Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6551 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
...

אוגרים, עכברים וכדומה נופלים תחת "שרצים", הנה תקרא קצת פה בקשר לשפן והארנבת המקראים:

http://www.planetnana.co.il/daasemes/1.htm

יוליה, "דברי הימים" הוא חלק מ"הכתובים", זה סיכום של אירועים שנכתבו ממבט של ממלכת יהודה, הוא אינו מסווג תחת חמישה חומשי תורה או מהנביאים.

• תגובות 210
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בקשר ל"הערכות" הזמן עם סטייה קטנה של 200 שנים, כן מאוד משכנע, חילקו יפה לתקופות, ונתנו מספרים מדוייקים לפני הספירה, כן קניתי.

בקשר לדינוזאורים,לפני בריאת העולם שלנו נאמר שהיה פה "תוהו ובוהו", מה היה באותה תקופה של התוהו ובוהו, אין אינדיקציה ממשית, אולי יש משהו בקבלה אבל אני לא בקיא בה כלל.

ואני קונה את זה שאברהם חי 900 שנה? ושרה הרי ילדה כשהיא הייתה מעל גיל מאה?

אתה משווה לנו נתונים מספר לנתונים מדעיים אל תשכח, אז הסטייה נמצאת בתנ"ך לא במדע.

tzahico: אסור לנו לשכוח שבני אדם תמיד ימציאו דברים כדי לפאר את עצמם יותר ויותר או להעצים מעשה כלשהוא (גם בתנ"ך יש את זה-פרשת המרגלים)

בכל דור ודור יש מספר בודד של צדיקים במהותם שיודעים ומפרסמים את רצונו של הקב"ה, כולל העתיד להתרחש.

נשמע הזוי? הארכיונים של העיתונים מספרים אחרת. - מענין שכל שאר דתות העולם טוענים אותו דבר איזה צירוף מקרים? מה עושה את ה"צדיקים" שלנו יותר צודקים?

1-2-3-4-5-6-7-8-9-10- יופי עדיין נשאר קצת שכל

like a G-L-O-V-E

פורסם
הזוהר הצפוני מוכר לך - זה יום או לילה .

עד כאן נמנעתי מלהגיב.

אבל...

את התורה קיבלנו בהר סיני לא בקוטב הצפוני.....:lol:

(הערה זו נאמרה בהומור בלבד)

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אתה מוזמן להסביר לי (כמו קודמך בדיון הזה) איך משה ואלוהים טעו בעניין העלאת הגירה של השפן והארנבת. זה הרבה יותר מעניין אותי :)

ארנבת טמאה מכיוון שהיא מעלה גירה, אך מחזירה את גירתה לקיבה שניה. זה אחד הפירושים שאני שמעתי לכך.

172

פורסם
אוגרים, עכברים וכדומה נופלים תחת "שרצים", הנה תקרא קצת פה בקשר לשפן והארנבת המקראים:

http://www.planetnana.co.il/daasemes/1.htm

יוליה, "דברי הימים" הוא חלק מ"הכתובים", זה סיכום של אירועים שנכתבו ממבט של ממלכת יהודה, הוא אינו מסווג תחת חמישה חומשי תורה או מהנביאים.

זה עדיין חלק מהתנ"ך שהוא הבסיס להכל ,ויש סתירות גם בין הנביאי אמת עצמם (פיזור פולחן למשל).

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
ארנבת טמאה מכיוון שהיא מעלה גירה, אך מחזירה את גירתה לקיבה שניה. זה אחד הפירושים שאני שמעתי לכך.

ובגמרא כתוב שכינים נוצרות מחול

ואין לדבר סוף ....

אין אפשרות לקדש דעה קדמונית ולהשלים עם המדע ,אחד מהם חייב לאבד ערך מתישהו.

מה שלא סוטר את קיומם של כוחות על טבעיים ,אלא רק את דרך האמונה בהם לפי הקדמונים.

שאלה לכל המאמינים :

אתם מוכנים לשסף גרון של אישה ?או תינוק?

סתם כי אם תפגשו עמלקית או את תינוקה מחר אתם מחויבים לפי הדת לרצוח אותם ללא היסוס.

למה ? כי כתוב.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

פורסם
עד כאן נמנעתי מלהגיב.

אבל...

את התורה קיבלנו בהר סיני לא בקוטב הצפוני.....:lol:

(הערה זו נאמרה בהומור בלבד)

אז הבנתה , את הראש טוב מאוד :cool:

גם אצלי זה היה הומור + קושיות זה קל להעלות - פתרונות לאלוהים ומדעניו .. ( מדע - ענווה )

וברצינות - בתורה הדברים ברובם בפשט , להבנת הרבים .

ובפורום - באמת יש רמה , ומנתחים כל דבר , וצודקים .

הבעיה - לא לכל יש תשובות ברורות ..

( לדוגמה - הכינים באות מהאדמה , לאדם הפשוט כן , ואילו אנו יודעים כי הם נמצאות שם ונוצרו במקום אחר )

- אז מה בא קודם - הביצה או התרנגולת .. זה באמת משנה , צריך ללמוד לקבל דברים, ולהמשיך הלאה ..

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

בסוף נשברתי וקארתי את כל השירשור .

מגניב לראות שהדיון שמר על רמה טובה ולא ירד כמעט ללכלוכים ,אולי בסוף ייצא מהעם הזה משהו....

(או שזה רק בזכות המחיקות...?)

פורסם
מעניין איך הייתה נראית האנושות אם במקום הממבו-ג'מבו התנכי, האגדה המשפיעה ביותר הייתה עליסה בארץ הפלאות.

עכשיו תסלחו לי, אני הולך להקריב ארנב לעילוי נשמתו של לואיס קרול שליט"א.

לך תדע. אולי האנושות היתה נראית כפיקציה בעיני המתנגדים לאל במהלך הדורות ללא תנ"ך, ואז הם היו מסיתים עוד ועוד אנשים בשכנוע שהאנושות והתנ"ך הם פיקציה אחת גדולה ואולי אנחנו באמת ארנבים שמרחפים בשיערות סבתא?

בכל דבר?

גם בעבודת אלילים?

גם באידיאולוגיה הנאצית?

...

תתפלא.

המדע אמנם לא מסוגל לספק את כל התשובות, או אפילו הרבה מהן, אבל באותה המידה גם הדת לא "עונה" על כלום. היא בסה"כ ממציאה סיפור ולא מגבה אותו בשום עובדה. כך שהטיעון הזה שלך על עליונות הדת בנושא הספציפי הזה - בטל מעיקרו.

בנוגע למחקרים שהוכיחו כי אנשים בעלי אמונה החלימו מהר יותר - לא מפתיע בכלל. הגוף האנושי ידוע ביכולות הריפוי המדהימות שלו, וידוע כי כוח רצון משפיע לא מעט על המישור הפיזי. אם תקח אנשים שמאמינים שהם יירפאו (ולא משנה אם זה נעשה תחת עטיפה של דת, של גורל או סתם של אמונה בעצמך) ותשווה אותם לכאלו שאמונתם לא כזו חזקה (שוב - בין אם בעצמם או בדת) תקבל שסטטיסטית אלו שמאמינים יירפאו יותר. זה לא מוכיח כלום לגבי הדת אבל מראה הרבה על הנפש האנושית ויכולות כוח הרצון להשפיע על המישור הפיזי.

באשר למדענים המאמינים בכוחות מטאפיזיים - כדאי שתקרא מה איינשטיין אמר בנושא "אלוהים" ותבין שכוונתו בפירוש לא הייתה לאלוהים "של הדתיים" אלא למשהו שלא עובד לפי עקרון השכר ועונש. מה גם שהוא קרא לעצמו "כופר" לא פעם.

אשמח לשמוע ממך הוכחות לאמיתית התנ"ך ולכן שאין אפשרות שנכתב על ידי בני אנוש. זה מעניין.

רוני

על פי המסורת היהודית כל כתבי התנ"ך נכתבו על ידי אנשים שונים בתקופות שונות בהשראה אלוהית עליונה ששרתה על כותבי הטקסטים. בתלמוד הבבלי מובאת ברייתא המפרטת את מחבריהם של הספרים, ובין השאר נאמר בו שמשה כתב את התורה, דעה המופיעה בעקביות בספרות חז"ל. ואולם, בגלל הקושי להניח שמשה כתב את שמונת הפסוקים האחרונים שבספר דברים, המתארים את מותו שלו, כבר בתלמוד הבבלי מצויה הדעה שיהושע בן נון השלים פסוקים אלה.

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם
מענין שכל שאר דתות העולם טוענים אותו דבר איזה צירוף מקרים? מה עושה את ה"צדיקים" שלנו יותר צודקים?
התשובה בגוף שאלה

סתם כי אם תפגשו עמלקית או את תינוקה מחר אתם מחויבים לפי הדת לרצוח אותם ללא היסוס. למה ? כי כתוב.
ומתי בפעם האחרונה זיהתה עמלקי ברחוב?

ע"פ הדת היהודית היה נחסך המון סבל לאורך הדורות במידה שבזמנו כל זכר עם עמלק היה נמחה.

מגניב לראות שהדיון שמר על רמה טובה ולא ירד כמעט ללכלוכים ,אולי בסוף ייצא מהעם הזה משהו.... (או שזה רק בזכות המחיקות...?)
אכן, ישר כוח. אפילו כיוונו אותי לאתר שידוכין.

שבת שלום לכולם!!

No worries 8)

פורסם

עדיין לא הבנתי.

יש אלוהים?

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

כן ובגלל זה רק צד אחד בדיון יכול לכתוב עכשיו ,והם לא יכולים לענות.....

לגבי העמלקים ,לא ענית על השאלה, אם עכשיו אני מוכיח לך שתינוק מסויים הוא מזרע עמלק(בדיקה בעזרת הסוד), אתה משסף לו את הגרון או לא?

עד כמה האמונה שלך חזקה?

פורסם

:twisted:

כן ובגלל זה רק צד אחד בדיון יכול לכתוב עכשיו ,והם לא יכולים לענות.....

לגבי העמלקים ,לא ענית על השאלה, אם עכשיו אני מוכיח לך שתינוק מסויים הוא מזרע עמלק(בדיקה בעזרת הסוד), אתה משסף לו את הגרון או לא?

עד כמה האמונה שלך חזקה?

אני הייתי משסף - תוכיח שלא , ואיך אני אוכיח שכן .. שוב - לכל דבר זמן ועט/עת . :roll:

זמן לנטוע , וזמן להרוג , וזמן לכתוב עת/עט . ( וכעת זו סתם כתיבה )

אבל - יש בכל תקופה , דילמות מוסריות , " הקם להרגך , השקם להרגהו " -

היום זה נקרא - פצצה מתקתקת , שיטת הטילטולים , ( היא רק לבדיקת רכב ) או להוצאת מידע .

תשמח שאתה , לא נמצא בצמתים הללו - ואחרים מבצעים זאת למענך ..

בגדול זה רע , וחבל , אולם זו המציאות , גם היום . ( האם נגררנו לזה , הם אשמים , העמלקים אז , והיום ! )

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

יש משהו שעדיין קשה לי להבין, ניקח לדוגמא דגים:

דג טונה הוא דג טורף, וניקח פירות ים כמו שרימפס וקלאמרי.

הרי הסיבה שפירות ים אינם כשרים כי הם דגים טורפים, אבל טונה גם דג טורף, אז איך זה שטונה כן כשר? ושרימפס/קלאמרי לא?

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

פורסם

פירות ים אינם כשרים כי אין להם קשקשת וסנפיר, לא קשור כן טורפים או לא טורפים הדיאטה שלהם זה לא העניין, חוץ מזה פירות ים נמצאים תחת "שרצים" שכאמור אינם כשרים.

• תוכן חדש...