Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

וולוו S70 T-5 1998/1999

roymor
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8220 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

מה אתם חושבים על ה- S70 T-5 ?

עד כמה שאני מעודכן יש לו 250 כ"ס, גיר אוטומט 5 הילוכים ?

איך הוא מבחינה דינמית ?

אפשר להניח שהוא יספק סלון + ביצועים ?

אני מעוניין בשנת 1998/1999.

פורסם

240 כוחות סוס.

גיר אוטומטי 4 הילוכים.

הרכב מ-א-ו-ד מהיר. לא ספורטיבי, בקו ישר הוא מרשים מאוד, כל עוד לא מחפשים לתקוף פניות אלא נהנים מהתאוצה החזקה זה אחלה.

חלק מהרכבים האלו היו אצל אנשים מבוגרים ואפשר למצוא כאלו במצב די טוב, אחרים היו אצל צעירים שהתעללו בהם קלות.

הרכב גם מאוד מאובזר, וקצת קשיח.

למי שרוצה הרבה כוח בקו ישר הוא אחד הטובים שאפשר להשיג.

עיקר השאלה היא מה הדרישות מהרכב, ב113K לשנת 98 + גיר אוטומטי, ודרישה לכוח רב אין לו מתחרות.

אופציות חלקיות הן 156 2.5 Q SYSTEM.

ב.מ.וו 328.

שתיהן חלשות יותר, אבל מהנות יותר אם לנהיגה חזקה שהיא לא רק קו ישר.

גיא

פורסם

הגירים שם לא מחזיקים הרבה.

כתוצאה מהכח הרב שיש באוטו הזה...

אבל יש כאלה שסוחבים עם הגיר...

בקיצור אחלה אוטו צריכת דלק מטורפת!!

פורסם
הגירים שם לא מחזיקים הרבה.

כתוצאה מהכח הרב שיש באוטו הזה...

אבל יש כאלה שסוחבים עם הגיר...

בקיצור אחלה אוטו צריכת דלק מטורפת!!

ובגלל הגיר השביר משהו יש רבים שנצלו את ההזדמנות שהלך הגיר, והפכו את הגיר לידני

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

קודם כל תודה על העצות....

מה לגבי מגדש הטורבו, מה אורך החיים שלו והאם אני צריך לצפות בשנתון כזה כבר לדאוג להחלפה קרבה....

רועי

פורסם
קודם כל תודה על העצות....

מה לגבי מגדש הטורבו, מה אורך החיים שלו והאם אני צריך לצפות בשנתון כזה כבר לדאוג להחלפה קרבה....

רועי

אורך החיים של מגדש נמדד לפי היחס שהוא מקבל

כיבוי מנוע לאחר שהוא מתקרר ולחיצות רק אחרי שהשמן חם יכולים להשאיר טורבו במצב טוב להרבה הרבה זמן

אין דבר כזה זמן מוגדר

עשן לבן / כחלחל לאחר לחיצה שיוצא מהאגזוז ( בכמות גדולה יחסית ) מעידה על טורבו שעומד לסיים את חייו , יש לזה גם ריח קצת מוזר

אם אתה שומע מן "אוווווווווווווו" מכיוון התא מנוע בזמן לחיצה והרכב פחות מתקדם , אפילו אם זה לא קורה כל הזמן , זה מעיד על טורבו שהולך ל"היתפס"...

זה סתם שיהיה לך קצת טיפים כשתעשה סיבוב בדיקה :wink:

דרך אגב , אני מאחל לך שהטורבו תהיה הבעיה ברכב !

היום אתה משיג טורבו משומש בגרושים....

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם
להוסיף על קודמי :

החסרונות העיקריים : נוחות נסיעה בעיר, חלפים יקרים. טיפול כל 7500 ק"מ !

בקשר לנוחות בעיר..

לנו יש את דגם ה GLT ולא ה T5... ידוע לך אולי הבדלי כיוון מתלים/בולמים?

נוחות הנסיעה בעיר בGLT ממש על הפנים, כל בור מורגש בחוזקה ובעוצמה בתוך הרכב וע"י האנשים... מהו כיוונון הבולמים והמתלים שגורמים לרכב להתנהג כך? האם אפשר לשנות את הכיוונון הזה? יש לך אולי (או למישהו אחר) העתקים של מבחני דרכים שבוצעו לוולוו S70 מכל הדגמים? ובארץ בעיקר, בחו"ל זה פחות מעניין בגלל התשתיות השונות שם...

בתודה

רמי

אהבה באה בזוגות, לנשים ולמכוניות...

פורסם

את הT5, גיליון 130 ומשהו, לא זוכר בעל"פ אני אוכל לבדוק שאני אחזור הביתה.

לT5 מתלים קשיחים יותר. היא לא ממש נוחה...

פורסם

האם אי הנוחות של ה GLT נובעת בגלל מתלים קשים גם כן (גם אם לא קשים כמו של ה T5) או בגלל רכות יתר?

פורסם

האם אי הנוחות של ה GLT נובעת בגלל מתלים קשים גם כן (גם אם לא קשים כמו של ה T5) או בגלל רכות יתר?

האי-נוחות של ה-GLT נובעת ממתלים קשיח ה-GLE (מנוע 2.5 10 שסתומים או 2.0) נוחה הרבה יותר בשל כיול מתלים יותר רך

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

האי-נוחות של ה-GLT נובעת ממתלים קשיח ה-GLE (מנוע 2.5 10 שסתומים או 2.0) נוחה הרבה יותר בשל כיול מתלים יותר רך

אתה בטוח?

לפי הנסיעות, אני רואה שתמיד בעיר כשיש בורות/אי התאמה בגבהים של האספלט במרחק של כמה סנטימטרים (לא חסר כאלה) המתלים מגיעים לסוף פעולתם (נסגרים עד הסוף) אם אני לא טועה ואז הזעזוע מורגש בכל תא הנוסעים... לא ממש נעים... האם זה לא מרמז על כיוון מתלים רך מדי לעיר, כאשר הרכב במהירות איטית ולכן העומס על המתלים גם כן לא גבוה?

דרך אגב...

גם לאחר בליה במהירות והעלאת עוד נוסעים לרכב, המצב אינו משתפר... אולי אף נגרע...

פורסם

אני בטוח

היתה לי S70 SE לשכן S70 GLT

אין מה להשוות מבחינת נוחות (ה-SE נוחה יותר משמעותית) ובאופן מפתיע (ואולי בגלל מיעוט השסתומים) ל-SE זמינות כוח טובה יותר בסל"ד נמוך (למרות נחיתות בכ-25 כ"ס בהספק המירבי)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

אתה בטוח?

לפי הנסיעות, אני רואה שתמיד בעיר כשיש בורות/אי התאמה בגבהים של האספלט במרחק של כמה סנטימטרים (לא חסר כאלה) המתלים מגיעים לסוף פעולתם (נסגרים עד הסוף) אם אני לא טועה ואז הזעזוע מורגש בכל תא הנוסעים... לא ממש נעים... האם זה לא מרמז על כיוון מתלים רך מדי לעיר, כאשר הרכב במהירות איטית ולכן העומס על המתלים גם כן לא גבוה?

דרך אגב...

כמה זמן הרכב בבעלותך ???

כמה ק"מ הוא עבר ???

האם הוחלפו בולמי זעזועים ???

יכול להיות שהבולמי זעזועים שלך גמורים, זו גם סיבה להתנדנדות יתר של הרכב ...

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אתה בטוח?

דרך אגב...

כמה זמן הרכב בבעלותך ???

כמה ק"מ הוא עבר ???

האם הוחלפו בולמי זעזועים ???

יכול להיות שהבולמי זעזועים שלך גמורים, זו גם סיבה להתנדנדות יתר של הרכב ...

הרכב בבעלותנו מאז שהסוכנות וויתרה עליו תמורת 220K :)

הוא עבר 60,000 והתנהג כך מההתחלה... זאת הנסיעה שלו פשוט... זאת לא התנדנדות יתר... זאת יותר טוב לתאר כ"חבטות די מרגיזות בעת עליה על מכשולים (כביש נורמלי בארצנו).

ל-ZVIT:

אף פעם לא נסעתי על ה GLE, אבל מה שכן, לפי מה שאני יודע, דוושת הגז הרגילה (כבלים) בוולוו S70 משנת 98-2000 (איפשהו באמצע) הוחלפה לטובת דוושת גז מבוקרת מחשב. יעני, המחשב מקבל את עוצמת הלחיצה על דוושת הגז והוא זה שמפעיל את המנוע בהתאם (דלק/אויר וכו')... לא יודע אם זה רק אצלנו, אבל זה לא הכי נוח... משום מה, אם אתה לוחץ חזק מדי בהתחלה יש מעין קפיצונת קטנה (בטח המחשב מנתק את הגיר בעת לחיצה על הברקס ועמידה במקום, ואז בלחיצה על הגז הוא מחבר שוב את הגיר, ככ אני חושב, האם זה נכון או בכל הגיוני?) בעצם, עכשיו כשאני חושב על זה זה מתנהג בצורה דומה גם ב S80 של דודי... אולי אלה הדורות הראשונים של הטכנולודיה הזאת (DRIVE-BY-WIRE, לא?)

רמי

• תוכן חדש...