Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6559 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

התפרסמה היום הכתבה הבאה:http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3567993,00.html

תפסה אותי השורה הבאה: "מכונית משפחתית שצורכת ליטר בנזין לכל 12 ק"מ"

נראה לכם הגיוני שרכב ממוצע בארץ צורך בממוצע 1/12?

מה עם נסיעות עירוניות? ומזגן? ועליות?

הרי גם רכב קטן שצורך יחסית מעט דלק, למיטב ידיעתי התוצאות של 1/12-1/14 מושגות עם נהג בלבד בתוך הרכב, תא מטען ריק, נסיעה בינעירונית, ללא מזגן, נסיעה רגועה, תיבת הילוכים ידנית וכו'.

אם כן, איך יתכן 'ממוצע' של 1/12?

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

פורסם

אני לא יודע למה אתה מתפלא...

הממוצע בארץ כמו שאתה יודע הוא 1600 סמק אולי אפילו פחות.

אם רכב של 2000 סמק שהוא מעל הממוצע כמו מאזדה 626 לדוגמה צורך בממוצע 11-12 קילומטר לליטר, אין סיבה שרכבים של 1600 לא יצרכו כמות זהה או פחות.

זה נתון ריאלי מאוד

פורסם

צריכה תלויה מהמון גורמים. צריכה ממוצעת של 1 ל-12 מעולה למשפחתית.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

על סמך מה אתה קובע שרכבים של 2000 סמ"ק צורכים 1/11-1/12 בממוצע?

מחשב הרכב?

חבר שסיפר לך?

נתוני יצרן?

לי זה נשמע מופרך. ברשותי שרייד 92, נפח מנוע 1300, ידני, מטופל מאוד ואחרי ניקוי וכוון קרבורטור [בהמלצתו של צביקה], והרכב אכל בממוצע 1/11.

הבדיקה שלי מהימנה ביותר - למלא פול, ליסוע הרבה [אני נוסע 250 k], לתדלק שוב, ולחלק ק"מ בליטרים.

בכל אופן, דיברתי על צריכה ממוצעת, אז שלא יספרו לי ש 'הפונטו של חבר שלי מהצבא אוכל 1/16'

ואח"כ יתברר שהוא נסע בכביש 6 בלבד לצורך תוצאה זו.

• רעיון טוב! 1
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

נתון צריכת הדלק הוא בין הפיקציות הכי גדולות בתעשיית הרכב, כי "ממוצע" במקרה הזה יכול להיות רחוק מאוד מהמציאות של רוכש כזה או אחר.

דוגמא מהחיים: פלוני (לקוח שלי) מתלונן על צריכת דלק מזעזעת במשפחתית מודל 2008 שלו. מנוע 1600 וגיר אוטומטי. צריכת דלק מדודה: 6.5 קמ לליטר בעיר !.

כל הבדיקות מראות שהתערובת מושלמת והרכב כבר נבדק מספר פעמים גם במוסכים אחרים !

אחרי שלשנינו "נשבר" מהאוטו, החלטתי לקחת את האוטו לשימושי האישי ולבדוק את צריכת הדלק. עדכנתי את פלוני שצריכת הדלק בקסארה אצלי, מעורבת (50% פקקים ו 50% מחוץ לעיר [לא נסיעה חלקה לגמרי]), עומדת על 10.5-11 ק"מ לליטר (כשמחוץ לעיר אני עושה כ 14.2 קמ לליטר). אם זו התוצאה שתתקבל ברכב של פלוני תחת הרגלי הנסיעה שלי, המרחק למקום מגוריי ואופי הנסיעה בדרך, אזי הרכב ימצא תקין לחלוטין.

יצאתי לבדיקה עם מיכל דלק מלא, מחשב דרך מאופס ומונה מתאפס על "0".

אחרי כמה ימים המחשב דרך קובע נחרצות: 10.8 ק"מ לליטר (ואני לא מתבלבל עם ליטרים ל 100 ק"מ כי במחשב דרך קיימת האפשרות לשנות את הפורמט הזה).

כניסה לתחנת דלק, עם פלוני, ומילוי המיכל מחדש מראה שהתוצאה סמוכה מאוד לזה: בערך 10.5 ק"מ לליטר, האוטו תקין !!!

אז מה עושים ? אין מה לעשות !

הכל תלוי באופי הנסיעות ולכן להשוות נתוני צריכת דלק (גם על הפורום וגם בין חברים) זה אחד האבסורדים הכי גדולים שיש; ל 99% מהאנשים אין תנאי נסיעה זהים. כל אחד יוצא בשעות עומס אחרות, מסלול שונה, הרגלי נהיגה שונים וכד'.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
אם כן' date=' איך יתכן 'ממוצע' של 1/12?[/quote']

בכתבה לא נטען שמכונית משפחתית תעשה בהכרח 12 ק"מ לליטר, אלא בסך הכל ניתנה דוגמה.

הכוונה הייתה להראות כמה תשלם על דלק אם המכונית שלך עושה 12 ק"מ לליטר (לא בלתי אפשרי למשפחתית

1.6-אוטומטית שנוסעת גם מחוץ לעיר), כמה תשלם ל-1:10 (נניח, משפחתית גדולה באותם תנאים) וכמה

ל-1:14 (סופר-מיני באותם תנאים לצורך הדוגמה).

הנתון המוחלט היחיד במשוואה הוא הנסועה הממוצעת - 16,500 ק"מ לפי הלמ"ס - לפיו חושבו עלויות הדלק

לשלוש ה"מכוניות".

פורסם
על סמך מה אתה קובע שרכבים של 2000 סמ"ק צורכים 1/11-1/12 בממוצע?

מחשב הרכב?

חבר שסיפר לך?

נתוני יצרן?

לי זה נשמע מופרך. ברשותי שרייד 92, נפח מנוע 1300, ידני, מטופל מאוד ואחרי ניקוי וכוון קרבורטור [בהמלצתו של צביקה], והרכב אכל בממוצע 1/11.

הבדיקה שלי מהימנה ביותר - למלא פול, ליסוע הרבה [אני נוסע 250 k], לתדלק שוב, ולחלק ק"מ בליטרים.

בכל אופן, דיברתי על צריכה ממוצעת, אז שלא יספרו לי ש 'הפונטו של חבר שלי מהצבא אוכל 1/16'

ואח"כ יתברר שהוא נסע בכביש 6 בלבד לצורך תוצאה זו.

מה מופרך בצריכה של 1\12 למשפחתית מודרנית? עם מחשב רכב , הזרקה זה בהחלט נתון צריכה הגיוני וסביר בשיוט רגוע בכביש פתוח על מהירות של 80-90 קמ"ש ואפילו אפשר לעשות טוב יותר.

הרכב שלך לא ממש השוואה לרכב מודרני , הוא מיושן ובעל קרבורטור ויש לו בלאי של השנים כמובן כמה שלא תטפל בו הוא לא יגיע למצב כמו שהוא יצא מהחברה .

לשם השוואה הפג'ו שהייתה לי עם מנוע 2000 וגיר ידני הייתה צורכת בממוצע (כולל נסיעה ספורטיבית במהירות גבוהה ולא מעט לחיצות כולל מזגן ברוב המקרים) 1\10.5 וכן גם אני בדקתי בדיוק כמוך , היא אומנם לא הייתה חדשה אבל הייתה בעלת הזרקה רב נקודתית זה רק מראה לך את ההבדל בין קרבורטור להזרקה מחשבים וחיישנים .

פורסם

בכתבה חושב ממוצע עלות הדלק ליחיד בארצנו.

הממוצע משוכלל משני נתונים: 1. ממוצע ק"מ לשנה 2. ממוצע ק"מ לליטר

בנוגע למה שכתב איציק, חשוב לי להדגיש שהנהיגה שלי מתיימרת להיות חסכונית מואד [לא עובר את ה-90, מעביר הילוכים בזמן, לא מכביד על הרכב בחפצים מיותרים, נהג יחיד וכו']. אני לא מאמין שהממוצע בנהגי הארץ נוהג חסכוני ממני [אולי אתה כן, אבל כשאני מביט סביבי ורואה את כל הנהגים וה'קיקים' והלחיצות המיותרות על דוושת הגז, בטוחני שאינני נהג גרוע מבחינת הדלק].

ומה שנטען כאן ע"י פורש 911, אני אמנם חייב להודות שרכב בעל הזרקה חסכוני מרכב מוזן קרבורטור, אבל מצד שני רוב הרכבים המודרנים הקלאסיים [מזדה 3/טויוטה קורולה/מגאן'אימפרזה ועוד] באים ארצה בגירסת תיבה אוטומטית, מה שמעלה את צריכת הדלק, כל שישנו קיזוז מסוים בין הרכב המיושן שלי לרכב המודרני שלך.

אגב, החזקתי סוזוקי בלנו 1600 מודל 2000 אוטומט, והצריכה עמדה על ממוצע של 1/10.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

כל אותם אלו שחשבון הדלק חורע להם,

תעברו לרכב דיזל קטן וידני + ביו-דיזל בחצר,

ויוצא לכם 5 וחצי אגורות לקילומטר, בזמן שאחרים משלמים שקל לק"מ.

----

פורסם

אתה יושב?

תחזיק את ידיות הכיסא.. מוכן?

הרכב שלי, עם מנוע 2000 סמ"ק, עוד כמה מאות קילוגרמים ותיבה אוטומטית - אוכל בממוצע פחות מהרכב שלך (11.3-11.6 ק"מ לליטר).

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

אין דרך לתאר את המצב יותר טוב ממה שאיציק נ. ציין. נתוני היצרן נמדדים בצורה אופטימלית ורחוקים מלתאר מצב נסיעה בפועל של כל אחד ואחד. צריכת הדלק הקרובה ביותר לנתוני יצרן שאי פעם נתקלתי בה הייתה בגולף SDI. ברכבים אחרים הצריכה בהם נתקלתי השתנתה לרעה ולעיתים אף מעט לטובה לעומת נתוני היצרן.

פורסם

רכב מוזרק לא בהכרח חסכוני יותר מרכב מאויד. זה מיתוס. הרנו5 1.1 מודל 80 שהיה לי עשה 1:14.5, הרנו5 1.4 מודל 89 עשה 1:13.3 והסיאט איביזה 1.4 2002 עשה 1:14 (נתונים אמיתיים ממספר רב של מילויים, בנסיעה אמיתית עם מזגן, בעיקר בינעירוני).

יש עוד דוגמאות לכך ואם רוצים הסבריים טכניים לעובדה המוזרה הזו, אז זה טיפה יותר מורכב, אבל הם קיימים (רמז: 1:14.7 זו התערובת שהממיר רוצה שהמנוע יעבוד בה, אבל זו לאוו דווקא התערובת האופטימלית לחסכון בדלק).

פורסם

ואותי מפתיעה שלפי נתוני משרד התחבורה - כ70% מכלי הרכב על הכביש הם של חברות ליסינג.

ואם עד עכשיו לא הסתכלתם מסביבכם כיצד רכבי חברה ננהגים (אני שם דגש על התאוצות, בלימות, מהירות נסיעה)

אזי הנתון של 1:12 מאוד מפתיעה אותי.

הייתי בטוח שכל אלו מורידים את הממוצע הארצי לכיוון ה 1:10.

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

• תוכן חדש...