפילטר דלק סתום עקב שימוש בתוסף שלא מוסיף הרבה פרט לכיס של היצרן שמוכרו וכן לחץ דלק /פעילות תקינה של משאבת הדלק.

אם כל אלו תקינים השלב הבא בהחלט יכול להיות כניסה למכון לקרבורטורים לבדיקת התערובת, שיתכן ואינה מכוונת כראוי או שיש בעיה שמצריכה שיפוץ /ניקוי/כיוון קרבורטור באופן מעמיק יותר.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
אפילו קורה כשאני בזמן נסיעה ואני בירידה, אני שם ניוטרל כדי לתת לרכב להדרדר, ותוך כדי הרכב נכבה.

נסיעה על ניוטרל מסוכנת לך ולנהגים הסובבים אותך. מבקש, למען כולנו, סע רק על הילוך.

כמה דלק יש לך במיכל?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

שלום רב!

קרא בעיון את תגובתו של קודמי קולטי.

לא מן הנמנע שהכנסת התוסף היתה בעוכרייך, אינני יודע מה ציפת בהכנסת התוסף, אך אפ ציפת שהתוסף יחזיר נעורים חדשים לרכב, ישפר את תצרוכת הדלק, וימנע נקוי קרבורטור, תרשה לי לאכזבך, הדבר רק מחמיר את הבעייה, בכך שהוא ממיס שרפים בקרבורטור, ממיס פיח, וסותם חרירי אוויר, נחירי דלק(דיזות),מנפח חלקי גומי כמו דיאפרגמות וO רינגים, וגורם לתופעות שהזכרת.

לא מן הנמנע לאחר בדיקה יסודית של מערכת החשמל, שתזדקק לנקוי קרבורטור יסודי.

בהצלחה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אם אתה לוחץ קצת על הגז, התופעה נעלמת ?

אני לא מכיר את הקרבורטור שלך אבל אולי צריך להרים את הטורים קצת .

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

גם לי יש את אותה בעיות וכבר משתגע ולא יודע מה לעשות {בדיוק כרגע}.

אין לי קרבורטור אצלי, יש לי הזרקה.

ממה זה כבר יכול לנבוע?

פורסם

כבלי הצתה זה הכבלים שמחוברים מהמפלג הצתה למצתים עצמן?

הגיוני שהמצב שאצלי עכשיו ברכב הוא בגלל התוסף ששורר אצלי במיכל? (עדיין לא תידלקתי מאז הוספת התוסף)

פורסם

אשמח לקבל תשובה על השאלה לגבי הכבלי הצתה.

לגבי התוסף, זה לא זה, אתמול תידלקתי את הרכב בדלק בלבד, ואחרי שהוא היה על סף גמירה היום תידלקתי שוב והרכב עבר נסיעה לתל אביב וחזור, ועדיין זה קורה לפעמים, אומנם הרבה יותר פחות אבל קורה.

תופעה נוספת ששמתי לב אליה היום, יש מצבים מועטים שבהם אני מכבה את הרכב אחרי נסיעה בנינונית-ארוכה, ישנם רעידות קלות מהמנוע ורעש שדומה לרעש של פריקת לחץ אוויר מהאגזוז. האם טיבעי הדבר? העיניין נמשך בין שמינית השניה לשניה אחת (קרה לי סה"כ כ3 מאז קניית הרכב).

פורסם
אשמח לקבל תשובה על השאלה לגבי הכבלי הצתה.

לגבי התוסף, זה לא זה, אתמול תידלקתי את הרכב בדלק בלבד, ואחרי שהוא היה על סף גמירה היום תידלקתי שוב והרכב עבר נסיעה לתל אביב וחזור, ועדיין זה קורה לפעמים, אומנם הרבה יותר פחות אבל קורה.

תופעה נוספת ששמתי לב אליה היום, יש מצבים מועטים שבהם אני מכבה את הרכב אחרי נסיעה בנינונית-ארוכה, ישנם רעידות קלות מהמנוע ורעש שדומה לרעש של פריקת לחץ אוויר מהאגזוז. האם טיבעי הדבר? העיניין נמשך בין שמינית השניה לשניה אחת (קרה לי סה"כ כ3 מאז קניית הרכב).[/quote]

שלום רב!

בהמשך לתגובתי להודעתך אלי בפרטי, בעייתך קשורה לוודאי בסבירות גבוהה, לבעייה במערכת הדלק,(קרי, הקרבורטור) השימוש בתוסף רק כמו תמיד החמיר את הבעייה.

מעיון בשרשורים לגבי שימוש בתוסף דלק, ברכב ישן בעל קרבורטור, ו/או ברכב בעל הזרקה, דעתי המוצקה היא תמיד, נגד השימוש בתוסף, שברוב המקרים רק מחמיר את הבעייה.

הפריקת לחץ שאתה שומע, מקורה בתערובת דלק עשירה, שניצתת במנוע חם מספר שניות לאחר כבוי מתג ההצתה, והיא נקראת "דטונצייה",הדלק ממשיך להתלקח לאחר הכבוי והפסקת הניצוץ, עשן נפלט מהקרבורטור, והתערובת נדלקת בסעפת היניקה,

ונוצר מעין בקפייר חוזר בקרבורטור.

חוטי ההצתה חיהים להיות תקינים במאת האחוזים\ ולאחר טיפול בקרבורטור, חוטי הצתה פגומים, יבשים, ובעלי התנגדות גבוהה, גורמים ל"חיתוכים".

מעיון מדוקדק בשרשור שפתחת, לא מסתמן סימנים לבעייה בחוטי ההצתה, אך קבל אבחנה זאת בערבון מוגבל.

יש לבדוק התגדות בעזרת מכשיר יעודי.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה, אני במקרה לומד מכונאות רכב, כבר עברתי להנדסאות הרכב. למדתי רבות על תופעת הדטונצייה אבל מה שמוזר שאף פעם לא ניסיתי לקשר לבעיות הרכב שאצלי למה שלמדתי ב5 שנים האחרונות (י+יא+יב+יג+יד), עכשיו כשאמרת את המילה דטונצייה עלו בי פלאשבאקים רבים, מקווה שבקרוב נתראה.

אשמח לקבל ייעוץ לכבלי הצתה, חברה, וקנייה נכונה.

פורסם

הייתי מנסה עוד משהו:

בצד של הקרבורטור יש סלנואיד המשמש כברז דלק חשמלי (נדמה לי שבסרק בלבד),

יתכן והוא תקוע,

צריך להוציא אותו בהברגה, לחבר את הגוף שלו למינוס, את ההדק החשמלי הבודד לפלוס ולראות אם הוא מגיב,

אם לא מגיב שלוף את הדיזה מקצהו וחתוך כ- 4 מ"מ מהסיכה, החזר את הדיזה.

בהזדמנות הקרובה החלף סלנואיד.

אלעד.

• תוכן חדש...