Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דבורים- מומלץ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6548 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני כרגע לפני גיוס ויש לי גיבוש של סטילים\ דבורים.

רציתי לדעת מאנשים שהיו שם\ יודעים מה יש שם, האם מומלץ כל הקטע הזה של חיל הים, והאם נותנים לך אפשרות לבחור בין סטילים לדבורים אם וכאשר תעבור את הגיבוש.

בכלל כל טיפ, או מידע שיש לכם מנסיון חברים או נסיון שלכם יעזור.

תודה :lol:.

מי שאוכל לבד, אוכל יותר.

פורסם

דבורים זאת טחינה לשמה, כל השירות אתה עושה פטרולים הלוך חזור בים - אלה בעיקר ספינות סיור שמסיירות במסגרת בט"ש ומדי פעם יש פעילויות שונות ומבצעים.

בסטילי"ם יש הרבה מקצועות ובכלליות זה ענף יותר מגוון ומעניין (לדעתי) בחיל הים מאשר הדבורים.

בסטילי"ים יהיו לך הרבה הפלגות אימונים ויחד עם זאת מספר מכובד של פעילויות ומבצעים.

אני השתחררתי לפני שנה וחצי ושירתתי בסטילי"ם בבת-גלים, חיפה. אתה מוזמן לשאול עוד שאלות :)

פורסם

שירתתי כצ'יף בדבורים, ואני ממש ממליץ על השירות בספינות בחיל הים, במיוחד באילת :lol:. האוירה בספינות הבט"ש (בטחון שותף) יותר ביתית ונעימה, מכיוון שהצוות יותר קטן, כולם חברים.

אני לא חושב שאני יכול להמליץ למישהו ללכת לסט'ילים- לא סתם קוראים להם "ספינות-עבדים", וגם הם מפליגים פעם בחודש, ורוב הזמן נמצאים בבסיס.

פורסם
שירתתי כצ'יף בדבורים, ואני ממש ממליץ על השירות בספינות בחיל הים, במיוחד באילת :lol:. האוירה בספינות הבט"ש (בטחון שותף) יותר ביתית ונעימה, מכיוון שהצוות יותר קטן, כולם חברים.

אני לא חושב שאני יכול להמליץ למישהו ללכת לסט'ילים- לא סתם קוראים להם "ספינות-עבדים", וגם הם מפליגים פעם בחודש, ורוב הזמן נמצאים בבסיס.

צודק צוות קטן אבל הרבה עבודה אם אתה מתסדר עם שניהם זה אחלה.

אני שירתתי על סטי"ל אהבתי את השרות אבל אז היה תקציב וראיתי ים יותר מאשר חוף, כיום שאין תקציב הספינה עומדת וכל היום רק מתחזקים אותה שירות משעמם.

לא נראה שאפשר דרך המקלדת להמליץ לך על סטילי"ם או דבורים אבל תיקח בחשבון שהשרות בשניהם מאוד לא קל.

פורסם

כתבת שטויות שנפוצות בשמועות, בד"כ מי שמשרת באילת רואה את הסטילי"ם אולי רק בהספנות ולכן אני לא חושב שאתה בכלל יכול לתת דעה כזאת או אחרת כי אין לך מושג קלוש על מה אתה מדבר.

פעם בחודש, הצחקתני.

לפותח התרד',

השירות בחה"י לא דומה לשום דבר אחר בצה"ל, זו חוויה שתלך איתך כל החיים לא משנה לאן תלך.

בדבורים, מדובר על צוות קטן שלרוב מאוד מגובש, ולכן יש אחלה חברים.

השירות בדבורים היא בעיקר בעבודות שקשורות לבטחון שוטף של נמלי וחופי ישראל, אבל לא רק.

לרוב הדבורים לוקחים חלק גם במבצעים עם שאר גורמי חיל הים(סטי"לים,קומנדו וכו').

בנוסף, השירות בדבורים שונה ממקום למקום, יש מספר בסיסים שבהם יש את ספינות הדבור(אילת,אשדוד,חיפה בעיקר).

בכל מקום האווירה היא שונה לגמרי, ** צונזר ע"י צוות במ"מ CF **

לגבי הסטיל"ים, אז פה מדובר על סרט אחר לגמרי, יש מגוון רחב של ספינות ולכל אחת יש תפקידים שונים ומגוונים.

כאשר גם בתוך הספינה יש מגוון רחב מאוד של תפקידים שונים כמו : אלקטרוניקה,מערכות נשק ולחימה,שיט ימאות וניווט וכמובן מכונה.

העבודה בספינה היא לא קלה כלל ודורשת מקצועיות רבה, גודל האחריות בביצוע התפקידים הוא גדול מאוד.

כל הנושא של ים וכו', אז אני יכול להבטיח לך שתראה ים והרבה.

כמות המבצעים שמבצעים הסטילי"ם הם עצומה, ואת 99.9% מהם אף אחד בכלל לא יודע כולל חיילי חה"י.

רק במקרים מתוקשרים כמו תפיסת הקארין-A במאי 2001 או תפיסתה של "אבו-חאסן" מביאים את שייטת הסטי"לים לכותרות.

אני אישית יכול רק להמליץ לך על שירות מסוג זה, בין אם תבחר בדבורים או בסטיל"ים אני חושב שזה אופי אחר לחלוטין של שירות.

בכל מקרה ,אם יש לך שאלות נוספות, אשמח לייעץ לך בה"פ.

under construction..

פורסם

גיבוש סטי"לים - דבורים זה כמו יום כיף , עשינו אותו כל הכיתה ביחד לפני קצת יותר משנה ( משהו שקשור להמשך לימודים ולזה שאנחנו פנימיה ימית , אם תרצה יותר פרטים בה"פ ).

מומלץ? זה כבר תלוי בך , אם אתה בראש של יומיות ולהעביר 3 שנים בכיף וכמה שיותר בבית , אז ממש לא.

אם אתה מחפש משהו מעבר , ויכול להסתדר עם יציאות של פעם בשבועיים-שלוש אז בהחלט כן.

אלכס.

דרושים מסגרים עם ניסיון בCO2

מחפש כנפונים לטנדר מאזדה 2003-2007

מחפשים מסגר? חפשו בפייסבוק: http://www.facebook.com/profile.php?id=100002187529747&sk=wall#!/profile.php?id=100002187529747&sk=wall

פורסם
גם כשאתה בסטילי"ם, השירות משתנה מספינה אחת לאחרת. בתקופתי הספינה שלי הפליגה בערך כמו כל שאר ספינות הצי יחדיו.

איזה ספינה?

מתי שירתתה?

פורסם

אני הולך לשם , מתגייס עוד חודש... מעניין אותי לשמוע גם .

יש טכנאי אלקטרוניקה בדבור? או דבורה?

כרגע: Alfa Romeo Giulietta Sportiva

בעבר: פורד קפרי 2.0 1975

פורסם
אני הולך לשם , מתגייס עוד חודש... מעניין אותי לשמוע גם .

יש טכנאי אלקטרוניקה בדבור? או דבורה?

בדבורים כל אחד מתמחה במשהו , אבל בתכלס כולם עושים הכל.

בסטי"לים כל אחד מתעסק במקצוע שלו.

אלכס.

דרושים מסגרים עם ניסיון בCO2

מחפש כנפונים לטנדר מאזדה 2003-2007

מחפשים מסגר? חפשו בפייסבוק: http://www.facebook.com/profile.php?id=100002187529747&sk=wall#!/profile.php?id=100002187529747&sk=wall

• תוכן חדש...